שלבקת חוגרת בת שנתיים ו11 חודשים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

02/08/2018 | 13:08 | מאת: אביגיל

לבתי בת השנתיים ו11 חודשים איבחנו שלבקת חוגרת היום. בגיל 7 חודשים היה לה אבעבועות רוח וכמובן ולאחר מכן קיבלה את כל החיסונים לפי גיל. הרופאה הופתעה שבגילה יש לה שלבקת חוגרת. מאוד נלחצתי מהעניין. איך יכול להיות שגם קיבלה את המחלה בגיל קטן, גם חוסנה ועדיין עכשיו נדבקה בשלבקת חוגרת????..........

שלום, שלבקת חוגרת אומנם לא אופיינית בגיל צעיר , אך קורית לעיתים, והיא גורמת פחות לכאבים מבמבוגרים. אולם הבהרה קצרה. לאחר שאנחנו חולים או מתחסנים נגד אבעבועות הוירוס נשאר בגופנו בצורה חבויה. תכונה זו משותפת לכל הוירוסים ממשפחת ההרפס , והוירוס של אבעבועות הוא אחר מהם. ולכן, כ"כ שכיח שלאנשים חוזר פצע מהרפס בשפתיים. בוירוס האבעבועות זה פחות שכיח שיש חזרה , אולם זה קןרה - יותר בגיל המבוגר אולם בכל גיל. כלומר, ביתך לא "נדבקה" שוב בוירוס , אלא הוא "התעורר". הסיבות לכך רבות, ופעמים רבות אנינו יודעים מה הסיבה , ובילדים אין צורך לברר מדוע, אם המחלה לא סוערת. בסיכומו של דבר, אם ביתך מחלימה והיא ילדה בריאה בד"כ , אין מקום לדאגה או לברור.

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים