אולטרסאונד דרכי שתן חושש מהתוצאות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

18/05/2022 | 15:43 | מאת: חזי

שלום ד"ר יקר אני בן 43 ולפעמים אני חש כאבים ורגישות באזור בטן התחתונה ובחלק מתחת לעטרה לפעמים גם במותניים .הכאב מוקל לאחר יחסים.הכאבים הם לא חזקים אך לא נעימים . הייתי פעמים אצל 2 אורולוגים שונים אחד אמר שיש לי דלקת בערמונית כרונית והשני טען שאולי זרקתי אבן תכלס הכאבים חוזרים ונעלמים הפעם שלח אותי הרופא משפחה לאולטרסאונד דרכי שתן אני חושש מהתוצאה כי צלצלו אלי מהמכון שאני חייב לרוץ לרופא התוצאה :כליות תקינות ואין עדות לאבנים ולהידרנפרוזיס שלפוחית שתן עם קבולת טובה עםדפנות סדירים ערמונית בגודל 30.8 שארית שתן גדולה 315.3 לסיכום שארית שתן גדולה יש צורך ביעוץ אורולוגי בהקדם האפשרי אבקש ממך להבין למה כ"כ הריצו אותי בדחיפות לרופא משפחה שרק שלח אותי לאורולוג ולא הסביר כלום,,האם המצב מסוכן ובעייתי אני חושש מסרטן לציין שאני קם פעם אחת בלילה ובדרך כלל אין לי לחץ ללכת לשירותים ולפעמים בעבודה אני צריך להתאפק כי אין לי זמן ללכת לשירותים

20/05/2022 | 15:54 | מאת: חזי

לציין שהערמוניתבגודל 30 סמ"ק והשארית 315.3 cc

אני חושב שהסיבה היא השארית היחסית גדולה שהיתה לך, שיכולה להעיד על בעיה בתפקוד השלפוחית (אבל לא על סרטן). לעומת זאת, לפעמים ב-US, כיוון שנבדקים נדרשים לשתות הרבה ולהתאפק, השלפוחית מתמלאת הרבה יותר מהרגיל ואז קשה להתרוקן ונמדדת שארית גדולה. כדי לדעת, אפשר לחזור על ה-US אבל בלי למלא את השלפוחית לפני הבדיקה, כלומר, לשתות רגיל ולהתרוקן לפני הבדיקה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית