התייעצות לגבי תסמיני גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

23/01/2023 | 08:28 | מאת: גלית

שלום ד"ר זלוצובר בת 56 שנתיים ללא וסת. אין לי כרגע תסמינים של גלי חום.. אך סובלת מהשמנה ביטנית וקושי לרדת במשקל והתעוררות בלילה מספר פעמים. סבלתי שנים מציסטות בשדיים ומרחם גדול ושרירני (מס' שרירנים) כעת אחרי שנתיים ללא וסת השרירנים התכווצו הרחם קטן יותר וגם הציסטות בשדיים קטנו. הומלץ לי על פמוסטון קונטי 5/1 כדי למנוע בעתיד בעיות לב סכרת אוסטאופורוזיס.. הפחד שלי ש השרירנים והציסטות יגדלו שוב מאוד סבלתי בעבר מהציסטות (כאבים חזקים) האם זה באמת מומלץ לקחת הורמונים כדי למנוע בעיות בריאות בעתיד? מה דעתך?.. תודה

גלית שלום ותודה על שאלתך. בלי לדעת את הפרטים ולהתייחס ספציפית הרי באופן כללי לא מקובל לתת טיפול הורמונלי באינדיקציה של רפואה מונעת בלבד לכלל הנשים במנופאוזה שהן אסימפטומטיות לחלוטין עקב סיכונים מהטיפול כגון עליה בסיכון לסרטן שד. ההיגד הנובע מכך הינו למעשה שכלל הנשים במנופאוזה חולות וצריכות טיפול תרופתי- מרחיק לכת!!! עושים לכל אישה את הערכה האישית שלה. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי