תוצאה שגוי בביקת ביוץ?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

26/01/2023 | 14:15 | מאת: א

שלום, בת 41. מזה כשנה לא מקבלת מחזור. בבדיקות אולטרסאונד רירית הרחם 3 מ מ. שחלה אחת ללא זקיקים כלל, שחלה שניה עם זקיק קטן (לפני כחודש וחצי). הורמונים: אסטרדיול - קטן מ70 פרוגסטרון - 0.32 לפני שבועיים וחצי ביצעתי (להנאתי... :-) בדיקת ביוץ והיא יצאה חיובית (דהיינו - בביוץ). ביצעתי שוב ביום הבא - ושוב יצא שאני מבייצת. עד היום לא קיבלתי מחזור ואני לא בהריון. האם יתכן תשובה לא נכונה במקלון ביוץ בגלל הורמונים נמוכים של גיל המעבר? תודה רבה!

א שלום ותודה על שאלתך. בדיקת ביוץ הבודקת רמות LH אינה מיועדת לגיל מעבר אז ה LH מוגבר תמיד... בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי