אסטרוגן וטסטוסטרון בגיל 60+

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

09/02/2023 | 21:01 | מאת: שלי

היי התחלתי עכשיו בגיל 60 למרוח קרם אסטרוגן וטסטוסטרון על העור. בגלל תופעות של יובש קיצוני ואוסטיאופרוזיס. האם יכול לגרום לסרטן רחם? אני ממש לא רוצה לבלוע פרוגסטרון - האם מעקב על רירית הרחם מספיק? תודה רבה 🌷🌷🌷

שלי שלום ותודה על שאלך לא הוכח שטסטוסטרון מספק הגנה על רירית הרחם- אולי להיפך. גם טיפול עורי מעלה סיכון לסרטן רירית הרחם. יש הנוקטים במעקב צמוד אחרי רירית הרחם וטיפול רק אם מתעבה אך זה לא פרוטוקול מקובל, בטח לא בגילך. בברכה דר' זלוצובר.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי