חוסר יכולת לתת שתן לאחר ניתוח כריתת הערמוית

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

08/04/2014 | 16:11 | מאת: סער

שלום אבי עבר כריטת ערמונית רדיקלית ויש לו תופעת ליוואי שאני לא מוצא עליה התייחסות באינטרנת. מיד לאחר הוצאת הקטטר המערכת מתפקפקדת היטב והוא יכול לתת שתן בקלות ובכמויות רגילות. לאחר כמה שעות "הברז" נסגר והוא חייב לחזור לבית חולים. בבית חולים הציעו לו שני פתרונות ניטוחיים לבעיה, ולשניהם התוצאה זהה - דליפת שתן קבועה. האם ישנם טיפולים נוספים לבעיה כזאת?

שלום, מצטער על התגובה המאוחרת (פסח וכו'...) נשמע כי כתוצאה מהניתוח ישנו לחץ על השופכה במוצאה מכיס השתן. הלחץ הזה יכול להיות בגלל: א.יכול להיות בעקבות הדבקויות חיצוניות על השופכה-לכן כל עוד יש קטטר אין מניעה ממתן שתן, וברגע שמוציאים את הקטטר חוזר הלחץ על השפוכה והיא נסגרת (כמו צינור השקיה שדורכים עליו). ב.- כווץ של שרירי השוער- הסיבה שאצל כולנו אין דליפת שתן היא שיש שריר המשמש כ"שוער" במוצא כיס השתן שמונע מהשתן לברוח- כשאנחנו רוצים להשתין אנחנו בעצם משחררים את השוער ואז השתן יוצא על ידי הלחץ של כיס השתן. בניתוח כריתת הערמונית יש אפשרות שהשוער הזה נפגע, ולכן יכול להיות שהוא מתכווץ כל הזמן ולא מצליח לפתוח. לכן שכמניסים קטטר בעצם פותחים אותו בכח וכמוציאים את הקטטר הוא חוזר ונסגר. נשמע שהאפשרויות הבאות בחשבון הן: א. ללכת לניתוח נוסף לשחרור הלחץ על השופכה. זה יכלול כנראה שחרור של הדבקויות (אם יש) וחיתוך חלקי של סיבי שרירי השוער (אם אני מבין נכון את המנתח). במידה והניתוח "יצליח" רוב הסיכויים שביך יאלץ להשאר עם חיתול בגלל דליפת שתן קבועה (כי השוער לא יתכווץ בכלל- מה ימנע את דליפת השתן?) ב. להחליט שהולכים על טיפול בקטטר קבוע- או קטטריזציה לסירוגין- או קטטר דרך הבטן- טיפול שבעצם יעקוף את הבעיה - השתן יתנקז לשקית וזהו. זה אמנם לא הכי נעים, וגם עלול להיות כרוך בסיכון לזיהומים בדרכי השתן, אבל זו אפשרות. שיהיה בהצלחה, צחי

מנהל פורום החלמה מסרטן