חיסון לחצבת ותינוקת שלא חוסנה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

03/11/2018 | 13:40 | מאת: מיכל

ילידת 59 וצריכה להתחסן נגד חצבת. ביתי צריכה ללדת תוך 10 ימים ואני צריכה לעזור ןלטפל בתינוקת. מותר לי להתחסן מבלי לסכן את התינוקת שרק נולדה? תודה

אנשים שנולדו אחרי שנת 1957 אכן צריכים להתחסן אם לא חלו. רשמית- אין מניעה מלהתחסן , ואין הוראה לא לחסן אחים לילודים שנולדו. בעיקר אם ביתך מחוסנת היא תעביר נוגדנים לילוד ולכן הסבירות שידבק ממך גם אם תפתחי מחלה קלה הוא מאוד מאוד נמוך. אם את לא חשופה לאוכלוסיות לא מחוסנות ורוצה מעט לדחות את החיסון , זה גם פיתרון סביר .

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים