סרטן כיס השתן במבוגרים

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

21/06/2014 | 21:29 | מאת: אלכס

שלום. שאלה בקשר לאדם בן 85 שלא מזמן גילו אצלו סרטן כיס השתן. עשו לו את הטיפול המקובל להוצאת הגידול(כ 4 מ"מ), שטיפות. בעוד כמה ימים נקבל תוצאות של ביופסיה לגבי הבירור: האם הסרטן חדר לשריר ועד כמה. הרופא המנתח כבר דיבר על ניתוח הוצאת כיס השתן. השאלה שלי היא, עד כמה ניתוח כזה מקובל אצל אנשים בגיל מתקדם זה, עם מחלות רקע רבות(התקפי לב, אי ספיקת לב וכליות, סכרת וכו"), האם זה יאריך משמעותית את אורך החיים? תודה מראש.

בוקר טוב, השאלה שלך במקומה- ומוצדקת לחלוטין. יש מספר נושאים שראוי לתת עליהם את הדעת לפני שהולכים לניתוח כזה "על עיוור" רק בגלל שאורולוג כלשהו, מכובד ככל שיהיה, המליץ עליו. 1. ראוי לברר גם מה הרקע הרפואי של האיש- אם מדובר בגבר בן 85 עם מחלות מרובות אחרות כמו מחלות לב ריאות כליות וכדו', הרי שהסיכון הניתוחי עשוי להיות גדול ( שוב , תלוי מה המחלות מהן סובל המטופל), והתועלת של הארכת תוחלת חיים- מינימלית. 2. חשוב לברר עד כמה הגבר בן ה85 תפקודי ועצמאי, אם מדובר בגבר שבסה"כ עצמאי וצלול אז אולי יש תועלת בניתוח, אבל אם הגבר בן 85 הוא כבר עם אלצהיימר או פרקינסון או מחלות אחרות שפוגעות באופן משמעותי בתפקוד שלו- גם אם הניתוח יצליח, מה הוא ירוויח? עוד קצת זמן עם האלצהיימר? לכן חשוב מאוד להבין את הרקע הן הרפואי והן התפקודי של הגבר בן ה85 שציינת כאן כדי בכלל להתחיל להעריך את רמת הסיכון ורמת התועלת מניתוח שכזה. 3. חשוב גם להבין מהאורולוג לאיזה ניתוח הוא מתכוון- האם מדובר על הוצאת כל כיס השתן?- כי אז הגבר המבוגר ישאר עם קטטר קבוע במעי הדק לניקוז השתןה שזה דבר הדורש טיפול ותחזוקה יומיומית (לא קטסטרופה אבל כן) האם מדבור בכריתה חלקית? מה היקף הניתוח- זה קובע את מידת הסיכון בניתוח, ואת מידת הפגיעה האיכות החיים בעקבות הניתוח. 4. ולבסוף- השאלה שלך במקומה עומדת- גם אם נניח שהגבר הנ"ל הוא צלול, מתפקד היטב, בריא לחלוטין והניתוח שמוצא הוא לא גורם לפגיעה משמעותית באיכות החיים- בכמה מאריך ניתוח כזה את תוחלת החיים של גבר בן 85? זו שאלה מצויינת שאני חושב שאף אחד לא יכול לתת לה תשובה ברורה. לכן, הייתי מציע לכם להתייעץ עם אורולוג נוסף (ואולי אפילו שניים), לשמוע חוות דעת נוספת, ורק אז לשקול אם בכלל יש טעם בניתוח. בסוף, אתם תצטרכו להחליט, כי רופאים יכולים להמליץ בהתאם לשיקולי דעת שונים, אבל אתם אלו שמחליטים מה באמת מתאים לכם. זו דילמה לא פשוטה שבה צריך לקחת בחשבון את כל הנושאים שהעליתי כאן. שיהיה בהצלחה, צחי

22/06/2014 | 11:52 | מאת: אלכס

תודה על התשובה המפורטת. נבקש חוות דעת שניה. לגבי ניתוח לכריתת חלק מהכיס, הבנתי מקריאתי ברשת, ש לרב החולים זה לא מתאים. והרופא דיבר על הוצאת הכיס בשלמותה, להבנתי.

מנהל פורום החלמה מסרטן