אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/02/2023 | 19:39 | מאת: Lin

היי אשמח לדעתך לבינתיים אם זה מקרה דחוף, התור שלי רק עוד שלושה שבועות 🙏🙏 עשיתי בדיקה בגלל השימוטו חריגה לא גבוהה >> 94.40 U/ml TSH >> 6.913 mlU/L, T3 free >> 4.7 pmol/L T4 free >> 15.2 pmol/L ממצאים : בלוטת מגן: איסטמוס בגודל לא מורחב, מרקם אחיד אונה ימנית בגודל: לא מוגדלת, מרקם מעט לא אחיד עם קשריות היפואקוגנביות זעירות מפוזרות, הגדולה באספקט לטרלי כ 4 מ"מ אונה שמאלית בגודל: לא מוגדלת, מרקם מעט לא אחיד עם קשריות היפואקוגנביות זעירות מפוזרות. ווסקלוריזציה רגילה של רקמות הבלוטה. בלוטות רוק מצד ימין: פרוטיס הדגמה תקינה תת לסתית הדגמה תקינה מצד שמאל: פרוטיס הדגמה תקינה תת לסתית הדגמה תקינה פאראתיירואיד: לא הודגמו פאראתיירואיד מוגדלות דו צדדי רקמות רכות: מצד שמאל: הדגמה תקינה של הרקמות הרכות לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות מצד ימין: הדגמה תקינה של הרקמות הרכות לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות אני בת 43, בזמנים של ווסת בלוטת התריס מושפעת ונהפכת לתת פעילות קצת וכאשר אני עושה בדיקת דם בלוטת התריס שלא בזמני הווסת הבדיקה יוצאת תקינה לגמרי, ככה קבוע כל חודש. לא מעשנת ולא שותה🙏 ספירת דם תקינה. אשמח מאוד לדעתך 🙏

LIN שלום ותודה על שאלתך. ככלל בלוטת התריס לא מקרה דחוף אף פעם וגם אצלך סובל דיחוי. בהצלחה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי