הריון וחומצה הילארונית

דיון מתוך פורום  טיפול בקמטים ועיבוי שפתיים

16/05/2019 | 19:54 | מאת: הדר

שלום לך, האם קיים סיכון ממשי להזרקת חומצה הילארונית בזמן הריון (שליש ראשון)? האם האזורים המוזרקים נוטים ״להתנפח״ יחד הנפיחות הנוצרת מטבעה בהריון ? מתלבטת האם לחדש הזרקות טרם ההריון (אף, שקעי עיניים, שפתיים), אודה לחוות דעתך

אין סיכון ממשי בהזרקה של חומצה. רוב הרופאים יעדיפו שלא להזריק במיוחד בשליש הראשון אבל אני מניע מבחינת ה FDA . בכל מקרה אם ניתן אז עדיף ללא לידוקאין. לאורך השנים יש כל מיני תופעות שלא תמיד מוסברות כך שיתכן בצקות שעלולות להופיע בהקשר להריון, מחלה או ללא קשר. אני אישית מעדיף שלא להזריק בהריון בכלל.

מנהל פורום טיפול בקמטים ועיבוי שפתיים