לחוץ מתוצאות US כליות‎‎

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

15/12/2021 | 18:53 | מאת: חיים

שלום רב, קיבלתי תוצאות של US כליות ואני מאוד לחוץ לאור הממצאים התגלו. אשמח להבין מה הם אומרים ומה עליי לעשות. תודה!!! כליה ימנית - בגודל, מיקום ומנח תקינים. עם פרנכימה שמורה. הודגמו ציסטות קורטיקליות זעירות מכילות סיד עד קוטר 5.0 ס"מ. ללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס . כליה שמאלית - בגודל, מיקום ומנח תקינים. עם פרנכימה שמורה באזור הקוטב התחתון הודגם ממצא קורטיקלי אקוגני זעיר עד קוטר 6.0 ס"מ בדומה לבדיקה הקודמת, הממצא במקום ראשון חשוד לאנגיומיאוליפומה זעירה. ללא עדות לאבנים או הידרונפרוזיס.

16/12/2021 | 16:43 | מאת: חיים

מתקן טעות בהקלדה - מדובר ב-0.5 ס"מ (או 5 מ"מ) - זה כנראה קרה במהלך ההעתק-הדבק. צירפתי תמונה של הפיענוח. רקע לגביי - בן 47, חולה לב (לאחר התקף לב ו-2 צינתורים).

22/12/2021 | 15:35 | מאת: חיים

רק לוודא - יש שם טעות בהדבה של הטקסט - מדובר בציסטות עד -0.5 ס"מ (או 5 מ"מ) ובממצא קורטיקלי אקוגני זעיר עד קוטר 0.6 ס"מ (או 6 מ"מ). מה זה אומר ומה עליי לעשות?

לציסטות קטנות שאינן נראות מורכבות אין משמעות רבה. לרוב מדובר בממצא מקרי שלא צריך לעשות איתו שום דבר. אנגיומיוליפומה הוא גידול שפיר שאפילו לא מצריך מעקב. כיוון שמדובר בממצא קטן, ולכן אולי קשה לפענח אותו כמו שצריך, הייתי ממליץ ליתר בטחון לחזור על US בעוד שנה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית