ציסטה אקופיטית אחרי ct

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

14/02/2022 | 21:38 | מאת: אברהם

בסד אני בן 70 . עם המון מחלות רקע. לחץ דם גבוה. Copd, אסתמה קשה . אחרי סרטן בלוטת התריס, סרטן ערמונית. לאחרונה אובחנתי עם מילומה. עדיין בלי טיפול. הרופא הפנה אותי לct עצמות ובמכון מור עשו לי אגן ובטן...בטעות. יחד עם זאת ב ct אובחנה ציסטה אקופיטית כליה ממין בקוטר 12 מודדת סמיכות של HU 30 ללא הזרקת חומר ניגוד . Ct משנת 2015 לא נראתה . אשמח לשמוע מה דעתכם. תודה רבה .

שלום אברהם. כשמדובר בציסטות בכליה, מה שחשוב זה מידת המורכבות שלהן. אם הן נראות כמו ציסטה שרק מלאה בנוזל, הן נקראות ציסטות פשוטות, ואין אפילו צורך במעקב. אם נראים בהן מרכיבים אחרים חוץ מהנוזל, יש צורך במעקב, ולפעמים, אם המרכיבים האלה נראים כמו רקמה, אנחנו חושדים שאולי יש סרטן בציסטה ואז ממליצים על ניתוח לכריתתה. לכן, יש חשיבות שתיגש עם פענוח הסיטי ועם הדיסק של הבדיקה עצמה לאורולוג, כדי שיוכל להסתכל ולהעריך.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית