מצב רוח ירוד ודילוג על ווסת

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

12/02/2023 | 14:37 | מאת: ענת

שלום בת 51 וחצי בקירוב . מיומה כ- 7 ס"מ. עד לפני חודשיים מחזור סדיר אם כי בחודשים האחרונים הקדים תמיד בשבוע כמעט. החודש לא קיבלתי .כבר מאחר מעל שבועיים מבינה שזה מתחיל לשחק לקראת הסוף אבל מאד שמחה על כך כי יש לי דמומים נוראיים כשאני מקבלת . הבעיה שאני מרגישה כמו תסמונת קדם ווסתית חמורה יותר .מצב רוח דכאוני ,עצב ,חוסר אנרגיה . זה קשור מן הסתם למותה של אמי לפני חצי שנה ,ועם לעובדה שאני גרושה ובנותיי עזבו את הבית . השתלטה עליי עצבות נוראית ,דכאון . איך אדע אם זה כתוצאה מהפרה מנפאוזה,ואיך יודעים בכלל אם נפסק המחזור סופית . זה פשוט בלתי נסבל .

ענת שלום ותודה על שאלתך את בפרימנופאוזה- תקופה מאד סוערת הורמונלית! אני משוה את התקופה (כמו את המנופאוזה) לשביל עליו את צועדת. בצד אחד הר ובשני תהום. מנופואוזה ופרימנופואזה מביאות אותך לקצה התהום וכל דבר מפיל אותך. מטרת הטיפולים השונים לשים אותך ליד ההר כך שגם אם תיפלי- לשביל ולא לתהום. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי