שאלה בנוגע לבדיקת ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

22/06/2014 | 22:48 | מאת: נתנאל

ד"ר גור שלום וברכה, אימי חלתה בסרטן השד מסוג קרצינומה לפני כ- 8 שנים והחלימה ב"ה. מאז היא מבצעת את כל בדיקות המעקב והכל בסדר, אלא שבימים אלה היא חוששת משום שעליה לעבור בדיקת ממוגרפיה. היא עברה את הבדיקה בכל שנה ובסה"כ עד כה עברה אותה 8 פעמים(כל הבדיקות הראו תוצאות תקינות). לטענתה, בבדיקה זו יש קרינה גבוהה ומצטברת, מזיקה ובסופו של דבר אף מסרטנת ולכן היא חוששת לעבור את הבדיקה שוב ואף שוקלת לא לבצעה כלל. אני פונה אליך בשאלה: האם הכרחי לעבור את הבדיקה בכל שנה ? או שמא אפשר לוותר על הבדיקה/ לבצע אותה פעם במס' שנים או לבצע בדיקה חלופית? מצפים לתשובתך, תודה רבה

שלום, נשים שחלו בסרטן שד בעבר צריכות ממוגרפיה פעם בשנה . כמות הקרינה בבדיקה היא זניחה ולא הוכח שהיא מסרטנת. נשים שלא חלו בסרטן מעולם יכולות להסתפק בממוגרפיה מדי שנתיים החל מגיל 50 (יש איגודים שאומרים שגם נשים כאלו צריכות מדי שנה). אמך זקוקה לבדיקה מדי שנה כל החיים. בהצלחה צחי

מנהל פורום החלמה מסרטן