החלמה

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

09/12/2013 | 15:30 | מאת: אור

שלום עלי לעבור טיפול ביוד לאחר ניתוח להסרת גידול ממהיר בבלוטת התריס נאמר לנו שצריך להיות בבידוד בחדר 10 ימים מה הסכנה למטופל ולסביבה הקרובה אליו? מה אמצעי הזהירות שיש לנקוט? תודה

הי, הטיפול באת מקבלת מטרתו להשלים את הטיפול הכירורגי הניתוחי. כיון שרקמת בלוטת התריס היא אחד המקומות בגוף שמרכז הכי הרבה יוד, נותנים לאנשים שהיה להם גידול של בלוטת התריס טיפול ביוד שמחובר אליו חומר רדיואקטיבי (חומר שפולט קרינה)- כך מבטיחים כי גם אם יש תאים שלא הצליחו להסיר אותם בניתוח הם יספגו את היוד הרדיואקטיבי וימותו. מצד שני, בזמן הטיפול הזה נפלטות כמויות מזעריות של קרינה גם לסביבה, כי בעצם החומר הרדיואקטיבי נשאר בגוף עוד מספר ימים וגורם לפליטת קרינה. לכן, ולמרות שכמויות הקרינה הנפלטות הן קטנות, מעדיפים שמי שמטופל ביוד יהיה בבידוד כדי שלא יפלוט קרינה ויקרין את הסובבים לו שאין סיבה שיוקרנו (הדברים אמורים ביחוד בהקרנה של ילדים). למה הדבר דומה? לשאלה האם כשאת/הולכים לעשות צילום של יד כי יש ספק אם יש לך שבר ביד כדאי לך להכניס את הילדים לחדר רנטגן איפה שעושים את הצילום- הרי אין הגיון לחשוף את מיש שלא לצריך לקרינה מיותרת. לכן הורו לך להיות בחדר בידוד. מעבר לזה אין אמצעי זהירות מיוחדים, וכעבור מספר ימים החומר מתפרק בגוף ולא מהווה עוד סכנה. שיהיה בהצלחה, צחי

מנהל פורום החלמה מסרטן