מעבר מנובהרינג לאוורל קונטי -גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

11/01/2023 | 00:31 | מאת: אביטל

שלום וברכה, אני בת 52. כבר כמה שנים משתמשת בטבעות של נובהרינג למניעה. כעת - לאחר בדיקות דם וכו' הרופאה אמרה לי לעבור למדבקות אוורל קונטי. הבנתי שאת המדבקות לוקחים רק כאשר הווסת הסתיים. העניין הוא שבגלל שאני משתמשת בטבעת - המחזורים שאני מקבלת בהפסקות - הם מחזורים מלאכותיים. אינני יודעת האם באמת הווסת שלי הסתיים מבחינה טבעית. שאלתי - האם עדיף לעבור למדבקות ברצף - מיד לאחר הוצאת הטבעת, או שעדיף להוציא את הטבעת, לקבל מחזור מלאכותי, ולהמתין עד לפעם הבאה שאני אמורה לקבל מחזור - ורק כך לוודא שאני אכן ללא מחזור טבעי ויכולה להתחיל עם המדבקות? האם יש ייתרון לדרך אחת על השניה? תודה

אביטל שלום ותודה על שאלתך. בסופו של דבר ההחלטה על עיתוי המעבר בגילך די שרירותית, תצטרכי להתייעץ עם הרופאה המטפלת בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי