הפסקת מחזור ותסמיני גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

25/01/2023 | 18:14 | מאת: כנרת

שלום האם הפסקת מחזור במשך 4 חודשים בגיל 48-9 תלווה תמיד בגלי חום והזעה ושאר תופעות הפרימנופאוזה? האם היעדר תופעות אלו מעיד על סיבה אחרת להיעדר המחזור? תודה

25/01/2023 | 19:36 | מאת: כנרת

האם יכול להצביע על פרוגסטרון נמוך ואסטרוגן תקין לכן היעדר תסמינים? האם זה מביא להתעבות רירית הרחם? ,זה מסוכן?מה התוצאות של מצב זה?

כנרת שלום ותודה על שאלתך. לא בהכרח. ייתכן חוסר ביוץ כסיבה (חוסר פרוגסטרון) ואם יש אסטרוגן, אין בהכרח גלי חום. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי