ovarian failure לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

20/12/2022 | 19:49 | מאת: א

שלום אני בת 46 לפני 4 חודשים עברתי כריתת רחם, שחלות הושארו. עשיתי בדיקות דם ורמות הורמונים להלן TSH - 1.32 mlu/l Prolactin - 210 mIU/l LH - 82.4 IU/l FSH - 33.8 IU/l Estradiol (E2) - 1054 pmol/l Progesterone - 3.4 nmol/l Testosterone Total - 0.7nmol/l DHEA-S - 1.2micro mol/L היו עוד הרבה בדיקות ולא היה תקין רק CK - 495 u/l. אבל לא שמתי לב חהתאמנתי חזק גם ערב לפני וגם בבוקר של הבדיקה עשיתי אליפטיקל. האם שחלות כשלו? או זה גיל מעבר? תודה

א שלום ותודה על שאלתך לפי הבדיקות את בפרימנופואזה. בברכה דר' זלוצובר

21/12/2022 | 15:05 | מאת: א

מה זה אומר? כמה זמן עד שאני אהיה במנופואזה? האם זה מה שנקרא כשל שחלתי? האם אני צריכה תרופות? אין לי שום תסימינים חוץ מדיכאון ופוסט טראומה. כל זה מאז הניתוח. לא נראה לי שזה קשור להורמונים, יותר קשור לזה שהבנתי שעשיתי טעות שדרשתי ניתוח.

לא ניתן לדעת מתי תהיה במנופאוזה. אם אין תסמינים אין צורך בתרופות. אם יש- מכל סוג שהוא יש מקום לטיפול זה או אחר.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי