פורום החלמה מסרטן

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
פורום זה מיועד לאנשים שחלו בסרטן בהיותם בוגרים (מעל גיל 20) וסיימו טיפולים אונקולוגיים (כימותרפיה, הקרנות וניתוחים). הפורום נועד לתת מענה לשאלות בתחום הרפואי והפסיכו-סוציאלי לאוכלוסיית המחלימות מסרטן. הנושאים בהם יעסוק הפורום הם: זיהוי והתמודדות עם תופעות לוואי מהטיפולים האונקולוגיים בקרב המחלימים מסרטן, ייעוץ בנושאי תזונה בשלב ההחלמה, התמודדות עם מצבים נפשיים שנוצרו בעקבות המחלה והטיפולים בה, זכויות סוציאליות, ייעוץ מיני למחלימים מסרטן וכדומה.
144 הודעות
122 תשובות מומחה

מנהל פורום החלמה מסרטן

24/06/2017 | 10:39 | מאת: שירי

רציתי לשאול כמה זמן אחרי כל הטיפולים התופועות מהטיפול הקרינתי וקצת כימי צריכים להפסק. וגם מתי יודעים אחרי כמה זמן אם כל הטיפולים עזרו?

21/12/2016 | 20:36 | מאת: תום ואנה

אנחנו סטודנטיות לתואר ראשון נשמח לקבל את עזרתכם במילוי שאלון לסמנריון שלנו שעוסק בנושא החשוב של אנשים שהחלימו ממחלת הסרטן. כל מה שעליכם לעשות זה להיכנס לקישור ולמלא אותו, נשמח גם להפצה במקומות הרלוונטים. *אם זה לא מקום טוב לפרסום השאלון, אנא קבלו התנצלותנו. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSezSHvGmkSDVlqqVxVvD-5dqm9y12aJS3m6sg9PY4OuQxSXWQ/viewform

12/12/2016 | 09:18 | מאת: משה בוחניש

אני בשיקום מסרטן באשך....לאחר 2 ניתוחים...חצי שנה טיפולים כימו אינטנסיבים...ללא שימוש בקנאביס כי לא הוצע לי ולא היה תקן בבית חולים העמק כרגע בתהלכיכים לעבור לרמב"ם בתקווה שיאשרו לי קנאביס רק לתקופת הלימודים והלחץ כיוון שהכדורים לא מועילים בכלום ..סובל מכאבים נוירופטים מטורפים ..יורד במשקל...דוחה כל אוכל שמציעים לי...יישן בקושי 3 שעות בלילה...מחכה לתשובה תודה ד"ר ויום טוב

26/02/2016 | 00:11 | מאת: הדר

שלום . ברצוני לדעת אם יש סימנים להחלמה מהודצקין עוד לפני הפט סיטי? עברתי 2 טיפולי אייס בהפרש של 3 שבועות כל אחד. כבר אין לי כאבים כלכך כמו שהיו הזעות לילה עברו ועייפות גם. האם זה מראה על הצלחה של הכימו?

18/01/2016 | 19:59 | מאת: גלעד

ידוע שסרטן צורך פי 6 כמות סוכר יותר מתאים בריאים כדי להתפתח. אם כך, האם "צום סוכר" שבו נמנעים מכל סוגי הסוכרים כולל אלו שבפירות ופשוטים אחרים מונע לחלוטין או לפחות מאט את התפתחות הסרטן ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, למרות שהרעיון נשמע מעניין אין שום מחקר טוב שבדק אם אי צריכת סוכרים אכן מאיטה או מרפאה מסרטן בפועל. לכן גם לא אוכל לחוות דעתי בנושא. יום טוב, צחי

06/10/2015 | 13:09 | מאת: גליה

עברתי ניתוח להסרת גוש בשד והקרנות. באזור שבין הצוואר לכתף היתה לי כוויה קשה והעור התקלף באופן עמוק, לא רק שכבה עליונה. העור נרפא באופן קיצוני אבל נותר "שזוף" ויש לי גירוד טורדני כבר חודשיים וחצי. זה גם קצת נפוח, אבל מה שמפריע לי זה בעיקר הגירוד. מה אפשר לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, הגירוד נובע בעיקר מיובש מקומי. כל משחה ( כמו המשחה שקבלת בזמן ההקרנות או קרם גוף וכדו') שתביא לחלוח (רטיבות) במקום הכויה תביא להקלה. בהצלחה, צחי

שלום לכם אני בן 59 ולפני שלוש שנים חליתי בסרטן בלוטת התריס . בלוטת התריס הוסרה יחד עם גרורותיה השונים . בתהליך המלחמה ...השתמשו הרופאים בחומרים : ציס פלאטין , הקרנות ממוקדות באורכי גלים משתנים ...וכן שבועיים בידוד לפני תחילת ההקרנות לאחר נטילת 150 מדיקירי : יוד רדיואקטיבי . כעת ברצוני לשאול האם התופעות הקשות כ : איבוד תיאבון...איבוד זיכרון וכן מדי מספר חודשים יש לי הרגשה שחלק מהזיכרון ארוך הטווח נעלם ...האם תופעות אלו הן הפיכות ? האם זיכרון שנעלם יחזור ? תודה רבה כאשר השאלה שאותי הכי מסקרנת - האם התיאבון יחזור ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הזכרוןיחזור. לגבי התיאבון- ככל הנראה כן

09/09/2015 | 11:00 | מאת: דניאל

סיימתי הקרנות ואני נמצאת בהפוגה כבר אחרי הודג'קין. האם אוכל כבר לתרום טסיות לחולים אחרים? הכימותרפיה האחרונה היתה בסוף יולי.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, ראשית הרשה לי לברך אותך על סיום הטיפולים, ולהתנצל על האיחור בתשובה כיון שהיו חגים. לעצם שאלתך- כלל הנראה לא תוכל לתרום דם, בודאי לא בשלב זה. האיגוד האמריקאי לטיפול בסרטן (ACS) ממליץ כי אנשים שהחלימו ממחלות המטולוגיות לא יתרמו דם. לגבי אנשים עם גידולים סולידיים (המטופלים באונקולוגיה- למשל גידולי שד וכדו') ההנחיות לקבלת תרומות דם משתנות בין גופים שונים. למשל- הצלב האדום האמריקאי מנחה כי המינימום לקבלת תרומת דם ממחלים מסרטן סולידי הוא שיעברו בין1-5 שנים מסיום הטיפולים ללא הישנות הגידול. לפי מיטב ידיעתי (אבל יתכן שאני טועה) בארץ, מד"א ובנק הדם לא מקבלים תרומות דם ממחלימים מסרטן באופן קטגורי. בסיכום- למרות הנכונות שלך (ועל זה מגיע לך כל הכבוד) אני לא חושב שתוכל לתרום דם או טסיות בשלב זה, בודאות, ואולי גם לא בעתיד. מצד שני- יש הרבה דרכים חרות בהן תוכל לתרום לחברה ולסביבה. שיהיה לך הרבה בהצלחה, צחי

30/08/2015 | 22:21 | מאת: דפנה

שלום רב.קרוב שלי סובל מאוד.הוא סיים טיפול abvd, לימפומה הוגדקין, כימותרפיה והקרנות.15 טיפולי הקרנות.חודשיים עברו מאז סיים את הטיפול,יש לו כאבים חזקים כמו כווית שמש בחזה,ואגב באזורים שהוקרנו. אני מורחת לו אלוורה, יוגורט.הוא מאוד סובל קשה לו כשנוגעים באיזור.מה אפשר לעשות? ועוד שאלה מתי יצמח לו השיער בחזה ואגב בחזרה? הקרנה חלקית.המון תודה.

30/08/2015 | 22:23 | מאת: דפנה

01/08/2015 | 22:50 | מאת: רונית

אני מתחילה השבוע הקרנות (באזור הצוואר והמידיאסטום) ומשיטוט באנטרנט- זה עד כדי כך נורא?? האם לכולם יש קושי בליעה וכוויות ? האם ההחלמה כל כך ארוכה מהדבר כמו שמתארים? למה לצפות? הרופא אמרה שיש לצפות לזה אבל לא חשבתי שזה כזה נורא.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, יש תופעות לואי לכל דבר שעושים בחיים (גם ללחצות כביש...)- השאלה אם "זה כל כך נורא"- היא מאוד אינדבדואלית, והתחושות של תופעות הלואי הם משהו סובייקטיבי המשתנה מאדם לאדם. לא הייתי מסתמך על נסיונם של אחרים שטרחו לפרסם את סבלם באינטרנט- מטבע הדברים תמיד יכתבו אנשים שסבלו יותר מתופעות לואי, והתיאורים יהיו יותר קשים. האם זה אומר משהו על איך את תרגישי? ממש לא! זה משהו שאת תגלי רק אחרי שיתחילו הטיפולים, ואי אפשר לנבא עד כמה זה יפריע לך. שיהיה בהצלחה, צחי

בוקר טוב, יש תופעות לואי לכל דבר שעושים בחיים (גם ללחצות כביש...)- השאלה אם "זה כל כך נורא"- היא מאוד אינדבדואלית, והתחושות של תופעות הלואי הם משהו סובייקטיבי המשתנה מאדם לאדם. לא הייתי מסתמך על נסיונם של אחרים שטרחו לפרסם את סבלם באינטרנט- מטבע הדברים תמיד יכתבו אנשים שסבלו יותר מתופעות לואי, והתיאורים יהיו יותר קשים. האם זה אומר משהו על איך את תרגישי? ממש לא! זה משהו שאת תגלי רק אחרי שיתחילו הטיפולים, ואי אפשר לנבא עד כמה זה יפריע לך. שיהיה בהצלחה, צחי

שלום אני לא יודעת אם יש מודעות בארץ למצב הנפשי של המטופלים לאחר שני סבבים של סרטן. מרגישה שאני בפוסט טראומה וחושבת שאימוץ כלב מתאים יכול לסייע לי. מה עושים? לאן פונים? ידוע לי שיש כלבים שאומנו ללות לאנשים עם לקויות למינהן, האם מצבי יכול להיכנס לקטגוריה כזו? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לא יודע עם את זכאית לכלב נחיה- לעניות דעתי זה רק לעוורים. ניתן לאמץ כלב מסיבות רגשיות בסניפים של "צער בעלי חיים" או "תנו לחיות לחיות"- אני מציע שתפני אליהם- הם יסייעו לך בשמחה. צחי

אני כשנה וחצי אחרי סיום טיפולים כימותרפיים שכללו אוקסליפלטין וגרמו למספר תופעות נוירולוגיות כולל chemo brain. מחפשת נוירולוג שמתמצא בבעיות נוירולוגיות שנגרמו כתוצאה מהטיפול.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, תתחילי אצל נוירולוג בקופה ותראי איך מתקדמים. יום טוב, ד"ר גור "מתחילים מחדש"

02/04/2015 | 12:07 | מאת: עינת

אני בת 19 לפני שנה בערך סיימתי טיפול כימותרפי כי חליתי בהודגקין לימפומה במהלך הטיפולים קיבלתי זריקות דקפפטיל פעם בחודש תוך כדי התקופה בה קיבלתי את הזריקות היו לי גלי חום חזקים אחרי שסימתי לקבל את הזריקות הם הפסיקו אבל בזמן האחרון אני שוב מרגישה אותם למרות שהם הרבה יותר חלשים עכשיו. מה אפשר לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

מצטער על האיחור בתגובה, כנראה נשמט לי שאלתך. אם עדיין יש לך גלי חום ניתן להקל עליהם על ידי כדורים של תרופות למניעת דכאון וחרדה- באופן מפתיע התרופות הללו מקילות מאוד על גלי חום . לכן , ובלי קשר לשאלה אם יש גם דכאון וחרדה או א , אם עדיין יש לך גלי חום הייתי ממליץ לך לנות לרופאת המשפחה שלך ולבקש מרשם לציפרלקס או ויאפקס ודומיהם- זה עשוי מאוד להקל על הגלי חום . יום טוב, ושוב שליחה על האיחור בתגובה, צחי

עברתיניתוח להוצאת גוש סרטני משד שמאל ו-גוש בלימפות והוצאת 6 לימפות מבית השחישמאל סוף דצמבר. יש לי כאב וקשיות בקצה בית השחי לכיוון הגב וכאבים ביד מאיזור הפנימי מפרק היד לאורך היד קשה לי לנהוג עם התפוח ביד שמאל אני משותקת יד ורגל ימין עקב אירוע מוחיהאם זהו המצב מעתה או יש טיפול למי לפנות לבחון המצב. אורטופד,נורולוג,למי

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, תוכלי לשפר את התנועתיות של מרפק הכתף והאיזור וגם להוריד חלק מהבצקת ( אם יש ) באיזור על ידי טיפול פיזיותרפי + מסג' לימפטי. מבחינת הכאבים- יהיו תקופות יותר טובות והכאב יפחת אבל ככל הנראה הכאב ישאר איתך תקופה ארוכה והטיפול היחידי שניתן להציע זה טיפול נוגד כאב. הייתי ממליץ לך לפנות לפיזיותרפיסט דרך הקופה שגם בקיא במסג' לימפטי ולקבל טיפול גם לשיפור התנועתיות בכף וגם למסג' לימפטי ( 2 סוגים שונים!) ולהעזר במשכחי כאבים. בהצלחה , צחי

שלום, הקפאת הזרע היא פוליסת ביטוח שלך לכך שאם בעתיד תהיה מעוניין בילדים ותהיה לך בעיה עם הזרע- יש לך זרע מוקפא. כמו כל פוליסת ביטוח אתה צריך להחליט כמה זה עולה לך לעומת מה אתה מקבל בתמורה. נשמע שאין לך בעקרון בעיה של פריון- אבל אי אפשר לדעת מה טומן העתיד. זו ממש החלטה שלך מה מידת ההשקעה שאתה מוכן להשקיע תמורת הביטח הזה של שמירת הזרע. שיהיה בהצלחה, צחי

03/02/2015 | 09:15 | מאת: יוסף

שלום אני חליתי בסרטן BURKIT LIMFOMA בגיל 20 ולפני הטיפולים שמרתי זרע, ולאחר הטיפולים נולדו לי 2 ילדים בהריון ספונטני ורציתי לשאול אם אני עדיין צריך לשמור את הזרע ששמרתי מכיון שהקופ"ח מסרבת לממן מעל ל 5 שנים ואם אני רוצה לשמור זה רק על חשבוני תודה רבה יוסף

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הקפאת הזרע היא פוליסת ביטוח שלך לכך שאם בעתיד תהיה מעוניין בילדים ותהיה לך בעיה עם הזרע- יש לך זרע מוקפא. כמו כל פוליסת ביטוח אתה צריך להחליט כמה זה עולה לך לעומת מה אתה מקבל בתמורה. נשמע שאין לך בעקרון בעיה של פריון- אבל אי אפשר לדעת מה טומן העתיד. זו ממש החלטה שלך מה מידת ההשקעה שאתה מוכן להשקיע תמורת הביטח הזה של שמירת הזרע. שיהיה בהצלחה, צחי

זה כבר 8 ימים אני סובלת מקשיות איומה וכאבים בלתי נסבלים בחזה ובבית השחי כדורים לא עוזרים להרבה זמן .....שאלתי אם זה תהליך או מדובר בדלקת ,בצקת .הסתבכות כלשהיא....הרופא שלי נסע לחו"ל אחרי הניתוח

הי, זה יכול להיות תגובה נורמלית אבל צריך להיות בטוח שלא מדובר בזיהום. פני מחר בבוקר לרופא משפחה שלך שיבדוק אם לא מדובר בזיהום ואם צריך לטפל באנטיביוטיקה בהצלחה, צחי

04/12/2014 | 11:18 | מאת: ו.ח.

אבי כשנה אחרי הקרנות לאיזור הגרון. עדיין מוזן דרך פג כי אינו עולה במשקל ומתקשה באכילה בעיקר בשל תלונות על טעם רע בפה. האם יש רופא שתוכל להמליץ עליו שמתמחה בשיקום בלוטות הטעם והרוק?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, כפי שציינת ההקרנות גרמו לשינויים בבלוטת הרוק ובחוש הטעם של אביך. אין טיפול משקם מיוחד לתופעה ויש סיכוי כי עם הזמן המצב ישתפר. מעבר לזה צריך לנסות להתאים לו את התזונה לפי רצונו ולפי הצרכים התזונתיים שלו, והייתי מציע שתפנו לדיאטנית שתנסה לבנות יחד איתו תכנית תזונתית שתהיה מספיק סבירה מבחינת הטעם וגם מבחינת מרכיבי התזונה. בהצלחה, צחי

10/11/2014 | 00:17 | מאת: בת 21

בת 21 סובלת מהודצ'קין לימפומה וקבלתי פרוטוקול של 2 קורסים בABVD זתאמרת 4 טיפולים. כמובן שלהיות בריא יותר חשוב מהכל אך גם נושא השיער חשוב לי מאוד... אז לשאלתי האם כל השיער ינשור או שיווצר רק דילול שיער? למה לצפות? תודה מראש :)

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, סביר מאוד שכל השיער ינשור. בהצלחה, צחי

30/08/2015 | 15:47 | מאת: דפנה

לחבר שלי,אותה מחלה,אותו טיפול.שיער נשר טיפה,ממש לא התקרחות.

25/10/2014 | 15:15 | מאת: רעיה

סיימתי את הטיפולים לפני מספר חודשים ושיערי התחיל לצמוח , השאלה האם מותר לצבוע ואם כן איזה סוג של צבע עדיף ?

בוקר טוב, אני לא חושב שלמישהו בעולם יש תשובה המבוססת על מחקרים לשאלה שלך מפני שאין שום מידע מדעי ברור על המשמעות של צביעת שיער אצל מחלימים/ות מסרטן. אני לא מכיר שום עבודה שאמרה "לא כדאי/ אסור ליצבוע" או הפוך. לכן, ובהעדר כל מידע, ההחלטה אם לצבוע ובאיזה צבע להשתמש היא לחלוטין שלך. יום טוב, צחי

07/08/2014 | 14:57 | מאת: אורן

שלום , אני גבר בן 31 , 8 שנים אחרי לימפומה , בריא לחלוטין לא נוטל תרופות ולא עושה טיפולים מזה 8 שנים . נכנסתי לכמה מערכות יחסים בשנים האחרונות וכל פעם שאני מגיע לשלב שאני מספר לבן זוג שהיה לי סרטן לפני שנים רבות, ישר הבת זוג לוקחת צעד אחורה והקשר מסתיים. בפעם האחרונה סיפרתי את זה אחרי 4 חודשים מתחילת הקשר , כאשר הקשר היה ממש רציני וגם פה אחרי הגילוי הקשר הפסיק . השאלה שלי באיזה נקודת זמן אני צריך לספר לבת זוג על המחלה שהייתה , ואיך אני מתמודד עם הדבר הזה .

לקריאה נוספת והעמקה

שעלתך היא שאלה שמטרידה מחלימים רבים מסרטן. זה נושא רגיש ובעייתי ודרוש יעוץ מסודר עם פיסיכולוגית או פסיכולוגית במתמקצעים בלווי מחלימים מסרטן (במרכז שלנו יש כאלו). זה לא משהו שאפשר לתת עליו תשובה בפורום אינטרנטי, וזה תלוי בך, בבת הזוג הספציפית ועוד. אני מציע לך לקבל יעוץ מסודר בנושא מפסיכולוג/ית עם נסיון בלווי מחלימים מסרטן, צחי

שלום, אני אחרי סרטן שד וניתוח כריתה וטיפול כימותרפי אחד בלבד. לוקחת טמוקסיפן. הסמן CA 19-9 הוא 64.5 הכפיל עצמו מלפני חודשיים. אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס ויש שינויים גם בפעילות הבלולה. יותר תת פעילות. לוקחת תחליף הלטרוקסין. האם הסמן גבוה בגלל שינויים בפעילות הבלוטה? או שזה בגלל סרטן )חס וחלילה( בבטן אודה לתגובה מהירה כי אני במתח נורא. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, מצטער על האיחור בתשובה. את צריכה לדבר על זה עם האונקולוג שלך- הוא אחראי על המעקב אחר הגידול הסרטני. בהצלחה ,צחי

30/06/2014 | 15:23 | מאת: סלים

לפני כעשור 2/2005 סיימתי טיפול בלימפומת תאי B במדיסטנום שכללה כימותרפיה, הקרנות והשתלה עצמית . מ 2005 לא נרשמו סיבוכים או תופעות חריגות , מצב בריאותי מצוין( טפו טפו ) מה ההסתברות להישנות המחלה בנקודת זמן זו , האם הסיכוי להישנות עולה עם השנים או יורד ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ההסתברות להישנות המחלה יורדת ככל שעוברות השנים. עם זאת אתה זקוק להמשך מעקב אחר סיבוכים ארוכי טווח שעלולים להופיע במהלך השנים שהם תוצאה של הטיפולים בהם טופלת. צחי

30/07/2015 | 18:34 | מאת: שושנה

מאחר ואני באותה "נבחרצת" אשמח לדעת על אילו סיבוכים אתה מתכוון.

23/06/2014 | 12:49 | מאת: חזי

למנהל הפורום שלום. לפני כ 8 שנים סיימתי סידרה של 6 טיפולים כימוטרפיים מסוג ABVD מאז בריא אנמצא במעקב שנתי מבקש לשאול מספר שאלות. מהי נקודת הזמן בא ניתן לוותר או לרווח את הביקורת השנתית. הסתברות לחזרת המחלה בנקודת זמו זו. האם הפרוטוקולים למעקב זהים בכל בתי החולים או קשורים לאנקולוג המטפל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

המעקב אחר הודג'יקנס נמשך בין 3-5 שנים- תתלוי בסוג המחלה, מיקומה, מידת המעורבות שלה, המרכז הרפואי וכדו'. לאחר מכן המעקב הוא בעיקר סביב הסיבוכים שעלולים להווצר מהטיפולים שקבלת. ההסתברות להשינות תלויה במידת המעורבות של המחלה מלכתחילה וכו' וכו' בעיקרון פרוקטול המעקב זהה (פחות או יותר) בכל המרכזים הגדולים בעולם ונסמך על הנחיות הNCCN או האיגוד האמריקאי להמטולוגיה, האיגוד הבריטי להמטולוגיה האיגוד האירופאי וכדו' - שדומים בסה"כ האחד לשני בהצלחה, צחי

25/06/2014 | 10:13 | מאת: חזי

דר צחי גור תודה

22/06/2014 | 22:48 | מאת: נתנאל

ד"ר גור שלום וברכה, אימי חלתה בסרטן השד מסוג קרצינומה לפני כ- 8 שנים והחלימה ב"ה. מאז היא מבצעת את כל בדיקות המעקב והכל בסדר, אלא שבימים אלה היא חוששת משום שעליה לעבור בדיקת ממוגרפיה. היא עברה את הבדיקה בכל שנה ובסה"כ עד כה עברה אותה 8 פעמים(כל הבדיקות הראו תוצאות תקינות). לטענתה, בבדיקה זו יש קרינה גבוהה ומצטברת, מזיקה ובסופו של דבר אף מסרטנת ולכן היא חוששת לעבור את הבדיקה שוב ואף שוקלת לא לבצעה כלל. אני פונה אליך בשאלה: האם הכרחי לעבור את הבדיקה בכל שנה ? או שמא אפשר לוותר על הבדיקה/ לבצע אותה פעם במס' שנים או לבצע בדיקה חלופית? מצפים לתשובתך, תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נשים שחלו בסרטן שד בעבר צריכות ממוגרפיה פעם בשנה . כמות הקרינה בבדיקה היא זניחה ולא הוכח שהיא מסרטנת. נשים שלא חלו בסרטן מעולם יכולות להסתפק בממוגרפיה מדי שנתיים החל מגיל 50 (יש איגודים שאומרים שגם נשים כאלו צריכות מדי שנה). אמך זקוקה לבדיקה מדי שנה כל החיים. בהצלחה צחי

21/06/2014 | 21:29 | מאת: אלכס

שלום. שאלה בקשר לאדם בן 85 שלא מזמן גילו אצלו סרטן כיס השתן. עשו לו את הטיפול המקובל להוצאת הגידול(כ 4 מ"מ), שטיפות. בעוד כמה ימים נקבל תוצאות של ביופסיה לגבי הבירור: האם הסרטן חדר לשריר ועד כמה. הרופא המנתח כבר דיבר על ניתוח הוצאת כיס השתן. השאלה שלי היא, עד כמה ניתוח כזה מקובל אצל אנשים בגיל מתקדם זה, עם מחלות רקע רבות(התקפי לב, אי ספיקת לב וכליות, סכרת וכו"), האם זה יאריך משמעותית את אורך החיים? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, השאלה שלך במקומה- ומוצדקת לחלוטין. יש מספר נושאים שראוי לתת עליהם את הדעת לפני שהולכים לניתוח כזה "על עיוור" רק בגלל שאורולוג כלשהו, מכובד ככל שיהיה, המליץ עליו. 1. ראוי לברר גם מה הרקע הרפואי של האיש- אם מדובר בגבר בן 85 עם מחלות מרובות אחרות כמו מחלות לב ריאות כליות וכדו', הרי שהסיכון הניתוחי עשוי להיות גדול ( שוב , תלוי מה המחלות מהן סובל המטופל), והתועלת של הארכת תוחלת חיים- מינימלית. 2. חשוב לברר עד כמה הגבר בן ה85 תפקודי ועצמאי, אם מדובר בגבר שבסה"כ עצמאי וצלול אז אולי יש תועלת בניתוח, אבל אם הגבר בן 85 הוא כבר עם אלצהיימר או פרקינסון או מחלות אחרות שפוגעות באופן משמעותי בתפקוד שלו- גם אם הניתוח יצליח, מה הוא ירוויח? עוד קצת זמן עם האלצהיימר? לכן חשוב מאוד להבין את הרקע הן הרפואי והן התפקודי של הגבר בן ה85 שציינת כאן כדי בכלל להתחיל להעריך את רמת הסיכון ורמת התועלת מניתוח שכזה. 3. חשוב גם להבין מהאורולוג לאיזה ניתוח הוא מתכוון- האם מדובר על הוצאת כל כיס השתן?- כי אז הגבר המבוגר ישאר עם קטטר קבוע במעי הדק לניקוז השתןה שזה דבר הדורש טיפול ותחזוקה יומיומית (לא קטסטרופה אבל כן) האם מדבור בכריתה חלקית? מה היקף הניתוח- זה קובע את מידת הסיכון בניתוח, ואת מידת הפגיעה האיכות החיים בעקבות הניתוח. 4. ולבסוף- השאלה שלך במקומה עומדת- גם אם נניח שהגבר הנ"ל הוא צלול, מתפקד היטב, בריא לחלוטין והניתוח שמוצא הוא לא גורם לפגיעה משמעותית באיכות החיים- בכמה מאריך ניתוח כזה את תוחלת החיים של גבר בן 85? זו שאלה מצויינת שאני חושב שאף אחד לא יכול לתת לה תשובה ברורה. לכן, הייתי מציע לכם להתייעץ עם אורולוג נוסף (ואולי אפילו שניים), לשמוע חוות דעת נוספת, ורק אז לשקול אם בכלל יש טעם בניתוח. בסוף, אתם תצטרכו להחליט, כי רופאים יכולים להמליץ בהתאם לשיקולי דעת שונים, אבל אתם אלו שמחליטים מה באמת מתאים לכם. זו דילמה לא פשוטה שבה צריך לקחת בחשבון את כל הנושאים שהעליתי כאן. שיהיה בהצלחה, צחי

22/06/2014 | 11:52 | מאת: אלכס

תודה על התשובה המפורטת. נבקש חוות דעת שניה. לגבי ניתוח לכריתת חלק מהכיס, הבנתי מקריאתי ברשת, ש לרב החולים זה לא מתאים. והרופא דיבר על הוצאת הכיס בשלמותה, להבנתי.

12/06/2014 | 14:13 | מאת: דנה דוד

אני פונה ומבקשת את חוות דעתך ועזרתך. אני בת 70 ,חליתי בסרטן השד לפני כ9 שנים עברתי ניתוח כריתה בצד שמאל וכן קבלתי טיפולים כמוטרפיים.עד אז הייתי בריאה לחלוטין. מאז שהחלמתי אני במעקב רפואי .עברתי מיפוי עצמות כל גופי- 6 פעמים[אחרון ב 2/2010.ממוגרפיה ואולטראסאונד .נבדקת פעם בשנה וכן בדיקות למרקרים . כל הבדיקות תקינות. לפני כשנתיים התחלתי להרגיש עייפות ותשישות רבה מלווה בהרגשת חולי כמו שפעת,חולשת שרירים וכן כאבים במפרקים בכתפיים ולאורך עמוד השדרה. הכאבים נעשים חדים יותר עם הזמן . המצב גורם לי לקשיים גדולים בתפקוד ולסבל רב מאוד.נבדקתי על ידי ראומטולוג וכן עברתי בדיקות לראומטולוגיה ,בדיקות לשקיעת דם מספר פעמים ,ובכולן הערכים גבוהים ,בין 40-63. הראומטולוג מעריך שמדובר בדלקת מפרקים .עדיין זו הערכה ולא באופן ודאי.קיבלתי מככי כאבים אבל אלה אינם פותרים את הבעיה . לאחרונה, לפני כ-3 חודשים הרופא המליץ על ניסיון בטיפול ב-פרידינזון 20 מ"ג, למשך שבועיים.אני מבקשת לדעת מה המטרה ומה התועלת בטיפול זה.נודע לי שלטיפול בפרדינזון יש תופעות קשות . מה התועלת לעומת הנזק?האם אתה ממליץ על טיפול זה? האם ישנן בדיקות נוספות שכדאי שאעשה שאולי יתנו תמונה ברורה יותר לדעת ממה אני סובלת.לציין, כי לפני כשנה עברתי בדיקת mri ראש וכן עמוד שדרה צווארי ועמוד שדרה גבי בלי ועם חומר ניגוד . נמצאו שינויים ניווניים אך אינם הסיבה לכאבים. אבל לא נמצא משהו פתולוגי חשוד. אני מיואשת וממש אובדת עצות. מצבי הולך ומדרדר . מצפה לתשובתך . בברכה ובתודה גדולה מאוד.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, מה שאת סובלת ממנו כעת לא קשור בכלל לעובדה שחלית בעבר בסרטן שד וזה בכלל לא רלוונטי. נשמע שאת סובלת ממחלה ראומטית , ולפי התיאור שלך הייתי אומר שיתכן ומדובר במשהו שנקרא Polymyalgia rheumatica- אך שוב זה רק לפי התיאור פה באתר. הרופא שהציע לך פרדניזון הציע לך טיפול טוב מאוד- אם אכן הבעיה שלך היא המחלה הראומטולוגית שציינת כי אז התגובה שלך בפרדניזון תהיה מהירה מאוד ותוך מספר ימים- שבוע הכאבים שאיזור הכתפייים יחלפו. כמו כל טיפול יש לפרדניזון תפעות לואי, אבל אם המצב שלך כלכך גרוע כמו שאת מתארת איזו אפשרות יש לך? אני הייתי שוקל בכחיוב את ההצעה של הרופא שלך לקבל פרדניזון- זה נשמע לי מאוד הגיוני לאור מה שאת מתארת. ושוב- זה לא קשור בכלל לסיפור של סרטן שד. בברכה, צחי

אחה"צ טובים, אני יושבת וקוראת המון חומר לגבי מלנומה ולמען האמת-התעייפתי מלקרוא רק מילים שחורות או לאל מוצא. האם אפשר לקבל טיפת אמונה, סיפורים מעוררי אמונה של חיים, בריאות והתחלות חדשות? האם יש כזה בנמצא?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, קיימים היום טיפולים חדשים למלנומה שנראים מאוד מעודדים- השאלה הוא מצבך היום (מבחינת עומק הגידול , מעורבות בלוטות, מיקום המלנומה, גודלה, סווג ע"ש קלארק וכדו') ומה את מצפה לעתיד. זה משהו שמתאים יותר לשיחה אחד על אחד ולא לאינטרנט. שיהיה לך רק בהצלחה. צחי

30/07/2014 | 03:24 | מאת: רחל

רוצי לת השומר יש מכון אלה למלנומה צוות הטובים בארץ אני מטופלת כשנתיים לאחר יאוש מהדסה עין כרם שלא נתנו לי סיכוי חיים ממצב 4 היום אחרי כימותרפיה והקרנות אני היום במצב מצוין שהמחלה נסוגה

שלום אבי עבר כריטת ערמונית רדיקלית ויש לו תופעת ליוואי שאני לא מוצא עליה התייחסות באינטרנת. מיד לאחר הוצאת הקטטר המערכת מתפקפקדת היטב והוא יכול לתת שתן בקלות ובכמויות רגילות. לאחר כמה שעות "הברז" נסגר והוא חייב לחזור לבית חולים. בבית חולים הציעו לו שני פתרונות ניטוחיים לבעיה, ולשניהם התוצאה זהה - דליפת שתן קבועה. האם ישנם טיפולים נוספים לבעיה כזאת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מצטער על התגובה המאוחרת (פסח וכו'...) נשמע כי כתוצאה מהניתוח ישנו לחץ על השופכה במוצאה מכיס השתן. הלחץ הזה יכול להיות בגלל: א.יכול להיות בעקבות הדבקויות חיצוניות על השופכה-לכן כל עוד יש קטטר אין מניעה ממתן שתן, וברגע שמוציאים את הקטטר חוזר הלחץ על השפוכה והיא נסגרת (כמו צינור השקיה שדורכים עליו). ב.- כווץ של שרירי השוער- הסיבה שאצל כולנו אין דליפת שתן היא שיש שריר המשמש כ"שוער" במוצא כיס השתן שמונע מהשתן לברוח- כשאנחנו רוצים להשתין אנחנו בעצם משחררים את השוער ואז השתן יוצא על ידי הלחץ של כיס השתן. בניתוח כריתת הערמונית יש אפשרות שהשוער הזה נפגע, ולכן יכול להיות שהוא מתכווץ כל הזמן ולא מצליח לפתוח. לכן שכמניסים קטטר בעצם פותחים אותו בכח וכמוציאים את הקטטר הוא חוזר ונסגר. נשמע שהאפשרויות הבאות בחשבון הן: א. ללכת לניתוח נוסף לשחרור הלחץ על השופכה. זה יכלול כנראה שחרור של הדבקויות (אם יש) וחיתוך חלקי של סיבי שרירי השוער (אם אני מבין נכון את המנתח). במידה והניתוח "יצליח" רוב הסיכויים שביך יאלץ להשאר עם חיתול בגלל דליפת שתן קבועה (כי השוער לא יתכווץ בכלל- מה ימנע את דליפת השתן?) ב. להחליט שהולכים על טיפול בקטטר קבוע- או קטטריזציה לסירוגין- או קטטר דרך הבטן- טיפול שבעצם יעקוף את הבעיה - השתן יתנקז לשקית וזהו. זה אמנם לא הכי נעים, וגם עלול להיות כרוך בסיכון לזיהומים בדרכי השתן, אבל זו אפשרות. שיהיה בהצלחה, צחי

18/03/2014 | 16:19 | מאת: אני

שלום רב! לפני כשנה גילו לי לימפומה NHL בירך ימין. לאחר טיפולי כימו' ולאחר כ -4 PETCT המחלה נמצאת ברמיסה ומצבי טוב. לאחרונה עשיתי US אף בירך ולא נמצא משהו חשוד רק שרשום בפענוח שליד המפשעה הודגמה בלוטת לימפה בגודל 6.0*34.0 מ"מ עם קורטקס מעובה ברוחב 5.0 מ"מ. הייתי רוצה לדעת מזה קורטס מעובה והאם עלי לדאוג..? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קורטקס מעובה של בלוטה אומר שהבלוטה מגיבה לגירוי כלשהו- זה לא אומר מה בדיוק הגירוי. כדאי שתדבר/י עם ההמטולוג שלך על התוצאות ותקבל ממנו חוו"ד. יום טוב, צחי.

18/02/2014 | 16:28 | מאת: לי

שלום, אני 4 שנים אחרי ניתוח סרטן רקטום שלב 3 ולאחר טיפולים. הca 19 9 מהיום הוא 23.14. באוגוסט היה 19.01 ובמרץ לפני כן21.1. האם העליה מדאיגה?

שלום, נראה שאלו תנודות קטנות סביב אותה התוצאה- ואין כאן עליה משמעותית הדורשת המשך בירור- העובדה שבמרץ היה 21 וכעבור 5 חודשים ירד וכעת שוב עלה. עם זאת זה דורש מעקב וכדאי לך לדבר האונקולוג שלך מה לעשות הלאה- אבל אני לא רואה סיבה להיכנס להיסטריה בשלב הזה. יום טוב, צחי

21/02/2014 | 07:36 | מאת: לי

לפני כארבעה חודשים עברתי הקרנות של בלוטות לימפה ברטרופריטונאום. מאז רמת הלימפוציטים שלי נעה בתחום 0.54-0.58 בלבד. האם ברמה כזו יש מגבלות על חיסון של ילדי בחיסון פעיל (חיסון גיל שנה) או על נסיעות לחו"ל (אני צריך לנסוע לשבוע עבודה בבנגקוק). האם יש צפי להתאוששות של הלימופציטים ? הרמה הכללית של ה WBC היא 4.4-4.5.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אליק, מאיזה גידול סבלת? האם קיבלת גם כימותרפיה או רק הקרנות? האם עברת השתלת מוח עצם? האם נותחת? אלו שאלות שיעזרו לי לתת לך תשובה קצת יותר מדויקת. צחי

סרטן אשכים. עברתי כריתה לפני כשנתיים והקרנות לפני כארבעה חודשים. לא קבלתי כימוטרפיה.

14/02/2014 | 17:52 | מאת: לימור

שלום בנות יקרות, מתגבשת קבוצת חברות מאיזור המרכז, המחלימות מסרטן שד. נשמח לשמוע מכן ,לתמוך וכן להכיר ולצרף למפגשים חברתיים. ניתן לפנות למייל שלי limorun@gmail.com אשמח אם תיצרו קשר שלכן, לימור.

22/01/2014 | 10:33 | מאת: יעל

השנות של סרטן שחלות ! בקו ראשון קבלתי קרבופלטין + טקסול. לאחר שנתיים וחצי חזרה המחלה. התחילו לתת לי אווסטין (דרך ביטוח פרטי ) +קרבופלטין + גמז'ר. כתוצאה מהטיפול עלה החום למעלה מ-40 מעלות + נויטרופנייה גבולית. הוצע לי לחזור לטיפול שלפני שנתיים וחצי בתוספת אווסטין . או להחליף טקסול בטקסוטאר ? מה עדיף?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, אני מציע שתתיעצי עם האונקולוג/ית שלך. זה נושא שבו הם יודעים טוב ממני. בהצלחה, צחי

06/01/2014 | 23:18 | מאת: רוני

שלום שמי רוני אני חליתי בלוקמיה בגיל 9 כיום אני בת 32 בריאה לחלוטין ללא תופעות לוואי מיוחדות עושה בדיקות דם ואקו לב כל שנה . ברצוני להיכנס להריון ורציתי לדעת האם אני יכולה לאור תוצאות אקו לב שהדאיגו אותי האם יש לי בעיה חמורה שבגינה אני צריכה עכשיו לחשוב פעמיים אם להיכנס להריון? אשמח רק לדעת כמובן שבלי שום קשר אני עושה בדיוק פוריות וכל מה שקשור לזה בתודה מראש רוני TCHNICALY DIFFICULT ECHO - DOPPLER STUDY PRESERVED LEFT VENTRICULAR FUNCTION ESTIMATED LVEF 50% MILD NITRAL REGURITATION MINIMAL AROTIC REGURGITATION normal rv size and systolic functio דופק 80 mitral valve normal aortic valve normal tricuspid valve normal pulmonic valve normal ao annulus root 16mm ascending ao 28mm LEFT VENTRICLE septal thinkness 7 mm posterior wall thickness 6mm end diastolic diameter 40 mm end systolic diameter 24mm fractional shortening 40% LEFT ARTIUM anterior posterior diameter 26mm supeior inferior diameter 37mm RIGHT VENTRICLE size normal systolic function normal TECHNICAL QUALITY poo

הי, לא כלכך ברורים לי כל הנתונים ואני צריך לראות את התשובה עם ערכי היחוס. ציינו בבדיקה שהבדיקה באיכות טכנית נמוכה ( כאילו משהו הסתיר לטכנאי לבצע את הבדיקה או שהמכשיר שלו היה בעייתי) ואולי שווה לחזור על הבדיקה באיכות טובה יותר. בכל מקרה, נראה שבסה"כ מצב הלב תקין- החדרים והעליות בתפקוד תקין והמתסמים בסה"כ תקינים, ולכן, ובהתחשב בהערות שציינתי לעיל, אני מאחל לך הריון מוצלח ובריא. כדאי שבצעי עוד אקו גם במהלך ההריון טרימסטר האחרון (חודש חודשיים לפני הלידה), בהצלחה, צחי

19/12/2013 | 13:01 | מאת: yu

סכויי החלמה מסרטן הוושט

בוקר טוב, לא הבנתי את השאלה. אם אתם שואלים מה סיכויי ההחלמה מסרטן הושט- זה תלוי בסוג, בstage בGrade במצב הבריאותי הבסיסי של המטופל וכו' וכו' - תשאלו את האונקולוג המטפל בכם. בהצלחה, צחי

10/12/2013 | 15:01 | מאת: מור

שלום, רציתי לשאול; האם זה אפשרי לחלות בMDS לאחר כעשור מסיום הטיפולים והחלמה מלוקמיה לימפוציטית חריפה, שכללה בזמנו השתלת מח עצם מדם טבורי?

לקריאה נוספת והעמקה

בקצרה- כן. זו בעיה מוכרת. שיהיה בהצלחה, צחי

09/12/2013 | 15:30 | מאת: אור

שלום עלי לעבור טיפול ביוד לאחר ניתוח להסרת גידול ממהיר בבלוטת התריס נאמר לנו שצריך להיות בבידוד בחדר 10 ימים מה הסכנה למטופל ולסביבה הקרובה אליו? מה אמצעי הזהירות שיש לנקוט? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, הטיפול באת מקבלת מטרתו להשלים את הטיפול הכירורגי הניתוחי. כיון שרקמת בלוטת התריס היא אחד המקומות בגוף שמרכז הכי הרבה יוד, נותנים לאנשים שהיה להם גידול של בלוטת התריס טיפול ביוד שמחובר אליו חומר רדיואקטיבי (חומר שפולט קרינה)- כך מבטיחים כי גם אם יש תאים שלא הצליחו להסיר אותם בניתוח הם יספגו את היוד הרדיואקטיבי וימותו. מצד שני, בזמן הטיפול הזה נפלטות כמויות מזעריות של קרינה גם לסביבה, כי בעצם החומר הרדיואקטיבי נשאר בגוף עוד מספר ימים וגורם לפליטת קרינה. לכן, ולמרות שכמויות הקרינה הנפלטות הן קטנות, מעדיפים שמי שמטופל ביוד יהיה בבידוד כדי שלא יפלוט קרינה ויקרין את הסובבים לו שאין סיבה שיוקרנו (הדברים אמורים ביחוד בהקרנה של ילדים). למה הדבר דומה? לשאלה האם כשאת/הולכים לעשות צילום של יד כי יש ספק אם יש לך שבר ביד כדאי לך להכניס את הילדים לחדר רנטגן איפה שעושים את הצילום- הרי אין הגיון לחשוף את מיש שלא לצריך לקרינה מיותרת. לכן הורו לך להיות בחדר בידוד. מעבר לזה אין אמצעי זהירות מיוחדים, וכעבור מספר ימים החומר מתפרק בגוף ולא מהווה עוד סכנה. שיהיה בהצלחה, צחי

04/12/2013 | 10:29 | מאת: קיקי

שלום אני מבצעת בדיקת מרקרים CA 125 על בסיס קבוע (מנעתי) בגלל היסטוריה משפחתית של סרטן שחלות( אמא ) כל הזמן המרקר תקין , בדיקה אחרונה שבצעתי יצא קצת מעל הנורמה התוצאה היא 35.9 U/mL מה שכן אני גם בהריון ממש בהתחלה האם היון יכול להשפיע על עליית המרקר? תודה קיקי

לקריאה נוספת והעמקה

הי, רמות CA-125 מוגברות בעיקר בטרימסטר הראשוןבכשליש מהנשים ובשבועות הראשונים לאחר הלידה. הם גם עשויים להשתנות לאורך ההריון. לכן העובדה שקבלת ערך מעט גבוה בתחילת הריון לא מפתיעה ולא מטרידה ראי: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22873292 וגם: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9583073 בהצלחה, צחי

שלום, אני שואל פה בגלל הסיבה שבכל מקום וכל אדם שאני שואל אותו עונה שתובה שונה. 1.השאלה שלי היא אם אין לי תסמינים ברורים למחלת הסרטן, איך אפשר לדעת בלי לעבור צילומים בכל הגוף? כי הלכתי לרופא בצבא והוא אמר שאין טעם ללכת ואני צריך לעבור צילומים בכל הגוף בשביל זה. 2.כאלה שמתגלים אצלם תסמינים ברורים כמו חום וכאבי ראש סימן שהסרטן אצלם כבר התפתח לא? האם עדיף לעשות בדיקה לפני שמתחילים התסמינים? תודה, אוראל.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב אוראל, מצטער על התשובה המאוחרת בגלל החנוכה. השאלה שאת שואלת מורכבת מכמה היבטים וכדי לענות עליה צריך להבין מה זה סקירה מוקדמת ומה מתי כדאי לבצע אותה. התשובה תהיה טיפה ארוכה - אנא קראי עד הסוף. סקירה מוקדמת ( לכל בעיה רפואית, לאו דוקא סרטן) נועדה לאתר מצב של מחלה או טרום מחלה בשלבים מוקדמים, אצל אדם במרגיש טוב ואין לו שום תלונות ( וזו נקודה חשובה מאוד!!) כדי למנוע תחלואה או לאפשר טיפול טוב יותר ( וזה אומר: יעיל יותר או עם פחות תופעות לואי) במחלה. לכן כדי שנרצה לעשות סקירה מוקדמת צריכים להתקיים מספר תנאים: א. הבדיקה צריכה לאתר מחלה שמשפיעה על הבריאות- אין סיבה לחפש מחלות שלא ישנו באופן משמעותי את תוחלת החיים או איכות החיים. לכן אף אחד לא עושה סקירה מוקדמת בקיץ לאנשים כדי לבדוק למי יהיה נוזלת בחורף- זה פשוט חסר משמעות. אין טעם לחפש גידולים שפירים למשל- אם זה לא משפיע על הבריאות. ב. הבדיקה צריכה להיות מהימנה-רפואה הוא מקצוע של סטטטיסטיקה. לכן אם הבדיקה לא מדויקת היא תאבחן הרבה אנשים שאין להם בכלל סיכון (והם יקבלו סתם טיפול מיותר), או "תפספס" הרבה אנשים שבסיכון ( ותתן להם בטחון שהם מוגנים תוך הימנעות מטיפול יעיל). בשאלתך ציינת צילומים בכל הגוף- מה לעשות אבל צילום רגיל של החזה מפספס באחוז גבוה מאוד סרטן ריאות. אם תעשי צילום חזה והוא יהיה תקין- תהיי רגועה יותר? האם אני כרופא יכול להבטיח לך שאין לך סרטן ריאות אחרי צילום חזה תקין? לא! אני יכול להגיד שלא רואים גידול בצילום. יותר מזה- צילום חזה באישה כרוך בעליה בסיכון לסרטן שד. אם אני לא מועיל ואפילו מזיק בצילום חזה - למה לצלם? אותו דבר למשל לגבי בדיקות של סמנים גידוליים- אלו בדיקות עם אחוז שגיאה מאוד גבוה אצל מישהו שאין לו גידול. אם אני בודק מישהו שמעשן ויש לו רמות CEA גבוהות זה יכול להיות גידול במערכת העיכול, בריאות או סתם כתוצאה מהעישון. אדם כזה יעבור CT חזה בטן אגן, קולונסקופיה מיותרת ואולי שלל בדיקות נוספות ( שלא לדבר על ההיסטריה) רק כדי לגלות שהבדיקה יצאה גבוהה כי הוא מעשן קופסא ביום. אין טעם לעשות בדיקה שאין לה מהימנות. זה בדיוק כמו לתת צ'ק ללא כיסוי. ג. הסקירה המוקדמת תשפיע על הניהול של המחלה- יש מחלות שגם אם מאתרים אותם מוקדם זה לא ממש משפיע על המחלה, או הסיכויים להרפא ממנה. וזה אולי החלק המשמעותי לגבי מרבית הסקירות לסרטן- מסתבר שיש מעט מאוד גידולים סרטניים- למשל סרטן שד, צואר הרחם או המעי הגס- שאם מגלים אותם מוקדם זה משנה במשהו את הניהול הרפואי של המחלה או משפיע על תוחלת ואיכות החיים. למעט סקירה מוקדמת לסרטן שד, מעי גס וצואר הרחם, מרבית הסקירות המוקדמות לסרטןנים אחרים לא משנים את מהלך המחלה. במחקר ידוע לקחו 2 קבוצות של אנשים בגילאי ה50. לחלק ( ואני מדבר על אלפים) עשו CT חזה וחלק לא. מתוך אלו שעשו להם CT חזה גילו לכמה בודדים סרטן ריאות, הם קבלו כימותרפיה + הקרנות + ניתוח, וחיו עוד 5 שנים. לעומתם אלו שלא עברו CT חזה לכמה בודדים אבחנו בעקבות תלונות ( שיעול, ירידה במשקל וכו') גידול כעבור שנתיים מתחילת הניסוי, הם קיבלו כימותרפיה+ הקרנות+ ניתוח וחיו עוד 3 שנים לאחר מכן- מי הרוייח? בשתי המקרים אלו שאובחנו עם סרטן חיו 5 שנים מתחילת הניסוי, אבל לאלו שעשו סקירה מוקדמת נתנו 5 שנים כימותרפיה ( שלא לדבר על החרדה), ואלו שלא עברו סקירה קבלו רק 3 שנים; בפועל לא היה שינוי בתוחלת החיים- אז מי הרוויח? אלו שלא עברו סקירה!! לכן לא תמיד סקירה עוזרת! לעומת זאת אנחנו יודעים שבסרטן מעי גס סרטן שד וסרטן צואר הרחם סקירה עושיה להציל חיים. כמובן גם כאן צריך להתאים את הבדיקה לנבדק. אין טעם לעשות סקירה לסרטן שד בממוגרפיה לילדה בת 4- אין לה שדיים בגיל הזה בשביל שיהיה שם סרטן. אז צריך להתאים את הבדיקה לנבדק/ת. יותר מזה, צריך להיות שהבדיקה תשפיע על הניהול הרפואי לטובה על החולה ולא תגרום לו נזק. אין שום סיבה בעולם לבדוק גבר מעל גיל 80 שמרגיש טוב לסרטן ערמונית. רוב הסכיויים שגם אם יהיה לו סרטן ערמונית- הוא לא ימות מסרטן זה ( אלא מהתקפי לב וארועים מוחייים או מחלות זיהומיות) וסתם נחשוף אותו לטיפולים מיותרים כמו ניתוח גדול, הקרנות או טיפולים של הרורמונים שיש להם השפעה על הרבה דברים אחרים. אם לא ניתן על ידי סקירה לקדם את הבריאות של המטופל- למה לעשות אותה? ד. הבדיקה צריכה להיות משהו מתקבל על הדעת. תארי לך שהיו אומרים לך שכדי לעשות לך סקירה לסרטן צריך לעשות לך ניתוח מוח כל 6 חודשים- היתת מסכימה? לא נשמע סביר, נכון?! לכן הבדיקה מצריכה להיות הגיונית. לסיכום: כשועשים אינטרגציה של כל מה שציינו כאן, יש מעט גידולים שכדאי לבדוק. זה כמובן גם תלוי בהיבטים מאוד אישיים, ולכן צריך להתאים לכל אדם באופן אישי את בדיקות הסקירה המומלצות לו. גם בלי להיות רופאה את מבינה שאשה שאמה, ו3 דודות שלה חלו בסרטן שד לפני גיל 50 נמצאת בסיכון מוגבר לחלות בסרטן שד ויש מקום לבצע בדיקות לאיתורא מוקדם בסרטן שד בגיל צעיר יחסית; ולעומת זאת אצל אשה שאין לה סיפור משפחתי של סרטן שד ניתן להסתפק בסקירה לסרטן שד בגיל יותר מבוגר. לכן ההתאמה של הסקירות לסרטנים היא אינדבדואלית ובהתבסס על הנחיות מסוימות. יש מספר איגודים בעולם סמוצאים הנחיות לגבי איזה בדיקות סקר לעשות ומתי (ולכן יתכן שאת שומעת מרופאים שונים דרים שונים- בגלל שכל אחד הולך לפי הנחיות של איגוד אחר) ויש גם בנושא הזה הנחיות ברורות של משרד הבריאות ( אגב, מכוני הסקר לסוגיהם מבצעים בדיקות סקר רבות שאין בהם צורךמסיבות של שיווק, שבחלקן פוגעות בבריאות הנבדקים (מהסיבות שציינתי), ומייצרים פחד אצל הציבור- ממנו הם מרוויחים). את יכולה להכנס לאתר משרד הבריאות לקרוא את הנחיות משרד הבריאות בנושא סקירה מוקדמת. ואת יכולה להתייעץ עם הרופא משפחה שלך שיתאים לך את בדיקות הסקר לסרטנים לפי מצבך, גילך וכדו'.נשמע לי שהוא מבין מה מתאים לך. אני מקוה שלאחר התשובה הארוכה הזו הדברים קצת יותר ברורים, צחי

28/11/2013 | 18:50 | מאת: אלה

לפני כחודשיים סיימתי את הטיפול הרביעי והאחרון שלי של כימותרפיה (בלבד) של ABVA של הודגקין לימפומה שלב 2A בלי תסמינים לפני. לפני כחודש הייתה לי ביקורת והיא הייתה ברוך ה' טובה. השבוע התחילה לי עייפות בעיניים שמתמשכת כבר כמה ימים. ובנוסף כאבי גרון נסבלים (לא כואב שאני בולעת) אלא הם רק מציקים..מה זה יכול להיות? אני מאוד חוששת ויש לי ביקורת רק בעוד חודש. ועוד שבועיים אמורים בעז"ה להוציא לי את הפורט.

לקריאה נוספת והעמקה

הי, מצטער על האיחור בתשובה (היה חנוכה). רוב הסיכויים שמדובר במשהו חולף, וירוס או משהו שנפוץ בחודשי החורף- ואני מניח שחלק מהתסמינים כבר חלפו לך. יכולות להיות סיבות מרובות לעייפות ולתחושות שלך-הייתי למשל בודק תפקודי בלוטת תריס. במקום האחרון הייתי מקשר את זה ללימפומה- זה לא נשמע חזרה ואין מה להיות בלחץ. שיהיה יום טוב ותהיי בריאה, צחי

09/12/2013 | 23:08 | מאת: אלה

היי תודה! הייתי היום בביקורת, העייפות עברה, והבדיקות מצוינות! תודה על כל מקרה :)

09/11/2013 | 21:11 | מאת: רוני

שלום וברכה אבקש לדעת על טיפול בטמודל ,במחזורים של שבוע שבוע ו MRI לאחר חודשיים ,או לחילופין טמודל בשלושה מחזורים ,חמישה ימים ולאחר מכן 28 יום הפסקה ,בגמר שלושת המחזורים - בדיקת MRI , השאלה תופעות הטמודל (בחילות וכד')בשני הדרכים השונות ?אני מציין כי בבית החולים בהנובר ,אמרו לי לגבי המחזורים של שבוע שבוע (100 מיליגרם למ"ר),באיכילוב אמרו לי לגבי ,המחזור של חמישה ימים 28 יום הפסקה ,טמודל 300 מיליגרם ליום- שוב השפעות לוואי ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, כמו כל כימותרפיה יש גם לתימודל תופעות לואי, והשכחה מבינהם היא בחילות והקאות- וזה דבר שניתן להתגבר עליו לרוב עם טיפול טוב כנגד בחילות והקאות. תופעות לואי אחרות יחסית נדירות, והן תופעות לואי שישנן כמעט עם כל תרופה. ברור שככל שעולים במינון התרופה השכיחות של תופעות לואי עולה. לעצם שאלתך איזה פרוטוקול לבחור הייתי מציע: 1. תתיעץ עם אונקולוג- אלו תופעות לואי מקבולות ולא חריגות ולכן שאלת תופעות הלואי לא צריכה להשפיע באופן משמעותי על הפרוטוקול שתבחר. 2. הטיפול כאן נועד להלחם בגידול-ותופעות הלואי הן מחיר שתאלץ לשלם בתמורה לטיפול הזה. כשבוחרים טיפול למחלה כמו אסטרוציטומה השיקול צריך להיות מה הפרוטוקול היעיל יותר, ולא מה תופעות הלואי. כשנלחמים על הבית לוקחים בחשבון שהגינה תנזק- וכשאתה נלחם באסטרוציטומה תופעות הלואי יקרו בכל סוג של טיפול, אבל הן לא צריכות להכתיב את טיב וסוג הטיפול. כדאי להתמקד בשאלה של איזה מבין הטיפולים יעיל יותר ובאיזה אחוזים, ולפי זה להחליט ולא לפי תופעות הלואי. 3. מבלי הכנס לך לעניינים יותר מדי כדאי לחשוב גם על הנושא של נגישות לבתי חולים ולמעקבים (שבודאי יותר קשה אם תטופל בגרמניה) ונושא של עלויות טיפול- גם אלו "תופעות לואי" של הטיפול בsetting זה או אחר. שיהיה הרבה בהצלחה, צחי

28/10/2013 | 15:36 | מאת: מוטי

לאשת בני צמיחת השיער אינה שלימה אחרי הטיפול. קיים "אי" במרכז הראש שם השיער אינו צומח. האם יש טיפול בבעיה מסוג זה. הטיפולים הסתיימו לפני כשישה חודשים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, מה שאתה מתאר נקרא alopecia areata. למיטבידיעתי קיימים דיווחים בודדים בספרות הרפואית על תופעה כזו- אך זה מתועד. כדאי שתפנו לרופא עור שיאבחן את הבעיה באופן חד משמעי , ובשיתוף פעולה עם האונקולוג של כלתך יחליטו איזה טיפול להציע לתופעה הזו. אם מדובר ב"אי" קטן , כדאי לחשוב אם בכלל כדאי לטפל בזה או לעזוב את זה ככה. אםזה משהו יותר משמעותי וכלתך תרצה טיפול צריך יהיה להחליט על זה בשיתוף פעולה בין רופא עור לבין האונקולוג כי לרוב הטיפולים בתופעה הזו כרוכים בשימוש בטיפולים עם אלמנט של דיכוי חיסוני. בהצלחה, צחי

23/10/2013 | 17:53 | מאת: עמותת אמ"ן

עמותת אמ"ן - אגודה למיאלומה נפוצה, יוצאת השנה למאבק להכנסת התרופות קרפילזומיב ופומלידומיד לסל התרופות עבור חולי סרטן מח העצם (מיאלומה נפוצה). סרטן מח העצם הינו סרטן דם קטלני אשר גורם סבל רב לחולים. נזק לעצמות, כליות, אנמייה ונטייה ללקות בזיהומים אשר הופכים את הפגיעה בחיי החולים לחמורה ואת ההתמודדות של החולים ובני משפחותיהם לקשה ביותר. אנו מבקשים מחברי ועדת הסל להכליל את התרופה בסל הבריאות, להאריך את חייהם של החולים, ולתת להם תקווה! כל חתימה על עצומה זאת מחזקת אותנו במאבקינו – אנא היכנסו לחתום ועזרו לנו במאבק: http://www.atzuma.co.il/amen תודה.

10/10/2013 | 22:32 | מאת: טטיאנה

רציתי לשאול איך יכול להתקבל לטיפול בארץ חולה ממדינה אחרת. בתשלום כמוון. שסובל מספר שנים מ LYMPHOMA ו LYMPHOGRANULOMATOZIS. לאן אפשר להפנות אותו ואיזה מוסד בריאותי עובד עם אזרחים זרים. תודה.

בוקר טוב, במספר בתי חולים, ביוןוד הגדולים, קיימת אפשרות להגיע לטיפול גם לאזרחים של מדינות אחרות שאינם מבוטחים בביטוח הישראלי. אני מציע שתבררי על תיירותמרפא עם הנהלות בתי החולים הגדולים והם כבר יפנו אותך למזכירות של נושא תיירות מרפא ויסבירו לך את התהליך יום טוב, צחי

06/10/2013 | 20:42 | מאת: מבקשת עצה

שלום רב! אני בת 34 לפני 8 חודשים אובחנתי בלימפומה nhl בתאי t. לאחר כ שישה טיפולי כימותרפיה ולאחר 3 פעמים שעשיתי pet ct נאמר לי שאני ברמסיה והבדיקה תקינה. הרופאה אמרה לי לחזור אליה לביקורות ואין צורך כרגע בבדיקת petct. שאלתי היא עד כמה אני יכולה לסמוך על כך שהסרטן לא יחזור והאם הכימו שקיבלתי chop הורג את כל התאים הסרטניים בגופי. יש לי פחדים וחרדות שפתאום יצוץ לי סרטן חדש? האם הגיוני או יותר פרנויה? אודה לתשובתך...

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, נשמע שאת מקבלת טיפול מויין והמעקב אחרייך מצויין אף הוא.רפואה הוא מקצוע של סטטיסטיקה-כשנותנים טיפול לרוב הטיפול מחסל את המחלה אבל יש אחוז מסוים שהמחלה עלולה לחזור אצלם - ולכון חשוב המעקב במטרתו לודא שהגידול לא יחזור. אחרי מספר שנים של מעקב הסיכוי לחזרה של המחלה יורד מאוד ומגיע לסיברות שדומה לזו של אדם רגיל. העובדה כי את חרדה שהגידול חזור היא תופעה שכיחה מאוד ונפוצה אצל מחלימים מסרטן, וככל שיעבור הזמן החרדות הללו יפחתו. אני מאחל לך בריאות שלמה, צחי

13/10/2013 | 13:56 | מאת: אני

אני מודה לך מאוד על תשובתך! תודה!

15/09/2013 | 20:56 | מאת: עמותת אמ"ן

עמותת אמ"ן - אגודה למיאלומה נפוצה, יוצאת השנה למאבק להכנסת התרופות קרפילזומיב ופומלידומיד לסל התרופות עבור חולי סרטן מח העצם (מיאלומה נפוצה). סרטן מח העצם הינו סרטן דם קטלני אשר גורם סבל רב לחולים. נזק לעצמות, כליות, אנמייה ונטייה ללקות בזיהומים אשר הופכים את הפגיעה בחיי החולים לחמורה ואת ההתמודדות של החולים ובני משפחותיהם לקשה ביותר. אנו מבקשים מחברי ועדת הסל להכליל את התרופה בסל הבריאות, להאריך את חייהם של החולים, ולתת להם תקווה! כל חתימה על עצומה זאת מחזקת אותנו במאבקינו – אנא היכנסו לחתום ועזרו לנו במאבק: http://www.atzuma.co.il/amen תודה.

08/08/2013 | 10:17 | מאת: רחל בייטנר פולק

לד"ר גור שלום רב! בני בן ה19 חלה בembryonal rhabdomyosarcoma בנזופרינקס, באוזן השמאלית ובבסיס גולגולת משמאל בגיל 3. הוא טופל בקרינה מסיבית ובכימותרפיה והחלים מהמחלה. כתוצאה מהטיפול הקרינתי נפגעו מרכזי הגדילה בצד השמאלי של הפנים ובשל כך יש לו עיוות מסויים, השיניים שלו התפתחו באופן חלקי בלבד ויש לו קושי בשמיעה באותו צד. אנחנו רוצים לדעת איזה רופא שיניים/מוחמה פה ולסת יכול לטפל באדם שעבר קרינה בראש צוואר בגיל כל כך צעיר ופגיע. בנוסף, בני כבר הרבה שנים בריא ולא במעקב אונקולוגי. ארגון עזר מציון מציע עזרה למי שחלה אחרי גיל 20 - ודווקא אלו שעברו סרטן בגיל צעיר יותר (בייחוד עם הקרנה לראש צוואר) מהווים מקרים מוכבים במיוחד - אנו מתקשים למצוא אדם שיכול לכוון אותנו הן מבחינה רפואית והן מבחינת הזכויות של אדם (לדוגמא- האם הוא צריך לממן את טיפול השיניים למשל). המון תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, ב30/12/2012 העבירה הממשלה החלטה כי כל מוקרני ראש צואר ללא הגבלת גיל יהיו זכאים לטיפול משקם ומשמר- מגבלת הגיל והזמן אחרי סיום הטיפולםי הוסרה- ראי http://www.pmo.gov.il/Secretary/GovDecisions/2012/Pages/des5311.aspx כך שלפעמים הממשלה בכל זאת עושה כמה דברים טובים... לגבי רופא שיניים- זה תלוי כמובן באיזור המגורים שלכם. בעיקרון כדאי לפנות לרופא שהוא מומחה ברפואת הפה שזה תחום ספציפי שעוסק בבעיות שיניים אצל אנשים עם מחלות כרוניות כמו מחלימים מסרטן, או למומחה בשיקום פה ולסת. יש בד"כ בבתי החולים מרפאות של רפואת הפה או שיקום פה ולסת וזה יכול להתאים לכם, או שתבררו דרך הקופות וכדו'. שיהיה בהצלחה, צחי

25/07/2013 | 10:37 | מאת: סיגי

אימי בת 70 חלתה לפני כ-10 שנים בסרטן השד .עברה טיפולים והחלימה .לפני למעלה משנה החלו להופיע אצלה כאבי מפרקים מפושטים עם עליה ב-crp ןב-esr..לכן התעורר החשד להישנות המחלה או אולי ממאירות אחרת חלילה. פנינו לקבל חוות דעת של שני רופאים ושניהם המליצו בירור אונקולוגי. האחד המליץ לבצע בדיקת c.t חזה בטן ואגן והשני המליץ לבצע בדיקת ct pet. שאלתי היא: מה ההבדל בין שתי הבדיקות ? באיזו משתיהן תהיה עלולה להיות חשופה לקרינה יותר וליותר נזק לגוף? איזו מבין שתי הבדיקות צריך לעשות או נכון ואם בכלל? האם בדיקת mri יכולה להחליף כל אחת משתי הבדיקות הנ"ל? נודה לכם לתשובה מזורזת

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, יש אכן צורך לשלול חזרה של הגידול, אבל זה במפורש לא האבחנה היחידה ואפילו לא הראשונה שבאה בחשבון לפי התיאור שלך- לפי מה שאת מספרת נשמע יותר שמדובר במחלה ראומטולוגית ולא בגידול חוזר- אבל אני לא יודע את כל הפרטים ומדוע דוקא חושבים על הישנות הגידול . מעבר לזה, אם אכן מדובר בבעיות רק בעצמות ולא באיברים נוספים אפשר להסתפק במיפוי עצמות פשוט ואין הכרח לעבור את כל ההדמיות ה"מגניבות" הללו. אבל כאמור- אני לא יודע את כל הפרטים לגבי אמך, ומדוע מי שהמליץ המליץ דוקא CT או CT-PET. לשאלתך- CT PET- היא בדיקת CT הכוללת חוץ מהCT עצמו גם שימוש באיזוטופים. לכן זו בדיקה יותר רגישה מCT רגיל המאבחנת גידולים קטנים יותר, כולל גרורות. היא כרוכה ביותר קרינה, אבל זה לא הדבר שהיה מטריד אותי לגבי מטופלת בת 70, כי נזקים של קרינה מהדמיות מתבטאים שנים רבות לאחר הקרינה, וקרוב לודאי שלאימך יהיו בעיות משמעותיות יותר בגיל 85 מאשר האפקט של הקרנת CT בגיל 70. MRI היא בדיקה טובה, ללא קרינה, אבל היא מדגימה פחות טוב בעיות עצם (ויותר טוב רקמות רכות כמו איברי בטן) מאשר CT. לא כלכך ברור לי מדוע אם הכאבים הם בפרקים, מדוע מבצעים CT חזה בטן אגן או או MRI של חזה בטן אגן, PET-CT- לא שזה רע לעשות את זה אבל השאלה אם זה יתן לנו תשובה למה יש לאימך כאבי פרקים. לכן, ניתן לבצע כל אחת מההדמיות שציינת, או מיפוי עצם. על סמך הפרטים שנתת נשמע לי הגיוני לבצע מיפוי עצמות+ CT חזה בטן אגן- זה יתן הדמיה טובה שתתן לך תשובה על מרבית הספקות שקיימים. יש באמת צורך לשלול חזרה של הגידול, אבל צריך לחשוב גם על מחלות ראומטולוגיות, ואם כל ההדמיות יהיו תקינות כדאי שתפנו לראומטולוג להתייעצות. שיהיה בהצלחה. צחי