טיפולי שיניים לאחר קרינה

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

08/08/2013 | 10:17 | מאת: רחל בייטנר פולק

לד"ר גור שלום רב! בני בן ה19 חלה בembryonal rhabdomyosarcoma בנזופרינקס, באוזן השמאלית ובבסיס גולגולת משמאל בגיל 3. הוא טופל בקרינה מסיבית ובכימותרפיה והחלים מהמחלה. כתוצאה מהטיפול הקרינתי נפגעו מרכזי הגדילה בצד השמאלי של הפנים ובשל כך יש לו עיוות מסויים, השיניים שלו התפתחו באופן חלקי בלבד ויש לו קושי בשמיעה באותו צד. אנחנו רוצים לדעת איזה רופא שיניים/מוחמה פה ולסת יכול לטפל באדם שעבר קרינה בראש צוואר בגיל כל כך צעיר ופגיע. בנוסף, בני כבר הרבה שנים בריא ולא במעקב אונקולוגי. ארגון עזר מציון מציע עזרה למי שחלה אחרי גיל 20 - ודווקא אלו שעברו סרטן בגיל צעיר יותר (בייחוד עם הקרנה לראש צוואר) מהווים מקרים מוכבים במיוחד - אנו מתקשים למצוא אדם שיכול לכוון אותנו הן מבחינה רפואית והן מבחינת הזכויות של אדם (לדוגמא- האם הוא צריך לממן את טיפול השיניים למשל). המון תודה!

בוקר טוב, ב30/12/2012 העבירה הממשלה החלטה כי כל מוקרני ראש צואר ללא הגבלת גיל יהיו זכאים לטיפול משקם ומשמר- מגבלת הגיל והזמן אחרי סיום הטיפולםי הוסרה- ראי http://www.pmo.gov.il/Secretary/GovDecisions/2012/Pages/des5311.aspx כך שלפעמים הממשלה בכל זאת עושה כמה דברים טובים... לגבי רופא שיניים- זה תלוי כמובן באיזור המגורים שלכם. בעיקרון כדאי לפנות לרופא שהוא מומחה ברפואת הפה שזה תחום ספציפי שעוסק בבעיות שיניים אצל אנשים עם מחלות כרוניות כמו מחלימים מסרטן, או למומחה בשיקום פה ולסת. יש בד"כ בבתי החולים מרפאות של רפואת הפה או שיקום פה ולסת וזה יכול להתאים לכם, או שתבררו דרך הקופות וכדו'. שיהיה בהצלחה, צחי

מנהל פורום החלמה מסרטן