החלמה מסרטן

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

06/10/2013 | 20:42 | מאת: מבקשת עצה

שלום רב! אני בת 34 לפני 8 חודשים אובחנתי בלימפומה nhl בתאי t. לאחר כ שישה טיפולי כימותרפיה ולאחר 3 פעמים שעשיתי pet ct נאמר לי שאני ברמסיה והבדיקה תקינה. הרופאה אמרה לי לחזור אליה לביקורות ואין צורך כרגע בבדיקת petct. שאלתי היא עד כמה אני יכולה לסמוך על כך שהסרטן לא יחזור והאם הכימו שקיבלתי chop הורג את כל התאים הסרטניים בגופי. יש לי פחדים וחרדות שפתאום יצוץ לי סרטן חדש? האם הגיוני או יותר פרנויה? אודה לתשובתך...

בוקר טוב, נשמע שאת מקבלת טיפול מויין והמעקב אחרייך מצויין אף הוא.רפואה הוא מקצוע של סטטיסטיקה-כשנותנים טיפול לרוב הטיפול מחסל את המחלה אבל יש אחוז מסוים שהמחלה עלולה לחזור אצלם - ולכון חשוב המעקב במטרתו לודא שהגידול לא יחזור. אחרי מספר שנים של מעקב הסיכוי לחזרה של המחלה יורד מאוד ומגיע לסיברות שדומה לזו של אדם רגיל. העובדה כי את חרדה שהגידול חזור היא תופעה שכיחה מאוד ונפוצה אצל מחלימים מסרטן, וככל שיעבור הזמן החרדות הללו יפחתו. אני מאחל לך בריאות שלמה, צחי

13/10/2013 | 13:56 | מאת: אני

אני מודה לך מאוד על תשובתך! תודה!

מנהל פורום החלמה מסרטן