צריבה בהשתנה עם רקע סרטן אשכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

25/04/2022 | 11:05 | מאת: יוסף

בן 22-לפני כשנתיים אובחן סרטן אשכים וגרורות בסטרנום ובעמוד שדרה ובחלל הבטן עבר כימו ניתוחים הקרנות. בעת הגילוי של הסרטן בעת ההשתנה היה כאב(צריבה) בפי הטבעת וכאב באזור הטבור הגורם להתקפלות מעט-הכאב באזור הטבור לפעמים גם בעת התמתחות(כמו פיהוק) סיפרתי לרופא על כאב בהשתנה והרופא ציין שאין קשר לסרטן. ועכשיו גם אחרי כשנתיים זה ממשיך להופיע מדי פעם -לא קבוע .?מה זה אומר? ועוד שאלה-מהכימו יש לי צבע קצת כהה(אדמדם) בשני צדי הבטן העליונה וכן בסטרנום במקום ההקרנה יש לי אדום על פני השטח-עד מתי זה?

שלום יוסף. אני מניח שבמסגרת המעקב אתה עושה בדיקות דם למרקרים ובדיקות הדמיה. אם הן תקינות, אזי שהכאב בהשתנה לא מעיד על חזרת המחלה. לגבי שאר השאלות, אתה צריך לשאול אונקולוג.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית