טיפול בזריקת לוקרין

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

21/07/2013 | 13:13 | מאת: אורית

סיימתי כימותרפיה ב 15/4/2013 וסיימתי הקרנות ב 27/6 לאחר ניתוח כריתת שד ושיחזור(עם הוצאת בלוטות לימפה נגועות)התחלתי לקחת כדורי טמוקסיפן בתאריך 1/5/2013 ואני מקבלת לוקרין מתאריך ה6/1/2013 אמורה לקבל אותו למשך שנתיים.כשהתחיל לצמוח לי שיער הראש גיליתי שיעור יתר גם בפנים,צמיחת השיער בפנים הינה משמעותי,אינני שעירה בדרך כלל והדבר מאוד בולט ומפריע לי. שאלתי היא האם שיעור היתר הוא כתוצאה מטיפולי הכימותרפיה או כתוצאה מזריקת הלוקרין ובעיקר כמה זמן נמשכת תופעת הלוואי של שיעור היתר,האם עתידה לחלוף בקרוב?

שלום, שיעור היתר נגרם בגלל הטיפול ההורמונאלי שאת מקבלת ולא בגלל הכימותרפיה (כמו שאת יודעת- כימותרפיה גורמת לנשירה לא לצמיחה של שיער). זה יכול להיות מהלויקרין ו/או מהטמוקסיפן. המידע בספרות הרפואית על כך מועט: לויקרין באופן רצוף אפילו משמש כטיפול כנגד שיעור יתר, ואילו לגבי טמוקסיפן מצאתי רק מקרה אחד מתועד של שיעור יתר בספרות הרפואית. אבל מבחינת ההגיון הפיזיולוגי נראה כי או הטמוקסיפן או הלויקרין גורמים במקרה שלך לשיעור יתר וזה הגיוני כי הטיפול שאת מקבלת מדכא אסטרוגן. נסי לשחזר מתי החל השיעור- כשהחלת את הטמוקסיפן או הלויקרין? קרוב לודאי שזה יהיה קשור לאחת התרופות ואז את עשויה למצוא את התרופה האשמה. אם זה קשור לטמוקסיפן אז יתכן כי בעוד חודשיים שלושה המצב ישתפר- אחרי הכל את נוטלת את הטיפול הזה בסה"כ משהו כמו חודש וחצי, כך שיתכן והמצב ישתפר וצריך לחכות בסבלנות. במידה וזה החל מוקדם יותר לפני נטילת הטמוקסיפן זה כנראה קשור ללויקרין ואז המצב ככל הנראה לא ישתפר בעתיד. במידה והטיפול קשור ללויקרין או שנניח שהמצב לא ישתפר בעוד חודשיים שלושה- תצטרכי לשוחח על כך עם האונקולוג/ית שלך- האם לשנות את הטיפול? האם להפסיק לויקרין? האם להמשיך בטיפול הנוכחי ולבצע טיפול בשיעור יתר כמו אפילציה או הורדת שיער בכל מינ דרכים? אלו דברים שצטרכי לדון איתם עם האונקולוג/ית שלך. בהצלחה, צחי

מנהל פורום החלמה מסרטן