פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
939 הודעות
884 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

18/10/2017 | 10:49 | מאת: מיכאלה

עניתה לי בשאלה למטה לא הבנתי מזה משרד ומזה בחדר ניתוח (ראיתי סרטון של ציטוטסקופיה ואת ה ביופסיה השאלה שלי אם מה שנחתך חוזר לעצמו במשך הזמן ואם לא אם זה בגלל הצריבה (תודה רבה)

לקריאה נוספת והעמקה

מה שנחתך מתרפא עם הזמן.

לפני מספר חודשים איתאשפזתי בבית החולים בנהריה מאחר ולא יכולתי לתת שתן(נתתי שתן עם הרבה כאבים ולא עד הסוף) כל זאת לאחר וירוס של שילשולים והקאות לאחר טיפול השתחררתי מבית החולים לאחר כשבוע כיום לוקח כדור בבוקר של אומניק ובערב משהו כמו אבוטרד.....הבעיה כרגע שבעת סיפוק מיני הזרע לא יוצא מדוע זה קורה וזאת לאור העובדה שאני נותן שתן מצויין? מנדל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מנדל. הסיבה היא שאומניק יכול לפגוע במנגנון שמונע מהזרע להגיע לשלפוחית במקום לצאת החוצה. מה שקורה נקרא שפיכה אחורית. זה לא מזיק או מסוכן, אבל חלק מהשפיכה או כולה לא יוצאים החוצה כרגיל.

19/10/2017 | 13:09 | מאת: מה הפיתרון?

תודה על התשובה לשאלה....... השאלה ה 2 האם יש לזה פיתרון בעתיד האם מתישהו יחזור המצב לקדמותו?? מנדל

אם תפסיק את התרופה... אבל אם אתה נהנה מההשפעות הטובות של התרופה, כלומר, יש שיפור בהפרעות ההשתנה, לא כדאי להפסיק אותה.

10/10/2017 | 17:12 | מאת: מיכאלה

הרופא הזמין אותי לציטוטסקופיה פלוס ביופסיה ואני מפחדת השאלה שלי האם מתי שעושים את הביופסיה אם הוא יכול לחתוך שריר או משהו אחר ויגרום לנזק(תודה

לקריאה נוספת והעמקה
13/10/2017 | 01:59 | מאת: מיכאלה

אם דם ודלקות בשתן או אבנים יכול להיות גנטי

דלקות חוזרות הדרכי השתן היא בעיה שיכולה להיות לה בהחלט נטיה גנטית. גם מצבים שבהם לגוף יש נטיה לייצר אבנים, יכולים להיות תורשתיים. דם בשתן זה סימן לבעיה שדורש בירור של מקור הבעיה.

שלום מיכאלה. בדרך כלל ביופסיה מהשלפוחית שלוקחים במשרד ולא בחדר ניתוח היא יחסית שטחית. תיאורטית יש סיכוי להתנקבות של השלפוחית, אבל אם הביופסיה היא שטחית, הסיכון הזה קטן יחסית.

09/10/2017 | 09:34 | מאת: משה

בן 80 עם סרטן בפרוסטטה לא מפושט. חסימת שתן לאחר חצי שנה ללא קטטר. מקבל דאודרט ו גם כדור נגד ההורמון טוסטסטרון בעבר. הפאסאי 3.9. ועכשיו עם הקטטר ונלקח שתן דרך הקטטר עקב צריבה ודימום בקטטר Enterococcus faecalis . האם זה חיידק חמור שכדאי לקחת אמפינצילין או vancomicyn כמו שכתוב בתוצאות התאמה? או לעשות בדיקה חוזרת ללא הקטטר? הבנתי שזה חיידק צואתי ואולי זה לא ממש מדרכי השתן אלא מסוף הקטטר לא? כדאי להתחיל אנטיביוטיקה? הרופאה בעבר אמרה שאם אין חום לא לתת אנטיביוטיקה . להמתין לבדיקה חוזרת? - אם כן מתחילים הבנתי שהונקומיצין זו תרופה שנמצאת בשימוש רק במצבים חמורים לאחר אמפינצילין כדאי לקחת אןתה מיד בהתחלה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה. רוב השאלות שלך הן מאוד ספציפיות ואי אפשר לענות אליהן כאן בפורום, אלא רק אחרי שמתעמקים בכל הפרטים, כלומר רק במפגש של רופא וחולה. לאנשים עם קטטר יש סיכון גבוה להתפתחות זיהומים בשתן. החיידק נמצא בצואה, אבל הקטטר מאפשר לו דרך להיכנס לשלפוחית. לגבי האם לתת אנטיביוטיקה או לא: מאוד תלוי אם יש סימנים לזיהום, חום הוא רק אחד מהם, אבל זה יכול להיות גם כאבים או דימום, או בדיקות דם לא תקינות, או אפילו הרגשה כללית רעה. בנוסף יש חשביות ברקע הרפואי ובמחלות הרקע שמהן הוא סובל כדי לקבל את ההחלטה.

לקריאה נוספת והעמקה
05/10/2017 | 19:49 | מאת: שלום

מה זה ומה ההבדל בין ציטוטסקופיה לציטוטסקופיה ניתוחית - ומתי שעושים ביופסיה האם תמיד צורבים את האזור (תודה רבה)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. בציסטוסקופיה רגילה פשוט מסתכלים אם מצלמה בתוך השלפוחית. בציסטוסקופיה "ניתוחית" מתכננים לבצע דבר נוסף (לדוגמא, לקחת ביופסיה). אם לוקחים ביופסיה נהוג לצרוב את האזור כדי למנוע דימום.

03/10/2017 | 11:00 | מאת: פ.

שלום, בדיקת מעקב של שתן לציטולוגיה נכתב: דם, לויקוציטים ו-urothelial cells. התאים הללו , לפי התשובה, הם תקינים ושפירים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. התשובה היא כן. אלה תאים נורמיליים בציטולוגיה.

29/09/2017 | 14:34 | מאת: מצב ביש

אדם מבוגר מעל 80, סרטן לא מתקדם בפרוסטטה לאחר גמילה מקטטר 6 חודשים. הקטטר היה 4 חודשים. מקבל דאודרט. הופיע דימום בשתן קל. היתה חסימה בדרי זתן. לאחר החדרת קטטר 16 יש דימום שצובע את השתן בשקית באופן רצוף. סביר שזה טיפות בתדירות גבוהה. אבל כמות הנוזל בשקית היא של שתן באופן רגיל כלומר לא מתלמלא בדם נוסף לדתן. עדיים הצבע אדום . עכשיו יומיים אחרי עדין אדום אבל מרגישים מעט פחות אדום ויש זמנים קצרים שיוצא שתן ואז נוסף דם. עדין הכל אדום. באורולוגיה אמרו להשאר בבית לא צריך בית חולים. זה אמור להסתדר תוך כמה ימים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. קשה להעריך את צבע השתן בלי לראות אותו. רק כשאנחנו רואים את צבע השתן אנחנו יכולים לשפוט עד כמה חמור הדימום. אם זה לא מסתדר, או שהדימום נראה משמעותי, צריך לפנות למיון.

26/09/2017 | 19:57 | מאת: מנשה

האם בדיקה פיזית של אורולוג ואולטראסאונד של הפין מספיקים כדי לשלול שבר פין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מנשה. ברוב המקרים ניתן לשלול קלינית מצב של שבר פין, בהיעדר סיפור מתאים ובדיקה גופנית שלא תומכת באבחנה.

25/09/2017 | 20:43 | מאת: אדיר

רציתי לדעת איפה אתה מטפל פומהץפ הטלפון וכמה מומלץ לשתות מים לגיל 17 וחצי ששוקל 40 (הרופא רוצה להביא לי הפניה לסיטי אם יש לי ממה לפחד בגלל הקרינה כי עשיתי אולטרסנט ,סיטי,אם אר אי, ובדיקת VCUG עם קרינה )

מומלץ לשתות כ-2.5 ל' מים ליממה. הפרטים שלי מופיעים כאן באתר. אני מקבל באיכילוב ובאסיא מדיקל.

24/09/2017 | 22:26 | מאת: אדיר

עניתה לי בשאלה למטה אז רציתי לשאול שכול הבדיקות יצאו תקינות (חוץ מיצטולגיה -רק אחד לא יצא תקין מתוך 6 שנראה תאים אטיפים) אני בן 17 וחצי ,לא מעשן ולאבא שלי היה פעמים אבנים ותודה שעניתה לי

לקריאה נוספת והעמקה
24/09/2017 | 22:38 | מאת: אדיר

אם בכול זאת אפשר שמות של בדיקות (אני ☺)

שלום אדיר. אז בעיקרון צריך להבין למה אתה מתכוון שיש דלקות בשתן. עשו תרביות שתן וצמח חיידק? חשוב לדעת איזה חיידקים, ואם קיבלת את הטיפול האנטיביוטי המתאים. אם לא צמח חיידק, אז צריך להבין טוב יותר מה בדיוק אתה מרגיש. מעבר לזה, אני לא יכול ממש להנחות אותך דרך הפורום. צריך לדבר איתך, לשאול אותך הרבה שאלות ולבדוק אותך, ורק אז להחליט אם יש עוד בדיקות לעשות. הפורום לא מחליף בדיקה של רופא.

19/09/2017 | 22:58 | מאת: אדיר

עשיתי הרבה בדיקות שתן לתרבית ולצטלגיה, סיטי אורודינמיקה VCUG ציטוטסקופיה פלוס ביופסיה הכול יצא תקין ברוך ה' השאלה שלי אם יש עוד בדיקות שקשורות לשתן ואם כן איזה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אדיר, על פניו נראה שאם עשית את כל הבדיקות והכל יצא תקין, אין מה לדאוג. כמובן, שצריך להבין טוב יותר מה בדיוק עשית, מה היו התשובות באמת ועוד כמה פרטים על עצמך (בן כמה אתה, האם אתה מעשן, יש מישהו במשפחה שחולה וכדומה).

שלום לבעלי יש אבן שנמצא בשופכה 8 ממ שכנראה נמצאת הרבה זמן ניסו להכניס סטנד להרחבת השופכה לזרימה תקינה של השתן ןניקוז הכליה לא הצליחו והם מציעים לבצע ניקוז של הכליה עם שקית שתן חיצונית. האם יש טיפול אחר? משהו שאינו שקית חיצונית כי בעלי קיבל זאת מאוד קשה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קמי. אם אני מבין נכון מדובר באבן בשופכן ולא בשופכה. במקרה כזה, אם לא מצליחים להכניס תומכן (סטנט) פנימי, וחייבים לנקז את הכליה, עושים זאת ע"י נפרוסטום.

19/09/2017 | 01:29 | מאת: dani

שלום בן 43 עקב רמות נמוכות של טסטוסטרון טופלתי (ע"י אנדוקרינולוג) בטיפול תחליפי. בתחילה בג'ל, לאחר מכן במשך למעלה משנה בזריקות נבידו. הפסקתי (בתחילת השנה) בעיקר בגלל עליה משמעותית בכדוריות אדומות, שהצריכה הקזות דם. בבדיקת דם, רמת PSH 0.88 NG/ML כשאני לוחץ על האופציה של השוואה לבדיקה קודמת, אז בטבלה התוצאה של היום מסומנת באדום (כלומר חריג). האם זה נחשב לרמה לא תקינה? מצריך בדיקה/ביקור אצל אורולוג? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דני. לא הבנתי אם מדובר בערך של PSA או FSH?

07/09/2017 | 19:26 | מאת: ירון

בן 59, בוצע US אשכים עקב רגישות דו צדדית בפטמות, מעבר לכך אין ממצאים כולל סמנים בבדיקות דם תקינים בבדיקת US אשכים שבצעתי, הממצא היחיד שמוזכר הינו רטה טסטיס בולט במיוחד בצד אחד ורטה טסטיס בולט בצד השני האם לממצא ב-US יש משמעות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירון. אם הממצא היחיד שנראה היה רטה טסטיס בולט, ולא נראה ממצא אחר, כמו גוש או תהליך תופס מקום, אין לזה משמעות.

07/09/2017 | 11:34 | מאת: אילנה

לפני כחודשיים הוצא בשלמותו גידול מסוג rcc באגן הכליה.הימנית.השופכן ושלפוחית השתן נמצאו נקיים. באירטרוסקופיה חוזרת נמצאה הישנות של הגידול ובנוסף אובחנה אי סדירות בשופכן דיסטלי מימין מתבלטת ללומן השופכן ,ותהליך נוסף בפתח גביע מימין. מהו לומן השופכן והאם הממצאים מעידים על התפשטות המחלה? בתודה מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנה, אני מניח שאת מתכוונת ל-TCC ולא ל-RCC. לומן השופכן הוא החלל של השופכן. הממצאים מעידים על חזרה של הסרטן, לפחות זה מה שמתואר בפתח הגביע. לגבי הממצא של אי הסדירות, זה תלוי במה שראה המנתח. הוא לקח ביופסיה?

סרטן ערמונית יכול להתפתח בגיל 27? והאם נורמלי שיש כמה טיפות אחרי שמשתינים? ירד לי טיפה דם לפני כמה זמן אבל היה רק לאיזה שעה ועבר ונראה לי שזה בגלל שישנתי על הבטן אחרי שהייתה לי זקפת בוקר..פשוט מהלחץ וזה..אני ממש לחוץ מזה כמה ימים ואשמח לקצת מידע ועזרה בנושא כדי להית בטוח שאני סתם דואג כי ככה נראה לי

לקריאה נוספת והעמקה

הגיל הממוצע לגילוי של סרטן ערמונית הוא 65. מתחת לגיל 50 זה מאוד לא שכיח. מתחת לגיל 40 זה נדיר מאוד. עם זאת, דם בשתן זו תופעה שצריך לבדוק אותה, לכן אתה צריך לפנות לאורולוג.

02/09/2017 | 13:57 | מאת: אורי

אבי בן 80 סובל מבעית פרוסטטה דחעפות במתן שתן, סרטן ראשוני לא מסוכן כבר 5 שנים. והיה עם מספר חודשים עם קטטר לאחר ניתוח הרניה. הוסיפו לאומניק דאודרט ותוך 4 חודשים הצליח להגמל מקטטר. הpsa ירד ל4. מ13. הוא היה עם חידק קיבל אנטיביוטיקה. כבר חודשיים ללא חיידק אבל סובל מצריבה קיבל כדור נגד צריבה 10 ימים שלא עזר כדור שצובע את השתן באדום. הוא מתאר שהצריבה היא ססיום מתן השתן. ושזה נהיה גרוע לפנות בוקר. מה יכולה להיות הבעיה. אין חיידק האם זו בעיה מוכרת מה יש לברר כעת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורי. צריבה במתן שתן היא סימן לדלקת. זו לא חייבת להיות דלקת שנגרמת ע"י חיידק. אם אין חיידק בשתן ובדיקת השתן הכללית היא תקינה לחלוטין, הייתי ממשיך בירור ע"י אולטרהסאונד של השלפוחית, ציסטוסקופיה ולקיחת שתן לציטולוגיה. בכל מקרה הוא חייב להמשיך בירור ומעקב עם אורולוג.

לקריאה נוספת והעמקה
31/08/2017 | 14:45 | מאת: אברהם

ממצא T1HG הוצא ולאחר ביופסיה עשיתי 6 טיפולי BCG שעברו בקלות. בציסטוסופיה אח"כ היה ממצא לא סרטני (לפי הביופסיה) שנכרת ועשיתי 3 טיפולי BCG לאחר הטיפול ה-7 וה-8 (מתחילת הטיפולים ) היו דימומים מההשתנה השניה לחמישית (די מסיביים) ונעלמו מה פרוש תופעה זו ומה ההשלכות על המשך הטיפול בBCG

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אברהם. אפשרות אחת היא פציעה של השופכה כתוצאה מהכנסת הקטטר בתחילת הטיפול. אשפרות שניה היא תגובה דלקתית של השלפוחית. בכל מקרה, ניתן לתת טיפולים נוספים כל עוד אין לך דם בשתן ממש לפני הטיפול.

29/08/2017 | 14:52 | מאת: מנשה

שלום לפני כמה שבועות היה לי צריבה בקצה הפין וצריבה בשתן עשיתי בדיקות למחלות מין pcr זיבה כלמידיה טריכונומס מיקופלסמה אוראפלזמה לסוגיהם ובדיקות הרפס הכל שלילי דהיינו תקין בנוסף עשו לי אולטראסאונד של הפין והאשכים תוצאות תקינות .בנוסף רופא אורולוג בכיר מאוד ביצע בי בדיקה רקטלית ואמר שהערמונית תקינה לא נפוחה בגודל תקין ואין רגישות.הצריבה בקצה הפין דיי נעלמה יש צריבה קלה במתן שתן.הרופא אמר שאני יכול לשכוח מזה.האם בדיקה רקטאלית שבה ממששים את הערמונית מספיקה כדי לשלול דלקת כרונית בערמונית?

לקריאה נוספת והעמקה
29/08/2017 | 15:11 | מאת: מנשה

יש לציין שגם בדיקות שתן כלליות ותרבית הינן תקינות לחלוטין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מנשה, דלקת חריפה של הערמונית היא מחלה זיהומית סוערת יחסית שמתבטאת בחום גבוה וכאבים. לעומתה דלקת כרונית של הערמונית היא אבחנה שקשה יחסית לעשות. אין בדיקה מסויימת שמאבחנת אותה, ולרוב מדובר על אבחנה שמגיעים אליה מהסמפטומים שמציג המטופל.

לקריאה נוספת והעמקה
25/08/2017 | 21:47 | מאת: User

שלום אבי עבר ציטוסקופיה ניתוחית להסרת גידול בשלפוחית. Tcc hg t1 with cis. מטופל בסדרה הראשונה של 6bcg. כפי שאני מבין הוא בסיכון גבוה למעורבות של אזורים אחרים במערכת השתן בממאירות, האם נהוג/מקובל/צריך לבצע עוד בדיקות של אזורים אחרים של מערכת השתן? אילו בדיקות עוד יש? יש לציין שלפני הניתוח הוא עבר אולטראסאונד של אזורים אלו ונמצא ממצא שמתאים לציסטה באחת הכליות. בתודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. יש סיכון מסויים לממאירות במקום אחר במערכת השתן. לכן, יש לבצע הדמיה של הכליות והשופכנים. הבדיקה המועדפת היא CT בפרוטוקול אורוגרפיה. במידה והמטופל לא יכול לעבור CT, שוקלים ביצוע של MRI בפרוטוקול אורוגרפיה.

לקריאה נוספת והעמקה
25/08/2017 | 21:39 | מאת: User

שלום אבי עבר ציטוסקופיה ניתוחית להסרת גידול בכיס שתן. T1 hg tcc with cis. כרגע בטיפול במרפאה אורולוגית בלבד ב-bcg בסדרה הראשונה של 6. האם צריך לפנות לאונקולוג? עבר חודש מהניתוח ולאבי יש כאבים באזור האגן והגב התחתון. הופנה לטיפול של אורטופד. מה משך ההתאוששות מניתוח כזה? האם הכאבים שתיארתי הם משכו שמאפיין או חריג? בתודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, במידה והסרטן של השלפוחית לא חודר לשכבת השריר, מקובל להמשיך טיפול אצל האורולוג בלבד. לגבי הכאבים, זה באמת יכול להיות כאבים שלא קשורים לניתוח או למחלה. צריך להיבדק ע"י רופא, כדי לאבחן את מקור הכאבים.

25/08/2017 | 21:33 | מאת: User

שלום אבי עבר ציטוסקופיה ניתוחית להסרת גידול בכיס השתן. T1 hg tcc with cis. כרגע מטופל בbcg בסדרה הראשונה. האם נהוג/מקובל לבצע עוד ציטוסקופיה לצורך restaging בסוג ובשלב כמו לאבי?אחרי כמה זמן מהניתוח הראשון? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. לאחר כריתה של גידול בשלפוחית השתן שהפתולוגיה שלו היא TCC T1 high grade מקובל לעשות ניתוחי חוזר ולקחת ביופסיה מאזור הכריתה הקודם - מה שנקרא restaging TURBT.

27/08/2017 | 08:18 | מאת: User

שלום ותודה על התשובה המהירה. האם זה נכון גם למקרה שבו הפתולוג רושם שיש בדגימה רקמת שריר? בתודה

כן.

שלום, לפני כשנה וחצי בעקבות תלונה שלי על כאבים, אובחן אצלי באשך (באמצעות בדיקת אולטרסאונד) ממצא בגודל 5 מ״מ. בדיקת המרקרים היתה תקינה ונכנסתי לשגרת מעקבים צפופה בכדי לעקוב אחרי שינויים. מאז ועד היום ללא שינוי באולטרסאונד וללא שינוי בבדיקות הדם, הורדתי למעקב אחת לחצי שנה. המלצת הרופא שלי היא להמשיך במעקב מאחר ולפי דבריו גידול אשך הוא אגרסיבי והיה צפוי שנראה גדילה משמעותית בזמן שחלף. לאחרונה מרגיש כאבי גב תחתון קלים, דקירות בחזה ותחושת מחנק. שאלותיי: האם אתה מסכים עם האבחנה והאם לא נכון לנתח? האם התסמינים שאני מתאר יכולים להיות קשורים לנושא..?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אור, המקרה שלך מתאר התלבטות קלינית שאנחנו נפגשים בה מדי פעם. נכון, סרטן אשכים היא מחלה שמתקדמת יחסית במהירות, מה שתומך דווקא בהחלטה לנתח כמה שיותר מהר. מצד שני אנחנו יודעים גם שיש יותר סיכוי שגידול שהוא קטן מס"מ אחד הוא שפיר. לכן, ההיגיון במעקב עם US ולראות אם יש דינמיקה בגודל של הממצא. מה שאנחנו לא יודעים זה עד מתי צריך להמשיך. כלומר, מתי זה בטוח להגיד על הממצא שבטוח שהוא לא סרטני. היות והוא לא גדל במשך שנה וחצי, אפשר להגיד שקרוב לוודאי לא מדובר בממצא סרטני. לגבי התחושות שאתה מתאר, קרוב לוודאי שהן נובעות מסיבות אחרות, אבל לא צריך להקל בהן ראש, לכן אני ממליץ שתיגש לרופא שלך ותיבדק, ואם יש צורך, תעבור גם בדיקות הדמיה מתאימות.

תודה רבה על התשובה המפורטת. ביקרתי אצל קרדיולוג בגלל התסמינים שתיארתי, הכל תקין. נותר רק לשער שמדובר על סטרס / חרדה. לגבי הממצא באשך, אני תקווה שאכן מדובר בממצא שפיר ושאמשיך בשגרת מעקבים שיראו שאין שינוי. שוב תודה

16/08/2017 | 18:06 | מאת: מוני 60

הנני בן60 עם מחלת קרוהן מספר עשורים (טרם עברתי ניתוח , אך בהחלט נשקלה האופציה הניתוחית ). משתמש בתרופה ביולוגית הומירה בערך 4 שנים +קנאביס ר' על בסיס יום יומי . נמצא ברמיסייה כבר מספר שנים . בדיקות מעבדה בגבול הנורמה . לפני חודש עברתי mri בטן ( נשלחתי על ידי גסטרו ) עם ובלי חומר ניגוד שהראה בכלייה שמאלית באזור הבין קוטבי באספקט לטרלי מודגמת ציסטה עם מחיצות ומוקד אקזוטיפי סמוך כ 8 מ"מ שעובר האדרה היקפית עם חשד ל rcc . מה דעתך והאם מומלץ להפסיק את השימוש בהומירה עקב הממצא החשוד? האם במקרה כזה נהוג לכרות את הגידול או להסתפק במעקב us mri אחרי הממצא והפסקת התרופה הביולוגית שגורמת להחלשת מערכת החיסון ? האם אולטרא סאונד כליות נחוצה כרגע כדי לבדוק התאמה או חוסר התאמה עם ממצאי הmri בטן . בשורות טובות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מוני. קודם כל חשוב לראות את בדיקת ה-MRI עצמה ולראות במה מדובר, והאם היא נעשתה בפרוטוקול מתאים לבירור גוש כליה והאם יש צורך בבדיקה נוספת. כשיש גוש כל כך קטן בכליה אנחנו מתלבטים האם לנתח או להמשיך מעקב, מפני שאנחנו יודעים שעד 30% מהגושים שקטנים מ-1 ס"מ הם שפירים. לגבי ההומירה, הייתי מתיעעץ עם רופא הגסטרו שלך.

11/08/2017 | 19:36 | מאת: שמחה

שלום איתי ברופא אורלוג שלך אותי לעסות בדיקת אורודינמית אים זה כואב ואיך מבצאים שמתי מחדרים צנור אים הצנור דק או עבה קי יש לי בהיה נשואה שנתים ומטופלת בפזטורפיה לאגן אדין למצליחה לשכב אים בעלי הזור אדין לחוץ וכועב אך יותר רחב מתחלה תודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שמחה. בבדיקת אורודינמיקה מחדירים צנור דק מאוד לשופכה. אי אפשר להגיד שהבדיקה היא נעימה, אבל היא בהחלט נסבלת והרבה אנשים עוברים אותה מדי יום.

09/08/2017 | 11:59 | מאת: אלינור

היי. אני כבר 3 שנים נוטלת את הגלולה מליאן ותוך פחות משנה עליתי 30 קילו מאז שהתחלתי ליטול אותה. כעת יש לי שומנים בדם, תאבון גדול, קושי לרדת במשקל, ואפילו אני קרובה לסכרת. הלכתי לרופאת נשים והיא המליצה לי ליטול את הגלולה יסמין. קראתי עליה וכתוב שהיא גורמת לקרישיות דם שעלולה להוביל למוות. לפני שהתחלתי לקחת גלולות עשיתי בדיקה האם יש לי סיכון לקרישיות דם והתוצאה יצאה תקינה. אך במשפחה שלי יש היסטוריה של קרישיות דם כולל מקרים שהובילו כמעט למוות. אני לא יודעת אם להישאר עם הגלולה מליאן, או להחליף ליסמין או משהו אחר. הרופאת נשים לא הכי יודעת לייעץ לי. לי חשובה מאוד הבריאות. רוצה לרדת במשקל, להוריד אחוזי שומן ולקחת גלולות שלא יגרמו לי חלילה לקרישיות דם. אשמח להמלצות. מרגישה אבודה..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלינור, השאלה מתאימה לפורום רפואת נשים.

07/08/2017 | 08:01 | מאת: איתן

שלום, 3 שנים לאחר ניתוח רדיקלי, עם PSA=0.23 עברתי הקרנות למיטת הערמונית במשך 6 שבועות. אני מבין שההקרנות פוגעות בתאי הסרטן בשלב התחלקות התא. כל כמה זמן מתחלק תא סרטני? האם נכון החישוב שכל תא יכול להתחלק עד 50 פעמים (גבול הייפליק) ואם אני לוקח 80 שנות חיים, אזי תא בריא יתחלק במכסימום תוך 80/50=1.6, כך שתוך כשנה וחצי אני אמור לדעת האם ההקרנה עזרה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתן. אני מניח שלא קיבלת בנוסף טיפול הורמונלי, מפני שזה משפיע על ה-PSA בלי קשר להקרנות. ה-PSA יורד לאורך תקופה שיכולה להיות ארוכה עד שהוא מגיע לערך הנמוך ביותר שלו (nadir). אני לא חושב ש"גבול הייפליק" הוא רלוונטי לתשובה. לא כל תאי הערמונית צריכים לסיים את החלוקות שלהם בזמן של 80 שנות חיים. אם אנחנו לוקחים מישהו שעבר הקרנות לטיפול ראשוני בסרטן ערמונית, אנחנו יכולים לראות שהזמן שלוקח לו להגיע לערך הנמוך ביותר של ה-PSA יכול להיות מספר שנים, וככל שהזמן הזה ארוך יותר, הפרוגנוזה שלו טובה יותר.

26/07/2017 | 08:35 | מאת: גלית

שלום רב, אבי מעל גיל 80. לפני כשלושה חודשים היתה לו דלקת חריפה בשתן. לאחר טיפול תרופתי של שבוע סימני הדלקת עברו (דם בשתן , צריבה, וכו'). הוא ביצע לאחר חודש בדיקת PSA והערך היה גבוה - 21 הוא ניגש לאורולוג. שהפנה אותו ל- us כליות, שם נמצא כי הפרוסטטה מוגדלת. כמו כן, האורולוג נתן לו אנטיביוטיקה ייעודית, וה- PSA ירד ל- 10.8. שוב הוא קיבל אנטיביוטיקה , ולאחר כחודש מסיום האנטיביוטיקה הוא עשה שוב PSA 'והפעם התשובה היתה 11. האם הנ"ל מעיד על ממאירות? האם העובדה שהאנטיביוטיקה הורידה בצורה משמעותית (אך לא לגמרי...) מעודדת? יש לציין שאין לאבי דם בשתן, או צריבה, או לחץ בעת מתן השתן וכו'.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלית, ה-PSA נשאר גבוה גם לאחר אנטיביוטיקה, וזה מעיד על סיכון מוגבר שביופסיית ערמונית תאבחן סרטן ערמונית. בדיקת ה-PSA עצמה לא מעידה על ממאירות. עדיין חלק נכבד מהגברים שיעברו ביופסיה, גם בערכים אלה של PSA, לא יאובחנו עם סרטן. החדשות הטובות הן שמעל גיל 80, הסיכוי שסרטן ערמונית ישפיע על חייו של המטופל הם מאוד נמוכים, בגלל האיטיות של התקדמות המחלה, ולכן לא נוהגים לבדוק PSA בגילאים אלה ולא לעשות ביופסיות.

24/07/2017 | 21:04 | מאת: יאיר

שלום. יש לי בעיה מינית מסויימת . יש לי זקפה וגיורי מיני תקין, אך אין לי ממש חשק מיני, יש לי סוג מסויים של חוסר תחושה באיבר רוב הזמן מה שמאוד מפריע לי.. מה עלי לעשות ? חוץ מזה הרבה פעמים באוננות או לפני אורגזמה יש לי תחושה של פיפי למרות שאני מנסה לרוקן הכל..ולפעמים נפלט מעט פיפי לפני זרע מה שעלול להיות מביך.. לעיתים רחוקות גם לא מצליח לרוקן כל הפיפי.. האם הדבר נורמלי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יאיר, השאלה מתאימה יותר לפורום בנושא מין ומיניות.

16/07/2017 | 10:43 | מאת: דורי

התרומה והיעילות של הפורום לדעתי נפגעת מאד אם לא עונים תוך יום יומיים גם אם זה בהתנדבות עדיין צריך להיות מחויבות ! מה הבעייה להקדיש כל ערב מספר דקות לענות לשואלים מוטרדים ? תודה וסליחה

אני מתנצל דורי. הייתי בחופשה ולא היתה לי גישה יומיומית לאינטרנט. בפעם הבאה אעדכן את הפורום.

שלום, בן 80. מצ"ב תוצאות שתן לציטולוגיה לאחר טיפולי יוניתרמיה. א. מה משמעות המימצאים? ב. האם צריך לקחת ביופסיה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. לא צירפת את תוצאות הציטולוגיה.

שלום, א. אני מצרף שוב. בתודה

אני חושב שיש בעיה באתר בצירוף קבצים. אתה יכול להעתיק את התוצאה לגוף של הטקסט?

בבקשה: blood' inflamatory exudate' few atypical urothelial cells' ;

משמעות התשובה היא שלא נראו תאים ממאירים או חשודים לממאירים. נראו תאים שלא נראים לגמרי למראה הרגיל של תאי שלפוחית ולכן התואר "אטיפיים". במצב כזה, כיוון שמדובר בטיפולי יוניתרמיה, הייתי ממשיך מעקב על ידי ציסטוסקופיה וציטולוגיה חוזרות בעוד 3 חודשים.

15/07/2017 | 10:34 | מאת: ארז

שלום דר לא הצלחתי לשלוח אבל הבדיקת תרבית יצא תקינה . חזרתי שוב לרופא עור ושוב הוא טוען שאין לי כלום והכול בראש . נתן לי מישחה שקונים באופן פרטי דרמדן ולמרוח אותה בפין אתה מכיר משחה כזאת

לקריאה נוספת והעמקה

זו משחה מרגיעה לעור. תנסה. אני מקווה שזה יעזור.

שלום דר אני קודם קול מודה לך על האדיבות שלך לשאלות שלי במסגרת חיפושי לגבי הבעיה יכול להיות שעליתי עליה ביקשתי בדיקת אלרגולג לאלרגיה והוא מצא בבדיקת תלאי שיש לי רגישות אומנם קלה אבל יש לחומרי טקסטילים אבקות כביסה והמליץ לי ללבוש רק תחתון לבן ולכבס בלי אבקת כביסה ומרכך אני מקווה שזה מזה אחרי כול הסבל שלי בכול אופן תודה רבה לך על הכול

הבדיקה :MRI ערמונית כולל רצפי דיפוזיה והזרקה דינמית פרטים קלינים : גיל 61 ברקע PSA עלה ל5.2 טכניקה :סריקות במגנט T3ללא סליל אנדורקטלי . במישורים קורונלי ,אקסיאלי וסגיטלי ברצפי T2.בוצעה הזרקה דינמית של חומר ניגוד .כמו כן בוצעו רצפי דיפוזיה,מפת ADC ועיבודים בתחנת העבודה של DCE . ממצאים : ערמונית RL= 5CM AP= 3.4CM H= 4CM. נפח כ 68 סמק. אות בלתי אחיד באיזור המרכזי –מתאים לאיזורי .BPH תהליך בגודל 0.8 ס"מ באיזור הפריפרי משמאל, מדגים אות נמוך ברצפי T2 (סדרה 7 תמונה 18) גבול מטושטש אות נמוך במפת ADC עם רסטריקציה האדרה קלה לאחר הזרקת גדולינאום ,הממצא גורם להתבלטות קלה החוצה ללא עדות ברורה לפריצת הקופסית . PI RADS 2V-4. שלפוחיות זרע לא נראות מעורבות .לא נראו קשרי לימפה פתולוגיים ודאיים ברטרופריטונאום או באגן באיזורים שנסרקו. אורטלים דיסטלים אינם מורחבים .ללא ממצא מוקדי ודאי חשוד לתהליך משני בעצמות שנסרקו. לסיכום: -סימני BPH. - מוקד בגודל 0.8 ס"מ באיזור הפריפרי משמאל מתאים ל V2 PIRADS-4.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דורי. המשמעות היא שקיים נגע חשוד לסרטן בערמונית. הוא קטן, הוא לא פורץ את הערמונית. דרגת החשד היא 4. הסקלה נעה בין 1 שהוא לא חשוד בכלל לבין 5 שזו דרגת החשד הגבוהה ביותר. צריך לזכור ש-MRI לא עושה את האבחנה, צריך לדגום את בביופסיה. בלא מעט פעמים אנחנו רואים אחרי הביופסיה שלא מדובר בסרטן. היום קיימת הטכנולוגיה של MRI fusion שמאפשרת לדגום את האזורים שחשודים לפי ה-MRI. כמה זה דחוף? אנחנו יודעים שגם סרטן ערמונית אגרסיבי מתקדם יחסית לאט. כלומר, זה לא דחוף מאוד, אבל לא הייתי ממליץ להמתין חודשים ארוכים. כדאי לדגום את זה ולדעת מה זה.

לקריאה נוספת והעמקה

תודה מה שמדאיג אותי בפיענוח זה "יש בליטה אבל אין עדות ברורה לפריצת הקופסית" זה לא אומר שהנגע נמצא קרוב לקליפה ואז יש סכנה שיצא החוצה ? ולכן יש דחיפות ? שאלה נוספת אפשר לנתח כשזה קרוב לקופסית ?

זו תשובה די שכיחה. כל עוד זה לא מראה פריצה ברורה של הקופסית, אנחנו יוצאים מתוך הנחה שזה ממוקם לערמונית. ההתקדמות, גם מהבחינה הזאת, לוקחת זמן. צריך לזכור שעוד לא נעשתה ביופסיה כך שלא בטוח שמדובר בסרטן. אם זה סרטן, בהחלט אפשר לנתח עם אחוזי הצלחה גבוהים.

תודה רבה🍺

10/07/2017 | 10:15 | מאת: אושרת

בתחילת השנה אבי אובחן בסרטן אנוס עם גרורות במפשעה וטופל בכימו+קרינה (בספטמבר יעבור בדיקת PET-CT למצב הסרטן). בנוסף אבי סובל מערמונית מוגדלת (47גר) ומאי ספיקת כליות כרונית עם קרטנין של 1.5. במהלך הטיפול האונקולוגי הגיע למצב של עצירת שתן ומפבואר הוא עם קטטר. במרץ הוא עבר בדיקת שתן פתולוגית ובבדיקה נמצאו תאים אטיפים חשודים לממאירות. אבי צריך לעבור ציטוסקופיה עם ביופסיה לזיהוי התאים החשודים וכן ניתוח לטיפול בערמונית המוגדלת. השאלה שלי היא האם כדאי לעשות את שתי הפרוצדורות יחד באותו ניתוח או עדיף להפריד ולעשות קודם ציטוסקופיה ואחר כך TURP? את הניתוח המשוב אנחנו יכולים לעשות באופן פרטי ומידי ולעומת זאת את שניהם בנפרד נצטרך לעשות בבית החולים ולחכות הרבה זמן. תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אושרת. את תשמעי דעות שונות מאורולוגים שונים. אני חושב שאם לא רואים גידול ברור בציסטוסקופיה ולכן רק לוקחים ביופסיות אקראיות מהשלפוחית, אפשר לבצע בנוסף את ניתוח הערמונית (ה-TURP).

תהליך סולידי עובר האדרה בהספקט האינפרו אנטריורי של הכליה השמאלית. הממצא חשוד במקום הראשון ל rcc . לא זוהה פיזור. יש לציין קשרית קטנה בקוטר של 6 מ:מ באדרנל משמאל. הקשרית המתוארת מדגימה צפיפות של hu24 לפני הזרקת חומר ניגוד צפיפותה של הקשרית עולה לhu70, בשלב העורקי של הבדיקה בשלב האירוגפי של הבדיקה- צפיפות הקשרית ירדה ל hu50. טבעו של נגע זה אינו חד משמעי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבנר. לפי התאור הממצא חשוד לסרטן כליה (RCC). אתה צריך לפנות לאורולוג אונקולוגי בהקדם.

שלום רב ושבוע טוב. לפני כשנה וחצי חליתי בסרטן האשכים. עברתי כריתת אשך ימין+טיפולי כימותרפיה עקב גרורות בחלל הבטן. כיום ברוך השם,אני נקי ונמצא במעקב צמוד,אך אני סובל מנוירופתיה קשה עקב הטיפולים. בנוסף,כבר תקופה ארוכה,אני סובל מכאב/צריבה חזקה באזור מפשעה ימנית במיקום הניתוח להוצאת האשך בזמן שיש לי יציאות ובזמן שאני מגיע לסיפוק לאחר יחסי מין. הכאב מתחיל ונמשך במשך כחצי שעה עם כאב וצריבה לסירוגין עד שהוא נעלם ומתפוגג. בפנייתי לאורולוג המנתח,הוא לא מצא סיבה לכך וכשפניתי לכירורג,הוא אמר שזה נראה לו בגלל הצלקת מתחת לעור,דבר שלא נשמע לי הגיוני. עברתי גם בדיקת אולטרסאונד במפשעה ולא נמצא כלום. אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בקשר לכאב/צריבה המתואר לעיל. ועוד שאלה בבקשה....האם לדעתך,אחרי שאסיים שנתיים של בדיקות ומעקב באמצעות סיטי,האם לדעתך יהיה אפשר לעבור אחרי שנתיים במידה והכל יהיה תקין למעקב באמצעות MRI? תודה מראש אבי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי. לפעמים בניתוח לכריתת האשך נפגע עצב שעובר במפשעה. זה יכול לגרום לכאבים או לחוסר תחושה באזור המפשעה ובחלק הפנימי של הירך ובשק האשכים. מעבר לטיפול נגד כאבים אין הרבה מה לעשות. אם הכאבים ממשיכים ומאוד מפריעים מומלץ לפנות למרפאת כאב. לגבי ה-MRI. זה מאוד תלוי באורולוג או האונקולוג שעוקבים אחריך. עקרונית, אנחנו לא בטוחים ש-MRI הוא מספיק טוב כמו CT באבחון של קשרי למפה, אבל חלק מאיתנו כן מסכימים להשתמש ב-MRI לסירוגין עם CT במסגרת המעקב, כדי להפחית את רמות הקרינה.

24/06/2017 | 22:03 | מאת: ארז

שלום דר אני בן 44 נשוי אני לפני 8 חודשים הייתי בטיול באוקרינה מלבד עיסוי בלבד לא עשיתי כלום . חזרתי ואחרי שלושה ימים הרגשתי צריבה בשתן הלכתי למוקד ובתרבית השתן היה 40.000 אי קולי קיבלתי ציפרודקס לשבוע אחרי שלושה ימים התחיל לי כאב נוראי בקצה הפין שעבר אחרי יומיים נגשתי לאורולג שעשה לי בדיקה רקטאלית וקבע שיש לי דלקת בערמונית ונתן לי ציפרודקס לחודש וחצי . חזרתי אליו והוא הציא לי חימום ערמונית סירבתי ונתן לי פרמיקסון בלבד. הלכתי לאורולג פרטי והוא טען שאין לי ולא היה לי דלקת בערמונית שהכול בראש שלי נתן לי אלטרולט 10 בדיקות מחלות מין תקין סיטי איברים תקין רופא עור תקין אז מה יש לי שיש לי כול הזמן גירוי בקצה ללא הפסקה רגיש למגע . וגירוי שאני עושה שתן. מה אני יכול לעשות בשביל לחזור לחיים נורמאלים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ארז. בהחלט יתכן שאתה סובל מדלקת כרונית של הערמונית. זו מחלה שקשה לאבחן אותה ולמעשה האבחנה נעשית על פי התסמינים שאתה מספר ושלילה של בעיות אחרות. הייתי מתחיל את הבירור בתרבית שתן חדשה כדי לוודא שהזיהום חלף. כדאי לפנות לאורולוג שמתמחה בתחום הזה.

26/06/2017 | 11:22 | מאת: ארז

הבדיקת תרבית שלוש פעמיים יצא תקין הייתי אצל שלושה אורלוגים הראשון שעשה בדיקה רקטלאית קבעה דלקת בערמונית השני לא בדק בכלל ואמר לא היה ולא נבראה השלישי בדק רק את הפין ואמר שלפי דעתו לא היה גם דלקת בערמונית אני ממש אובד הצעות . שאלה בדיקת זרע תרבית לא עשו לי האם זה גם חשוב בהבחנה?

לקריאה נוספת והעמקה

לפי הספר, זה לא עוזר באבחנה. אני חושב שאם יש ספק, אפשר לעשות.

שלום דר עשיתי את הבדיקה במכון פרטי אתה היא תקינה ?

?

שלום. אני לא רואה את התשובה של הבדיקה...

סליחה עכשיו נשלח

שלום רב ד"ר, בן 68, עברתי ניתוח ראדיקלי להסרת הערמונית לפני כשלוש שנים, במסגרתו נמצא כי הפתולוגיה שלי לאחר הכריתה הינה גליסון 7 וכי מדדי לאחר הכריתה ובמהלך השלוש שנים האחרונות כלהלן: 1. 07/2014. - 0.08 psa 2. 11/14 - 0.07 3. 2/15 - 0.03. 4. 5/15- 0.02 5. 10/15- 0.06. 6. 3/16 - 0.06. 7. 9/16 - 0.07 8. 3/17 - 0.14 9. 14.6.17- 0.19 psa. לאור מגמת העליה, האם יש סיבה לחשש? ומה דרך הפעולה המומלצת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמנון, יש מגמת עליה של PSA. כשזה קורה אחרי ניתוח אנחנו צריכים לחשוב שמדובר בחזרה של המחלה. דבר ראשון צריך להעריך האם מדובר בחזרה באזור האגן או מחוצה לו ולכן כדאי לעבור בדיקה גופנית ולעשות MRI ערמונית, לראות אם יש ממצא שניתן לקחת ממנו ביופסיה. לפי תוצאות הבדיקות שוקלים אם יש מקום לטיפול בהקרנות.

לקריאה נוספת והעמקה
10/06/2017 | 17:33 | מאת: רוני

אני בת 74, ב 2.6 עברתי אנדוסקופיה בניסיון להוציא גידול באגן הכליה, כדי להימנע מכריתת הכליה, האגן והשופכן. הניסיון לא צלח, ועליי לעבור ניתוח רדיקלי. מאז האנדוסקופיה יש נפיחות גדולה בבטן עם כאבים. רופא אחד הסביר שכאבים כאלה ובטן נפוחה סבירים אחרי הליך כזה, משום שבסופו נעשית שטיפה בלחץ וייתכן שדלפו מים מהשטיפה. מצד שני, בא. סאונד שנעשה חמישה ימים אחרי נמצא "נוזל עכור סביב הכליה מתאים לדימום". בכל מקרה הרופאים לא מייחסים חשיבות רבה לממצאים ולכאבים. ההנחיה כרגע להגיע למרפאה האורולוגית בסוף החודש, לקבל תשובות של הפתולוגיה (למרות שגם בא. סאונד וגם ב C.T. ראו כבר שהגידול ממאיר), ולקבוע תור לניתוח. מאז הניתוח אני מקבלת 400 מ"ג אופלוקסצין ביום, בעלון המצורף קראתי שהתרופה עלולה לגרום לכאבי בטן. השאלה האם דימום כזה אמור להיספג, ותוך כמה זמן? האם זו אכן הסיבה לכאבים והבטן הנפוחה? בתודה, רוני.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני. דימום שהפסיק אמור להיספג. לפעמים זה לוקח עד כמה שבועות. אני לא יכול לדעת אם זו הסיבה לכאבים בלי לבדוק אותך בעצמי. אם הכאבים ממשיכים עלייך לפנות שוב לרופא המטפל כדי לשקול הדמיה נוספת.

לקריאה נוספת והעמקה

הביופסיה שנלקחה בעת האנדוסקופיה העידה על גידול law grade באגן הכליה.הוצע לי שאחרי הוצאת כל הגידול יש טיפול נסיוני שאושר כבר ע"י ה fda שהוא החדרת סוג של כימו באמצעות אנדוסקופיה מדי 3 חדשים במקום כריתת כל הכליה והשופכן.האם ידוע לך על כך ומה הן תופעות הלוואי של טיפול כזה? בתודה רוני.

לקריאה נוספת והעמקה

אבל את כותבת שניסיון הכריתה לא צלח, ואת מועמדת לכריתת הכליה. כלומר, את לא הולכת לעבור את הטיפול בשטיפות של כימותרפיה לתוך הכליה...

לקריאה נוספת והעמקה

מצטערת שלא התנסחתי כראוי.הכוונה היא בתחילה לבצע עוד פעם או פעמיים אנדוסקופיה ע"מ להוציא את כל הגידול כולו ורק אחר כך לבצע את תהליך השטיפות.האם ידוע לך על התהליך הזה ,מה הן תופעות הלוואי הכרוכות בו. שוב תודה רוני

לקריאה נוספת והעמקה

עכשיו הבנתי. קודם כל אני מעודד לשאול את כל השאלות לגבי תופעות הלוואי ולקבל תשובות מהרופא המטפל. תופעות הלוואי מתחלקות לכאלה שעלולות להיגרם מהשטיפה עצמה וכאלה שעלולות להיגרם מדרך ההכנסה של נוזל השטיפה. כשאנחנו מדברים על השטיפה עצמה, זה תלוי בסוג החומר שמכניסים. את מתארת כמותרפיה, אז אני אניח שאת מדברת על מיטומיצין C. החומר עצמו בשטיפה למערכת השתן הוא עם מעט מאוד תופעות לוואי מפני שהוא לא אמור להיספג למחזור הדם. כמובן שאני יוצא מתוך הנחה שהחומר ניתן בלחץ נמוך. מהבחינה הזאת תופעת הלוואי המשמעותית היחידה עלולה להיות אלרגיה לחומר. מבחינת תופעות לוואי שנגרמות מדרך המתן, זה תלוי אם התוכנית היא לתת את החומר דרך צנתר שופכני או דרך נפרוסטום. צנתר שופכני מכניסים ע"י ציסטוסקופיה לשלפוחית והעלאת הצנתר לשופכן. כאן תופעות הלוואי התיאורטיות הן פגיעה בשלפוחית או בשופכן, כשבידיים מיומנות אלה תופעות לוואי נדירות יחסית. אם מדובר בהכנסת החומר ע"י נפרוסטום לכליה, הרי שמדובר בדיקור הכליה וכאן תופעות הלוואי עלולות להיות דימום מהכליה או דליפת שתן מהכליה. כיוון שמדובר בפעולה פולשנית, צריך לזכור שתמיד קיים סיכון לזיהום בדרכי השתן, ובדרך כלל נותנים אנטיביוטיקה מניעתית לפני הפעולה כדי להקטין את הסיכון הזה, ובודקים שאין חיידק בשתן ע"י תרבית שתן.

לקריאה נוספת והעמקה
10/06/2017 | 01:22 | מאת: יחיאל

שלום, אני גבר בן 70. בבדיקת תרבית השתן שלי נמצא Ecoli בכמות 10-20,000 CFU/ml . מזה יומיים שאני לוקח אנטיביוטיקה "זינט 500 מ"ג" פעמיים ביום. שאלתי האם יש מגבלה על קיום יחסי מין לא מוגנים במצב זה. תודה. יחיאל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עד חלוף הזיהום מומלץ לקיים יחסי מין מוגנים.

30/05/2017 | 12:00 | מאת: שלמה

בשנת 2004 עברתי ניתוח של כריתה רדיקלית של הערמונית. psa היה 10.1 גליסון 6 3 + 3. עד שנת 2017 התוצאה של הבדיקה השנתית היתה תמיד קטן מ 0.03. בינואר 2017 הופיעהתוצאה של 0.04. במאי 2017 הופיעה תוצאה של 0.06. האם ניתן להסיק על ביקור חוזר. 3+

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלמה. אכן מדובר בעליה הדרגתית בערכי ה-PSA. עדיין, בערכים כל כך נמוכים הייתי נזהר מלהסיק שמדובר בחזרה של הסרטן, אלא ממשיך לעקוב אחר ה-PSA.

25/05/2017 | 20:21 | מאת: אנונימי

אבא שלי בן 62 עשה ביופסיית כליות הגיע סיכום שיש לו membranous nephropathy atherosclerosis ותוספת לתשובה בדיקת em משקעים אטומי אלקטונים מרובים בסובאפיתליום עם גדילת GBM בין המשקעים לא ניראו מישקעים במזגניום לא ניראה tri אבחנה T71200 D712170 מה זה אומר?? שזה סרטני

28/05/2017 | 09:10 | מאת: אנונימי המשך

זה המשך חשוב לציין שתפקודי כליה תקינים והסיבה שבגללה, נשלח לביופסייה זה בגלל בריחת חלבון מעל 4 מלגרם ביום ובצקות ברגליים

שלום. מה שאת/ה מתאר הם לא ממצאים סרטניים. לגבי שאלות נוספות בנושא, אני ממליץ לפנות לפורום נפרולוגיה.

17/05/2017 | 20:01 | מאת: ארנון

אני בן 72. בבדיקת PSA התוצאה הייתה 5, בבדיקת FREE PSA התוצאה הייתה 0.847. מה דעתך על תוצאות אלו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ארנון. ה-PSA מוגבר, ה-PSA החופשי הוא גבולי. דעתי היא שאתה צריך לפנות לבדיקת אורולוג כדי להעריך את הסיכוי שבביופסיה יאובחן סרטן ערמונית משמעותי קלינית, ולדבר על איזה בדיקות נוספות ניתן לעשות כדי להעריך את הסיכון הזה.

23/04/2017 | 12:42 | מאת: יעל

תודה רבה על תשובתך האם מימצא היפרמי יכול להיות גם שפיר

בהחלט כן.

20/04/2017 | 11:53 | מאת: פ.

שלום, בן 80, נמצא כעת בטיפולי התחזוקה של יוניתרמיה לשלפוחית , לאחר שבשנה שעברה עברתי ניתוח להוצאת גידולים. בבדיקת מעקב ריבעונית של ציסטוסקופיה, "התגלו בדופן שמאלי עליון טרבוקולציות קשות עם רירית מגורה" בבדיקת שתן ציטולוגית- אין עדות לתאים ממאירים, בבדיקת תרבית שתן- פלורה מעורבת. מה לדעתך משמעות המימצא בציסטו? ב. האם יש אינדיקציה לניתוח נוסף בעתיד הקרוב (= הישנות הגידולים) ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. אז לפי הממצאים שאתה מתאר אין הישנות גידולים. מדובר בסיבי שריר מוגדלים של השלפוחית ("טרבקולציות") כשהרירית שמצפה את השלפוחית מבפנים נראית אדומה וגדושה בכלי דם באזור זה ("מגורה"). כלומר, לא מתואר גידול.

שלום רב, לפני כשנה וחצי נמצא לי גידול בשלפוחית בדרגה נמוכה ולא חודרני ואני מקבלת BCG .כעבור 8 חודשים מאז תחילת הטיפול הרופא ראה בציטוסקופיה "צ'ופציק" כהגדרתו. כעבור 3 חודשים שוב ראה את "הצ'ופציק". בפעם האחרונה שעשיתי לפני 4.5 חודשים אמר שהצ'ופצ'יק לא נראה. במשך כל הזמן הזה אני ממשיכה לקבל BCG לפי הפרוטוקול. היום חצי שנה מאז קבלת הBCG האחרון (כעבור 4.5 חודשים מאז הבדיקה האחרונה) נמצא בדופן האחורי אזור היפרמי זעיר. הרופא אמר שאעשה שוב בדיקה בעוד 3 חודשים. אני אמורה עוד שבוע להמשך ולקבל BCG עוד 3 פעמים. שאלתי האם זה יכול להיעלם או לא לגדול, האם המשך קבלת הBCG יכול להעלים את זה, או שבהכרח כך מתחיל גידול סרטני ואם כן האם לא כדאי כבר לנתח בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל. לא ראיתי את הממצא כך שאני לא יכול לחוות דעה עליו. אם האורולוג לא חשב שצריך לדגום את הממצא, הוא כנראה חושב שהוא שפיר. יש חשיבות גם לתשובה של בדיקת השתן לציטולוגיה שאני מניח שהוא לקח.

שלום בן 40 לפני מס שבועות מקרה דם רב בשתן בדיקות דם ושתן תקינות us כליות פוליציסטיות עם פרנכימה שמורה ערמונית 25 גר שארית שתן 18 סס תפקודי כליות תקינים לפעמיםן המטוריה מאז דם בשתן יש לי שתן קצפי אפילו קצפי מאד ופחות בהיר ( לפני צלול ובהיר ) נקבע לי ct u לעוד חודש יש לציין יש עדיין ליחה מסינוסיטיס שכבר עבר לפני מס שבועות ואי ספיקת לב בינונית במסתם מיטראלי חוזר השבוע על בדיקות מקרוביולוגיה ושתן כללי האם יש לחזור על בדיקות נוספות ( איסוף תשן 24 שעות למשל ? חלבון בשתן ? דם בשתן וכו ?)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אדי. אתה צריך לעבור ציסטוסקופיה ע"י אורולוג, CTU (שנקבע לך), וחלבון בשתן אם בדיקת השתן לכללית מראה שיש חלבון בשתן.

13/04/2017 | 23:21 | מאת: שמואל פז

שלום ד"ר גל קרן-פז. אשתי בת65 חולה אונקולוגית בעבר.1994 הוסר המעי הגס בטן תחתונה קיבלה את מירב ההקרנות.וגם כימוטרפי. 2004 הרחם הוסר עקב גידול סרטני. עקב ההקרנות נפגעו השופכנים והתחילו דלקות מלוות בחום ואישפוזים תכופים. לבסוף הוחלט לפני שנה להתקין נפרוסטום כמובן החלפה כל שלושה חודשים. לאחרונה הציעו לאשתי באנגיו לעבור השתלה של סטנט. ד"ר שאלתי. האם ניתן להתקין סטנט בשופכן מוקרן מצולק . מה הסיכונים והסיבוכים מפעולה זו. משך הפעולה. האם אנו אמורים לדעת אינפורמציה נוספת שלא שאלנו. האם יש אתר שבו ניתן לראות הדמיה של הפעולה. בברכה. פז שמואל פז שמואל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שמואל. בהחלט אפשר להכניס סטנט לשופכן. בחלק מהמקרים זה מייתר את הנפרוסטום. את הסטנט צריך להחליף כל 6 חודשים. הסיבוכים הם בעיקר תיאורטיים (נזק לשופכן או לשלפוחית). עיקר הבעיה היא אם לא מצליחים להכניס, ואז פשוט ישאירו עם נפרוסטום. הפעולה צריכה לקחת כרבע שעה אם לא נתקלים בבעיות.

12/04/2017 | 21:55 | מאת: מוטי

שלום.לפני שנים רבות נותחתי בתרסריון(אולקוס). האם צריך/כדאי לקחת "אומפרידקס" לפני הטיפול ב"פרמיקסון"?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מוטי. אין צורך.

31/03/2017 | 10:59 | מאת: יצחקוב

mri הערמונית - בבקשה התייחסות. ראה את כל השרשור שלי בנושא בבקשה. נא התייחסותך לפנייתי מה 24/3 בבקשה. תודה רבה ושבת שלום

ראה תשובתי.