התינוק שתה מים מהברז- סכנה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

27/09/2017 | 10:40 | מאת: נטע

היי, קצת בלחץ ואשמח לתשובה בהקדם.. יש לי תינוק כמעט בן שלושה שבועות. חיממנו לו אתמול חלב שאוב ואחרי שהוא כבר אכל, שמנו לב שחלק גדול מהכמות נשפך אל תוך המים שבהם חיממנו את החלב (מים חמים מהברז, לא סוננו ולא הורתחו כי משמשים רק לחימום הבקבוק). אני מניחה שזה אומר שחדרו גם מים כאלה אל תוך הבקבוק. זו פעם ראשונה ששמנו לב אבל ייתכן שזה אומר שהבקבוק לא היה אטום עוד קודם ומדי פעם היו חדירות כאלה. האם זה מסוכן? צריך לעשות חיסון כלשהו? לגשת לבדיקה כלשהי בהקדם? תודה רבה!

שלום, מאוד לא ברור לי מה גרם לחלב להישפך לתוך המים. מאוד לא סביר שיש תקלה בבקבוק ,והדרך לבדוק זאת - לשים מים בבקבוק ולהניח אותו על השיש . אם יש בו חתכיםהמים יטפטפו על השיש..קשה לדעת כאמור מה גרם לכך , ולכן לא ברור לל שמים חדרו לבקבוק. בכל מקרה, אין מה לעשות כרגע. אין חיסון או טיפול . אם הילד יתחיל לשלשל , או להקיא , או יראה כל סימן לא רגיל שתפי את הרופא שלך במידע.

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים