פורום טיפול בקמטים ועיבוי שפתיים

פורום זה נועד לתת מענה ראשוני על הצערת עור הפנים באמצעות טכנולוגיות רפואיות מתקדמות, הפורום ייתן מענה על שלל הנושאים העוסקים ברפואת עור אסתטית.

אנו מאחלים לכם גלישה נעימה בפורום.

למעבר לפורום לחצו כאן.
231 הודעות
210 תשובות מומחה

מנהל פורום טיפול בקמטים ועיבוי שפתיים

05/12/2018 | 16:36 | מאת: שני

אשמח להבין מה הפתרונות שיש על מנת לפתור בעיה של הזעת יתר למערה בכפות הידיים.

האם קיימת אפשרות לאחר הטיפול במכשיר הmiradry לקבל הזעה מפצה ?

היי יובל מאחר ומכשיר במירדריי עובד מקומי רק על הבלוטות זעה בבתי השחי שהם רק 2% מסהכ הבלוטות בגוף.ובנוסף.אין פגיע בעצב (כמו בניתוח) אז הסיכוי לזעה מפצה מאוד נמוך עם בכלל

17/07/2018 | 17:45 | מאת: נדיה

האם יש המלצה על רופא שממיס סיליקון בשפתיים?

לא ניתן להמיס סיליקון. אפשר להוציא ד"ר אריק איימס וד"ר אלדד מור מאוד מיומנים העלות מאוד גבוה אבל תבררי מול הרופאים.

שלום רב, מכינה סירום ויטמין C קטן לעצמי בבוקר, עם ויטמין E וחומצה פרולית (נמכר בכל מקום בכל מקרה). את הפרולית היית ממיסה בגמעט גליצרים במקום באלכוהול , כדי לא לייבש את העור. הבנתי שגליצרין מושך לחות מהעור החוצה , האם זה נכון? ובמידה ומחליפה אותו באלכוהול, איך לגרום לאלכוהול להתאדות מבלי שהחומצה הפרולית תתחמצן או תהפוך ללא אפקטיבית תוך כדי? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

היי אני מתנצל שאלה הרבה מעבר לידע שלי. אולי ניתן לשאול רופא עור או רוקח

שלום ד"ר, האם יש מניעה לטפל בגלי רדיו לאחר או במקביל להזרקות בוטוקס וחומצה היאלורונית? ואם מהבחינה הזו יש הבדל בין השניים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בעקרון תמיד מומלץ להזריק לאחר טיפול עם מיכשור בין גלי רדיו לבין אם זה לייזר או ipl . בעקרון אני חושב ששבועים לאחר בוטוקס וחומצה לא תהיה בעיה. אין ממש מחקרים וגם צבחינה פיזיולוגית לא אמורה להיות בעיה

שלום ד"ר, האם ניתן לעשות הזרקות בוטוקס וחומצה היאלורונית במקביל להתעמלות פנים? (שמטרתה למצק העור ולהפחית קמטים). או האם ההתעמלות תפגע באפקט של ההזרקות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התכוונתי לשאול שתי שאלות, אחת לגבי התעמלות פנים והזרקות, וזו השנייה: אודה לך על תשובות לשתיהן 1.כמה זמן החומצה נשארת בגוף, כלומר מתי כבר ניתן לדעת בוודאות או לפחות להניח שאיננה? 2.האם יש שוני בעמידותה בין אזורים שונים כמו שפתיים או קמטי חיוך? 3.האם ייתכן שהזרקה בשפתיים מחזיקה מספר שנים?

בממוצע החומצה מחזיקה כשנה . לפעמים יכולה להשאר יותר זמן. תלוי ביצרן, סמיכות החומצה אזור ההזרקה ולפעמים זה אינדיווידואלי. אין בדיקת דם לגילוי שאריות חומצה. אנחנו מתאימים את סוג החומצה לאזור המוזרק. ככל שהחומר יותר סמיך יתמוסס לאט יותר. באזורים שיש הרבה מימיקה החומצה תחזיק פחות זמן. למשל באזור השפתיים לרוב החומצה מתמוססת ברובה אחר חצי שנה. לא מכיר חומצה שיכולה להשאר בשפתיים מספר שנים. דווקה בשפתיים היא מחזיקה פחות זמן. לכן נהוג יתכן וזה סיליקון או חומר בלתי המתכלה שהיה בשימוש פעם. חומרים שאמורים להחזיק יותר זמן כגון רדיאס ואלנסה לא מקובל להזריק לשפתיים אסור להזרקה בשפתיים .

מטרת הבוטוליניום טוקסין זה להחליש את השריר בכדי לא להבליט את הקמטים. אני מודה שאני לא מבין בתעמלות שרירי הפנים אבל הגיוני שכל פעילות יתר של השרירים דווקה יחזקו אותם. כנ"ל לגבי החומצה המוזרקת בין הקמטים אבל פעילות יתר תעודד את ספיגתה .

שלום ד"ר, האם ניתן לשלב רטין A עם טיפול גלי רדיו או יש להפסיק את הרטין A? (משתמשת ברטין מזה שנים באופן משביע רצון ורוצה לנסות גלי רדיו ). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בעקרון אין בעיה אבל קחי בחשבון שכנראה שהאדמומיות לאחר הטיפול בגלי רדיו תהיה עזה יותר ותמשך יותר זמן.

17/12/2017 | 22:13 | מאת: יאנה

שלום ד"ר, האם מכשיר גלי רדיו ביתי יכול להשיג תוצאות טובות בשיפור נפילה קלה באזור התחתון בפנים, ובשיפור מראה העור? תודה

אני לא מאמין שגלי רדיו בעלי עוצמה נמוכה יכולים להשיג תוצאות. לא מצאתי אף מאמר רפואי התומך בשיפור אבל אשמח לשמוע אם זה יעבוד אצלך.

17/08/2016 | 00:41 | מאת: שני

שלום, רציתי לשאול אני דיי רזה בכללי אבל העלתי 5 ק"ג לאחרונה(אני בת 37) האם העליה במשקל יכולה לגרום לנפילת הפנים מאזור צידי הפה לסנטר? האם יש קשר? כי אני רואה שם נפילה אם אעשה דיאטה לא תהיה הנפילה הזו של הפנים?

לקריאה נוספת והעמקה

היי שני קשה לתת יעוץ רק על פי התיאור אבל בהחלט יכול להיות. לא בהכרח דיאטה תשנה את המצב. אין לנו שליטה היכן יצטבר השומן בזמן עליה והיכן המצבורים יפחתו בירידה במשקל. ממליץ שתפני ליעוץ מסודר לרופא אסתטי באזור מגוריך שגם יוכל להמליץ לך על פתרון

16/08/2016 | 08:16 | מאת: שירן

שלום רשמתי לך על קמטים בברכים.רשמת שזה עודף עור ואולי גלי רדיו יעזרו. אם יש לי אך לא הרבה תודה לאל. האם דיאטה תעזור (כי עליתי 4-5 ק"ג לאחרונה) ? האם ספורט יעזור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היי שירן אחד מהסיבות להיווצרות קמטים בגיל צעיר זה דווקא איבוד נפח(ירידה במשקל) . ספורט אינטנסיבי יכול להעלות את מסת השריר ולשפר את המראה. אני מרגיש שבמקרה השלך מאוד קשה לתת יעוץ רציני בלי לראות מה המצב לאשורו. מאחר והנושא מטריד אותך תפני ליעוץ פלסטיקאי אסתטי ליעוץ רציני יותר בהצלחה

14/08/2016 | 20:34 | מאת: דודו

חוץ מניתוחים,איזה אפשרויות יש להיפטר מסנטר כפול ובלי סכנת פגיעה במראה ?

היי דודו ישנם מכשירים על בסיס גלי רדיו או לייזרים שממצקים וחלקם יכולים להרוס תאי שומן ניתן גם להזריק מקומי חומרים שהורסים את תאי השומן לי אישית אין ניסיון בנושא הזה

07/08/2016 | 20:34 | מאת: שירן

שלום, בת 37 יש לי צניחה קלה של הפנים (הלחי התחתונה לכיוון מטה ) כאילו אני צריכה מתיחה קלה בחלק התחתון של הפנים ויש לי קווים קלים שיורדים מהאף לכיוון הפה די קלים. עכשיו השאלה שלי האם הזרקה של חומצה היאלורונית בקווים שיורדים מהאף לכיוון הפה יכולים להראות שהלחי יותר מורמת ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

היי שירן בכדי להרים את העור העודף בפנים ובאזור הקמטים שסביב האף והפה רצוי להזריק דווקא בלחי עליונה עצמה קרוב לעצם הלחי. הזרקה רק לקמטים תמלא אותם ללא השפעה על הלחי . רצוי שתגיעי ליעוץ ולאחר בחינה, הרופא יסביר לך אזורי הזרקה מומלצים לתוצאות המקוות.

07/08/2016 | 19:36 | מאת: שני

שלום אני בת 36 יש לי קמטים בברכים כשאני עומדת ישר, כמו צניחה קלילה של העור. האם חומצה היאלורונית עוזרת לכך? האם רטין A יכול לעזור? רב תודות

לקריאה נוספת והעמקה

היי שני הקמטים בברכיים נגרמים עקב עודף עור. ניתן לנסות חומצה היאלורונית אך יתכן וידרשו כמויות גדולות ולא ברורה לגמרי התוצאה. לי בכל מקרה אין ניסיון בזה. ניתן לבצע מיצוק על ידי מכשירים של גלי רדיו ,שאיבה או ניתוח להסרת עודפי העור. תלוי במצב.

05/08/2016 | 21:41 | מאת: דודו

האם תרגילי הפנים שמופצים ברשתות לאימון שרירי הפנים אכן יכולים להביא להסרת קמטים והצערת עור הפנים ??? ,ואם מכשירי העיסוי לפנים, וטיפולי הקוסמטיקה יכולים להחזיר את מראה הפנים ב 5-10 שנים אחורנית ??????

לקריאה נוספת והעמקה

היי דודו אין שום מחקר מבוסס ורציני על שיפור בקמטים על ידי תרגילי פנים או מכשירי עיסוי. דווקא החלשת השרירים תביא לתוצאות של הפחתת קמטים

שלום, אני צעירה בת 38 רציתי לדעת ומקווה שתדע לענות לי על כך, אם הזרקתי חומצה היאלורונית מתחת לעיניים וזה גם קצת על הלחי שקרובה לאף (כלומר מתחת לעיניים וקצת למטה מזה) לי נראה שזה קצת יותר מידי בצד אחד, שאלתי היא, אם אני רוצה להמיס אפשר גם אם עבר קצת זמן של חצי שנה מאז ההזרקה? שאלה נוספת, אם אני עושה דיאטה קטנה של 2-3 קג שרוצה להוריד האם זה בעייתי כשיש חומצה היאלרונית בפנים ובפרט מה שתיארתי לך או שהשומן יירד שם בהדרגה כמו בכל חלקי הפנים ובכלל האם חומצה היאלורונית שהוזרקה מושפעת מדיאטה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

היי שני אנחנו פחות אוהבים להמיס מאחר ולאנזים שאנחנו מזריקים ישנן תופעות לוואי כגון אלרגיה ,בצקות ואדמומיות ולא תמיד ניתן לשלוט על כמות החומר שיומס. עדיף אם כבר להוסיף. בכל מקרה במידה והרופא המטפל מרגיש את החומר במישוש ניתן להזריק ישירות לתוכו בכדי להמיס גם לאחר חצי שנה. החומצה מתקבעת בהדרגה מתמזגת ומומסת עם הזמן. הדיאטה לא בהכרח תשפיע על החומצה כמו על השומן כך שלא ניתן לחזות מה יהיו התוצאות בסוף הדיאטה .

29/07/2016 | 01:17 | מאת: שירן

שלום, תוך כמה זמן נספגת חומצה היאלורונית שהוזרקה בפנים (מתחת לעיניים, ואפילו גלשה לכיוון הלחי)? יש לי טיפה יותר ממה שרציתי ולכן שוקלת אם לגשת להמיס את זה או פשוט לחכות שתיספג בגלל זה שואלת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זה ממש אינדיוידואלי תלוי בספיגה ,מיקום מימיקה ועוד.במידה וזה לא שטף דם ומציק לך היתי ממליץ שתחזרי לרופא. לפעמים מסיפים חומצה דווקא מסביב בכדי לטשטש. ולפעמים צריך להמיס בעדינות ומקסימום בשלב מאוחר יותר להוסיף.אני היתי ממליץ להמתין עד חודשים בכל מראה בכדי לראות שינוי אם את יכול לסבול.

29/07/2016 | 00:10 | מאת: לינוי

שלום דר פרידמן, יש לי שאלה, מה יכול לגרום להרמת הלחי כמו סוג של מתיחה שהוא לא ניתוחי אך הוא כן יעבוד ? אני בת 37 ויש לי נפילה קלה. נ.ב חשוב לי שיהיה טבעי אשמח לתשובה תודה רבה

היי להרמת הלחי נהוג להשתמש בחומצה היאלורונית סמיכה בהזרקה לעומק ממש על העצם.גובה ההרמה תלוי באיכות החומר,נקודות ההזרקה ובכמות החומר בין השאר.

28/07/2016 | 23:34 | מאת: סתיו

שלום , האם הליך המסה של חומצה היאלורונית הוא מסובך? כיצד מתבצע ? איך אפשר לדעת שיורידו (ימיסו)כמות מספיקה של חומר? האם יכולים לשלוט בכמות ההורדה שזה ייראה טוב ולא פתאום ימיסו יותר מידי? בבקשה תשובות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

במידה וההמסה הינה לצורך אסתטי כגון גוש בולט נהוג להזריק מעט חומר לגוש עצמו. ניתן לחזור על הפעולה לאחר שבועים אם יש צורך. לא ניתן.לשלוט בכמות החומר שיומס ולכן מזריקים כמות קטנה. תופעות לוואי הם בעקר מקומיות כגון בצקת למספר ימים באזור.תגובה אלרגית חריפה נדירה אבל קיימת

01/02/2017 | 23:45 | מאת: מורר

Hdd jjhf just hb?

27/07/2016 | 14:44 | מאת: דנה

שלום, השאלה שלי כזו , כמזריקים חומצה היאלורנית, ועבר זמן של 3 חודשים האם אני עדיין יכולה להמיס/להסיר? והאם אפשר להמיס חלק ממנה או כשמורידים חייב להמיס את כל מה ששמו? הוזרק באזור מתחת לעיניים והגיע טיפה ללחישמתחת לעין. בצד אחד טיפה יותר מהשני. אשמח לתשובה . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היי דנה ניתן להמיס חומצה לאחר 3 חודשים בתנאי שמרגישים וממששים את זה. נהוג להמיס בהדרגה עם כמות קטנה יחסית ואם צריך לחזור על הפעולה, ולכן יתכן וזה ימיס רק חלק .

23/07/2016 | 16:52 | מאת: טלי

שלום, בת 37 יש לי בצידי הפה יותר בצד אחד מאשר בצד השני כאילו נפילה של הזוית הפה כלפי מטה מה ניתן לעשות? בוטוקס? חומצה היאלורונית? איך משפרים מצב זה?

לקריאה נוספת והעמקה

היי טלי ניתן לטפל בירידה בזווית הפה בעקר על ידי מילוי עם חומצה היאלורונית. יתכן וכדי לקבל תוצאה טובה יהיה צורך גם במילוי קו הלסת או הלחי למתיחת עור . ניתן לשלב בוטוקס אבל לרוב אין צורך.

23/07/2016 | 16:49 | מאת: דנה

שלום, אני בת 37 צעירה ויחסית רזה, אך לאחרונה העלתי 5 ק"ג ופתאום אני רואה קמטים באזור הברכיים, ז"א מה שהעלתי בא לידי ביטוי ברגליים ,ובברכים איפה שהפיקה יש כעת טיפה קמטים שנוצרו ובעיקר כשהרגל ישרה, האם לדעתך הורדה במשקל תעזור ככה הרגליים פחות ישקלו ולא יהיו שם קמטים? או מה יכול כן לעזורר כדי להעלים קמטים?

לקריאה נוספת והעמקה

היי דנה יתכן שדווקא עקב ירידה במשקל הקמטים יבלטו יותר מאחר והנפח של השרירים והשומן שמתחת קטן ואז יווצרו עודפי עור. יתכן ופעילות גופנית תעזור אבל לא בטוח. לפעמים גם טיפולים של גלי רדיו יכולים לשפר את המרקם ולגרום למיצוק עדין של העור. במקרים מסוימים ניתן לבצע ניתוח, כמובן לאחר יעוץ פלסטיקאי.

22/07/2016 | 08:21 | מאת: מורן

שלום ד"ר, אני בת 32, חושבת לעשות מילוי ועיצוב עצמות לחיים. בהתלבטות שלי היא בגלל שהעור שלי מוגדר כיחסית רגיש. ובאיזור הלחיים יש קצת נטייה לאדמומיות/קופרוז נימי דם, ונקבוביות מורחבות.. מה דעתך? האם במקרה כזה אפשר עדיין לעשות מילוי או שעדיף להימנע??

לקריאה נוספת והעמקה

היי מורן. הדאגה שלך מובנת. באופן עקרוני אין בעיה להזריק לעור עם נימים או רוזצאה. ההזרקה עצמה ללחיים עמוקה ולפעמים הבעיה היא בכלי הדם שנמצאים בעומק. גם אם יש שיטפי דם הוא עובר תוך מספר ימים. ניתן להזריק ללחיים עם קנולה ואז יש נקודה חדירה בודדת בכל צד ומזריקים לאורך הקנולה. זה מפחית משמעותית את הסיכוי לדימום. אני ממליץ לך להגיע ליעוץ ובו הרופא יראה , יתכנן וימליץ לך על הטיפול המתאים לך ביותר.

01/05/2016 | 03:32 | מאת: מיכל

קצת שאלה שונה אך קשורה לשפתיים ומקווה שתוכל לענות. יש לי נקןדה לבנה בשפתיים עקב לייזר שגלש על השפה וככל הנראה גם חשיפה לשמש גרמה לכך. אני שמה קרם הגנה על המקום כל הזמן אבל עדיין זה מתסכל עד מאד. יש אולי דרך לגרום לנקודה להעלם? על ידי חומר שימריץ את זרימת הדם שבשפה? ואם לא, פילינג יכול לעזור במקרה כזה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

היי מיכל כל טיפול בלייזר או פילינג יחמיר את הבעיה לדעתי מאחר וחסר פיגמנט. אוכל להמליץ לך על טיפול של אינה בן נון אחת המומחיות בארץ לטיפולי מיקרופיגמנטציה רפואית תחפשי בגוגל קעקוע רפואי או תתקשרי ל037172333 בהצלחה

07/04/2016 | 13:34 | מאת: גלי

שלום ד"ר, 1.האם ניתן למלא קו לסת ברדיאס לאחר מילוי קל בסטילאג' מדיום, או האם צריך לחכות תקופה עד שהחומר ייספג? (עשיתי מילוי בסטילאג' אבל אני לא רואה מספיק שיפור. הייתי רוצה למלא עוד את קו הלסת וכן את הלחיים). 2. האם רדיאס הוא חומר פחות עדין מחומצה הילארונית? קראתי שלעיתים נוצרים גושים בעקבות מילוי רדיאס. אני בת 42. אציין כי יש לי נפילה קטנה בלבד באזור הלסת. ובלחיים אני רוצה מעט נפח בלבד. אודה לך על תשובה מפורטת ככל שניתן. יום מצוין ותודה.

לקריאה נוספת והעמקה

היי גלי רדיאס הוא חומר מילוי על בסיס נגזרת של סידן ובשונה מחומצות היאלורוניות רגילות לא ניתן להמיסו. הוא כן מתפנה בהדרגה מהגוף אבל אחד הסיבוכים היינו היווצרות הגושים. ברגע שהם נוצרים אין דרך להוציאם(פרט לניתוח) ואז צריך להמתין עד שהרדיאס יתפנה. הוא מצוין למילוי שקעים ,אף, קו לחי והלסת. הוא אסור לשפתיים וסביב העיניים. חשוב מאוד להגיע לרופא שמיומן בהזרקת רדיאס. לי אין מספיק ניסיון בכל מקרה

1. האם חומצה הילארונית כמו סטילאג' פחות יעילה לעיצוב לחיים וקו לסת? 2.האם בחומצה הילארונית יש פחות סיכון להיווצרות גושים? כלומר לעצם ההיווצרות, מעבר לשאלה אם ניתן לטפל בכך לאחר ההזרקה. שוב תודה רבה לך על התייחסותך המקצועית, מעריכה זאת!

שלום ד"ר. רופאת העור שלי רשמה לי את המשחה רט אויט כאופציה לטיפול בקמטי הבעה שתמיד ליוו אותי. השתמשתי בערך כ-3 שבועות במשחה עד שנוצרו לי כתמים (נראו כמו כוויות בהתחלה וכרגע כמו כתם סביב העיניים). התחלתי להוריד את המינון ואף לקחת הפסקה עם המשחה, הכתמים טרם נעלמו אולם נראה שהם נחלשו. ניסיתי להמשיך להשתמש במשחה, והעור כבר אינו מגיב בצורה אלרגית כלשהי למשחה. האם הכתמים ייעלמו עם הזמן? האם אפשר להמשיך להשתמש בה?

לקריאה נוספת והעמקה

רט-אויט אמור לעשות פילינג עדין ולשפר את איכות העור. לא ידוע לי שהוא יכול לשפר קמטי הבעה. זה בדרך כלל דורש שימוש בבוטוקס. כתמים זאת בעיה נפרדת וברגע שנוצרים קשה מאוד להפטר מהם לצמיתות אך ניתן להבהיר אותם .אם הם נוצרו עקב תגובה מקומית של העור עם המשחה בהנחה שלא הייתה חשיפה לשמש אז הם ישתפרו כנראה עם הזמן. בכל מקרה עליך לדווח לרופאת העור ולקבל ממנה הנחיות

29/11/2015 | 16:28 | מאת: דלית

שלום, האם פרפקטה הוא חומר בטוח לשימוש? והאם הוא מאריך ימים יותר מהאחרים בגלל טכנולוגיה חדשנית? (מדובר במילוי שפתיים) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עד כמה שאני יודע החומר מאושר CE ובטוח לשימוש לא ידוע לי שהוא מאריך ימים יותר מהאחרים .קשה לי להאמין בזה

15/10/2015 | 20:25 | מאת: שרית

שלום לדר נכבד האם יש טיפול לקמטים שבין הגבות די עמוקות,שיחזיק לזמן ארוך? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

היי שרית לקמטים עמוקים משתמשים בחומצה היאלורונית. החומר מילוי מחזיק כשנה כאשר הספיגה שלו הדרגתית. ההזרקה מקומית מתחת לשקע לאחר אלחוש מקומי. בהצלחה!

14/10/2015 | 08:56 | מאת: אורי

proskin מציעים טיפול להעלמת קמטים וחידוש העור והצערתו ללא זריקות אלא ע"י טיפול חיצוני באמצעות מכשיר אפליקטור בטכנולוגיית core. מבקש את חוות דעתך בעניין. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש מגוון רב של מכשירים בטכנולוגיות שונות לטיפול במרקם עור הפנים. רובם גורמים לשיוף עדין ועל ידי כך להשטחת קמטוטים. ככל שהמכשיר חודר יותר לעומק יש שיפור במרקם וזאת בתנאי שהרופא מבין מה הוא עושה מניח שזה יעיל לקמטים עדינים. בדרך כלל קמטים עמוקים דורשים חומר מילוי. תנסי דבר עם מטופלים שעברו את ההליך.בהצלחה

03/10/2015 | 01:47 | מאת: לירז

שלום דר,לפני מספר שנים הוזרק לי סיליקון לשפתיים ונאלצתי לעשות גם כמה המסות בגלל הגושים ושפע עבה מידיי אבל לאחר ההמסה הסיליקון לא ירד אלא התפזר בשפתיים ויצר מראה של שפתיים רפויות רציתי לדעת אם בעזרת ניתוח אפשר לתקן את השפתיים ומה בדיוק הניתוח כולל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היי לירז לא מכיר משהוגם בין חברי הפלסטיקאים שמבצע ניתוחים כאלו. למיטב ידיעתי ברגע שטופלת עם סיליקון אפשר להמשיך רק עם סיליקון. יתכן והזרקה חוזרת של סיליקון בכמויות זעירות במספר פגישות ישפרו את מראה השפתיים. אני לא מבצע טיפולים בסיליקון אבל שווה להתייעץ עם משהו שכן מבצע.

22/08/2015 | 15:12 | מאת: ענת

שלום. לפני 3 ימים עשיתי מילוי בשפתיים עם חומצה היאלרונית כשהרופאה הזריקה לי מקום מקום ההזרקה היה לבן ולאחר עיסוי מסיבי שלה וקומפרסים הצבע חזר לעצמו. לאחר מכן נהיה לי שטף דם כרגע אין שטף דם כל הכתם הכחול עבר אך יש לי כאבים בכל האזור עד אזור הסנטר שמלווה בגירוי בפנים השפה עד החניכיים ומחוץ לשפה לכיוון הסנטר נפוח מעט וכואב . אני נורא פוחדת שמא יהיה איזשהו נזק. התחלתי אתמול בלילה לקחת מוקסיפן 500 מג 3 פעמים ביום בהמלצת רופאה פנימית. יש לי ממה לחשוש ????? אני מודאגת נורא. אשמח לתשובתך המהירה.

לקריאה נוספת והעמקה

היי ענת מש מתנצל על האיחור בתשובה זה איך שהו חמק מעיני. אני מקווה שהכל כבר הסתדר . התשובה שלי בערבון מוגבל מאחר ולא ראיתי אותך . הרושם שמדובר המאורע איסכמי של חסימת עורק בשפה. לרוב החומצה נספגת לאט וזרימת הדם מתחדשת. לפעמים צריך להמיס את החומצה. בדרך כלל אין בעיה לטווח ארוך. בכל מקרה את אמורה לפנות בכל בעיה או התפתחות לא צפויה לרופא שטיפל בך בלי חשש. כל רופא עם ניסיון ידע לטפל ולהסביר את שקרה.

18/08/2015 | 19:25 | מאת: גאיה

שלום ד"ר, מזה מספר שנים אני מזריקה בוטוקס לשביעות רצוני. לפני כשבוע עשיתי הזרקה במצח, בין העיניים ובצדדים, ונראה לי שיש נפילה קלה של אחת הגבות. זה לא קרה לי בעבר:( (אציין כי לא שמתי לב בדיוק באילו נקודות הרופא הזריק לי.) האם זה קורה הרבה או נדיר? האם המצב משתפר? ותוך כמה זמן ניתן לצפות שיפור? האם רק כאשר השפעת הבוטוקס פגה כליל או קודם?... והאם יש מה לעשות או עדיף רק להמתין? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

היי גאיה זוהי תופעת לוואי לא נדירה במיוחד למרות שנפילה משמעותית קוראת ב2% נפילה מינימלית מופיע באחוז יותר גבוה כנראה.זליגה מינימלית של הבוטוקס לסיבי שריר גורמים להחלשתו במקום לא רצוי. זה קורה גם לרופאים מאוד מנוסים מאחר והנפילה אינה בולטת לעיין המצב ישתפר מעצמו תוך כחודשיים ואולי לפני. אין טיפול יעיל להרמת הגבה ובעקרון עדיף להמתין.

20/08/2015 | 14:53 | מאת: גאיה

נפילה כזו עשויה להתרחש כאשר מזריקים ממש מעל לגבה, או גם כאשר מזריקים רחוק ממנה יחסית?

14/08/2015 | 01:41 | מאת: בן

שלום דר פרידמן אני סובל מפלאשים ב פנים בכל פעם שאני נמצא במקומות חמים או בחדר חם ונהיה אדום עגבניה ומרוב החום שנצבר ב פנים לא מסוגל להישא שם במיוחד בימי החורף הקרים אני בן 25 כל בדיקות רפואיות תקינות ואנדוקריניות ונוירולוגיות ורופאי עור . האם ניתן לקבל אנתי היסטמינים למרות שבדיקות תקינות ? האם ליזר PDL vbeam יכול לעזור לי במקרה זה ? והאם במרפאתכם אתם עוסקים בזה תודה

היי בן עניתי לך בפרטי

11/08/2015 | 00:13 | מאת: טל

שלום, ארצה לדעת מה קורה ברגע שההשפעה של הזרקת חומצה הילאורנית מסוג רסטילן נגמרת כעבור מספר חודשים. האם עור הפנים חוזר למצב בו היה לפני ההזרקה? האם חל רפיון של העור? יש תופעות אחרות? אנא שלחו תשובה למייל

לקריאה נוספת והעמקה

היי טל רסטילן חומר מעולה בעל אישור FDA ונמצא בשימוש מספר שנים. כל חומצה היאלורונית נספגת במלואה בגוף למעשה יש אפילו אנזים ייעודי שמפרק אותה. חומצות מחזיקות בין מספר חודשים ועד שנה שנה וחצי . זה לא אומר שלאחר שנה החומצה נספגת ביום אחד אלה זה תהליך וחשוב להבין את זה כי יתכן וכבר לאחר חצי שנה יהיה חסר. לאחר שההשפעה תפוג העור יראה כמו לפני הפעולה .יש לזכור שבינתיים הזדקנו בשנה ומצד שני העור היה מתוח וכך גם נוצרו פחות קמטים מעבר לספיגה של החומצה לרקמה . כך שלא תמיד המצב חוזר לקדמותו אלה יתכן וחל שיפור מסוים אפילו זה מאוד אינדיוידואלי ומשתנה ממטופל למטופל

26/07/2015 | 15:44 | מאת: מיכל

בת 56. אני עוברת הזרקות של חומצה הילרונית בזויות הפה ויומיים לאחר מכן יש לי טיפול שיניים ושיננית. האם סמיכות האירועים בעייתית או יכולה לפגוע בפיזור החומר? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

היי מיכל אני בהחלט לא ממליץ על ביצוע טיפולים אסתטיים בסמיכות כזאת לטיפולי שינים. ממליץ לבצע את ההזרקות לאחר הטיפול שיניים.

ואם כן מה המחיר ל 6 חוטי סילואט נספגי????

היי חיה אני משתמש בחוטי סילואט. זוהי פעולה כירורגית ואני מתייחס אליה ברצינות. יש צורך בבדיקת המטופל ויש להתאים ציפיות מאחר. לא אוכל לציין את המחיר אבל הוא ממוצע בשוק.

אני יודעת שאני חייבת 6 חוטים כי כבר הייתי ביעוץ אצל רופא שרצה 4500 שקל לכל חוט סילואט סופט..... כמה אתה לוקח?

01/06/2015 | 00:06 | מאת: דני

שלום לאחרונה שמעתי על הטיפול בphytoceramides בכדורים . הבנתי שמי שלוקח את התרופה העור מתחדש והקמטים חלקם נעלמים רציתי לדעת 2 דברים אחד האם זה שווה ערן לאם אני ישתה 3 ליטרים ביום מים ? ושאלה שניה האם זה גם גורם להרמת העור אני בן 28 והעור שלי די נפל בעצמות הלחיים ובאזור הלסת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היי דני רפואת האנטיאייגינג מגלגלת מאות מיליוני דולרים. בין התכשירים השונים יש כאלה המתיימרים להצעיר את העור ,להעלים קמטים ולמצק אותו. ספציפי לגבי השאלה שלך אין אף מאמר מדעי התומך בכדורים הללו נכון להיום ולכן איני יכול להמליץ עליו. חשוב לשתות מים אבל לא כדי להפריז מעבר לכמות הנדרשת. לא מכיר כדור אשר יכול "להרים" עור נפול . בגדול ניתן לטפול עם חומרי מילוי או במקרים היותר קשים במתיחת פנים בהצלחה

16/01/2015 | 00:05 | מאת: יעל

האם חוטים נספגים בצידי פה לסת וסנטר עושים הרמה ומתיחה של אזור הפה ולחיים תחתונות והאם מעלימים חריצים בצידי הפה ולחיים. וכשרוצים לעשות מילוי בצידי האף, מה קודם למה. האם אפשר ביחד, או מתחילים במילוי או בחוטים, ולאחר כמה זמן. לגבי תופעות לוואי, מה הם לגבי החוטים. והאם אפשר לעשות ספורט אחרי הזרקת חוטים נספגים.

לקריאה נוספת והעמקה

תשובה בסוף השאלה האם חוטים נספגים בצדי פה לסת וסנטר עושים הרמה ומתיחה של אזור הפה ולחיים תחתונות -לחוטים החלקים יש אפקט של מיצוק העור ושיפור מרקמו . השפעת החוטים היינה באזור ההזרקה בלבד והאם מעלימים חריצים בצדי הפה ולחיים-החוטים החלקים או הספירלים משפרים במידה מסוימת את השקעים בצדי האף והחוטים עם הקרסים ממש מותחים את האזור ומשטיחים את השקעים וכשרוצים לעשות מילוי בצדי האף, מה קודם למה. האם אפשר ביחד, או מתחילים במילוי או בחוטים, ולאחר כמה זמן-אני תמיד ממליץ על חומרי מילוי השפעתם משמעותית יותר . אני לא נוהג לבצע את שתי הפעולות באותו האזור ולדעתי זה לא רצוי לגבי תופעות לוואי, מה הם לגבי החוטים-בעקר שטפי דם ומעט אי נוחות בזמן ההזרקה. זיהומים נדירים יחסית אם שומרים על חיטוי וניקיון. והאם אפשר לעשות ספורט אחרי הזרקת חוטים נספגים-אחרי הזרקת חוטים חלקים כן חוטים עם קרסים רצוי להמתין מספר שבועות.

שלום רב. יש לי עור שמן ברובו, ונקבוביות מורחבות רבות. (אני בשנות ה-30). אני משתמשת ברטאויט 0.05. בעיקר בחורף, כשאני משתמשת ברטאויט (שעוזר לי גם לקמטומטים, גם לאקנה, וגם למראה הנקבוביות במידה מסוימת), העור שלי נעשה יבש ,מתקלף, ועם כתמים אדומים (בעיקר יבש מאד) בעיקר באזור העיניים והמצח- שם אני גם משתמשת יותר ברטאויט. קרם הלחות נטול השומן והמאט שאני משתמשת בו לא עוזר ואפילו אולי מחריף את הבעיה. (אני מעדיפה לא לרדת לרטאויט 0.025 אגב). השאלה שלי היא כזו- האם במידה ואמרח קרם יום יום קרם לחות לעור יבש(!) על אותם איזורים בהם מתרחש היובש המשמעותי - האם זה יגרום להתרחבות יותר גדולה אפילו של הנקבוביות? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

היי נטלי להלן תשובתה של ד"ר להבית אקרמן רופאת עור מומחית הרטביט מייבש את העור ולכן באיזורי העור היבש מאד צריך להשתמש בתכשיר לחות שמן יותר בעיקר בחורף אז העור יבש יותר גם כך. בכל מקרה ממליצה להדתמש ברטביט לא יותר מ 3 פעמים בשבוע ולא לאיזור הקרוב לעיניים

08/11/2014 | 01:30 | מאת: אתי

שלום, עשיתי טיפול של חוטים בצידי הפנים אך נשאר לי קצה חוט קטן בצד ימין. מה עליי לעשות, האם זה מסוכן? תודה ויום טוב.

במידה ומדובר בחוטים קוראנים זה מצב לא נדיר. במידה והחוט הינו נמס (רוב החוטים הנמכרים בארץ כאלו) הוא יתפורר עם הזמן. אם הפגם האסתטי לא ניכר לא הייתי נוגע בחוט. אין סכנה בחוט עצמו אלה אם כן ישנה תגובה דלקתית של העור סביב החוט. בכל מקרה מומלץ להגיע לביקורת הרופא אשר החדיר את החוט.

05/10/2014 | 08:59 | מאת: יהודה

יש קמטים שאפשר לשמר כזיכרון לגיל המכובד אליו הגענו ולניסיון החיים שעברנו ובו בזמן את האחרים המפריעים לנו לתפקד להעלים?

לקריאה נוספת והעמקה

יהודה אתה צודק ב100% !!! הרצון שלנו הוא להחזיר לפנים את הרעננות ולנסות לשפר את המראה העייף. "נפילת הפנים" והדגשת הקמטים מופיעים לרוב עקב העלמות השומן התת עורי. לא רצוי וגם לא ניתן להעלים כל קמט במיוחד לא את קמטי ההבעה. על ידי שימוש מבוקר בחומצה היאלורונית בסמיכויות שונות ניתן להחזיר נפחים ולמלא קמטים עדינים יותר וכל זאת בלי הגזמה. בהצלחה

26/06/2014 | 16:55 | מאת: ליטל

שלום ד"ר פרידמן אני בת 57 , שמעתי על הטיפול RESTYLANE SKIN BOOSTER ,אשמח לקבל עוד פרטים הבנתי שזה מרענן את העור וזה טיפול משמר טוב, תוכל לתת לי עוד פרטים על RESTYLANE SKIN BOOSTER ? תודה מראש, ליטל

לקריאה נוספת והעמקה

היי ליטל .תחזוקת עור הפנים הינה מאוד חשובה ואפילו קריטית למניעת הזדקנות מואצת. בסדרה של 3 טיפולים בהפרש של חודש עם זריקת הרסטילן החומר לשכבת העור המתאימה ניתן לשפר משמעותית את איכות ומרקם העור, מראהו והזנתו. כמו כן מטפל בקמטוטים העדינים על פניו. המצב משול לפרח שכל זמן שדואגים להשקותו פורח אך ברגע שמפסיקים יקמול.

21/06/2014 | 12:49 | מאת: אני

שלום דר. אני חודש לאחר הזרקה של סטילאג בשפה העליונה. הכל התאזן יפה ולשביעות רצוני. שלשום בבוקר קמתי עם נפיחות בשפה שגדלה כל בוקר! במהלך היום היא יורדת קצת אך עדיין לא נעלמת. ממה זה נובע?? הרופא שלל זיהום, אלרגיה ואפטות. הרופאה המזריקה אמרה שאין קשר להזרקה ונתנה משחה לאפטות. ( בחלק הפנימי של השפה, במקום ההזרקות יש מעין פצע לבן כזה... ) אשמח לחוות דעת נוספת. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

נפיחות מאוחרת בשפה יכולה להתרחש בכל חומצה היאלורונית אם כי זה לא נפוץ והסיבה היא כנראה תגובה אלרגית מאוחרת. במידה ואין חום מקומי או כללי כאבים ואודם ניכר אזי קרוב לוודאי שזה לא זיהום. ניתן לטפל בזה בעזרת אנטי היסטמינים, או במקרים קשים ע"י סטרואידים. לגבי הפצע קשה לי להמליץ בלי לראות . זה אמור להסתדר תוך מספר ימים מרגע נטילת התרופות. הרופא משפחה יכול לתת לך מרשם

01/07/2014 | 08:16 | מאת: אני

שלום דר. בהמשך לדברי, קיבלתי לשבוע סטרואידים שהטיבו את המצב. אתמול היה היום הראשון ללא התרופה והבוקר קמתי שוב עם שפה עליונה נפוחה. מה עושים? כפי הנראה אני אלרגית לחומר או לאנטי אוקסידנט... האם להוציא את החומר או להמשיך טיפול?... אשמח למענה, די חסרת אונים :( תודה!

05/07/2014 | 15:47 | מאת: אני

אשמח לקבל מענה! אני עדיין עם שפה נפוחה מזה שבועיים. הרופאה טוענת כי המסה יכולה גם היא לגרום לאלרגיה קשה ולכן ניסתה קודם עם סטרואידים... לא כל כך עזר... האם החומר המנטרל היאולורונידאז, אכן מסוכן? יכול לגרום לתגובת אלרגיה?

אני ממש מתנצל על התשובה המאוחרת אני מקווה שהדברים כבר הסתדרו. אכן ההיאלורונידז יכול לגרום לשוק אנפילקתי באחוז מאוד קטן של המטופלים ולכן אנחנו לא מלהציע אותו כקו ראשון. לדעתי יש להתייעץ שוב עם הרופא. אני הייתי ממשיך עוד תקופה עם הסטרואידים. הנפיחות חייבת לרדת במשך הזמן.

06/06/2014 | 19:17 | מאת: שלומית

אשמח לפיתרון אמיתי לטיפול בקמטים מעל השפה העליונה.ניסיתי הזרקת חומצה הילראית ,ניסיתי לייזר -הכל ללא הועיל. הקמטוטים מוסיפים לי מראה זקן וזה מתסכל.קראתי על הזרקת שומן עצמי, או אפשרות של הזרקת אייליסטייל והכל נשמע טוב אבל אני מבולבלת. ממש ממש מצפה לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

היי שלומית אכן אחת הבעיות היותר קשות לפתרון הינם הקמטוטים מעל השפה או קימתי העישון (למרות שזה לא בהכרח הגורם) בכדי לשפר את המראה אפשר להשתמש בחומצה היאלורונית עדינה בכדי לא לגרום לעיוות ונפיחות יתר. שומן עצמי במקום הזה בעיתי מאחר ויש צריך כמות גדולה יחסית של שומן . חלק נכבד מהשומן לא נקלט ולכן קשה לצפות את התוצאות הסופיות

03/06/2014 | 12:42 | מאת: ענת

בת 50, שמעתי על חוטים נספגים שמחדירים לפנים וגורמים לבנייה של קולגן. האם שימוש בחוטים יכול להוות תחליף למתיחת פנים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש לבחון כל מקרה לגופו, בהתאם למצב העור בפנים.לעיתים יש צורך בשילוב החוטים עם חומרי מילוי.ההגיון שבטיפול בחוטים נספגים הוא שהחוטים נספגים ומעודדים יצירה של קולגן ואלסטין בפנים ובכך תורמים למיצוק העור.לרוב ההשפעה הינה מאוחרת.החוטים אינם יכולים להוות תחליף למתיחת הפנים החוטים מיודעים למיצוק מסויים של עור רפוי בפנים ובאזורים שונים בגוף. בניתוח מתיחת פנים יש תהליך של הסרת עור עודף מהצואר ומהפנים. אם עור הפנים והצואר איננו נפול ייתכן שהחוטים יהוו את הטכניקה הנכונה לטיפול, תוצאות ניתן לראות כעבור שבועיים מהטיפול, ואחרי חודשיים תוצאה סופית. אשמח לקבל אותך לפגישת ייעוץ על מנת להתאים לך את הטיפול הנכון.

03/06/2014 | 12:13 | מאת: רינת

שלום ד"ר, האם יש הבדל בין חומצה היאלורונית מחברות שונות? אני נוכחתי שיש הבדל במחירים. מה ההבדל באיכות החומרים? מה מומלץ, מה צריך לבדוק? תודה

03/06/2014 | 13:02 | מאת: מטופלת ותיקה עם ניסיון

רופאים ותיקים עם המון ניסיון ושם טוב ( בדרך כלל מבוגרים !!) לוקחים יקר יותר טאוסיאל ורסטילן וולומה אלו החומרים היוקרתיים !! והשאר די זבל

בעולם יש עשרות רבות של חברות המשווקות חומצה היאלורונית. בארץ משווקים כ10 סוגים שונים ועד כמה שידוע לי לכולם יש תו תקן אירופאי אמ"ר ומיעוטן גם אישור FDA .לכל רופא יש העדפות שונות בדרך כלל על פי הניסיון שהוא צבר שכולל נוחות השימוש ,התוצאה המתקבלת וגם כמובן משך הזמן שהחומר מחזיק. לכל אזור בפנים נהוג להשתמש בחומר בעל סמיכות שונה ולעיטים משלבים חומרים של חברות שונות

12/05/2014 | 16:23 | מאת: מיכל

שלום, יש לי פלולה לא יפה על יד האף שברצוני להסיר. רציתי לדעת האם ניתן להסיר בלייזר כירורגי? האם הטיפול כואב? ועלות?

לקריאה נוספת והעמקה

במידה והנגע אינו שטוח או אינו בעל סממניים חשודים ניתן להסירו עם תוצאות קוסמטיות טובות מאוד עקב הדיוק הרב של הלייזר. לבדיקה ויעוץ ניתן לפנות ל03-6045777

08/05/2014 | 10:57 | מאת: רינת

חריצים בין הגבות במה עדיף למלא כדי שהמרפאה יראה טבעי ולטווח ארוך - בוטוקס או סוג של חומצה ? האם הטיפול מלווה בהישארות סימנים כלשהם? ולאיזה זמן? מה העלות ברך כלל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יש צורך להבדיל בין קמטין דינמיים קשורים לכיווץ השריר לבין קמטים סטטיים קבועים שלא משתנים . מתחילים בבוטוקס אשר מחליש את פעילות השרירים באזור המוזרק, וניתן להבחין בשיפור לאחר כשבועיים. במידה ויש קמטים סטטיים ניתן להזריק חומצה היאלורונית. לאחר הטיפול ישנה אדמומיות אשר חולפת לרוב תוך מספר שעות. הבוטוקס מחזיק בין 3-6 חודשים חומצה כשנה. כמובן שבפגישת ייעוץ אוכל להמליץ על הטיפול הנכון ביותר עבורך, טל 03-6045777 ד"ר מוני פרידמן

שלום ד"ר, יש לי שקעים שחורים מתחת לעניים.איזה חומר אתה ממליץ להזריק מתחת לעיניים והאם ישנם תופעות לוואי אחר כך כמו שטפי דם?

לקריאה נוספת והעמקה

ליטל שלום, בשל העור הדק באזור העפעפים התחתונים אני ממליץ להזריק חומרי מילוי בעלי צמיגות נמוכה הסופחים פחות נוזלים. בכל מקרה טכניקת ההזרקה חשובה לא פחות ומומלץ לבצע את הפעולה במספר מפגשים על מנת למזער את תופעות הלואי ולמכסם דיוק. תופעות הלואי יכולות לכלול שטפי דם, כמו בכל הזרקה. מומלץ להזריק למקום בקנולה או מחט עדינה .

30/04/2014 | 14:06 | מאת: שני

שלום ד"ר מוני, קוראים לי שני, אני בת 30. יש לי חוסר סימטריה מאוד גדול בין השפה העליונה ולתחתונה בשפתיים. האם ניתן לתקן זאת באמצעות חומצה היאלורנית? מה ההבדל בחומר מילוי זה לבין הזרקת הסילקון לשפתיים? מה כדאי? תודה, שני

לקריאה נוספת והעמקה

שני שלום, חומצה היאלורונית הנה חומר המילוי הפופולארי ביותר והמומלץ לדעתי לעיצוב והצערת פנים, בזכות יעילותו, אמינותו ובטיחותו. אזור השפתים הנו אחד האזורים החשובים והבולטים אסתטית בפנים. בהחלט ניתן לשפר חוסר סמטריה בשפתיים באמצעות טיפול מרפאתי פשוט בחומצה היאלורונית. הסיליקון זהו חומר וותיק המתאים לעיצוב שפתיים גם הוא, אולם הוא חומר קבוע, ובמידה ומתפתחים סבוכים אסתטיים, גם שנים קדימה, הטיפול בהם מורכב ובעייתי. לכן אני ממליץ על חומצה האלורונית כעדיפות הראשונה לעיצוב שפתיים.

30/04/2014 | 13:49 | מאת: רותי

שלום ד"ר מוני, שמי רותי, אני בת 45 ובשנים האחרונות שמתי לב שעור הצוואר יותר נפול. האם ניתן לטפל זאת באמצעות טכניקת החוטים החדשה? האם ניתן לראות את התוצאות באופן מיידי? והאם זה מסוכן? תודה לך ויום טוב, רותי

לקריאה נוספת והעמקה

רותי שלום, ניתן לנסות טפול בעור פנים וצואר נפולים באמצעות חוטים אולם יש להבין מראש את מגבלותיהם והתוצאות העשויות להיות שונות בין מטופל למטופל. החוטים עשוים להיות יעילים יותר כאשר רקמת השומן דקה אולם בכל מקרה במצב של צניחה נכרת, איכות עור ירודה, השמנה באזור המטופל,וציפיות לא ראליות כדאי לשקול טיפול ניתוחי, הקרוי ניתוח מתיחת צואר. בצעירות הגישה כיום הנה לנסות ולמכסם טיפול מרפאתי בחוטים ובחומרי מילוי כדי לדחות את הגיל בו יזדקקו לטיפול ניתוחי. את התוצאות ניתן לראות באופן מיידי ולרוב אף משתפרות בשבועות שלאחר הטיפול. בכל טיפול קיימים סכונים ולכן מומלץ לבחור רופא המנוסה בטיפולים הרלוונטים.