סיטי דרכי שתן עם חומר ניגודי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

22/11/2021 | 14:10 | מאת: שואל

שלום האם ציסטוסקופיה הבדיקה היא מסובכת האם היא עלולה לגרום לסיבוכים האם זה כואב אחרי? אם הבדיקות דם ושתן תקינות ויש אבנים בכליות וקיבלתי מכה חזקה בשלפוחית ואז קרה דם בשתן אולי פציעה בשלפוחית , האם לא כדאי חהסתפק בסיטי דרכי שתן עם חומר ניגודי ? בגלל חשש לעבור בדיקה ציסטוסקופיה? תודה

שלום. ציסטוסקופיה היא בדיקה יחסית פשוטה. מכניסים מכשיר גמיש ודק דרך השופכה ומסתכלים בשלפוחית. זו בדיקה שאורכת מספר דקות קצרות. לאחר מכן שורף וכואב בזמן השתנה למשך יום עד יומיים. בשביל להאריך האם אתה צריך ציסטוסקופיה צריך להבין לעומק מה באמת קרה, בן כמה אתה והאם יש לך גורמי סיכון נוספים לסרטן שלפוחית. זו הערכה שאי אפשר לעשות ב"פורום".

25/11/2021 | 08:49 | מאת: שואל

שלום אם הבחור בן 40 בריא ופשוט קיבל מכה באותו היום באזור השלפוחית ואותו יום היה לו דן בשתן כנראה חתך מכה חזקה, וגם בסיטי רגיל התגלה אבני כליות, ועשה בדיקת דם psa וציטולוגיה והכל תקין הוא לא מעשן הוא בריא בכללי, האם לא די בסיטי דרכי שתן עם חומר ניגודי בלבד , בלי ציסטוסקופיה? כדי לא לעבור את כל הכאב אחרי הבדיקה הזו לשווא? תודה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית