שאלה בשביל חברה

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

28/03/2013 | 15:33 | מאת: גידול בראש

<p>לחברתי נמצא גידול שעדיין לא ברור את סוגו באזור האחורי של הגולגלת...האם בדיקת MRI מוח יכולה לחסל את הגידול או שהיא רק אמצעי לאישושו של הגידול? </p>

MRI רק נותן הדמיה של מיקום הגידול וגודלו. הרבה פעמים גם ניתן לקבל רמז על סוג הגידול לפי המראה שלו בMRI. האבחנה של סוג הגידול היא בביופסיה (או ששולחים את הגידול לאחר ניתוח לפתולוגיה). MRI לכשלעמו לא מטפל בגידול ולא מחסל אותו- בשביל זה יש צורך בניתוח ו/או הקרנות ו/או כימותרפיות- תלוי בסוג הגידול וגורמים נוספים.

מנהל פורום החלמה מסרטן