פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
1290 הודעות
1233 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

12/06/2022 | 13:54 | מאת: NOT_FOUND

יש נתונים על רמת הסיכון באחוזים לנזק כרוני כתוצאה מבדיקת ציטוסקופיה ? האם כל הכימותרפיות מהוות גורם סיכון לסרטן בדרכי השתן או רק סוג מסוים שמוזכר בספרות ? בתודה

הסיכון לנזק כרוני כתוצאה מציסטוסקופיה הוא זניח. ציקלופוספמיד היא כימותרפיה שיותר עלולה לפגוע בשלפוחית.

לפני מספר שנים עברתי ניתוח להורדת הערמונית כריתה רדיקלית . שנה אחרי הניתוח התחיל לטפס ה PSA ועברתי הקרנות ממוקדות גם לאגן ולאיזור שהיה הערמונית . והיום התחלתי לקבל חסימה של קרישי דם שיוצאים מהשלפוחית וגורמים לי לחסימה עד כדי הגעה למיון ולהכניס קטטר . כל הבדיקות מראות תקינות ונעשו בבית חולים רמבמם . צאסקופיה פלוס תפקודי כבד וכליות . אני שואל האם משהוא בפורום זה נתקל בתופעה זו ויכול לתת מענה . בברכה חיים אוחיון

נשמע שהיה לך דימום מדרכי השתן שיכול להגיע מכלי דם בשלפוחית, בכליות או בשופכנים. לכן, מעבר לציסטוסקופיה, אתה צריך לעבור גם CT אורוגרפיה כדי שניתן יהיה להעריך את הכליות והשופכנים.

היי תודה רבה לתשובתך דר . אשמח לקבוע איתך פגישה בנושא זה איך אפשר ?

ב-074-7050130

07/06/2022 | 20:42 | מאת: דניאל

פורסצה תרופה שמעלימה תאי סרטן בחלחולת מעי הגס, אדנוקרצינומה, jemperli, כתוב שגם מתאימה לסרטן השד, האם יש איזה משמעות טיפולית לחולי סרטן הערמונית ?

לא ידוע לי על שימוש בתרופה הזאת בטיפול בסרטן ערמונית, נכון לעכשיו.

05/06/2022 | 08:28 | מאת: מיייק

שלום דוקטור, היכן בדרך כלל מופיעות דלקות בערמונית כאשר עושים צילום M R I באיזה אזור בערמונית. קראתי בפורום הודעות של מאובחנים שבצילום יש משהו חשוד בדרגה 3 ודרגה 4 ובביופציה זה דלקת. יש מידע באיזה אזור בערמונית יש יותר סרטן ויותר דלקות בדיעבד.

שלום מייק, סרטן ערמונית מופיע בדרך כלל באזור ההיקפי של הערמונית. דלקות יכולות להיות בכל אזור של הערמונית, כולל באזור ההיקפי. לא מציע להסתמך על המיקום כדי להבדיל בין דלקת לסרטן. במקרה שיש ספק אם יש סרטן, כדאי לבצע ביופביית ערמונית MRI fusion.

שלום רב בבדיקות ה psa תמיד מתחת ל 4 ב mri pirads 3 בשתי נקודות לא מוגדר היטב וקפסולה שמורה. בבדיקת 4K תוצאה של 10% נפח ערמונית 42.6 מתבולטת לתוך שלפוחית השטן. בבדיקה אצל ד"ר אבי ברי המלצה לביופסיית פיוז'ן דרך הפירנאום באיכילוב עם אשפוז לילה כי מגיע מחיפה. עם חששות רבות מהפעולה ולאחר שקראתי רבות עלייך ד"ר פז גל, שואל איך אוכל לקבוע תור אצלך לבדיקת המסמכים ולהבטיח שהפרוצדורה תעשה על ידך? רב תודות

שלום, ניתן לקבוע תור בטלפון 074-7050130

02/06/2022 | 17:55 | מאת: יפעת

אישה בת 70. לאחר דימום בשתן שלבסוף נעצר. תרבית שתן כללית תקינה אך באולטרסאונד דרכי השתן ראו באחת הכליות ציסטה 3.3 ס"מ. מה זה אומר? תודה על המענה שאקבל.

שלום יפעת. תלוי מה מאפייני הציסטה. ברוב המקרים זה חלל עם נוזל, מה שמוגדר כ"ציסטה פשוטה". במקרה הזה, אין לזה כל משמעות ואין צורך לעשות דבר.

22/05/2022 | 06:42 | מאת: שאלה הדמיה

שלום דר' בקצרה, בן 58 ללא מחלות רקע,כלל , היתה לי עליה מהירה בpsa, במשך 7 חודשים, מ1.25, ל3.35, ל4.1, ביולי2021ואז ירידה חזרה ל1.7 בנובמבר 2021, עד ל14.בתחילת 2022. כרגע 1.6 נשלחתי לברור mri, נמצא ממצא חשוד 3 ממ באפקס שמאל, pirads-3, סיכון בינוני, הבדיקה נעשתה ללא חומר ניגוד. האורולוג אמר שבגלל שpsa חזר ל 1.7 כנראה שזה כלום, אמנם נשלחתי לבדיקה 4kscore בדיקת -גם כן תוצאה 2 אחוז.psa 1.7 אבקש לדעת, האם 4kscore, נותנת אכן תוצאה ברורה לגבי הסיכוי להתפתחות סרטן קטלני גרורתי ב10 שנים או 15 מהבדיקה, ב2 אחוז זה אומר שגם אם הממצא סרטני זה לא סרטן אלים?. הבעיה היותר קשה בעניין, הופנתי לבדיק כי הממצא ב mri, הpirads3 ממצא חשוד, ששאר הממצאים לטענת האורולוג תקינים, האם יש מקרים של עליה וירידה כזאת בpsa? או שזה חריג. האורלוג אמר לי שבכלל לא הייתי צריך ברור והדמיה-mri. ה dre-תקין אלסטית+1. גודל ערמונית, מאוד מוטרד מה pirads3,שלא נתמך בשאר הממצאים. זה גם בגלל שזה נקבע כאשר לא נכשה עם חומר ניגוד, האם חש טעם לפענוח נוסף פרטי, למרות ש 2 אחוז, ב4kscore, בלבד? נתקלת במקרה כזה? ברור לי שביופסיה תיהיה אימות ברור לקיום סרטן בערמונית, וכמובן אם הוא מהסוג שמתפשט במהירות. האם כדאי להתקדם לביופסיה או לא להסתפק בתוצאת 4kscore, יש חובה במצב זה לבצע ביופסיה או המתנה ולבקש הפניה ל-mri נוסף עם חומר ניגוד? תודה רבה. אני חושש לפספס בשלב זה משהו באבחון. לאבי היה סרטן ערמונית בדרגה קלה, בגיל 73 חי איתו עד 85 ללא קושי לא התפשט.ללא טיפול. האורולג אומר, אין סכנה , אבל בפועל רק בביופסיה יודעים אם יש סרטן. מצד שני ביופסיה זה הליך לא פשוט. לדעתך אני מחוייב לביופסיה? גם אחריה4kscore? או יש טעם לחזור על mri,? הערה, אולי הפענוח לא מדויק ,ואולי בגלל שנעשה ללא חומר ניגוד? חוץ מההדמיה, הכל נראה תקין. אודה על כל עצה שתעזור לכוון אותי למסלול נכון לאור ניסיונך. תודה רבה. תוצאת הדמיה. ממצאים : להלן ממצאי סריקת תהודה מגנטית של ערמונית הבדיקה בוצעה בשקלול T1 ללא הזרקה של גדוליניום ,T2 כולל דיכוי שומן , DWI , ו SUBTRACTION - במישורים אקסיאלי , סגיטלי וקורונלי . גודל הערמונית : 3.1 * 5.4 * 4.4 ס"מ נפח הערמונית : 38 סמ"ק . בסריקת המקטע המרכזי ו- TZ : שינויים נודולריים היפרטרופיים –סימני PIRADS ( v2.1 ) 1 - BPH בסריקת המקטע הפריפרלי PZ : באפקס משמאל מוקד אות נמוך ב 2 10-24 ) עם רסטריקציה בדיפוזיס ADC ( ( 7-120 ) DWI ( 8-24 ) בגודל 4 מ"מ- לפלות 3 ( PIRADS ( v2.1 במידגלנד דו - צדדי פסים בעלי אות נמוך ב- T2 עם סימי רסטריקציה קלה -שינויי קופסית הערמונית שמורה . שלפוחיות הזרע סימטריות בעלות אות תקין . הצרור העצבי שמור . כיס השתן ריק . בסריקת האגן מגובה ביפורקציית האאורטה - סיגנל לשד העצמות שמור . אין עדות להגדלת בלוטות לימפה - סיכום : ערמונית מוגדלת עם סימני BPH , ממצא מוקדי משמאל עם רמת חשד לפחות בינונית ( הערכה לא מדויקת בהעדר הזרקת חומר ניגוד ).

שלום. בעיקרון זה משחק סטטיסטי. 4K של 2% אומר שהסיכוי לסרטן ערמונית משמעותי ומתקדם הוא בערך 2%. לטווח של 15 שנה, הסיכוי לפתח גרורות הוא נמוך. עם זאת, הבדיקה נבדקה באוכלוסיה של אנשים שלא עשו MRI. זאת אומרת שאנחנו לא יודעים מה הסיכון בקבוצה של אנשים שעשו MRI ויש ממצא חשוד לסרטן. המשמעות של PIRADS 3 ב-MRI היא שיש סיכון של כ-10-15% לסרטן ערמונית משמעותי. אבל, בשקלול ה-PSA הנמוך, ה-4K והעובדה שב-MRI הממצא הוא רק 3 מ"מ, סביר להניח שהסיכוי שמדובר בסרטן משמעותי הוא פחות מ-10%. אני נזהר מאוד בניסוח, שכן מדובר רק בהנחה. עכשיו אתה צריך להחליט מה מידת הסיכון שאתה יכול לחיות איתה. אם סיכוי של מעל 90% שאין לך שום דבר מפחיד בערמונית מרגיע אותך, אתה יכול פשוט להמשיך מעקב. אם סיכוי קטן מ-10% שיש סרטן ערמונית משמעותי בתחילתו מטריד אותך, אתה יכול לעשות חוות דעת שניה ל-MRI או לעשות ביופסיה מכוונת.

24/05/2022 | 06:10 | מאת: אברהם

ראשית תודה על התשובה, במצבי טרום ביופסיה, אני מבין שלמעשה לא ניתן יהיה לטפל כי אין דגימה מהערמונית. או שיש משהו שניתן לטפל באמצעותו בלי ביופסיה.כמו כן, נשלחתי לבצע בדיקה גנטית brca1-2, במידה ואני נשא, הטיפול במעכבי prap עקרונית זה טיפול שמשתמשים בו כיום? כלומר זה מטפל בנגע ומונע התפתחותו? אם כן האם זה ישים גם ללא ביופסיה? לקחת טיפול כלשהו כזה? יש בדיקה זו באמצעות בדיקת דם בקופה, ראיתי שיש גם באמצעות רוק, brca1,2, 130 וריאנטים, בדגימת רוק dna,של חברת מיי היריטאג שבודקת גם מוצא גנטי, בדיקה מרוק לbrca,נותנת אותה תשובה לנשאותו כמו מבדיקת דם גנטית? סליחה על הבורות. תודה

26/05/2022 | 11:22 | מאת: אברהם

דוקטור, האם חוץ מbrca1,2, יש מה לבדוק גנטית בלי שיש דגימה מביופסיה? תודה.

30/05/2022 | 14:53 | מאת: תוצאות הדמיה mri ובצוע pet ct

שלום דר, אני מאוד מודה לך על התשובה, שעזרה לי מאוד להבין איפה אני נמצא באבחון. האם בשלב זה כדאי לבצע pet ct psma, אם לא ניגש לביופציה? הpet,יתן תשובה לגבי הממצא 4 ממ שבהדמיה, בוודאות אם הוא סרטני או לא, או שכדאי להמתין. תודה מקרב לב.

במצב כזה, לא נהוג להתחיל טיפול כלשהו בלי אבחנה מביופסיה.

שלום ד"ר יקר אני בן 43 ולפעמים אני חש כאבים ורגישות באזור בטן התחתונה ובחלק מתחת לעטרה לפעמים גם במותניים .הכאב מוקל לאחר יחסים.הכאבים הם לא חזקים אך לא נעימים . הייתי פעמים אצל 2 אורולוגים שונים אחד אמר שיש לי דלקת בערמונית כרונית והשני טען שאולי זרקתי אבן תכלס הכאבים חוזרים ונעלמים הפעם שלח אותי הרופא משפחה לאולטרסאונד דרכי שתן אני חושש מהתוצאה כי צלצלו אלי מהמכון שאני חייב לרוץ לרופא התוצאה :כליות תקינות ואין עדות לאבנים ולהידרנפרוזיס שלפוחית שתן עם קבולת טובה עםדפנות סדירים ערמונית בגודל 30.8 שארית שתן גדולה 315.3 לסיכום שארית שתן גדולה יש צורך ביעוץ אורולוגי בהקדם האפשרי אבקש ממך להבין למה כ"כ הריצו אותי בדחיפות לרופא משפחה שרק שלח אותי לאורולוג ולא הסביר כלום,,האם המצב מסוכן ובעייתי אני חושש מסרטן לציין שאני קם פעם אחת בלילה ובדרך כלל אין לי לחץ ללכת לשירותים ולפעמים בעבודה אני צריך להתאפק כי אין לי זמן ללכת לשירותים

לציין שהערמוניתבגודל 30 סמ"ק והשארית 315.3 cc

אני חושב שהסיבה היא השארית היחסית גדולה שהיתה לך, שיכולה להעיד על בעיה בתפקוד השלפוחית (אבל לא על סרטן). לעומת זאת, לפעמים ב-US, כיוון שנבדקים נדרשים לשתות הרבה ולהתאפק, השלפוחית מתמלאת הרבה יותר מהרגיל ואז קשה להתרוקן ונמדדת שארית גדולה. כדי לדעת, אפשר לחזור על ה-US אבל בלי למלא את השלפוחית לפני הבדיקה, כלומר, לשתות רגיל ולהתרוקן לפני הבדיקה.

האם ערמונית כ-6.5 ס"מ, יכולה או גדלה עם השנים, כך שמינון תרופות יכול לא להתאים יותר? איזה מעקב צריך לעשות ע"מ לדעת מה או האם הטיפול השמרני מספק?

שלום דן. הערמונית גדלה עם השנים, בערך ב-1-2 סמ"ק לשנה. זה כמובן שונה מאדם לאדם. מה שחשוב לגבי טיפול הוא החומרה של הפרעות ההשתנה ופחות גודל הערמונית. אם שוקלים טיפול ניתוחי, גודל הערמונית חשוב כדי לדעת איזה טיפול ניתוחי מתאים.

ססטיק דרמטיטיס. או סטף גואקולוז (Sthapilococos), חיידק עור ממקור חיצוני. חדר כנראה לשלפוחית שתן, ולדם. בהחדרת קטטר אולי. נאמר לי שזה חיידק שיש לכולנו בגוף, ואין לו חשיבות. אכן? אם זה חודר לשתן זה אמור להתנקז וזהו? או יתרבה? לפעמים אין חום.

שלום רמי. בדרך כלל, זה לא חודר לשלפוחית עצמה, אלא חודר מהעור לתרבית. כלומר, תוך כדי לקיחת התרבית, החיידק עובר, מהעור של הפין או של היד לתוך הדגימה עצמה. אם כן יש חום, צריך לחזור על תרביות, ולקחת בחשבון שיכול להיות שמדובר בחיידק הזה שגורם לזיהום ולטפל בהתאם.

האם מצב דלקתי, חיידק בשתן, יכול לגרום לחוסר השפעת התרופה? או שמא סכרת שהחמירה? או תת פעילות בלוטת התריס? או אולי המינון כבר לא מתאים. לאיזה כיוון לחפש אולי תשובה. קשיש. דלקת פשוטה יכולה לאצור שתן עד כדי בטן נפוחה וקשה? ורק אם תטופל שתן יתחדש? יש קשר?

שלום משה. זיהום בשתן בהחלט יכול להחמיר מצב של הפרעות השתנה ולגרום לאצירת שתן. במצב כזה, צריך קטטר, לקחת אנטיביוטיקה ולנסות להוציא את הקטטר אחרי חלוף הזיהום מתוך תקווה שזה יסתדר. בחלק מהמקרים, זה לא מסתדר וצריך טיפול ניתוחי.

25/04/2022 | 11:05 | מאת: יוסף

בן 22-לפני כשנתיים אובחן סרטן אשכים וגרורות בסטרנום ובעמוד שדרה ובחלל הבטן עבר כימו ניתוחים הקרנות. בעת הגילוי של הסרטן בעת ההשתנה היה כאב(צריבה) בפי הטבעת וכאב באזור הטבור הגורם להתקפלות מעט-הכאב באזור הטבור לפעמים גם בעת התמתחות(כמו פיהוק) סיפרתי לרופא על כאב בהשתנה והרופא ציין שאין קשר לסרטן. ועכשיו גם אחרי כשנתיים זה ממשיך להופיע מדי פעם -לא קבוע .?מה זה אומר? ועוד שאלה-מהכימו יש לי צבע קצת כהה(אדמדם) בשני צדי הבטן העליונה וכן בסטרנום במקום ההקרנה יש לי אדום על פני השטח-עד מתי זה?

שלום יוסף. אני מניח שבמסגרת המעקב אתה עושה בדיקות דם למרקרים ובדיקות הדמיה. אם הן תקינות, אזי שהכאב בהשתנה לא מעיד על חזרת המחלה. לגבי שאר השאלות, אתה צריך לשאול אונקולוג.

22/04/2022 | 14:54 | מאת: יורם

איפה אפשר לעשות בבקשה בדיקת איבחון מוקדם בשם AMAS http://www.medportal.co.il/pagedisplay.asp?Artnum=529 תוסיפו לי מספר טלפון שאפשר לקבוע פגישה לבדיקה זאת בבקשה עם אתם יכולים . תודה מראש.

לצערי, אני לא מכיר את הבדיקה בתחום אורולוגיה אונקולוגית.

11/04/2022 | 13:56 | מאת: יוסי

שלום רב, ללן הממצאים בבדיקת על קולית של כליות ודרכי השתן: כליה ימנית בגודל תקין פרנכימה שמורה לא הודגמה הרחבה דל מערכת מאספת לא הודגמו אבנים כליה שמאלית בגודל תקין פרנכימה שמורה לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת לא הודגמו אבנים שלפוחית השתן בקיבולת חלקית כ-74 סמק ללא ממצא גס בולט בתוכה, דפנות טרבקולריים. בלוטת הערמונית מוגדלת, בנפח כ-80 סמק תהליך ציסטי בגודל 0.7 ס"מ בתוכה שארית השתן לאחר התרוקנות הודגמה שארית השתן קטנה- בינונית בנפח כ- 31 סמק. אודה לחוות דעת. מה משמעות התוצאות ומה כדאי לעשות הלאה. תודה

שלום יוסי. זה נקרא כמו בדיקה ללא סימנים משמעותיים. כמובן שזה תלוי בהקשר הקליני שבו נעשתה הבדיקה. חג שמח.

09/04/2022 | 23:34 | מאת: גלעד

שלום דוקטור בגלל עליית PSA עברתי MRI שבו נמצא מוקד חשוד בצד שמאל BIRADS 4 ללא פריצת קופסית .עברתי ביופסיה גם בפיוזן וגם בייופסיות אקראיות ומתוך 16 גלילים נמצא אדנוקרצינומה רק בגליל אחד יש מעורבות של 70 אחוז גליסון 5 פלוס 4 ואין פרינוירל או אקסטרה פרוסטטיק אקסטנשן .עשיתי פט PSMA שהראה שאין פיזור מחוץ לערמונית וגם אין קליטה בבלוטות לימפה באגן והחלה היא רק מוגבלת למוקד אחד בערמונית משמאל קראתי שגליסון 5 פלוס 4 זה גידול יחסית אלים עם סיכון יחסית גבוה ובגליסון כזה הטיפול הוא קרינתי ולא ניתוחי .ומה שלא ברור לי מהקריאה הרבה שקראתי ,האם העובדה שרק גליל אחד מעורב מפחיתה מחומרת הגליסון ואולי מאפשרת גם אפשרות לטיפול ניתוחי תודה רבה

שלום גלעד. העובדה שזה בגליל אחד לא מפחיתה את חומרת הגליסון. עדיין, גם בגליסון חמש פלוס ארבע מותר לשקול ולהציע ניתוח לכריתת הערמונית. צריך לשקול זאת מול הסיכוי שהסרטן יישאר או יחזור לאחר הניתוח ויהיה צורך בטיפול קרינתי נוסף. האפשרות השניה היא טיפול קרינתי משולב עם טיפול להורדת טסטוסטרון (טיפול הורמונלי). גם אחרי טיפול כזה יש סיכוי שהסרטן יחזור וצריך לחשוב מה תהיינה אפשרויות הטיפול אז. כמובן, שבדיון כזה צריך לשקלל את הגיל שלך, מה תופעות הלוואי הצפויות של כל טיפול ומה ההעדפות שלך בהתאם.

07/04/2022 | 04:27 | מאת: גורי

שלום דר' אני חולה סרטן שלפוחית השתן שחוזר ולאחר כריתת כליה ושופכן קיבלתי 6 שטיפות של מיצומיטין לאחר ביקורת ראשונה היו לי גידולים רבים ואז עשו לי שטיפות bcg של 6 טיפולים בביקורת ראשונה היה נקי ועשו לי 3 טיפולים נוספים אך לאחר ביקורת שוב חזרו לי הגידולים כעת עושים לי שטיפות של גמזר האם החומר הזה יעיל יותר ואמור לעזור ומה האפשריות הנוספות שיש אם זה לא יעזור תודה על תשובה

שלום גורי. מאוד חשוב לדעת במקרה שלך מה היתה ההיסטולוגיה של הסרטן שכרתו בפעמים הקודמות. זה עוזר להעריך את הסיכון של חזרה, אבל יותר חשוב, של התקדמות (כלומר, שבחזרה הבאה הסרטן יהיה אגרסיבי יותר ויחדור עמוק יותר לדופן השלפוחית או, חס וחלילה, גרורות). גמזר הוא טיפול יעיל למניעת חזרה והוא אחת האפשרויות לשטיפות שלפוחית, יחד עם BCG ומיטומיצין. אני מבין שכיוון שאצלך הסרטן חזר לאחר שניסו מיטומיצין ו-BCG, עכשיו מנסים את האפשרות הזאת. לגבי האפשרויות שיש, אם זה יחזור שוב - זה מאוד תלוי בסוג הסרטן שהיה ובסוג הסרטן שיחזור, אם זה יחזור.

28/03/2022 | 18:36 | מאת: סקיי

בן 35 לאחר כריתה רדיקלית של אשך בפתולוגיה סמינומה כולל חסימת צינור הזרע ,ללא רקמת אשך בכלל בוצע סבב כימו למניעה בקרבופלטין שאלתי היא האם תקין שלמעקב נדרשתי רק לבדיקות דם ולא בדיקת דימות ?

שלום. לפי הקווים המנחים של ה-NCCN, יש צורך בהדמיה של הבטן והאגן (CT או MRI) אחת לשנה ב-3 השנים הראשונות למעקב.

18/03/2022 | 15:19 | מאת: צחי

האם בכל ניתוח כריתה רדיקלית של הערמונית כורתים גם את בלוטות הלימפה? אם לא, מה הקריטריון לעשות זאת? תודה

שלום צחי. לא בכל ניתוח עושים גם דיסקציה של קשריו הלמפה באגן. עושים זאת במקרים שהסרטן מראה מאפיינים יותר אגרסיביים (לפי הביופסיה או ה-MRI) וכשיש סיכון מוגבר לכך שהסרטן התפשט מעבר לערמונית.

17/03/2022 | 14:38 | מאת: דיקלה

שלום רב בני בן 6, נכנס לעיתים קרובות מאוד, בערך כל 10 דקות לעשות פיפי, בכל פעם מספר טיפות, כשביקשתי שינסה להתאפק, אמר שהוא חא יכול. יש לציין שלפני כחצי שנה היתה האפיזודה הזו כחודשיים ואז היתה רגיעה של כ-3 חודשים ושוב חזר. מה לעשות?

שלום דיקלה. זה לא ממש הנושא של הפורום הזה, אבל צריך לעשות בדיקת שתן כללית ותרבית שתן ולפנות לאורולוג ילדים.

13/03/2022 | 22:45 | מאת: בני

שלום רב, מבצע בדיקה עצמית לגילוי סרטן אשכים. לא חשתי גושים כלשהם חוץ ממעין חומר ״צמיגי״ כזה שזז ממקום למקום ואינו במקום קבוע (כמו מעין ג׳ל אבל בעובי שניתן להרגישו, לעיתים מרגיש כמו גוש ולעיתים ״מתמוסס״ ). החומר עצמו יוצר מעט תחושת אי-נוחות שנוגעים בו (כאילו שזה החומר שאחראי על הכאב בעת קבלת מכה) האם הדבר תקין?תודה רבה

13/03/2022 | 23:26 | מאת: בני

הבהרה - מרגיש שהחומר מקיף את האשך עצמו

13/03/2022 | 23:28 | מאת: בני

(סליחה נלחץ מוקדם) - מרגיש שהחומר לא נמצא על האשך עצמו אלא בחלק המקיף, כמו ג׳לי שהאשך נע בתוכו

שלום בני. אתה כנראה ממשש את יותרת האשך (אפידידימיס), שזו מערכת צינורות שדרכם תאי הזרע יוצאים מהאשך. עם זאת, כדי להיות בטוח, כדאי שתפנה לאורולוג שיאשר את הבדיקה.

בס"ד ערה טוב. בן 71 עם בעיות בריאות רבות. לחץ דם גבוה, סכרת, copd , אסתמה קשה. לאחרונה אובחנתי עם מיליומה מחלת מח עצם..עדין לא מקהל טיפול. אמור לעשות pedct , ועוד מספר בדיקות . בבדיקות איסוף שתן שנתבקשתי לעשות אלה התוצאות : Bence-jonse proteins תוצאה lambda flc. Protein-urine 24h 515mg/24h . מבין שתוצאה גבוה ...מה זה אומר ? תודה רבה אברהם

שלום אברהם, זה לא הפורום המתאים לשאלה. ממליץ להתייעץ עם המטולוג.

08/03/2022 | 21:42 | מאת: דוד

שלום דוקטור אני בן 32 ללא מחלות רקע כאבי גב +צד לעיתים. , לא מעשן בבדיקה מקרית דם בשתן 2 בדיקות רצופות 50 אחרי חודש וחצי בדיקה נוספת ללא דם בשתן , (בגבול הנורמה 10) אותה תוצאה שהיתה לפני הדם בבדיקה מיקרוסקופית יצאו 3 תאים לשדה . ליתר ביטחון ctu תקין . ציטולוגיה עדיין ממתין לתוצאות האם יש צורך בהמשך מעקב או ציסטוסקופיה ?

לאור גילך הצעיר והיעדר היסטוריה של עישון, יכול להיות שניתן יהיה לוותר על ציסטוסקופיה. אתה צריך להתייעץ ולוודא עם אורולוג שאין גורמי סיכון אחרים לסרטן בדרכי השתן.

27/02/2022 | 18:53 | מאת: דור

ממצאים האדרת יתר מתונה של דופנות במקטע של איליום דיסטלי לאורך 5 ס''מ עם רסטריקציה מסויימת ברצפי דיפוזיה. ספק רסטריקציה קלה באלים טרמנלי. מה הממצא?

הממצא שאתה מתאר הוא חלק ממערכת העיכול. אין לזה קשר לאורולוגיה. מציע להעלות את השאלה בפורום המתאים.

24/02/2022 | 16:15 | מאת: אני

שלום רב, אודה להסבר: מה פירוש קליטה דיפוזית? ומה זה מחלה שאתית בעלת avidity נמוכה לרצפטורים של psma ? תודה מראש!

שלום. "קליטה דיפוזית" היא קליטה שהיא לא ממוקדת באזור אחד. מחלה שאתית עם אווידיות נמוכה ל-PSMA היא סרטן ערמונית שלא מבטא הרבה חלבון PSMA ולכן לא קולט (או קולט מעט) את החומר המוזרק בבדיקת ה-PET.

27/02/2022 | 12:55 | מאת: אני

תודה רבה על תשובתך. ברשותך אציין את התוצאה במדויק: קליטה דיפוזית מעט מוגברת (suv עד 7) בבלוטת הערמונית שהיא מוגדלת עיבוי דופן של שלפוחית השתן עם מס' סעיפים בקיר ימני ריאקטיבי.. אודה להסברך. דיפוזית במקרה זה מתייחס לשלפוחית השתן? אשמח אם תפרש לי. המון תודה!!

06/03/2022 | 11:55 | מאת: אני

שלום. מקפיצה שוב את השאלה, בתקווה לתשובתך. תודה רבה!!

קליטה דיפוזית - הכוונה בערמונית לפי הבנתי.

20/02/2022 | 08:19 | מאת: ינאי

שלום שמי ינאי בן 15 מהמרכז אני בכיתה י יש לי גוש באשך שמאל כבר מהחופש הגדול שלפני כיתה ט , האשך עם הגוש מרגיש יותר גדול מאשך ימין לשתיהם אותו מרקם הגוש ממוקם באזור העליון של אשך שמאל וגודלו לא השתנה כל התקופה הוא בגודל של חצי אפון לאורך יחסית רך בשתי הצדדים ליד האשך אני מרגיש כמו תולעים כאלה ( בשתי הצדדים ליד האשכים ) יש לי סרטן ??? או שאני סתם לחוץ אשמח לעזרה וחוות דעת מקצועית

שלום ינאי. סביר להניח שאם מדובר בגוש שלא גדל, לא מדובר בסרטן. אבל, וזה מאוד חשוב, אי אפשר לדעת בלי לבדוק אותך. לכן, אתה חייב לגשת לבדיקה של אורולוג וכדאי גם לבצע אולטרהסאונד אשכים. זה חשוב מאוד לא להזניח את זה ולבדוק את זה כדי להיות בטוחים מה זה.

14/02/2022 | 21:38 | מאת: אברהם

בסד אני בן 70 . עם המון מחלות רקע. לחץ דם גבוה. Copd, אסתמה קשה . אחרי סרטן בלוטת התריס, סרטן ערמונית. לאחרונה אובחנתי עם מילומה. עדיין בלי טיפול. הרופא הפנה אותי לct עצמות ובמכון מור עשו לי אגן ובטן...בטעות. יחד עם זאת ב ct אובחנה ציסטה אקופיטית כליה ממין בקוטר 12 מודדת סמיכות של HU 30 ללא הזרקת חומר ניגוד . Ct משנת 2015 לא נראתה . אשמח לשמוע מה דעתכם. תודה רבה .

שלום אברהם. כשמדובר בציסטות בכליה, מה שחשוב זה מידת המורכבות שלהן. אם הן נראות כמו ציסטה שרק מלאה בנוזל, הן נקראות ציסטות פשוטות, ואין אפילו צורך במעקב. אם נראים בהן מרכיבים אחרים חוץ מהנוזל, יש צורך במעקב, ולפעמים, אם המרכיבים האלה נראים כמו רקמה, אנחנו חושדים שאולי יש סרטן בציסטה ואז ממליצים על ניתוח לכריתתה. לכן, יש חשיבות שתיגש עם פענוח הסיטי ועם הדיסק של הבדיקה עצמה לאורולוג, כדי שיוכל להסתכל ולהעריך.

ביצעתי ctu ובתשובה לא היה זכר לערמונית . Ctu לבירור דם גלוי האם זה אומר שהיא פשוט תקינה ? הרי יש שם שלפוחית וכליות ואגן , לולאות מעי . אז איך אפשר לא לציין נפח ערמונית לדוגמא ?

שלום קון. סיטי היא בדיקה לא טובה בשביל ערמונית. קשה לראות בבירור את הגבולות שלה בשביל למדוד אותה. בכל מקרה הבדיקה נעשתה כדי לשלול גידולים בדרכי השתן (כליות, שופכנים ושלפוחית), לא בשביל למדוד את גודל הערמונית.

12/02/2022 | 16:03 | מאת: מחמוד

אני מתלבט לגבי ביצוע ציסטוסקופיה , כרגע לא הפנתי על ידי האורולוג שרוצה קודם חודשיים מעקב של בדיקות שתן . האם זאת החלטה טובה ? הסיבה היא דם סמוי 45 פעמיים תוך שבועים . הופנתי לctu שיצא תקין לחלוטין ללא ממצא חריג או בעיה גרמית. רק עם ציסטה בוסניאק דרגה 1 , קורטיקאלית בכליות . יש ליכאבי גב ואגן כבר המון זמן וכאבי דופן הבטן בצד ימין. בדיקות השתן הבאות שעליי לעשות הם ציטולוגיה ומיקרוסקופיה ותרבית . בתקווה שהםתקינות האם אפשר לוותר על ציסטוסקופיה ולחיות עם הדם בשתן ? או שבכל זאת כדאי לבצע . האם עדיין יכול להיות גידול? שאלה נוספת - האם CT תקין אומר שגם אם יש משהו הוא כנראה מקומי בלבד ושטחי ? האם יש בדיקות נוספות שכדאי לבדוק ? אולי עמוד שדרה ? אני בן 34 ללא מחלות רקע , לא מעשן, לא שותה אלכוהול .

שלום מחמוד. במקרה שלך, אם לא היה דם שראית, אלא רק בבדיקת השתן, וכיוון שאתה לא מעשן ומתחת לגיל 40, ובהנחה שאין לך גורמי סיכון לסרטן שלפוחית, יתכן שאפשר לוותר על ציסטוסקופיה. עם זאת צריך לזכור ש-CT אורוגרפיה יכול לפספס גידולים קטנים בשלפוחית.

13/02/2022 | 20:55 | מאת: מחמוד

האם חודשיים בדיקות שתן ציטולוגיה + מיקרוסקופ הם מספיק טובים ורק אחר כך להחליט על ציסטוסקופיה ? האם חודשיים זה זמן סביר לחכות גם אם בטעות התפספס איזה משהו ?

אם יש סרטן בשלפוחית, לא כדאי לחכות חודשיים. אבל - בבן 34, לא מעשן, שיש לו דם רק בבדיקת שתן (ולא ראה דם בשתן), הסיכון לסרטן שלפוחית הוא יחסית נמוך.

07/02/2022 | 17:50 | מאת: דניאלה

שלום דוקטור עברתי למפקטומיה לפני 8 שבועות של ILC סרטן שד ER פוזיטיב ,הר 2 נגטיב ,KI67 הוא 8 אחוז . ללא מעורבות של בלוטות לימפה במהלך הבירור התגלה באקראי תהליך סולידי בכליה שמקבל האדרה בקוטר 3.1 סנטימטר החשוד ל RCC . השאלה שלי מה קודם למה ,האם קודם צריך לעשות הקרנות או קודם צריך לעשות כריתה של הממצא בכליה תודה רבה

שלום דניאלה. סרטן כליה בדרך כלל מתקדם לאט. עם זאת, כדאי שהאורולוג המנתח יתייעץ עם האונקולוג המטפל בנוגע לקדימויות.

06/02/2022 | 21:54 | מאת: חרד לבריאותי

שלום אני בן 41 אחרי המקלחת הבחנתי בשומה על שק האשכים השמאלי האם זה חלילה סרטני כי יש לי הרבה שתן אולי כי אני שותה המון וקשה להתאפק לפעמים במיוחד שקר צילמתי את החלק הזה אם תרצה אעלה לכאן או אשלח לאימייל אשמח אם תענה לי בהקדם

שלום. אתה צריך להיבדק ע"י רופא עור.

27/01/2022 | 17:26 | מאת: טל

שלום רב, קיבלתי תוצאות א"ס דופלר לאשכים. לכל אחד מהאשכים נרשם בדיוק כך: מדדים תקינים ללא עדות נוזל עודף מסביב לאשך אפידידימיס תקין בכל חלקיו הודגמה מיקרוליטיאזיס במידה בינונית מה ניתן להסיק ? המון תודה !

שלום טל. נראה שהתשובה תקינה חוץ מ"מיקרוליתיאזיס". מדובר בהסתיידויות קטנות ברקמת האשך. היום אנחנו יודעים שאצל מי שאין לו עבר של סרטן אשכים, לא מדובר בממצא פתולוגי. עם זאת כדאי שתהיה במעקב. בעיקר, בדיקה עצמית של האשכים ופניה לאורולוג במידה שאתה מרגיש שינוי.

27/01/2022 | 09:25 | מאת: אור

שלום אתמול סוף סוף עברתי ציסטוסקופיה אחרי המון חששות הכל נמצא תקין אבל יש לי טיפה צריבות בשתן רק כשאני עושה שתן האם זה כך? והאם זה חולף בהדרגה? תודה

שלום אור, אחרי ציסטוסקופיה מרגישים צריבה וכאבים במתן שתן ויכול להיות גם דם בשתן. זה דבר תקין לחלוטין, כל עוד לא עולה החום. צפוי שיפור בהדרגה כעבור מספר ימים.

18/01/2022 | 18:22 | מאת: אור

שלום לפני כמה חודשים היה לי דם בשתן כנראה ממכה באזטר השלפוחית פעם אחת היה דם, עדיתי בדיקת שתן ודם psa הכל תקין נאמר לי לעשות גם ציסטוצקופיה אני לא מעשן ואני בן 45 ובריא עשיתי סיטי דרכי שתן אשמח להסבר מה זה אומר: צד ימין הכליה בגודל מבנה ןמנח תקינים ללא הידרונפרוזיס פרורי אבן בגביע תחתון של הכליה הפרשה טובה אל הגביעים והמערכת המאספת ללא נגעים פוקליים. השופכן עדין לאורכו ללא פגמי מילוי. צד שמאל הכליה בגודל ומנח תקינים ללא הידרונפרוזיס בגביע התחתון של הכליה מודגמת אבן בקוטר 3ס״מ ללא שינוי מהותי לעומת בדיקה קודמת. הםרשה טובה אל הגביעים והמערכת המאספת ללא נגעים פוקליים, השופכן עדין לאורכו ללא פגמי מילוי כיס השתן במילוי חלקי אין לדון על דפנותיו ללא אבנים בתוכו. בסיסי הריאות מאווררים היטב ללא תפליט פלאורלי. ציסטה בקוטר 0.7 ס״מ rll ללא נוזל חופשי בבטן ובאגן הכבד בגודל ובמבנה תקינים ללא נגעים בתוכו דרכי המרה אינן מורחבות מצב לאחר כריתת כיס מרה סיכות ניתוחיות במיטתו טחול ובמימדים ובמרקם תקינים אין ממצאים בתוכו לבלב במימדים ובמרקם תקינים צינור הלבלב אינו מורחב אדרנלים מודגמים בצורה תקינה האוארטה וכלי הדם ברוחב תקין לולאות מעי הדק ברוחב ומהלך תקינים בקע טבורי קטן מכיל שומן באגן אין לימפאדנופתיה ערמונית מוגדלת מוקד סקלורטי ברמוס פוביס עליון משמאל כמו כן בעצם האיליום משמאל פרט לכל המבנה הגרמי שמור סיכום: נפרוליטיאזיס דו״צ ללא הפרעה אורומכנית שאר אברי הבטן והאגן ללא ממצא חריג. האם כדאי בכל זאת לעבור ציסטוסקופיה? תודה

אנא ראה תשובות קודמות שלי לשאלות החוזרות שאתה מעלה כאן.

שלום אבל לא העליתי את תשובת הסיטי לפני כן לכן שאלתי שוב כי הגיע לי תשובת סיטי רק עכשיו שאלתי כדי לדעת אם הסיטי תקין תודה בכל אופן

11/01/2022 | 15:19 | מאת: שמואלביץ אבי

האם זה לכל החיים או שיש פתרונות אחרים אני בן 72 באופן כללי בריא.למרות שלאחרונה אני סובל לפעמים מאי יכולת להחזיק את סוגר השתן והצואה. האם זה קשור ? אני כמו כן נושא את הגן brca1 ונמצא במעקב על ידי המרפאה האורולוגית בבילינסון פר מרגל.

שלום אבי. היצרות בשופכה זו בעיה שלרוב חוזרת לאחר הרחבה. אתה יכול לפנות לאחד המומחים בניתוחי שופכה לשקול טיפול ניתוחי.

31/12/2021 | 08:47 | מאת: חגית

שלום דוקטור למי שיש AML אחד בכליה אחת בגיל 27 .האם יש סיכוי שבהמשך החיים יווצר יש מאיין עוד angiomyolipoma .ושאלה נוספת האם כריתת AML כרוכה בדימום רב יותר מאשר כריתת RCC או נגע אחר תודה רבה

שלום חגית. אלא אם כן מדובר בתסמונת גנטית, הסיכוי להיווצרות עוד אנגיומיוליפומה לא שונה מהסיכוי של כל אדם. הדימום בכריתת AML תלוי בגודל ה-AML וכמה כלי דם נמצאים בו.

15/12/2021 | 18:53 | מאת: חיים

שלום רב, קיבלתי תוצאות של US כליות ואני מאוד לחוץ לאור הממצאים התגלו. אשמח להבין מה הם אומרים ומה עליי לעשות. תודה!!! כליה ימנית - בגודל, מיקום ומנח תקינים. עם פרנכימה שמורה. הודגמו ציסטות קורטיקליות זעירות מכילות סיד עד קוטר 5.0 ס"מ. ללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס . כליה שמאלית - בגודל, מיקום ומנח תקינים. עם פרנכימה שמורה באזור הקוטב התחתון הודגם ממצא קורטיקלי אקוגני זעיר עד קוטר 6.0 ס"מ בדומה לבדיקה הקודמת, הממצא במקום ראשון חשוד לאנגיומיאוליפומה זעירה. ללא עדות לאבנים או הידרונפרוזיס.

16/12/2021 | 16:43 | מאת: חיים

מתקן טעות בהקלדה - מדובר ב-0.5 ס"מ (או 5 מ"מ) - זה כנראה קרה במהלך ההעתק-הדבק. צירפתי תמונה של הפיענוח. רקע לגביי - בן 47, חולה לב (לאחר התקף לב ו-2 צינתורים).

22/12/2021 | 15:35 | מאת: חיים

רק לוודא - יש שם טעות בהדבה של הטקסט - מדובר בציסטות עד -0.5 ס"מ (או 5 מ"מ) ובממצא קורטיקלי אקוגני זעיר עד קוטר 0.6 ס"מ (או 6 מ"מ). מה זה אומר ומה עליי לעשות?

לציסטות קטנות שאינן נראות מורכבות אין משמעות רבה. לרוב מדובר בממצא מקרי שלא צריך לעשות איתו שום דבר. אנגיומיוליפומה הוא גידול שפיר שאפילו לא מצריך מעקב. כיוון שמדובר בממצא קטן, ולכן אולי קשה לפענח אותו כמו שצריך, הייתי ממליץ ליתר בטחון לחזור על US בעוד שנה.

14/12/2021 | 18:19 | מאת: רובר

שלום ד"ר קרן פז גל, ביוני 2014 התגלה אצלי סרטן הערמונית ע"י ביופסיה. PSA=5.4 .GLEASON=4+3. קיבלתי הקרנות לערמונית וטיפול הורמונלי חצי שנה שהסתיים ב 02.2015. ה PSA עלה ל 2 ב 06.2016 . בבדיקת PET CT PSMA התגלו שני מוקדים בבלוטות הלימפה בשרשרת האיליקית בגודל 12 מ"מ מימין ו7 מ"מ משמאל. קיבלתי שוב הקרנות למוקדים ובלימפה האגניות. ביולי 2016 התחלתי שוב טיפול הורמונלי עם דקאפפטיל שנמשך עד היום. מאז עד היום ה PSA נשאר אפסי (קטן מ0.05 ). שאלה ראשונה: האם הבראתי? בעניין זה נאמר לי בזמנו שיש 50% סיכויים להבראה במקרה שלי. שאלה שניה : האם להפסיק את הטיפול ההורמונלי ולעקוב אחרי ערכים של ה PSA ובמידה שה PSA יעלה מעל ערך מסוים לחדש את הטיפול הורמונלי (ואולי גם בנוסך לבצע בדיקה PET CT PSMA) ? אם התשובה לשאלה זאת היא חיובית אז מה הערך המומלץ של ה PSA שיחייב חזרה לטיפול ההורמונלי (או טיפול אחר) ? שאלה האחרונה: האם יש פרוטוקול מקובל למקרה כמו שלי ? בברכה ובתודה מראש

שלום רובר. קשה לדעת אם הבראת. נכון לעכשיו, יכול להיות שהבראת, אבל יש סיכוי שהסרטן יחזור תוך 10 שנים. ככל שחולף הזמן, הסיכוי הזה יורד. נושא הפסקת הטיפול ההורמונלי במצב זה הוא שנוי במחלוקת. כיוון שאתה עדיין מקבל טיפול הורמונלי, אני מבין שהאונקולוג שלך חושב שאתה לא צריך להפסיק. כיוון שמדובר בנושא שנוי במחלוקת, וכיוון שמדובר בפורום, אני לא רוצה להיכנס בינך לבין הרופא המטפל שלך. אני מציע שתדון איתו על המשמעות של הפסקת טיפול הורמונלי, גם אם רק לתקופת זמן, לעומת המשך טיפול הורמונלי ללא הפסקה.

31/12/2021 | 17:20 | מאת: רובר

שלום ד"ר קרן פז גל, תודה על תגובתך. איך אפשר לדעת אם הבראתי ? הרופא שלי נוטה לממליץ על טיפול אינתטמיטנט. כרגע הפסקתי את הטיפול ומבצע מעקב אחרי PSA. אם אבצע טיפול אינטרמיטנט מה הקריטריון לחידוש הטיפול ? האם יש פרוטוקל לטיפול אינטרמיטנט ? דרף הפורום אני מנסה להשיג מידע קשור למצבי. בברכה, רובר

ד"ר קרן פז שלום , בשל נגעים ב-MRI בערמונית (0.5 ס"מ במיד גלנד PIRADS 4+ קשרית 0.3 ס"מ PIRADS 3) וכן חשד לתת"מ בשלפוחית השתן , עברתי לפני חודש ציסטוסקופיה ונצפו ע"י המנתח ממצאים בולוזיים ופפילריים בשלפוחית שנכרתו . אונות ערמונית מוגדלות חוסמות נכרתו ואודו. בבדיקה הפתולוגית : several fragments from the urinary bladder showing areas of Von brunner's nests. areas of cystitis cystitica and one area of cystitis cystica and glandularis . fragments of prostatic issue showing fibro muscular hypertrophy and few areas of glandular hyperplasia. small areas of urethritis cystica and Von Brunner's nest are present. small area of urethritis cystica and cystica et glandular is present . no malignancy seen. לאור התוצאות הנ"ל , (הוסבר לי שזו דלקת כרוניח בשלפוחית - ייתכן בשל אימורן 150 מ"ג שנוטל) , מהי מידת המסוכנות להתפתחות סרטן בשלפוחית בהמשך ואיזה מעקב עליי לעשות ? האם אצטרך לעבור שוב ציסטוסקופיה ? איך ניתן לדעת אם אחד מהנגעים בערמונית הוסרו בניתוח (נאמר לי שעליי לעבור בהמשך ביופסיית פיוז'ן)? בברכה ותודה מראש , מייקל

שלום מייקל. לפי מה שכתבת, כל מה שאמרו לך נכון. הממצאים בשלפוחית מעידים על דלקת כרונית. אין חובה לעשות מעקב, אבל מי שמאוד מחמיר חוזר על ציסטוסקופיה מדי פעם. אין הוראה ברורה מתי. אני חושב שבהיעדר דימום בשתן, אין טעם לעשות את זה יותר מפעם בשנה. בניתוח לא הוציאו את האזורים בערמונית שב-MRI נראו חשודים לסרטן ערמונית. כמו שאמרו לך, אתה צריך לעבור ביופסיות ערמונית MRI פיוז'ן.

ד"ר קרן-פז , שלום , עדיין לא הבנתי מהי מידת המסוכנות להתפתחות סרטן בשלפוחית בשל הדלקת הנ"ל ? כמן כן , עד כמה האימורן שאני נוטל , יכול היה לתרום להופעת הדלקת ? האם הדלקת הזו נחשבת למחלה אוטואימונית ? בברכה מייקל

הסיכוי שהדלקת תיהפך לסרטן הוא נמוך מאוד. לא מדובר בדלקת אוטו-אימונית.

09/12/2021 | 16:34 | מאת: יולן

האם אסור לצרוך פלפל שחור כשסובלים מפרוסטטה?

שלום יולן. אוכל חריף יכול להחמיר הפרעות השתנה בעיקר מסוג תכיפות ודחיפות.

06/12/2021 | 20:06 | מאת: תומר

שלום וברכה לפני 10 שנים אובחן אצלי סרטן הערמונית גליסון 8 עברתי ניתוח לכריתת הערמונית אבל השוליים היו מעורבים .לפני 8 שנים עברתי הקרנות למיטת הניתוח  בגלל שה PSA עלה .אחרי שנה שוב עלה ה PSA ל 0.91 והתחלתי טיפול מסרס לסרוגין .אחרי עוד 4 שנים ה PSA עלה ל 2.3 ונמצאו בפט PSMA גרורות בבלוטות לאגן לכן התחלתי טיפול בדקפפטיל וה PSA ירד ,.לפני שנה הPSA עלה ל0.20 למרות שהטוסטסטרון היה נמוך.לפני 4 חודשים ה PSA עלה ל 0.37 .עברתי קרינה לבלוטות לימפה רטרופריטוניאליות .אבל ה PSA עלה ל 0.56 עשיתי פט סיטי עכשיו ונמצא שבלוטות האליאקליות והבלוטות הפארארקטליות גדלו מעט ועדיין קולטות PSMA בעוצמה גבוהה .2 מוקדים היפרמטבולים חדשים אחד בצלע 7 והשני בפדיקל של חוליה T5 עם רושם לשינויים סקלרוטיים עדינים הממצאים אינם חד משמעיים אבל לא ניתן לשלול מעורבות .הרופא אמר שצריך להוסיף אבירטרון . אני תוהה האם באמת חיבים להוסיף אבירטרון מכיוון שאם נוריד את שני הממצאים החדשים שלא ברור טיבם אז נשארנו עם מחלה בהיקף מוגבל שהיא רק בבלוטות לימפה ,מחלה שמתקדמת לאט ,האם גם בכזה מצב צריך להוסיף אבירטרון תודה רבה

שלום תומר. החשד הוא שאתה מתחיל לפתח סרטן שהוא עמיד לטיפול ההורמונלי שאתה מקבל. במצב כזה נהוג להוסיף תרופה נוספת. אבירטרון היא אפשרות אחת. עם זאת, אפשר לחכות שה-PSA יעלה יותר לפני שמוסיפים אותה.

01/12/2021 | 21:42 | מאת: קארין

שלום יש לי דם בשתן 30ml שלא נראה לעין התגלה בבדיקות שתן נשלחתי לאולטרסאונד כליות והודגם ממצא היפראקוגני 0.5 ס"מ ללא זרימת דם ערה בתוכו יכול להתאים aml אני כל כך מפחדת שיש לי משהו סרטני אני בחרדה נוראית בבקשה תעזרו לי להבין מה זה

01/12/2021 | 21:46 | מאת: קארין

שחכתי לציין הממצא הודגם בקוטב האמצעי תודה

שלום קארין. AML הוא גידול שפיר בכליה. עם זאת את צריכה להתייעץ עם אורולוג לגבי בירור מלא של הדם בשתן שהיה לך.

29/11/2021 | 22:11 | מאת: יצחק

דוקטור שלום אובחן אצלי בביופסיה מהערמונית סרטן עם גליסון 10 ובפט PSMA יש מעורבות של בלוטות אגניות ללא גרורות מרוחקות[PSA 12 ] .התחלתי לקבל טיפול בקזודקס ועוד שבוע אקבל זריקת דקהפפטיל ובנוסף אקבל הקרנות קראתי שהיום מוסיפים גם לחולים בסרטן הערמונית בתחילת הדרך טיפול נוסף בזייטיגה או בטקסוטר .האם גם אני צריך טיפול כזה עכשיו או שזהמיועד רק לחולים עם גרורות מרוחקות תודה רבה

שלום יצחק. כעת הטיפול הזה מיועד למטופלים עם גרורות מרוחקות.

28/11/2021 | 09:15 | מאת: אור

שלום האם ניתן להתייעץ עם אורולוג בקשר לסיטי דרכי שתן עם הדיסק בלבד כי התשובות בדף מגיעות מאוחר? תודה

שלום אור. תלוי באורולוג ובמידת הביטחון שלו בקריאת סיטי. צריך להבין שמי שמפענח את הסיטי הוא רדיולוג, שהתמחה בפענוח בדיקות הדמיה שנים רבות וטובות מחייו. אורולוג מקבל הכשרה אחרת. אנחנו אמנם יודעים להסתכל על בדיקות הדמיה בעצמנו ולראות ממצאים בולטים, אבל זה יהיה יומרני להגיד שאנחנו טובים בזה באותה מידה כמו מישהו שהקדיש לזה את כל חייו המקצועיים. כשמגיע אליי מטופל, אני מסתכל על הבדיקה בעצמי, אבל אני אוהב שיש פענוח. בעיקר אני חושש ממצב שבו אני אראה משהו או אראה שהבדיקה תקינה, ואחרי שאני אחליט החלטות על המשך טיפול עם המטופל, ידיע הפענוח ובו ממצאים אחרים שלא ראיתי ושהיו יכולים להיות חשובים להחלטה על הטיפול.

24/11/2021 | 13:47 | מאת: …

איך בודקים אם יש פוליפים בדרכי השתן מה הם התסמינים גם? תודה

שלום. אם יש התוויה או סיבה לחשוד בגידולים בדרכי השתן, עושים CT כדי לראות את הכליות ואת השופכנים וציסטוסקופיה כדי לראות את השלפוחית. דם בשתן - זה סימן והתוויה לבירור הנ"ל.

האם PSA ירד? האם זה סף מדיד תחתון כלומר לא זוהה PSA? PSA במכבי (לפני כשנה בשיטה הקודמת: 0.03), בשיטה החדשה: "קטן מ- 0.014 ng /mL. שונתה שיטת הבדיקה. לא ניתן להשוות תוצאות אלה לתוצאות שהתקבלו לפני 31.12.20".

כן. זה אומר שהבדיקה לא זיהתה PSA.

22/11/2021 | 14:10 | מאת: שואל

שלום האם ציסטוסקופיה הבדיקה היא מסובכת האם היא עלולה לגרום לסיבוכים האם זה כואב אחרי? אם הבדיקות דם ושתן תקינות ויש אבנים בכליות וקיבלתי מכה חזקה בשלפוחית ואז קרה דם בשתן אולי פציעה בשלפוחית , האם לא כדאי חהסתפק בסיטי דרכי שתן עם חומר ניגודי ? בגלל חשש לעבור בדיקה ציסטוסקופיה? תודה

שלום. ציסטוסקופיה היא בדיקה יחסית פשוטה. מכניסים מכשיר גמיש ודק דרך השופכה ומסתכלים בשלפוחית. זו בדיקה שאורכת מספר דקות קצרות. לאחר מכן שורף וכואב בזמן השתנה למשך יום עד יומיים. בשביל להאריך האם אתה צריך ציסטוסקופיה צריך להבין לעומק מה באמת קרה, בן כמה אתה והאם יש לך גורמי סיכון נוספים לסרטן שלפוחית. זו הערכה שאי אפשר לעשות ב"פורום".

25/11/2021 | 08:49 | מאת: שואל

שלום אם הבחור בן 40 בריא ופשוט קיבל מכה באותו היום באזור השלפוחית ואותו יום היה לו דן בשתן כנראה חתך מכה חזקה, וגם בסיטי רגיל התגלה אבני כליות, ועשה בדיקת דם psa וציטולוגיה והכל תקין הוא לא מעשן הוא בריא בכללי, האם לא די בסיטי דרכי שתן עם חומר ניגודי בלבד , בלי ציסטוסקופיה? כדי לא לעבור את כל הכאב אחרי הבדיקה הזו לשווא? תודה

21/11/2021 | 19:26 | מאת: יורם

שלום קיבלתי הפניה לסיטי דרכי השתן האם זה נקרא סיטי דרכי השתן כליות? והאם זה נעשה עם חומר נגודי? תודה

יש כמה פרוטוקולים שונים שמסתכלים בסיטי על הכליות ועל דרכי השתן, חלק מהם עם הזרקה של חומר ניגוד. הבחירה בפרוטוקול המתאים היא לפי השאלה שמנסים לענות עליה בבדיקה.

21/11/2021 | 15:19 | מאת: ש

שלום עשיתי בדיקה זו בגלל שהיה דם בשתן מה זה אומר בדיקת סיטי זו שנעשתה ללא חומר ניגוד כבד תקין ללא הגדלת דרכי המרה כיס המרה נכרת הטחול תקין, הלבחב תקין בלוטות יתרת הכליה תקינים כליות בגודל ומבנה תקינים ללא הידרונפרוזיס פירור אבן בכליה ימנית ושמאלית מעי ללא ממצא פטולוגי כיס השתן ללא ממצא חשוד , ערמונית מוגדלת. ללא הגדלת בלוטות לימפה בסיסי הריאה נקיים מבנים גרמיים תקינים סיכום אין עדות לאורופטיה חסימתית תודה

שלום. לפי התשובה שהבאת, לא רואים משהו לא תקין בבדיקה למעט פירורי אבנים בכליות. עם זאת, לבירור דם בשתן, מומלץ בדרך כלל לעשות סיטי עם הזרקה של חומר ניגוד, תלוי בגילך ובצורה שהדם הופיע בשתן ועוד דברים. לכן, אני ממליץ לך להתייעץ עם האורולוג שלך אם הבדיקה הזאת מספיקה.

22/11/2021 | 13:36 | מאת: ש

שלום אני בן 40 בריא לא מעשן הדם בשתן הופיע בדיוק שקיבלתי מכה בשלפוחית אותו יום ויומיים אחרי הדם בשתן נעלם בכלל  עשיתי בדיקות ציטולוגיה ודם תקינות מה לדעתך האם אצטרך בדיקות מעבר לזה אם הדם נעלם והשתן תקין? תודה

21/11/2021 | 10:09 | מאת: חנן

שלום האם אוננות ״חזקה״ יכולה לפצוע את האיבר ולגרום לאחר כמה רגעים דם עם השתן? אם זה קרה הסבירות שזה מזה כלומר זה קרה פעם אחת אחרי זה, ובדיקות הדם והשתן יצאו תקינות ולא חזר הדם בשתן האם זה סביר? תודה

בשביל שזה יקרה, זו צריכה להיות פציעה רצינית של השופכה.

21/11/2021 | 13:27 | מאת: חנן

ואיך יודעים לאמת ולהבדיל את זה?

הולכים להיבדק ע"י האורולוג.

21/11/2021 | 13:34 | מאת: חנן

נראה לי שזה היה פגיעה רצינית כי זה קרה בדיוק באותו היום ועבר אחרי יומיים ולא הופיע שוב בגלל זה שוטל איך אפשר לאמת זאת כדי לא לעבור סדרת בדיקות חוץ מבדיקת אורולוג?

21/11/2021 | 08:00 | מאת: אור

שלום בחור בן 40 שהצגלה אצלו בסיטי דרכי השתן בכליות פירורי אבנים, היה לו דן בשתן פעם אחת עבר בדיקת שתן תרבית תקינה עבר בדיקת דם psa ובדיקת ציטולוגיה תקינים, הבחור לא מעשן אף פעם אין לו כאב בשתן כלל, ולא חזר דם שוב מפחד לעבור בדיקת ציסטקופיה ורוצה לבטל בדיקה זאת בגלל תופעות לוואי האם כדאי להתייעץ עם אורולוג בקשר לבדיקה חלופית לא פולשנית כמו ct או mru דרכי השתן עם חומר ניגודי? תודה

אם היה לו דם גלוי בשתן, לפי הקווים המנחים, הוא צריך לעבור ציסטוסקופיה ו-CT אורוגרפיה. גם ה-CT יכול להחמיץ גידולים קטנים בשלפוחית השתן.

21/11/2021 | 08:55 | מאת: אור

למרות שיש לו אבנים בכליות ואולי הם עברו דרך השתו ועשו שריטה? כי בדיקות הציטולוגיה והpsa יצאו תקינות? והביור צעיר בריא ולא מעשן? אולי כדאי לעבור רק mru או סיטי דרכי השתן ? תודה

ההתמקחות היא לא איתי אלא עם קווים מנחים. אילו היה מדובר בבדיקת שתן סמוי ולא גלוי, אפשר היה לוותר. כיוון שמדובר היה בשתן גלוי, לדעתי כדאי להיצמיד לקווים המנחים.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 26