פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

5514 הודעות
5240 תשובות מומחה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

11/04/2020 | 15:42 | מאת: אני

שלום ד"ר, הנני בת 56 ולפני כשנה וחצי נפסק המחזור.ניתנו לי אוורל 50-מדבקה ואוטרוגסטן 100 לבליעה.אני מרגישה שאיני מצליחה לישון מעבר ל4 שעות, דופק חזק כשאנינקמה,עייפות תמידית, והשמנה מטרפת. ברצוני לציין שאני רזה בטבעי וכחודשיים אני לוקחת את ההורמונים ועליתי 6.5 ק"ג ומרגישה נפיחות מוגזמת בבטן וברגליים.. אובדת עצות.

לקריאה נוספת והעמקה

אני שלום ותודה על שאלתך. את מטופלת, לכאורה כמובן כי אין לי את כל הפרטים, בצורה טובה. תופעות לוואי יתכנו לכל טיפול וכדאי לשוב לרופא/ה מטפל/ת לצורך הערכה מחודשת. בברכה דר' זלוצובר

06/04/2020 | 21:13 | מאת: בת

השתמשתי באוברול קונטי מס שנים ועכשיו שאין להשיג בבתי המרקחת קיבלתי מרשם לאביאנה, אני 5 ימים ללא כול טיפול האם יש צורך לעשות הפסקה בן השניים? ואם אכן כך אז לכמה זמן? תודה

בת שלום ותודה על שאלתך. אין צורך בהפסקה בין התכשירים. בברכה דר' זלוצובר

06/04/2020 | 12:26 | מאת: אנונימית

שלום... בת 30. ווסת שמגיעה פעם בחודשיים לפעמים 3 (וטוב שכך.. כאבים קשים... לא אכפת לי לא לקבל מחזור עד שארצה הריון). עד לפני שנתיים (הפסקתי מעקב אנדו לפני שנתיים) פרולקטין מעט מוגבר 800-900 (ממצא בהיפופיזה). רופא משפחה שלח אותי לבדיקת דם לפני חודש והפרולקטין 2,600. במקביל הלכתי לרופאת נשים בגלל שני דברים- 1) אחת משפתי הפות שלי כל הזמן מתנפחת... ממש כואב ואז הנפיחות יורדת.. התביישתי להבדק. הראתי לה תמונה במקום. היא שלחה אותי לנוגדנים בדם להרפס וזה יצא חיובי. יש לזה משמעות אם חליתי באבעבועות רוח בילדות? זה אומר בוודאות שזה הרפס בפות? 2) מתחתנת עוד 3 חודשים וביקשתי גלולות כדי לא להיות עם ווסת בחתונה. אני צריכה גלולות שיספיקו לי ליותר משלושה חודשים כי יכול להיות שהחתונה תדחה בגלל הקורונה.. היא הביאה לי feminet ואמרה לי שאני יכולה לקחת במשך שנה. בגלל הפרולקטין המוגבר הופנתי לאנדוקרינולוג והוא אמר לי לא להתחיל ליטול את הגלולות כי זה משבש את ערכי ההורמונים. ושלח אותי שוב לבדיקת דם של פרולקטין ואמר שיעדכן אותי אחרי שיגיעו התוצאות. הגיע פרולקטין 985.. אתמול היתה השיחה עם האנדו והוא אמר לי להתחיל ליטול קבותרים והוא הפנה אותי לבדיקות נוספות- MRI, בדיקת דם נוספת עוד חודש וחצי (פרופיל הורמונלי מלא), אולטרסטונד שחלות. אז השאלות שלי- 1) האם אפשר במקביל לקבותרים ליטול feminet? כי קבותרים אמור לסדר את המחזור וה feminet אמור לבטל אותו- אני מעדיפה feminet על קבותרים... אני חייבת להתחיל גלולות ומצידי לדחות את הבירור האנדוקריני לאחרי החתונה... אני לא רוצה חתונת נידה.. 2) אולטרסאונד שחלות עשיתי פעמיים בטני- פעם אחת יצאו לי שני ציסטות ורירית מעובה 14 ממ והרופא אמר לי לחזור למעקב. עשיתי פעם שניה שנה אחרי (לפני שנה וחצי) ולא היו ציסטות אבל היה מספר זקיקים מועט. האם אני צריכה ללכת שוב? מה המטרה..? 3) השאלה ששאלתי למעלה- על ההרפס בפות... תודה רבה! סליחה על האורך

לקריאה נוספת והעמקה

אנונימית שלום ותודה על שאלתך. הפורום אינו מהווה יעוץ רפואי וירטואלי ועלייך לפנות ליעוץ פרנטני ומסודר לשם כך. בברכה דר' זלוצובר

04/04/2020 | 11:47 | מאת: שושי

האם מותר לחצות מדבקת אוורל 50 לשניים? האם יש לזה השלכות שצריך לקחת בחשבון?

לקריאה נוספת והעמקה

שושי שלום ותודה על שאלתך. המלצת היצרן היא לא לחתוך את המדבקות. הוא אחינו מבטחי פיזור אחיד של החומר הפעיל ואולי דליפות לצדדים. היו בעבר בארץ מדבקות של 25 (חצי מינון) המיועדות בדיוק לצורך זה אך היבוא הופסק מזמן. בברכה דר' זלוצובר.

04/04/2020 | 00:14 | מאת: מורן

שלום רב, אני בת 50 ולוקחת כבר חודשיים רמיפמין, שבה יש קוהוש שחור. הפורמולה עוזרת לי מאוד נגד גלי חום. שאלתי: האם אכן קוהוש שחור גורם לנזק בכבד וסיכון לסרטן שד? 2. מה זה בדיוק טיפול הורמונלי חליפי? האם כולל הורמונים והאם יש סיכון לסרטן? *במשפחתי סיפור כבד מאוד של סרטן שד שחלות ומוטציה גנטית brca (אם, אחות, דודות). בעבר נבדקתי ולא נמצאתי נשאית. תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

מורן שלום ותודה על שאלתך. רמיפמין אינו גורם לסרטן שד. בדיווחים על נזק כבדי מקוהוש שחור בודדים ובמינונים גבןהים משמעותית. טיפול הורמונלי מכיל אסטרוגן ופרוגסטרון המיוצרים בגיל פריון בשחלה ומפסיקים להיות מיוצרים בגיל מעבר. בברכה דר' זלוצובר

שלום רב! השתמשתי הרבה זמן ב-Evorel Conti ועכשיו השיווק נפסק. קיבלתי מרשם ל-Estalis שגם אי אפשר להשיג. האם קיימת תרופה לגיל המעבר שזהה ל-Evorel? אשמח לעזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

רוזה בוקר טוב ותודה על שאלתך. אין תחליף אחר במדבקה בארץ. יש בחו"ל ולמעשה כללית ומכבי התארגנו עם תחליף שהבנתי שנמצע עתה בחוסר- אולי בגלל המצב? יש לפנות לרופא/ה מטפל/ת להתאמת תחליף. בברכה דר' זלוצובר

02/04/2020 | 01:44 | מאת: יעח

ללא מחזור שנה וחצי. בשילוב עם אסטרוג׳ל, אורוגסטן 100 מומלץ יותר כל החודש, או שבועיים שניים בלבד? ברור לי שזה לא תחליף לרופא. אבל חשוב לי לדעת מה דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

יעח שלום ותודה על שאלתך. יש פרוטוקול ללמתן אסטרוגן כל חודש ויש למתן שבועיים בכל חודש (ואז יש וסת מלאכותי בד"כ). שניהם מקובלים. בשניהם האסטרוגן ניתן כל החודש. עלייך להחליט עם הרופא/ה המטפל/ת שלך על הטיפול המיטבי עבורך. בברכה דר' זלוצובר

01/04/2020 | 12:03 | מאת: איילה

בת 45 ולאחרונה המחזור החודשי מלווה הדימומים חזקים,כאבי בטן וחולשה נוראית לאחר בדיקה אצל רופאת הנשים הכל תקין הופיעו לאחרונה גם ארועים של דופק מהיר וכאבי ראש וחולשה שלא בזמן המחזור האם אלו תופעות של טרום גיל הבלות? האם יש מה לעשות על מנת להקל על הדימומים?

לקריאה נוספת והעמקה

איילה שלום ותודה על שאלתך. ייתכן ומדובר בטרום גיל מעבר אך יש לשלול סיבות אחרות לדופק המהיר וכאבי הראש לפני שקובעים שאת בטרום גיל מעבר (פרימנופאוזה). בברכה דר' זלוצובר

31/03/2020 | 16:56 | מאת: טלח

אני בת 52.מגיל 49 המחזור התקצר מ28 יום ל25.מחזור אחרון היה ב20.1. כעת מזה כשבועיים יש לי גודש בשדיים ונפיחות בבטן התחתונה.בנוסף, מזה כשבוע יש לי התכווצויות דמויות כאבי מחזור, אך אין דימום.ביקורת לפני חודש אצל רופאת נשים תקינה.מהו פשר הכאבים הללו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

טלח שלום ותודה על שאלתך. רפואה וירטואלית לא תמיד עובדת. צריך לבדוק אותך, לראות את כל בדיקות המעבדה ולפיהן להשיב. בברכה דר' זלוצובר

30/03/2020 | 14:37 | מאת: אילונה

בת 49 לאחר כריתת שחלות לוקחת אביאנה מזה -שנתיים .חזרו מימצאים שכיס מרה מכווץ.וקרישיות הדם נמוכה -ויש חשד ללופוס.להפסיק הורמונים?

לקריאה נוספת והעמקה

אילונה שלום ותודה על שאלתך. השאלה הראשונה שתמיד עולה היא מטרת הטיפול והסיבה להמשיך אותו. כיס מרה מכווץ לכשעצמו אינו סיבה להפסקת טיפול. בדיקות קרישה תחת טיפול הורמונלי פחות מהימנות ככלל. יש להתיעץ לגבי התשובות עם מי שביקש את הבדיקה ומה היה החשד הקליני שלו. בברכה דר' זלוצובר

29/03/2020 | 11:47 | מאת: רחל ישראל

ד"ר שלום, אני בת 55 ומחצה, משתמשת בטיפול הורמונלי חילופי מזה שלוש שנים, בשנתיים וחצי הראשונות באביאנה, בשנה האחרונה באוורל קונטי, מאחר ובחודשיים האחרונים היה מעת לעת דימום קל תחת הטיפול הםסקתי את הטיפול, לא ניתן להשיג כעת את התחליף של מכבי, צריכה להחליף טיפול, מה אתה ממליץ? לחזור לאביאנה?לנסות טיפול אחר? גלי החום ונדודי השינה חוזרים אם כי בעוצמה פחותה, בכל אופן לא רוצה להשאר ללא טיפול, אודה לך על מענה רחל

לקריאה נוספת והעמקה

רחל שלום ותודה על שאלתך. טיפול הורמונלי דורש מרשם רופא ומכאן שיקול דעת פרטני. יש לפנות להערכה עם כל המידע הרפואי הרלוונטי לגבייך. בברכה דר' זלוצובר

28/03/2020 | 09:17 | מאת: רוני

שלום ד"ר אני בת 51 התחלתי לאחרונה אביאנה. אני בטרום גיל המעבר. שמתי לב שאם אני שוכחת לקחת גלולה יום אחד, או אפילו מאחרת מהשעה הקבוע, מופיעים דימומים. האם זה נורמלי? ברור שאשתדל לא לאחר בעתיד. תודה רבה וימים טובים

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום ותודה על שאלתך. ככלל, אביאנה מיועדת כטיפול בעיקר בגיל מעבר.בטרום גיל מעבר (אם יש עדיין וסתות עצמוניות) עדיף לנסות תכשירים אחרים המביאים מחזור ופני לשם כך לרופא/ה המטפל/ת שלך. בברכה דר' זלוצובר .

27/03/2020 | 11:38 | מאת: הילה

שלום, אני בת 61, נטלתי בשש השנים האחרונות אסטרופם ודופבטון. מאחר ויש לי שרירן שלאחרונה גדל מעט, הוחלט ע"י הרופא שאפסיק ליטול הורמונים. לאחר חודש וחצי של הפסקה, איבדתי כל עניין במין ואניממש לא יכולה לסבול שנוגעים בי באופן מיני. האם יש מה לעדות בעניין?

לקריאה נוספת והעמקה

הילה שלום ותודה על שאלתך. איני משוכנע שההמלצה מבוססת אך מובן ששלא בדיקה מסודרת של הממצאים קשה לדעת. יש בכל אופן אופציות נוספות אך גם כאן, נדרשת בדיקה מסודרת שלך. בברכה דר' זלוצובר

22/03/2020 | 16:16 | מאת: כרמלה

שלום, אחרי שנים של שימוש בגלולות למניעת הריון, עם כניסתי לגיל המעבר עברתי להשתמש במדבקות הורמונליות (אוורול 50 אחת לשלושה חודשים פרימולט נור). אני בת 62, לפני כחודש התברר שרירית הרחם התעבתה, נלקחה בדיקת פיפל שטרם חזרה, והתבקשתי היום מהרופא להפסיק להשתמש בהורמונים... אני תוהה כיצד לסייע לעצמי, מה הוא התחליף הראוי כך שאסבול כמה שפחות מתופעות לואי, תודה כרמלה

לקריאה נוספת והעמקה

כרמלה שלום. עלייך לפנות עם תשובת הפיפל להערכה חוזרת ולפי התשובה ניתן יהיה לשקול כיצד להמשיך. בברכה דר' זלוצובר

11/04/2020 | 11:45 | מאת: חידוש טיפול הורמונלי

הבדיקה חזרה תקינה, כך גם בדיקת הפאפ, בינתיים לבקשתו של הרופא, הפסקתי את הטיפול ההורמונלי, להפתעתי כמעט ללא תופעות לוואי, בינתיים... האם העובדה שאני כבר בת 62 היא הסיבה?? תוהה האם לחזור למדבקות שכן אימי וסבי חלו באלצהיימר וידוע לי שהאסטרוגן מגן ולא רק כנגד אלצהיימר, אשמח לדעתך, חוששת שרופא הנשים הצעיר שלי אינו "המומחה" לגיל המעבר, תודה, כרמלה

19/03/2020 | 23:01 | מאת: רות

מדבקות אווראל קונטי אינן מיוצרות יותר. מה הוא המוצר שמחליף אותן וניתן להשתמש בו לטיפול הורמונלי אחרי מנאפואזה.

לקריאה נוספת והעמקה

רות שלום ותודה על שאלתך. למיטב ידיעתי בכללית יש תחליף ל EVOREL אך לא ל CONTI. במכבי יש תחליף לשני התכשירים במינון מעט שונה. ככלל רושמים את השם המקורי ומקבלים באופן אוטומטי תחליף אם המקור אזל מהמלאי. יש לפנות לרופא/ה מטפל/ת ליעוץ. בברכה דר' זלוצובר

15/03/2020 | 16:03 | מאת: יעל

היי, בת 49, ללא מחזור מעל לשנה. כבר קרוב לשנה גלי חום קשים ותכופים מאוד, בעיות שינה, כאב ראש תדיר. אקטיבל שיפר את גלי החום וקצת את השינה, גרם לי לעצבנות, ודימום. אחרי חודש, עברנו לאביאנה. הרגשתי דומה עם מעט גלי חום. ניסינו מעבר לדואביב, ללא שום הטבה בגלי החום כבר קרוב ל3 שבועות. מעוניינת לחזור לאקטיבל ( הרע במיעוטו). האם אוכל להמשיך ולקחת פשוט אקטיבל במקום דואביב? או שיש לקיים הפסקה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום ותודה על שאלתך. אין צורך בהפסקה אך כדאי אולי להתיעץ עם רופא אחר ולחשוב על אופציות אחרות. בברכה דר' זלוצובר

15/03/2020 | 14:29 | מאת: נעמה

בת 56 עם התקן מירנה כ- 5 שנים. מרגישה מצויין רופאת הנשים המליצה להוציאו כי חלפו 5 שנים. מנגד יש דעות שאפשר להשאיר.... אשמח לדעתך

לקריאה נוספת והעמקה

נעמה שלום ותודה על שאלתך. ככלל, אין חובה להוציא התקן אחרי 5 שנים. ספציפית עבורך, עלייך להיוועץ ברופאת הנשים המטפלת שלך.

12/03/2020 | 08:13 | מאת: יעל

שלום רב הפסקתי את השימוש לפני ארבעה חודשים בויגיפם, עכשיו אני רוצה לחזור ולהשתמש בו שוב שאלתי היא לגבי השימוש בו. האם אני צריכה לקחת במשך שבועיים הראשונים בכל יום ואחר כך פעמיים בשבוע? תודה רבה.

יעל שלום ותודה על שאלתך. בהחלט כן, כאילו שמתחיל ה מחדש. בברכה דר' זלוצובר

10/03/2020 | 23:02 | מאת: ליאת

שלום רב, בת 46,חודש איחור במחזור, שלפני כן הגיע כל 28-25 יום. אין הריון. משתמשת בטבעת רגילה. לפני שבוע ימים החלו הפרשות חומות דמיות לפעמים כמו פירורים,אבל מחזור אין.. יש לציין שלפני מספר חודשים היה לי איחור כזה במחזור. כמובן שביקרתי אצל רופא נשים שכרגע לא מתרגש, בקשתי בדיקות דם לתמונה הורמונלית.. (כמובן שפאפ עושה באופן סדיר, פעם אחרונה היתה לפני כשנה בערך..) מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

ליאת שלום ותודה על שאלתך. לא הבנתי, דעתי על מה?

08/03/2020 | 16:01 | מאת: יעל

שלום רב, התחלתי לפני 10 ימים. כרגע ללא שיפור בתסמינים. בנוסף, סובלת כבר 3 ימים מבחילה וחוסר תאבון. האם זו תופעה ידועה? ואם כן, האם יש סיכוי להתרגלות מערכת העיכול? כמו כן, מתי סביר לצפות להקלה בגלי החום? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום ותודה על שאלתך. בחילה תיתכן כתופעת לוואי של המרכיב האסטרוגני בגלולה, לא בהכרח חולפת. לוקח לטיפול בד"כ שבועיים שלושה להתחיל להשפיע בברכה דר' זלוצובר

09/03/2020 | 13:17 | מאת: יעל

היי, אותה בחילה אם כי פחותה היתה תחת אביאנה. כלומר סיכוי סביר שלא אסתדר עם הורמונים? לרב בחילה היא תופעת לוואי לא חולפת? מחכה לקצה תקווה. 2 גלי חום קשים בשיה, בחילה, בעיות שינה זה כמעט גדול עלי...

היי, מה שלומך? בת 49. ללא מחזור כשנה פלוס. לאור גלי חום קשים ותכופים,( 2 בשעה), כאבי ראש ובעיות שינה, התחלתי אקטיבל. לאור דימומים שלא חלפו, עברתי לאביאנה. גם שם החלו דימומים בחלוף כשבועיים. אך בעיקר הרגשתי רע נפשית, מאוד עצבנית וחסרת חשק. לאחר הפסקה של מספר שבועות, החלטתי על ניסיון אחרון. הוצע לי דואביב, ממחשבה שאני מגיבה רע לפרוגסטרון. האם דואביב יעיל ופחות משפיע על מצב הרוח מניסיונך הקליני? ומה הצפי מבחינת התחלת הפעולה ( עם האקטיבל לקח שבועיים פלוס). המון תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

דואביב שלום ותודה על שאלתך. היעדר הפרוגסטרון בדואביב מפחית במעט את יעילותו בהקלת תסמיני גיל מעבר (בעיקר גלי חום) ומנגד תורם לבטיחותו המוגברת מבחינת סרטן שד. פחות נבדק בנושא מצב רוח בברכה דר' זלוצובר

בת52 כחצי שנה משתמשת במדבקות עקב כאבי פרקים ומעט דכאון וחרדה.לצערי עם המדבקה אני מדממת בדומה למחזורכל מספר שבועות.המדבקה הוחלפה בלויאל2.5 קראתי שהכדור לויאלמגביר יותר מכלל התרופות את הסיכון לסרטן האים נכון הדבר? אשמח להמלצה על כדור מתאים אפשרי תודה רהה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לילי שלום ותודה על שאלתך. ליויאל הינו טיפול הורמונלי עם מספק מאפיינים ייחודיים, כמו שיש לכל תכשיר. בנושא הסיכון לממאירות הוא דומה לטיפולים הורמונליים אחרים. בברכה דר' זלוצובר

28/02/2020 | 19:07 | מאת: איריס

אני בת 54 לוקחת 6 שנים אקטיבל בגלל גיל מעבר מוקדם ,גלי החום חזרו לי אבל קצת בפחות עוצמה ,האם כדאי להעלות לקליאוגסט,או אולי לעבור לליויאל ? מה המלצתך ?אני הולכת לגינקולוג שלי שלא מבין בזה ולא יודעת מה לבקש

לקריאה נוספת והעמקה

איריס שלום ותודה על שאלתך. רופא אינו חנות מכולת, את מבקשת תרופות והוא רושם. התרופות הללו הן תרופות מרשם הדורשות שיקול דעת. אני מסופק לגבי הקביעה שיש רופאי נשים מומחים בישראל שאינם מבינים כלל בנושא. ככלל, אם הרופא חש שאינו בקיא מספיק בתחום, יפנה אותך בעצמו למומחה. בברכה דר' זלוצובר

25/02/2020 | 16:44 | מאת: כרמית

שלום רב, התחלתי לקחת סימודינה ולאחר חמישה ימים החלה לי מיגרנה ותחושת עיפות... האם לדעתך זה קשור? לאחר כמה זמן אני צפויה להרגיש את האפקט של הכדור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כרמית שלום ותודה על שאלתך. באופן תיאורטי ובלי לרדת לפרטים שאינם ידועים לי כמובן, אני מסופק אם התסמינים שציינת נובעים מהטיפול. בברכה דר' זלוצובר

שלום רב אני בת 42. בחודשים האחרונים החלו לי יקיצות מוקדמות לפנות בוקר. אני עדיין מקבלת מחזור כל חודש אך הזמנים בין המחזורים מתקצרים לאט לאט. הבנתי כי התסמין הראשון של טרום גיל המעבר הוא יקיצות מוקדמות. ביצעתי פרופיל הורמונלי ביום השלישי של המחזור (מצורף פה). האם הפרופיל ההורמונלי שלי מראה שאני אכן מתחילה את שלב טרום גיל המעבר? האם הפרופיל הזה יכול למעשה להסביר את היקיצות המוקדמות שהופיעו לי? המון המון תודה על העזרה בברכה הילה

לקריאה נוספת והעמקה

הילה שלום ותודה על שאלתך. מנופאוה מוגדרת כשנה ללא וסת וברור שאינך שם. את צריכה לשוב למי שביקש את הבדיקות (שלא ראיתי) ומניח שידע מה לעשות איתן. אם לא, מי שביקש את הבדיקות יציע לך למי לפנות. בברכה דר' זלוצובר

25/02/2020 | 13:09 | מאת: השמנה קיצונית עקב תסמונת השחלה הפוליציסטית

בתי בת ה16.5 בעלת שחלה פוליציצתית.לפני כשנתיים בזמן מאוד קצר התנפחה מאוד!!!בלי שום קשר לתזונה ולפעילות גופנית.הינו אצל שלושה אינדקרינולוגית טובים,שתי גניקולוגיות ועוד אנשי מקצוע שאמרו שהיא שמנה מאוכל!!לפני יומים @גיא טווינה פרסם מאמר שדיבר על כל התסמינים שלה....האים אתה יכול לעזור בנושא???!! כל הבדיקות תקינות!תודה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

השמנה קיצונית עקב תסמונת השחלה הפוליציסטית שלום ותוד העל שאלתך. אין לי מידע על המאמר שציינת. את יכולה לפנות למחבר. אין לי כמובן מידע על ביתך וברור מכאן שלא ניתן לענות על שאלתך. בברכה דר' זלוצובר

18/02/2020 | 21:34 | מאת: גליה

בת 50, גובה 165, משקל 62 קג, לא מעשנת, הטרוזיגוט לפקטור 5. מזה שנה ורבע במנופאוזה, למעט וסת אחת לפני כחצי שנה. בחלק גדול מהזמן שעבר מאז שהתחילה המנופאוזה יש לי סימפטומים קדם וסתיים(פצעונים, גודש באזור הרחם/שחלות, מיגרנות, לעיתים כאבים שמזכירים כאבי ביוץ, הפרשות ריריות מרובות). באולטראסאונד נצפתה שחלה אחת פעילה עם שלושה זקיקים. בדיקות דם מהיום עם תוצאות חריגות (לפי מה שהבנתי מגוגל): אסטרדיול 369 pmol/L LH 40.7 IU/L FSH 56.9 IU/L פרוגסטרון 2.3 nmol/L האם עליי לדאוג מתוצאות כה חריגות? למי לפנות להמשך בירור?

לקריאה נוספת והעמקה

גליה שלום ותודה על שאלתך. את צריכה לשוב למי שהפנה אותך לבדיקות. הוא/היא יודע/ת למה ביקשו את הבדיקות ומכאן מה לעשות עם התשובות. בברכה דר' זלוצובר

שלום רב! אני בת 50. לפני כשנה הוצאתי את מירנה ומאז לא היה לי ווסת, התחילו תופעות לווי של גיל המעבר ולפני כחצי שנה התחלתי לקחת אביאנה. התופעות לווי נעלמו והרגשתי טוב. בתחילת ינואר לפתע קיבלתי מחזור (ממש חזק). כמובן נבדקתי אצל רופא ושוב עשינו בדיקת דם (הורמונים) שיותר מתאימות לגיל המעבר. הרופא אמרה לי בנתיים להפסיק את אביאנה, אך כחודש לאחר ההפסקה התחילו לחזור תופאות לווי כגון גלי חום ( בנתיים חלשים), נדודי שינה, הזעת לילה, אי שקט ובעיקר כאבי פרקים. הרופא שלי נתנה מרשם לגלולות נובופם ואמרה שזה בגלל שאולי שחלות שלי עדיין עובדות. קראתי את תופעות לווי של נובופם הם קצת הפחידו אותי, מה גם יש לי הסטוריה סרטן שד במשפחה. האם באמת במקרה שלי יש צורך בהחלפת הגלולות. למה לא להמשיך לקחת אביאנה שכבר הוכיחה את עצמה? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

א.ג שלום ותודה על שאלתך. את צריכה הערכה מסודרת על עצם וסוג הטיפול. ככלל, אין הבדל בין נובופם ואביאנה מבחינת סוג האסטרוגן והפרוגסטרון שהם מכילים אלא רק במינון והחלוקה השבועית (אחד מביא וסת והשני לא). בברכה דר' זלוצובר

שלום! אני בת 52.לא הופיע לי המחזור החודשי כמעט שנה.לפני יומיים היה לי דימום קל,מלווה בגודש בחזה ועייפות.אותן התחושות שחשתי בהריוני.ביצעתי בדיקת הריון כשחושה שבועות מקיום יחסי המין והתוצאה שלילית.האם ניתן חסמוך על תוצאה זו? מה בסיגוי להריון טבעי ? אני מאוד פוריה.

לקריאה נוספת והעמקה

מאי שלום ותודה על שאלתך. הסיכוי להריון נמוך ביותר. רצוי להיבדק גניקולוגית עקב הדימום. בברכה דר' זלוצובר

לאחרונה נתקלטי בחוסר של תרופה פרוגלוטון במכבי ובסוםר פארם. מה יכול להיות התחליף שלה.?

לקריאה נוספת והעמקה

אולגה שלום. איו תחליף עם אותו הרכב בדיוק. עלייך לשוב לרופא/ה המטפל/ת ולדון עימו/ה על תחליף אחר. בברכה דר' זלוצובר

23/01/2020 | 21:39 | מאת: נאילה

שלום ד"ר. אני בת 46.5 בריאה עם וסת סדירה של 28 יום. מזה שנתיים אני במעקב דופלר עקב ממצא אידומטריומה בגודל 2ס"מ בשחלה מימין. לא קיבלתי מחזור החודש (איחור של 3 שבועות).ואין היריון. הייתי אצל גניקולוג שבדק אותי ואמר שאין סימנים למחזור בכלל וכי הווסת הפסיקה. השאלה שלי האם הווסת מפסיקה פעם אחת???? באופן פתאומי??

לקריאה נוספת והעמקה

נאילה שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וזאת אינה נעלמת בבת אחת.בד"כ. בברכה דר' זלוצובר

26/01/2020 | 12:54 | מאת: נאילה

תודה רבה על התשובה ד"ר

23/01/2020 | 20:58 | מאת: עירית

האם יש טיפול הורמנלי חליפי משולב אסטרוגן ופרוגסטרון, כששניהם bioidentical בתרופה אחת ? אם כן מה השם ? ממה שהבנתי מצאו שכאשר שני ההורמונים bioidentical זה יותר מועיל ופחות מזיק וגם הסיכון לסרטן קטן יותר לעומת הורמונים סינטתיים. תודה, עירית

לקריאה נוספת והעמקה

עירית שלום ותודה על שאלתך. אין טיפול כזה, הטיפול אינו מאושר או מומלץ ע"י ה FDA וההצהרות על סיכונים פחותים אינה מקובלת כברת תוקף ע"י אותו ארגון (רשות הפיקוח על תרופות ותוספים בארה"ב). בברכה דר' זלוצובר

22/01/2020 | 19:16 | מאת: מיכל

שלום , אני בת 50, המחזור החודשי טרם נעלם לגמרי, אך בעקבות זאת שהתחילו לי תופעות של גלי חום ונדודי שינה קשים התחלתי לקחת לפני כחודש נובופם novofem, כעת אני בתחילת החפיסה השניה, האם ההורמון גורם לעצירות ? שמתי לב שמאז שנוטלת יש לי עצירות,וגם עליתי במשקל, ובמידה וכן, איך פותרים את עניין העצירות, האם תופעת הלוואי חולפת עם הזמן ? דבר נוסף לגבי יובש נרתיקי, לקחתי בשבועיים הראשונים רצוף את הוגיפם , ולא חשה בכל הבדל , מתחילים להרגיש שינוי ? תודה, איריס

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום ותודה על שאלתך. ככלל עצירות אינוה תופעה מקובלת של הטיפול, דווקא בחילות ייתכנו. עלייה במשקל תיתכן- לרוב חולפת. לרוב היובש הנרתיקי משתפר תוך מספר שבועות תחת הטיפול. בכ 15% מהנשים נדר שטיפול נרתיקי נוסף לטיפול הפומי, בברכה דר' זלוצובר . א

19/01/2020 | 00:51 | מאת: אנונימית

דר שלום רב, בת 68. עם כאבי בטן חודשיים לערך בבטן תחתונה ובכל הבטן שמעיר אותי גם בלילה.. עשיתי u.s. בטן שיצא תקין, עשיתי U.s וגינאלי שהיה כתוב: רחם /דוגלס גודל הרחם(מ"מ)38x21x24 רקמת רחם תקין. רירית הרחם: בעובי 2 ס"מ תיאור הרירית סדירה חלל רחם עם נוזל בכמות מועטה בגודל 6.3(מ"מ דוגלס ללא נזל שחלה ימנית בגןדל 16x23 (מ"מ) ממצא 1: בתוכה ניצפה נוזל ציסטי צלול, עם גבולות סדירים בגודל (מ"מ) 14x17 שחלה שמאלית בגודל (מ"מ) 8x17 מבנה וגודל תקינים.,,,,,,לפתע היום התחיל לי דימום חלש. הכנסתי מגבון וראיתי דם/חום כזה עדיין עם כאבי בטן. זה מעיד על סרטן רחם או בצוואר הרחם? אנא תשובתך תודה רבה אני די בהלם

לקריאה נוספת והעמקה

אנונימית שלום ותודה על שאלתך. את צריכה בדיקה גניקולוגית מסודרת ומישהו שירכז את כל הממצאים לכדי תשובה מסודרת. בברכה דר' זלוצובר

15/01/2020 | 09:42 | מאת: הגר

אני בת 66 נוטלת הורמונים במשך 14 שנים. עקב פוליפ ודפן רחם מעובה הרופאה המליצה לי על "הפסקה בינתיים" של ההורמונים. בדיקת הביופסיה שנלקחה מרירית הרחם נמצאה תקינה ואני מאד רוצה לחזור ליטול אביאנה. האם זה בעיתי? אם כן, האם יש דרך לעשות זאת? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

הגר שלום ותודה על שאלתך. עשוי להיות בעייתי וכדאי לשוב לטיפול הורמונלי ( זה או אחר) לאחר ייעוץ מסודר עם הרופאה המטפלת שכל הנתונים הרלוונטיים נמצאים אצלה. בברכה דר' זלוצובר

12/01/2020 | 22:53 | מאת: לילוש

שלום רב, בת 46 התקן מירנה 12 שנה (החלפה לאחר 6 שנים).. בעבר תוך כדי שימוש במירנה הייתה וסת קלה מאד ולא סדירה. כעת כבר כחצי שנה אין ווסת בכלל. שוקלת להוציא את המירנה לגמרי. כיצד הדבר ישפיע על גופי? האם המשך שימוש במירנה מגן עלי מתופעות גיל המעבר?

לקריאה נוספת והעמקה

לילוש שלום ותודה על שאלך. ככלל הפעילות ההורמוונלית של מירנה לאחר 6 שבות שימוש נמוכה מאד אם כי יש בהחלט יוצאות מהכלל. לא ניתן לפיכך לדעת בבטחון מירבי מה יקרה לאחר הוצאתה. הפרוגסטרון המופרש ע"י המירנה לא מדיד בדם. בברכה דר' זלוצובר.

11/01/2020 | 09:23 | מאת: ליאת

בת 45 . לאחר חודשים ספורים שבהם היתה הפסקה במחזור, לפני חודש וחצי התחיל דימום ומאז לא הפסיק. בדיקה הורמונלית הראתה שאני בגיל המעבר. אולטרסאונד וגינלי ובטני תקין. הרופא נתן לי כדורים לעצירת הדימום אבל זה עזר ליומיים בדיוק וחזר שוב. הוא רשם לי פרוגילוטון . השאלה שלי היא האם הפרוגילוטון יעצור את הדימום ויסדר את המחזור? אני כבר לא מתפקדת כמו בן אדם נורמלי עם חודש וחצי דימומים.

לקריאה נוספת והעמקה

ליאת שלום ותודה על שאלתך. אין לדעת מהתאור שלך את הסיבה לדימומים וכפועל יוצא, מה הטיפול המיטבי. מניח זרופאך יודע מה הוא עושה. בברכה דר' זלוצובר

10/01/2020 | 22:22 | מאת: עדי

כבר 3 שב' שאני מרגישה לחץ בחזה ותחושת גוש בגרון, כאילו האוכל נתקע בגרון. כל הבדיקות תקינות, כולל א. ק. ג, גסטרוסקופיה, אצל רופא א. א. ג, וכד' . האם ייתכן שהתופעה קשורה לגיל המעבר ולשינויים במע' העיכול בעקבות זה? אני בת 57 עדיין עם מחזור שקצת מזייף לאחרונה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום ותודה על שאלתך. ממש לא. התופעות לא מתאימות. גם הלחץ בחזה לא ממש מתאים לגוןש בגרון. בברכה דר' זלוצובר

05/01/2020 | 13:44 | מאת: שוש

בת 70. מקבלת HRT (בשנים האחרונות קונטי 50) במשך 20 שנים בגלל גלי חום רבים המלווים בדפיקות לב מואצות וחזקות. ללא שחלות. עם השנים עשיתי מספר נסיונות להפסיק בהדרגה את ההורמונים, אך ללא הצלחה. גלי החום חוזרים. אני מקפידה להיבדק אצל רופאת נשים כולל US פעם בשנה. עושה ממוגרפיה ו US שד וביקור אצל כירורגית שד כל שנה. מרגישה טוב עם המדבקות וללא תופעות לוואי. לאחרונה כירורגית השד הציעה לי להפסיק עם הקונטי ולנסות סימידונה.מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

שוש שלום ותודה על שאלתך. סימידונה הינו תרופת מרשם צמחית לא הורמונלית שאינה מכילה אסטרוגן ופרוגסטרון ומיועדת להקלת תסמיני גיל מעבר. השאלה למה להחליף לתכשיר זה דוקא משום שהסיכון גדול שהתסמינים יחזרו. כדיאי לפנות ליעו לגבי עצם הצורך בהפסקת טיפול הורמונלי בצורה מוחלטת או רק החלפה לתכשיר אחר. בברכה דר' זלוצובר

06/01/2020 | 14:58 | מאת: שוש

תודה על התשובה המהירה

בת 73 במנופאוזה מגיל 40 קבלתי טיפןל הורמונלי חליפי במשך 26 שנים ,בגלל תופעות גיל מעבר שפגמו באיכות החיים . לפני כ-7 שנים הפסקתי את הטיפול בעקר בגלל לחץ רפואי סביבתי ,מרבית תסמיני גיל מעבר חזרו , ניסיתי להתרגל וליהמנע מהטיפול ההרמונלי .כיום אני רוצה לחזור לטיפול ההורמונלי החליפי... האם ישנן סיבות שלא לעשות זאת, מבחינה רפואית...אודה מאד לתשובתך !!!

לקריאה נוספת והעמקה

danddy שלום ותודה על שאלתך. התחלת טיפול לאחר הפסקה של מעל חודש מעלה סיכון לקרישי דם. יש לכך פתרונות אך זאת הסיבה העיקרית שבעטיה הפסקת הטיפול צריכה להיות לאחר שיקול דעת מעמיק. בברכה דר' זלוצובר

01/01/2020 | 19:56 | מאת: מודאגת

שלום. אני בת 56 ובבדיקת us שגרתית לחלוטין עלה הממצא הבא: גודל רחם 67×59×61 רקמת רחם תקין עובי רירית הרחם 6.5 ממ תיאור הרירית נצפה בחלל מבנה אקוגני בגודל 19×10 ממ דוגלס ללא נוזל. רופאת הנשים בקשה שאבצע היסטוסקרופיה. כמה אני צריכה להלחץ מזה? אודה לתשובה בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה

מודאגת שלום ותודה על שאלתך. בדיקה לא עומדת בפני עצמה. היא קשורה לרקע רפואי, סיפור קליני, טיפול תרופתי ועכדומה כך שקשה לענות. ההמלצה שקיבלת נראיית סבירה מאד. בברכה דר' זלוצובר הלאנמנזה

02/01/2020 | 23:28 | מאת: מודאגת

ראשית, תודה על התדובה. הבדיקה הזו נעשתה במסגרת בדיקה שגרתית, אין סיפור קליני קודם, אני לא נוטלת תרופות (גם לא הורמונים). כלומר, אין שום רקע רפואי. האם יש ממה להלחץ? האם משהו בממצאי הבדיקה מדליק נורה אדומה (עובי הרירית בנוסף לפוליפ למשל?)

אמא שלי אישה מבוגרת מתלוננת על בעיה של דגדגן ששינה מרקם בהתחלה התקשה וגדל . לאיזה רופא ללכת ליעוץ רופא נשים או רופא עור ? תודה מראש

אורטל שלום ותודה על שאלתך. הייתי מתחיל מרופא/ת נשים. בברכה דר' זלוצובר

29/12/2019 | 12:53 | מאת: ורד

שלום רב, אני בת 49 וכבר מגיל 45 פסקה לי הווסת. התופעה היחידה של גיל המעבר שמשפיעה לי מאוד על איכות החיים היא עייפות. אני ישנה היטב ולפחות 8 שעות בלילה אבל בכל זאת עייפה תמידית. האם יש דרך להקל על זה? יש לציין שיש לי סיפור משפחתי של סרטן שד. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ורד שלום ותודה על שאלתך. על פניו נראה שכן. עלייך לפנות ליעוץ מסודר, בעיקר לאור הרקע שציינת. בברכה דר' זלוצובר

27/12/2019 | 22:33 | מאת: דורית

אני בת 62 לוקחת לויאל כ-7 שנים. לפני כמה ימים שכחתי לקחת גלולה אחת והיום יש לי ממש מעט הפרשה עם מעט דם. האם זה יכול להיות קשור?

לקריאה נוספת והעמקה

דורית שלום ותודה על שאלתך. בהחלט ייתכן. בברכה דר' זלוצובר

משתמשתכחצי שנה במדבקות אברל קונטי ומרוצה.בחודש האחרון התחלתי להרגיש לסרוגיןבמחזור ואף לדמם קל באופן הדומה לוסת .בנוסף יש כאבי בטן ושדיים כמו במחזור.האים עליי להמשיך במדבקות האים קיים סיכון לבריאותי. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ליקה שלוום ותודה על שאלתך. אם את מדממת, ברור שצריך לשנות משהו שובי לרופא/ה המטפל/ת. בברכה דר' זלוצובר

25/12/2019 | 12:33 | מאת: תמי

דר' שלום רב, אני בת 49 ועד לאחרונה המחזורים שלי היו סדירים. בחודשים האחרונים מידי פעם המחזור מאחר או מקדים ואינו סדיר לפני חודשיים היה לי דימום בין המחזורים ובחודש זה, המחזור הגיע בזמן אבל נמשך לי כבר עשרה ימים ולא מפסיק. לפני חודש הייתי אצל גיניקולוג שבדק ידנית ועשה לי אולטרסאונד ואמר שהבדיקה תקינה יש לי גם מיומות הרבה שנים. האם זה שהמחזור החודשי לא נפסק לי והוא נמשך כבר עשרה ימים יכול להיות בגלל גיל טרום מעבר? האם המצב שלי מסוכן? מה עלי לעשות? אני מאד לחוצה ומודאגת תמי.

לקריאה נוספת והעמקה

תמי שלום ותודה על שאלתך. לא נראה שמדובר במצב מסוכן. נבדקת גניקולוגית והבדיקה פורשה כתקינה. יש לשוב לרופא/ת נשים ע"מ לקבל טיפול להפסקת דימום, לאחר בדיקה כמובן. בברכה דר' זלוצובר

22/12/2019 | 06:14 | מאת: לימור

אהיה בת 48 בפברואר. בלילה אני קמה לעיתים עם הזעה בגוף. לא כזאת שהרטיבה את המצעים ואת הבגדים אבל הזעה. חוסר תיאבון כבר מספר חודשים (לעיתים יותר ולעיתים פחות) ובעקבות כך ירידה במשקל (לא דרסטית) לעיתים איני שולטת בכעסים. נוטלת ציפרלקס 20 מ"ג . האם זה קשור לגיל המעבר או עליי לבצע בדיקות נוספות?

לקריאה נוספת והעמקה

לימור שלום ותודה על שאלך. מנופאוזה מוגדרת כשנה ללא וסת ולא ברור מה מצבך בנושא. ייתכן והתסמינים שאת מתארת נובעים מגיל מעבר אך יש לאבחן אותך ולטפל בך בצורה מסודרת. בברכה דר' זלוצובר

21/12/2019 | 09:58 | מאת: ליאן

דר שלום ותודה מראש,,אתמול הייתי אצל רופא נשים אחרי שנים לבדיקת רחם ושחלות. אמר לי שעושה רק u.s לנשים בהריון אבל בדק אותי ידנית,( אילו ידעתי היייתי הולכת לרופא שיש לו גם אולטראסאונד) ובבדיקה הידנית אמר שהכל בסדר ושאלך למכון לעשות אולטראסאונד. הבדיקה לא כאבה אבל אחרי הבדיקה כשעתיים התחילו לי כאבים בבטן היכן שממוקמת השחלות. שאלתי אותו לגבי הבדיקה אמר שהוא נוגע בשחלות עם האצבע לראות שהכל בסדר. למה פתאם יש לי כאבים כי נגע בשחלה? האם מנגיעה בשחלה אפשר לעורר משהו או בטעות כמובן לעשות נזק לשחלה כי כואב לי רק בצד שמאל? האם בדיקה ידנית מספיקה לדעת שהכל בסדר כפי שאמר או שחייב גם אולטראסאונד. !!!!!. האם קרה בעבר שמבדיקה ידנית שנוגעים בשחלה אפשר לגרום לנזק ????.תודה רבה על תשובתך הכנה, ליאן

לקריאה נוספת והעמקה

ליאן שלום ותודה על שאלך. ככלל, אולטרסאונד נרתיקי הינו חלק מהבדיקה הגינקולוגית ואין ספק שמענה לשאלותייך הלגיטימיות מחייב בדיקת אולטרסאונד נרתיקי. בברכה דר' זלוצובר

21/12/2019 | 08:14 | מאת: שרית

בת 45 פלוס,חודש שני שאיני מקבלת וסת...אני עצבנית,לא ישנה טוב,פטמות כואבות,נשלל הריון.האם אני בגיל המעבר והאם הוסת תגיע? בחודשים האחרונים הוסת התקצרה והגיעה כל 24 יום.

לקריאה נוספת והעמקה

לימור שלום ותודה על שאלך. מנופאוזה מוגדרת כשנה ללא וסת וברור שאינך שם עדיין. את בתקופת גיל מעבר וזאת כנראה הסיבה לתחושותייך. את צריכ הבדיקה מסודרת. כל מה שכתבתי הינו כמובן השערות ע"ס הסיפור שלך. בברכה דר' זלוצובר

18/12/2019 | 13:27 | מאת: אירית

היי אני בת 44.7 עם וסת שמגיעה אחת לכמה חודשים עשיתי בדיקת פרופיל הורמונלי לא בזמן וסת ולהלן התוצאות אסטרדיול 178 Tsh1. 66 T3free 3.1 T4 free 1.3 Lh44.5 Fsh 34.1, האם מראה על מנופאוזה? או טרום

לקריאה נוספת והעמקה

אירית שלום ותודה על שאלך. מנופאוזה מוגדרת כשנה ללא וסת ואינך שם עדיין. בברכה דר' זלוצובר