סרטן שלפוחית השתן שחוזר

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

07/04/2022 | 04:27 | מאת: גורי

שלום דר' אני חולה סרטן שלפוחית השתן שחוזר ולאחר כריתת כליה ושופכן קיבלתי 6 שטיפות של מיצומיטין לאחר ביקורת ראשונה היו לי גידולים רבים ואז עשו לי שטיפות bcg של 6 טיפולים בביקורת ראשונה היה נקי ועשו לי 3 טיפולים נוספים אך לאחר ביקורת שוב חזרו לי הגידולים כעת עושים לי שטיפות של גמזר האם החומר הזה יעיל יותר ואמור לעזור ומה האפשריות הנוספות שיש אם זה לא יעזור תודה על תשובה

שלום גורי. מאוד חשוב לדעת במקרה שלך מה היתה ההיסטולוגיה של הסרטן שכרתו בפעמים הקודמות. זה עוזר להעריך את הסיכון של חזרה, אבל יותר חשוב, של התקדמות (כלומר, שבחזרה הבאה הסרטן יהיה אגרסיבי יותר ויחדור עמוק יותר לדופן השלפוחית או, חס וחלילה, גרורות). גמזר הוא טיפול יעיל למניעת חזרה והוא אחת האפשרויות לשטיפות שלפוחית, יחד עם BCG ומיטומיצין. אני מבין שכיוון שאצלך הסרטן חזר לאחר שניסו מיטומיצין ו-BCG, עכשיו מנסים את האפשרות הזאת. לגבי האפשרויות שיש, אם זה יחזור שוב - זה מאוד תלוי בסוג הסרטן שהיה ובסוג הסרטן שיחזור, אם זה יחזור.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית