לקח דואודרט קבוע 1 ביום, שנים, ובכז נאצר השתן לכ4 ימים, שתן מועט

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

02/05/2022 | 21:11 | מאת: משה

האם מצב דלקתי, חיידק בשתן, יכול לגרום לחוסר השפעת התרופה? או שמא סכרת שהחמירה? או תת פעילות בלוטת התריס? או אולי המינון כבר לא מתאים. לאיזה כיוון לחפש אולי תשובה. קשיש. דלקת פשוטה יכולה לאצור שתן עד כדי בטן נפוחה וקשה? ורק אם תטופל שתן יתחדש? יש קשר?

שלום משה. זיהום בשתן בהחלט יכול להחמיר מצב של הפרעות השתנה ולגרום לאצירת שתן. במצב כזה, צריך קטטר, לקחת אנטיביוטיקה ולנסות להוציא את הקטטר אחרי חלוף הזיהום מתוך תקווה שזה יסתדר. בחלק מהמקרים, זה לא מסתדר וצריך טיפול ניתוחי.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית