החלמה ושיקום לאחר השתלת מח עצם מתורם

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

23/04/2013 | 08:56 | מאת: ורד בריל

שלום רב לפני שלושה חודשים בן זוגי עבר השתלת מח עצם מתורם רק לאחרונה שוחררנו מבית החולים. עקב GVHD ן CMV. הוא מאד חלש וסובל מכאבים ברגלים ותחושת קור ועדין מתמודד עם תופעות של GVHD היתי מעונינת לקבל חומר על תהליך השיקום.

שלום ורד, תהליך ההחלמה לאחר השתלה הלוגנאית תלוי בהרבה גורמים כמו האם לבן זוגך יש GVHD כרוני" אם כן- באיזו עוצמה? מה רמת התפקודיות ועוד הרבה גורמים המשתנים מאדם לאדם. חשוב להבין כי תהליך השיקום השתלה מתורם עשוי לקחת חודשים אבל בסופו של דבר רוב מושתלי מוח העצם חוזרים לתפקוד מלא. זה עניין של זמן וסבלנות ולהקפיד על מעקבים אצל הרופאים כמו שאתם מתבקשים. ועל ההוראות שאתם מקבלים מהצוות הרפואי המטפל בבן זוגך. תוכלי לקבל מידע על תהליך ההחלמה אצל הרופאים והאחיות במחלקה שבו טופל בן זוגך. כמוכן תוכלי להעזר בעובדות הסוציאליות בבית החולים או בקופת החולים ותוכלי למצוא מידע באתר האגודה למלחמה בסרטן, או באתר של האיגוד האמריקאי לסרטן (ACS)-באנגלית. במרכז "מתחילים מחדש" (03-9193333) אנחנו נותנים יום יעוץ למחלימים מסרטן, גם לאחר השתלות מוח עצם, אבל נשמע שזה אולי עוד קצת מוקדם מדי בשביל להגיע אלינו כי רק עכשיו סיימתם את הטיפולים ואני מבין שיש עדיין GVHD פעיל, ואנחנו בדרך כלל רואים אנשים ללא GVHD פעיל. בכל מקרה התעזרו בסבלנות, עכבו אחרי ההוראות של צוות ההשתלה, התייעצו עם האחיות, ושיהיה הרבה בהצלחה. צחי

מנהל פורום החלמה מסרטן