האם להפסיק טיפול הורמונלי ?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

14/12/2021 | 18:19 | מאת: רובר

שלום ד"ר קרן פז גל, ביוני 2014 התגלה אצלי סרטן הערמונית ע"י ביופסיה. PSA=5.4 .GLEASON=4+3. קיבלתי הקרנות לערמונית וטיפול הורמונלי חצי שנה שהסתיים ב 02.2015. ה PSA עלה ל 2 ב 06.2016 . בבדיקת PET CT PSMA התגלו שני מוקדים בבלוטות הלימפה בשרשרת האיליקית בגודל 12 מ"מ מימין ו7 מ"מ משמאל. קיבלתי שוב הקרנות למוקדים ובלימפה האגניות. ביולי 2016 התחלתי שוב טיפול הורמונלי עם דקאפפטיל שנמשך עד היום. מאז עד היום ה PSA נשאר אפסי (קטן מ0.05 ). שאלה ראשונה: האם הבראתי? בעניין זה נאמר לי בזמנו שיש 50% סיכויים להבראה במקרה שלי. שאלה שניה : האם להפסיק את הטיפול ההורמונלי ולעקוב אחרי ערכים של ה PSA ובמידה שה PSA יעלה מעל ערך מסוים לחדש את הטיפול הורמונלי (ואולי גם בנוסך לבצע בדיקה PET CT PSMA) ? אם התשובה לשאלה זאת היא חיובית אז מה הערך המומלץ של ה PSA שיחייב חזרה לטיפול ההורמונלי (או טיפול אחר) ? שאלה האחרונה: האם יש פרוטוקול מקובל למקרה כמו שלי ? בברכה ובתודה מראש

שלום רובר. קשה לדעת אם הבראת. נכון לעכשיו, יכול להיות שהבראת, אבל יש סיכוי שהסרטן יחזור תוך 10 שנים. ככל שחולף הזמן, הסיכוי הזה יורד. נושא הפסקת הטיפול ההורמונלי במצב זה הוא שנוי במחלוקת. כיוון שאתה עדיין מקבל טיפול הורמונלי, אני מבין שהאונקולוג שלך חושב שאתה לא צריך להפסיק. כיוון שמדובר בנושא שנוי במחלוקת, וכיוון שמדובר בפורום, אני לא רוצה להיכנס בינך לבין הרופא המטפל שלך. אני מציע שתדון איתו על המשמעות של הפסקת טיפול הורמונלי, גם אם רק לתקופת זמן, לעומת המשך טיפול הורמונלי ללא הפסקה.

31/12/2021 | 17:20 | מאת: רובר

שלום ד"ר קרן פז גל, תודה על תגובתך. איך אפשר לדעת אם הבראתי ? הרופא שלי נוטה לממליץ על טיפול אינתטמיטנט. כרגע הפסקתי את הטיפול ומבצע מעקב אחרי PSA. אם אבצע טיפול אינטרמיטנט מה הקריטריון לחידוש הטיפול ? האם יש פרוטוקל לטיפול אינטרמיטנט ? דרף הפורום אני מנסה להשיג מידע קשור למצבי. בברכה, רובר

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית