היכן מופיעות בדרך כלל

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

05/06/2022 | 08:28 | מאת: מיייק

שלום דוקטור, היכן בדרך כלל מופיעות דלקות בערמונית כאשר עושים צילום M R I באיזה אזור בערמונית. קראתי בפורום הודעות של מאובחנים שבצילום יש משהו חשוד בדרגה 3 ודרגה 4 ובביופציה זה דלקת. יש מידע באיזה אזור בערמונית יש יותר סרטן ויותר דלקות בדיעבד.

שלום מייק, סרטן ערמונית מופיע בדרך כלל באזור ההיקפי של הערמונית. דלקות יכולות להיות בכל אזור של הערמונית, כולל באזור ההיקפי. לא מציע להסתמך על המיקום כדי להבדיל בין דלקת לסרטן. במקרה שיש ספק אם יש סרטן, כדאי לבצע ביופביית ערמונית MRI fusion.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית