הריון ולוקמיה

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

06/01/2014 | 23:18 | מאת: רוני

שלום שמי רוני אני חליתי בלוקמיה בגיל 9 כיום אני בת 32 בריאה לחלוטין ללא תופעות לוואי מיוחדות עושה בדיקות דם ואקו לב כל שנה . ברצוני להיכנס להריון ורציתי לדעת האם אני יכולה לאור תוצאות אקו לב שהדאיגו אותי האם יש לי בעיה חמורה שבגינה אני צריכה עכשיו לחשוב פעמיים אם להיכנס להריון? אשמח רק לדעת כמובן שבלי שום קשר אני עושה בדיוק פוריות וכל מה שקשור לזה בתודה מראש רוני TCHNICALY DIFFICULT ECHO - DOPPLER STUDY PRESERVED LEFT VENTRICULAR FUNCTION ESTIMATED LVEF 50% MILD NITRAL REGURITATION MINIMAL AROTIC REGURGITATION normal rv size and systolic functio דופק 80 mitral valve normal aortic valve normal tricuspid valve normal pulmonic valve normal ao annulus root 16mm ascending ao 28mm LEFT VENTRICLE septal thinkness 7 mm posterior wall thickness 6mm end diastolic diameter 40 mm end systolic diameter 24mm fractional shortening 40% LEFT ARTIUM anterior posterior diameter 26mm supeior inferior diameter 37mm RIGHT VENTRICLE size normal systolic function normal TECHNICAL QUALITY poo

הי, לא כלכך ברורים לי כל הנתונים ואני צריך לראות את התשובה עם ערכי היחוס. ציינו בבדיקה שהבדיקה באיכות טכנית נמוכה ( כאילו משהו הסתיר לטכנאי לבצע את הבדיקה או שהמכשיר שלו היה בעייתי) ואולי שווה לחזור על הבדיקה באיכות טובה יותר. בכל מקרה, נראה שבסה"כ מצב הלב תקין- החדרים והעליות בתפקוד תקין והמתסמים בסה"כ תקינים, ולכן, ובהתחשב בהערות שציינתי לעיל, אני מאחל לך הריון מוצלח ובריא. כדאי שבצעי עוד אקו גם במהלך ההריון טרימסטר האחרון (חודש חודשיים לפני הלידה), בהצלחה, צחי

מנהל פורום החלמה מסרטן