חיידק ממקור חיצוני בשתן ובתרבית דם

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

02/05/2022 | 21:28 | מאת: רמי

ססטיק דרמטיטיס. או סטף גואקולוז (Sthapilococos), חיידק עור ממקור חיצוני. חדר כנראה לשלפוחית שתן, ולדם. בהחדרת קטטר אולי. נאמר לי שזה חיידק שיש לכולנו בגוף, ואין לו חשיבות. אכן? אם זה חודר לשתן זה אמור להתנקז וזהו? או יתרבה? לפעמים אין חום.

שלום רמי. בדרך כלל, זה לא חודר לשלפוחית עצמה, אלא חודר מהעור לתרבית. כלומר, תוך כדי לקיחת התרבית, החיידק עובר, מהעור של הפין או של היד לתוך הדגימה עצמה. אם כן יש חום, צריך לחזור על תרביות, ולקחת בחשבון שיכול להיות שמדובר בחיידק הזה שגורם לזיהום ולטפל בהתאם.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית