פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
1285 הודעות
1233 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

26/11/2019 | 20:41 | מאת: אלון

עקב psa4.76בוצע mri פיאנוח pirads 4 חוות דת נוספת pirads 2 בדיקהpsa חוזרת בעוד 4 חודשים4.35free o.25 בוצע גם 4k score 0.8 .בדיקה בוצע חודש לאחר psaאחורון.psa בבדיקה score היה 4.34free 0.21מה המלצות תודנ

במקרה זה ההמלצות הן להיבדק ע"י אורולוג ולשוחח אתו לגבי הסיכון שיש סרטן בערמונית. יש עוד כמה פרטים שנכנסים לחישוב: גיל, סיפור משפחתי של סרטן ערמונית, טיפול תרופתי, גודל הערמונית, איך הערמונית מרגישה בבדיקה, והאם היו ביופסיות ערמונית בעבר.

02/12/2019 | 23:14 | מאת: אלון

בן 59 אסימפטומטי ללא סיפור משפחתיבבדיקה ערמונית לא חשודה .מקבל ליפיטור וגליוקומין כדור אחת ביום לא היו ביופסיות גודל לפי mri57

לפני שבוע רכבתי באופניים במשך כמה שעות ושקמתי הרגשתי כאבים חזקים באשך ימין . הלכתי לנוח הכאב נחלש מעט אחחזר שקמתי היה קשה לתפקד בשבוע הזה אבל לאט לאט הכאב נעלם . התייעצתי עם חבר שלומר רפואה ואמר יכול להיות שהיה לי תסביב אשך . האם הגיוני שיהיה תסביב והכאב יעלם אחריי שבוע ? (יש טיפה תחושה מוזרה במגע) ואם נוצר לי נמק באשך אני יכול לחיות עם זה או חייב לניתוח ? אני ממש מפחד מניתוחים

שלום יוני. יש סיבות אחרות לכאבים באשכים, אבל יכול להיות גם תסביב. הכאב של תסביב הוא בדרך כלל חזק, ומלווה בשינוי במנח האשך בשק האשכים. אם האשך חוזר למנח האנטומי הטבעי שלו, הכאב חולף. אני מציע שתעשה US אשכים כדי לראות שהכל בסדר עם האשך, וכמובן, תיבדק ע"י אורולוג.

אוקי לידע כללי אם תוכל לענות לי אשמח . 1)ומידה וניהיה נמק יכול להיות שהכאב חולף ? 2) האם חובה ניתוח במידה והנמק נוצר ?

במידה שיש נמק הכאב חולף ואז בדרך כלל עושים ניתוח לקיבוע האשך השני, כדי שזה לא יקרה לו.

18/11/2019 | 08:46 | מאת: מנשה

שלום לכם! אימי בת 74 במצב בריאותי די ירוד..בתחילת ספטמבר לאחר בדיקת m r i בטן נתגלה ממצא של "ציסטה באספקט אחורי של כליה ימנית בגודל 3.2 ס"מ" ולסיכום נכתב "תהליך הטרוגני של כליה שמאלית מתאים לפחות ל 3 bosniac וחשוד לrcc" בייעוץ אורולגי הומלץ על ניתוח דחוף בכליה להוצאת הגוש החשוד.

שלום מנשה. מה השאלה?

20/11/2019 | 21:42 | מאת: מנשה

לאור הממצאים שפירטתי..האם אין מוצא וטיפול חוץ מניתוח שנראה לי שהוא מאוד קשה במצב הגופני שהיא נמצאת בו היום?? האם יש טיפולים אחרים שיכולים לעזור? תודה מראש.

אני לא יכול לתת לך חוות דעת בלי להיות מצוי בפרטי המקרה. עקרונית, אפשר לשקול במקרים מסויימים מעקב או טיפול אבלטיבי מול האופציה הניתוחית. זה תלוי במצבה הבריאותי של אמך, ברמת הסיכון בניתוחי, איך נראה הגידול בסיטי.

15/11/2019 | 14:32 | מאת: יפה

היי אני מאובחנת כשנה כחולת דרמטומיוזויוטיס. לפני כחצי שנה גילו אצלי ציסטה עם מחיצות בכליה הימנית בקוטר 11 ס״מ ואז ביצעו ct ןאז גילו מחיצות מרובות ללא האדרה. בבדיקת אולטרהסאונד שביצעתי השבוע: גילו שהכליה השמאלית הודגמה ציסטה במשרעת כ 10 ס״מ בעלת פרנכימה שמורה, ואילו הכליה הימנית הודגמה עם שק הידרונפרוטי גדול ללא פרנכימה רופאת המשפחה רצתה להפנות אותי למיון בעקבות התשובה, אך מכיוון שיש לי ביקורת אצל האורולוג בשבוע הבא אמרה שנמתין לשבוע הבא. אשמח לדעת על מה זה מעיד כי אני בלחץ תודה

שלום יפה. יש משהו שלא מסתדר בסיפור שאת כותבת. לפני חצי שנה נראתה ציסטה גדולה בכליה ימין עם מחיצות. לפני שבוע נראתה כליה ימין כ"שק הידרונפרוטי" ודווקא בכליה שמאל נראתה ציסטה גדולה. אז או שיש פה בלבול בין ימין לשמאל, או שיש בלבול בין ציסטה גדולה עם מחיצות לשק הידרונפרוטי, או שיש בלבול בשניהם. דבר ראשון שצריך לעשות זה לעבור על בדיקות הסיטי והאולטרהסאונד שעשית ולראות מאיפה מגיע הבלבול. אם עדיין יש אבחנה מבדלת לאחר הרביזיה של הבדיקות, צריך לחזור אחרי זה על סיטי בפרוטוקול אורוגרפיה.

כדאי גם לשקול מיפוי כליות כדי לוודא מה תפקוד הכליה הימנית. אבל הצעד הראשון הוא לעבור על הבדיקות שכבר עשית.

שלום ותודה לפניי כשבועיים עברתי ניתוח לתסביב האשך . עשיתי אולטרסאונד וראו תסביב וניתחו אותי כמה שעות לאחר מכן . הייתה זרימת דם לאשך והאשך היה תקין תסביב קל אך הרופאים אמרו שיש מצב שיחזור למקומו אך מומלץ בכול זאת לנתח עכשיו . הסכמתי איתם ונותחתי . שוחררתי יום למוחרת . יומיים לאחר מכן חשתי כאבים בבטן התחתונה בצד ימין ( היכן שנותחתי ) . עליתי למיון שוב בדקו לי את כול הבטן ריאות תוספתן .אשכים מפסעות הכול ממש . ראו תקין ושחררו אותי לבית . המצב ממש השתפר והתחלתי ללכת רגיל . אך הלכתי לישון וחלמתי משהו מיני וקמתי כנראה עם שפיכה במכנסיים זה היה בדיוק שהתעוררתי אז אני יודע שזה זה . ( לא קרה לי לפניכן ) ומאז יש לי כאבי בטן מציקים נסבלים אך התגברו כמה שעות אחריי ליומיים כבר ולא נחלשים. הכאבים באזור התבור ויורדים טיפה לאזור המפשעה של הניתוח . האם לדעתך יש קשר בין השפיכה שהייתה לאחר שבועיים מהניתוח לכאבי בטן ? . ואמור להיות בכללי כאבים בשפיכה לאחר שבועיים מהניתוח . יכול להיות שנגמר נזק בגלל שחלמתי על זה וזה יצא ? תודה מראש

שכחתי לציין שבדקו אותי שוב עשו אולטראסאונד על הכול לא בדיקה ידנית ושכחתי לציין לפניי השפיכה לא היה כאבים כלל חוץ ממגע באיזור התפרים

שלום ליאור. אני לא חושב שיש קשר בין האורע של קרי לילה לכאבים שיש לך בבטן. אם עדיין יש לך כאבי בטן שהם לא באזור הניתוח, אתה כמובן צריך להיבדק שוב וצריך לשקול ביצוע הדמיה כדי לאבחן את מקור הכאבים.

תודה רבה . הכאבים עדיין קיימים אך נחלשו מעט בכול מקרה אלך להיבדק .

11/11/2019 | 15:17 | מאת: גדי

ד"ר קרן-פז גל שלום תוך כמה זמן עושים אצלכם באיכילוב ביופסית ערמונית בשיטת fusion ?

שלום גדי. בלי להתחייב (מפני שזה נתון לשינויים כל הזמן), התורים אצלנו באיכילוב הם בממוצע 3 חודשים.

11/11/2019 | 13:41 | מאת: א.כ.

שלום האם יתכן שבבדיקת ציסטוסקופיה לא יראו שום עדות לגידול ובctu כן יראו ? ב. היכן במערכת השתן בדיקת הctu מדייקת יותר ? ג.למה הפרוטוקול מחייב לבצע את שניהם על מנת לשלול את המחלה בדרכי השתן?

שלום. אמנם ה-CTU מדגים את רוב דרכי השתן, אבל בגלל שחומר ניגוד לא ממלא את כל השלפוחית ובכלל לא את השופכה, אנחנו עושים ציסטוסקופיה כדי לראות אם יש גידולים בשופכה ובשלפוחית. אנחנו משתמשים ב-CTU בעיקר בשביל לראות אם יש גידולים בשופכנים ובכליות.

09/11/2019 | 16:25 | מאת: מקס

איך ניתן לאבחן סרטן באשכים? אילו תסמינים יש?

שלום מקס. בדרך כלל סרטן אשכים מתבטא בשינוי בגודל ובמרקם האשך, שניתן להרגיש במישוש של האשך. לפעמים זה מתבטע בהופעת גוש באשך. זה בדרך כלל מתרחש ללא הופעת כאבים או רגישות, אבל זה יכול גם להיות מלווה בכאבים. לכן, כאב באשך לא שולל סרטן אשכים. אם יש לך את אחד הסימנים האלה, אתה צריך לפנות מייד לאורולוג. סרטן אשכים מתקדם יחסית מהר.

07/11/2019 | 23:40 | מאת: D

האם יש פיתרון חדש לTCC חוזר מלבד BCG וסינרגו ? האם יש קשר לשתית קפה ?

שלום. לפי הידוע לי, שתיית קפה היא לא גורם סיכון לסרטן שלפוחית. לגבי פתרון לחזרות, זה תלוי בסוג החזרה ובמועד. אם מדובר בחזרות של מחלה אגרסיבית (high grade), ובחזרה מהירה יחסית לאחר טיפולי BCG, לפעמים הפתרון הוא ניתוח לכריתת השלפוחית.

07/11/2019 | 22:12 | מאת: אביטל

לרופא שלום רב . בני בן ה8 בשבועיים האחרונים כל כמה דקות הולך לשירותים יוצאות לו כמה טיפות וזהו . וככה כל כמה דקות הולך לשירותים ועושה טיפות .. שללנו דלקת עי תרבית שיצאה שלילית . אבל בבדיקת שתן יצא שיש 100 מג חלבון בשתן ... יש גם לילד מלפורמציה על שם כיארי בגזע המוח . עשינו לפניי שנתיים בדיקת אורודינמיקה של השתן אשר יצאה תקינה . מה הסיבות שיכולות להיות מדוע הילד כל רגע רץ לשירותים אם לא מדובר בדלקת ?

שלום, לצערי (ולשמחתך) זה לא נושא הפורום, שעוסק במחלות סרטן של מערכת השתן. אני מציע לשאול בפורום שעוסק באורולוגיית ילדים. באופן כללי, כדאי לפנות לאורולוג ילדים. בגלל החלבון בשתן, כדאי לעשות איסוף שתן כמותי ולפנות לנפרולוג ילדים.

07/11/2019 | 09:01 | מאת: גדי

בבילינסון הביופסיה נעשית בהרדמה מלאה. בשיבא באילחוש מקומי. מה הסיבה להבדלים? האם בשיבא זה נעשה בצורה אחרת מאשר בבילינסון?

שלום גדי. באיכילוב, אגב, היכן שאני עושה את זה, זה נעשה בהרדמה מלאה. הסביה היא שכשהביופסיה נעשית בגישה טרנס-רקטלית, כלומר הדקירות דרך הרקטום, ניתן להרדים מקומית. לעומת זאת, כשעושים בגישה טרנס-פרינאלית, כלומר הדקירות נעשות דרך העור בין שק האשכים לפי הטבעת, זה כואב מדי וקשה להרדים מקומית, ולכן עושים הרדמה כללית.

שלום רב האם נוזל שנמצא בתוך שק האשכים (התגלה ב MRI ולא בUS אשכים ) ממה מורכב הנוזל הזה? זה רק מים? זה ממצא שכיח אצל גברים? האם נוזל בשק האשכים יכול לגרום לכאבים חזקים, תחושות גודש וכובד בשק האשכים? האם צריך לטפל בנוזל הזה? במידה ויש כאבים חזקים, תחושות גודש וכובד בשק האשכים יש לציין שעברתי ניתוח וריקוצלה לפני 6 שנים באשך שמאל. אני כבר 6 שנים סובל מכאבים באשכים ועברתי את כל הבדיקות הקיימות ולא גילו כלום. מטופל כיום במרפאת כאב במשככי כאבים אוטיפטיים שגם לא עוזרים. האם הנוזל שהתגלה יכול לגרום לפריצת דרך בסיבת הכאבים באשכים?? תודה רבה

שלום. קשה לי לחוות דעה על בדיקה שלא ראיתי. אני מניח שאתה מדבר על הידרוצלה - נוזל מוגבל לקרום מסביב לאשך. מדובר בנוזל פיזיולוגי. מים ומלחים מסויימים שיש בגוף. זה ממצא שכיח וכשלעצמו לא מסוכן, וזה יכול להיגרם לאחר ניתוח וריקוצלה (אם הנוזל הזה נמצא מסביב לאשך שמאל). כשמצטבר נוזל במהירות ובכמות גדולה, הוא יכול לגרום לתחושת לחץ. אם הוא מזדהם, זה כמובן יכול להתבטא בתחושת כאב. אבל סיפור כרוני של כאבים במשך 6 שנים, לא נראה לי הגיוני לשייך רק לנוכחות הידרוצלה.

05/11/2019 | 10:11 | מאת: א.ג.

שלום, בן 65 שנים. בבדיקת שתן דם מיקרוסקופי סמוי. כדוריות דם לבנות: שלילי. תרבית שתן שלילית. שתן לציטולוגיה: "אטיפיק אורטיאל סלס" ( AUC) סונר מערכת השתן: ללא אבנים בכליות. בהשתנה: שתן בהיר ללא כאבים. האם הציסטוסקופיה+ביופסיה היא השלב הבא ?

שלום. תשובה של "תאים אטיפיים" היא תשובה "לא לפה ולא לשם". מצד אחד אלה לא תאים נורמליים לחלוטין, מצד שני - אם הם היו חשודים לממאירות, זה היה נכתב כך. אבל, גם כך בירור להמטוריה (דם בשתן), גם אם זה רק בבדיקת שתן, צריך לכלול ציסטוסקופיה ו-CT בפרוטוקול אורוגרפיה, שלפי שאלתך, אני מבין שלא עברת עדיין.

01/11/2019 | 07:35 | מאת: שם בדוי

לפני יום גיליתי בתחתית שק האשכים מן גולה קטנה קשיחה כזו שלא כל כל רואים מעל העור כנראה נמצאת בפנים לא כואבת ולא נראית מזיקה אבל מפחד שמדובר במשהו ממש רציני מה לעשות?

יכול להיות שאתה ממשש את יותרת האשך (אפידידימיס). יכול להיות שיש לך ציסטה שם, שזה ממצא לא מזיק. עם זאת, כדי לוודא שזה לא משהו מדאיג, לך להיבדק ע"י אורולוג.

06/05/2023 | 22:24 | מאת: בדוי

היי גבר מרגיש אותו דבר מה בסוף נסגר אם זה ?

נבדקת ע"י אורולוג?

31/10/2019 | 22:03 | מאת: נול

הילד בן 12 עבר ניתוח הידרוצליה , לאחר הניתוח לא נראה כל שינוי ועדיין יש נפיחות באשך, האם יתכן שהילד נותח בצד הלא נכון והרופא "מטייח "או שזה בכלל בקע ולמעשה טעות בהבחנה .

שלום. אחרי ניתוח הידרוצלה יכולה להיות נפיחות באשך שנובעת מבצקת לאחר הניתוח או המטומה (הצטברות דם). אלה תופעות שחולפות עם ההחלמה.

24/10/2019 | 19:25 | מאת: משה בוזגלו

שיחקתי היום כדורסל ופתאום אחרי שעתיים התחילו לי כאבים קטנים באשך השמאלי מה צריך לעשות

אם יש כאבים באשך צריך לפנות לבדיקת אורולוג.

06/10/2019 | 17:21 | מאת: קובי

שלום התחלתי סבב שלישי מתוך 4 עקב גרורה באזור הבטן בסרטן האשכים בבדיקות ריאות תחילת הסבב השלישי נמצא כי הם בירידה והוחלט להחליף לי את הבלאומצין בתרופה בשם איפוספמיד. האם זה פוגע בסיכויי החלמתי או שתי התרופות עושות אותו דבר?

למיטב הידוע לי, סיכויי ההחלמה לא נפגעים. השאלה היא באיזה פרוטוקול נותנים את התרופה, לכמה זמן ולכמה מחזורים. זושאלה שכדאי להפנות לאונקולוג.

06/10/2019 | 12:03 | מאת: מאיר לוי

אני בן 61 עברתי שני ניתוחים בערמונית אחת ליפני 5 חודשים והשני ליפני שלושה וחצי שבטעות אני סובל מדלקות חוזרות ונישנטת קיבלתי אנטיביוטיקה נוגמיטן ואבקה אניטיביוטית בשם מונרול 4 מנות ועדיין כאבים חזקים בקצה הפין בעת מתן שתן ותקיפות תדירה במתן שתן עם צריבות חזקות וכאבים מה ניתן עוד לעשות

הדבר הראשון שצריך לעשות זה לבדוק אם באמת מדובר בזיהום חיידקי או בתופעות נורמליות של החלמה אחרי ניתוח ערמונית (מה שיכול לקחת מספר שבועות לאחר הניתוח). במידה ויש צמיחה של חיידק בתרבית שתן, צריך לקבל אנטיביוטיקה לפחות ל-10 ימים ואז לחזור על התרבית לאחר סיומה.

04/10/2019 | 19:29 | מאת: מ

עשיתי 4 פעמים אולטרסאונד בטן כאשר אני עוקבת אחר שלפוחית השתן ביגלל שאמא שלי חלתה בסרטן ב 2017 פעמיים ןב 2019 פעמיים.ולא גילו גידול שהיה כ 3 סמ. רק גילו בסיטי בטן. וזאת ב2 מכונים שונים. האם יש עילה לטביעה?ואיך עושים למי פונים?

שלום. אני לא יכול לספק ייעוץ משפטי מפני שזו לא המומחיות שלי. בשאלות בתחום כדאי לפנות לעורך דין שמתעסק ברשלנות רפואית. אני יכול להגיד שאולטרסאונד היא לא בדיקת הבחירה כשאנחנו רוצים לאבחן גידול בשלפוחית, מפני שהוא יכול לפספס גידולים בחלק מהמקרים.

25/09/2019 | 17:40 | מאת: צחי

היי לא יודע אם זה המקום לשאול אבל אנסה, אני אחרי שתי סבבים של BEP. ערב גרורה בגודל 3.5 סמ ברטרופרטוניאום מלפני שבועיים התחילו לי כאבי גב תחתון שכאשר אני שוכב ממש כואב ושאני הולך ועומד כמעט ולא מורגשים. עשו לי רנטגן לאזור ולא מצאו כלום הרופאים אומרים שזה שריר תפוס או בגלל החרדות שלי אז שרירי מתכווצים ואין להם קשר למחלה שלי, מה לדעתך יכולה להיות הסיבה?

שלום צחי. כאבי גב יכולים להיות בגלל גרורה ברטרופריטוניאום, אבל יש סיבות אחרות שכיחות יותר ומדאיגות פחות. הדרך היחידה לדעת במה מדובר היא הדמיה. מתי הבדיקה הבאה שמתוכננת לך?

26/09/2019 | 09:05 | מאת: צחי

עשו לי רנטגן לפני כשבוע שבו לו ראו כלום האנקולוגית אומרת שזה לא קשור למחלה ובדיקת הדמיה איני יודע עוד מתי יעשו לי שוב. אני תוך כדי טיפולים והמרקרים יורדים אז מה הסיכוי שיגדל לי משהו תוך כדי הטיפול?

26/09/2019 | 09:19 | מאת: צחי

אציין שעשו לי רנטגן עמוד שדרה מותני צדי קדמי ואחורי. הpet ct שעשו לי האחרון היה לפני חודש וחצי ובו היה לי בלוטת לימפה מוגדלת עד 3.5 סמ הכאבי גב התחילו רק לפני 3 שבועות

26/09/2019 | 17:40 | מאת: צחי

עוד שאלה קצת לא קשורה מה הסיכוי של הישנות סרטן האשכים אחרי שמבריאים? ובמה זה תלוי?

האונקולוגית שלך מכירה אותך ואת פרטי המקרה הרבה יותר טוב ממני. אני מכיר רק את מה שאתה בוחר לכתוב פה, ולכן אני יכול רק לספק ידע כללי ולא מעבר. לגבי הסיכוי להישנות: הוא תלוי בסוג הסרטן, מידת ההתפשטות שלו בעת האבחנה ורמת המרקרים שהיתה לאחר כריתת האשך.

29/09/2019 | 15:26 | מאת: צחי

אז אתה בעצם אומר שהחליטו לתת לי טיפול של 4 קורסים של BEP בגלל אגרסיביות המחלה וגם להקטין את סיכויי הישנות מחלת הסרטן? המרקרים שלי בתחילת הקורסים היו ביתא 4200 אלפא 1400 והייתה לי בלוטת לימפה אחת מוגדל ל3.5 סמ באזור הרטרו. סוג הסרטן שהיה לי באשך היה טרטומה וסמינומה אך לא ידוע מה יש לי ברטרו.

הטיפולים שמקבלים במצב שבו יש סרטן אשכים עם גרורות הם כדי לרפא ממחלת הסרטן. כלומר, מטרת הטיפול היא לגרום למוות של תאי הסרטן היכן שהם נמצאים בגוף. הכמותרפיה לא יעילה נגד טרטומה. לכן, אם אחרי הטיפולים, רואים שנשאר גוש ברטרופריטוניאום, והמרקרים התנרמלו, צריך להשלים את הטיפול עם ניתוח להוצאת הגוש וקשרי למפה באזור.

11/09/2019 | 14:39 | מאת: אור.

שלום רב דוקטור, בן 42, בתקופה האחרונה כמות השפוחה שלי ירדה באופן משמעותי (כשנה+), לפי עצה, בדקתי את הפוריות, נמצא תקין בגדר בינוני. האם ישנו מקום להתערבות לעניין זה.!?, (במידה וכן, מה ניתן לעשות), או שמה אין מה לעשות ובעקבות גילי (הולך ומתבגר), עם הזמן יפחת יותר ויותר? + כמו כן, האם כדאי לי לשמר זרע, מכיוון שאינני נשוי עדיין? בתודה מראש אור.

שלום אור. לצערי ולשמחתך שאלה זו אינה קשורה לנושא הפורום שעוסק במחלות הסרטן של המערכת האורולוגית.

11/09/2019 | 12:17 | מאת: אבנר

בראש האפידידימיס משמאל הודגם ממצא ציסטי בגודל כ - 4,0 ס"מ.ספרמטוצלה?אחר ? בראש האפידידימיס מימין הודגם ממצא ציסטי בגודל כ - 9,1 ס"מ . בגוף האפידידימיס מימין הודגם ממצא ציסטי דומה בגודל כ- 2,1 ס"מ . ספרמטוצלה?אחר ? בסמוך לזנב האפידידימיס משמאל וקוטב תחתון של אשך משמאל הודגם ממצא ציסטי בגודל כ - *1,4 2,2 ס"מ , מכיל מוקדים היפראקואיים זעירים בתוכו.הידרוצלה מנורתק?אחר

הממצאים מצביעים על ציסטות ביותרת האשך. בדרך כלל ציסטות כאלה ביותרת האשך נקראות "ספרמטוצלה". אין לזה קשר לסרטן וזה לא צריך להדאיג.

13/09/2019 | 07:26 | מאת: אבנר

תודה. יש צורך לבצע מעקב עליהם מדי פעם. שלא יגדלו.

אין צורך

הי, נמצא גידול של 1 ס״מ בשופכן, הוצא באורטרוסקופיה ובמעבדה אין תשובה חד משמעית אם שפיר או ממאיר. פרט חשוב: בעל כליה אחת מלידה. מה מומלץ לעשות: 1) ניתוח -פתיחת הבטן, הסרת החלק הנגוע של השופכן. 2) לא לעשות דבר ולהיות במעקב 3) לעשות אורטרוסקופיה נוספת ולנסות לקחת דגימה נוספת. 4) אחר?

שלום מוטי. צריך לקרוא את התשובה הפתולוגית ולהבין במה באמת מדובר. האם באמת אין תשובה חד משמעית אם מדובר בממאיר או שפיר? או שההתלבטות היא בין high grade ל-low grade. יש משמעות גדולה להבדלים האלה. בכל מקרה, אם הפתולוגיה לא ברורה, אני ממליץ דבר ראשון לקבל חוות דעת שניה על הפתולוגיה.

08/09/2019 | 10:21 | מאת: צחי

היי לפני שבועיים התחלתי סבב כימותרפיה לטיפול בסרטן האשכים לאחר 5 ימים באשפוז לקחו לי ביום ה8 מרקרים ומצאו שהביתא שלי ירדה מ4200 ל990 אך האלפא עלה מ1400 ל1500 הרופאה אומרת שהרבה פעמיים הסרטן בהתחלה מגיב כך ושיקחו לי שוב בתחילת סבב שני מרקרים. האם זה יכול להיות ונכון שלפעמיים הסרטן מגיב כך ויש עלייה במקצת של מרקר אחד?

כן, צחי, הרופאה צודקת. צריך לראות את המרקרים בהמשך.

03/09/2019 | 19:28 | מאת: הדס

שלום רב, אבי בן 74 נשלח לmri לאחר psa 5.6 ללא תלונות קליניות. בmri נרשמה תשובה כי יש חשד לקרצינומה מפושטת ונגע במעבר פריפריאלי החשוד לקרצינומה 5 pirads. בנוסף ממצאים לא ברורים בעמוד השדרה עם המלצה לct. לפי הבנתי הצרה נראה כי מדובר בתהליך ממאיר מתקדם ואולי אני נאחזת בקש אך, בשיחה לאחור עם אבא אמר לי כי בטעות שתה קפה כ6 לפני הבדיקה. האם יתכן כי לדבר יש השפעה על התוצאות ?? תודה מראש

04/09/2019 | 13:20 | מאת: אירנה

הדס ממליצה על חוות דעת שניה אצל אורו אונקולוג, זהו אורולוג המתמחה באונקולוגיה. אני אישית מכירה את פרופסור דני ליבוביץ, הוא כ"כ אנושי, מרגיע ועזר לי.

שלום הדס. לצערי לא, לקפה אין השפעה על הממצאים ב-MRI.

שלום.בן 79,ברקע סכרת סוג 2 ,יתר ל"ד,מושתל קוצב לב,קוליטיס. בבירור גסטרו עקב שלשולים כמספר חודשים,כאבי בטן וירידה במשקל בוצע סיטי בטן והתגלו ממצאים הבאים: באספקט אחורי של אזור האינטר-פולרי העליון של כליה ימנית נגע ריקמתי במימדים 3.3*2.9סמ.במרקם בעיקר רקמה רכה העוברת האדרה. ציסטות מסוג בוסניאק 1 בכליה ימנית הגדול בקוטר 3.9 סמ). קשרית בקוטר 4מ"מ באזור תת פלאורלי לטרלי של RML.התרשמות:ממצא בכליה שמאלית מתאים ל RCC. האם הרדיולוג טעה או שכל הממצאים בכליה ימין?מה אפשרויות טיפול?מה תוחלת חיים? תודה מראש.

שלום יעל. אי אפשר לחוות דעה על פענוח הרדיולוג מבלי לראות את הסיטי. אם אכן הממצא קיים ונראה כפי שמתואר, הרי שיש חשד לסרטן כליה. במקרים כאלה הטיפול המקובל הוא כריתה של הגוש מהכליה. הפרוגנוזה נקבעת לאחר מכן כשניתן לאפיין את סוג הסרטן. ברוב המקרים תוחלת החיים לא מתקצרת לאחר ניתוח מוצלח שמסיר את כל הגידול.

תודה על המענה.האם קריואבלציה יכולה להתאים במקום הניתוח?

31/08/2019 | 21:18 | מאת: גלי

שלום רב, חמי, בן 75 ביצע בדיקת MRI הערמונית והאגן מגובה ביפורקציית האאורטה גודל הערמונית 47x49x45 מ"מ סיבת הבדיקה: עליה בערכי PSA נפח הערמונית 53 מ"ק נגע היפואינטנסי אפיקילי ימני מזוהה בקוטר של 15 מ"מ ) בדיפוזיה-הממצא מדגים רסטריקציה פתולוגית בגדול יום-הממצא לא עובר האדרה הקופסית תקינה הצרור העצבי תקין סיגנל לשד העצמות שמור נגע 4. Pl-RADSאפיקלי ימני ממליץ המשך בירור היסטולוגיה ללא פריצה קופסתית או לימפאנדונופתיה אדמית.

שלום גלי. אני מניח שהשאלה היא מה משמעות הממצאים. ובכן, יש נגע שחשוד לסרטן ערמונית. במצב כזה מומלץ להמשיך בירור ע"י ביופסיות ערמונית MRI fusion.

שלום דר קרן פז בארתרוסקופיה נוספת שעברתי בחודש יולי נמצאו לי ממצאים קטנים מרובים לאורך כל השופכן נראים LG נצרבו גם שני ממצאים זעירים בשלפוחית שנראו LG הושאר לי סטנט סיליקון עד הפעם הבאה כמו כן לקחו לי במהלך הפעולה שתן לציטולוגיה מהכליה והתשובה היתה Low grade urothelial neoplasm האם המשמעות של כל הנתונים האלו מראה על התקדמות המחלה והאם דרגת המחלה יכולה לעלות כמו כן מה הסיכוי שלבסוף אני אאלץ לעבור ניתוח להורדת הכליה עם השופכן וחלק מכיס השתן ומה הסיכוי שהמחלה תעבור גם לצד השני תודה על תשובה

שלום גורי. אני לא יודע מה ההסטוריה שלך ולכן אני לא יכול להגיד אם מדובר בהתקדמות או לא. אתה מציין שיש לך סרטן שופכן שהוא low grade, כלומר, לא אגרסיבי. אם אכן בכך מדובר, הרי שהסיכון שזה יפרוץ מהשופכן וישלח גרורות הוא נמוך יחסית, אבל יש סיכון לחזרה. כריתת כליה ושופן עושים במקרים שמדובר בסרטן שהוא high grade או במקרים של low grade שאי אפשר להוציא את כולו בשיטה אנדוסקופית.

ב2015 היה לי סרטן שלפוחית השתן בדרגה LG מעורב עם מוקד של HG בביקורת שגרתית ב2018 מצאו לי ציטולוגיה LG בארתרוסקופיה מצאו לי גידולים בשופכן העליון ובשופכן האמצעי חלק כרתו וחלק צרבו זה היה במרץ 2019 בארתרוסקופיה שעליה סיפרתי לך מצאו גידולים לכל אורך השופכן ובכיס השתן וזה תוך ארבעה חודשים מהניתוח הקודם האם זה הגיוני שתוך ארבעה חודשים חוזרים לי כמות גידולים גם בשופכן וגם בכיס השתן וכבר חודש וחצי יש לי כאבים בכל הצד השמאלי מהמותן עד המפשעה ושתן דמי כל הזמן תודה על ההתייחסות

אני כ שלוש שנים אחרי ניתוח רובוטי בערמונית ללא פריצה. מבצעה בדיקות psa כל חצי שנה המדדים הם: קטן מ003 004 004 קטן מ003 005 005 אני ליפני ביצוע בדיקת psa נוספת. השאלה: האם יש משהו שעלי להימנע ליפני בדיקת psa גם ללא ערמונית?? או שאפשר לעשות הכל כגון: ספורט,רכיבת אופניים ופעילות מינית. להזכירך ללא ערמונית. תודה על התשובה.

מתוך הנחה שאין לך ערמונית, אתה יכול לעשות את כל הפעילויות המתוארות לעיל.

23/08/2019 | 22:49 | מאת: צחי

היי שוב צחי בן 27 בתשובת הפתלוגיה שלי נמצא כי יש לי סרטן מסוג סמינומה ביחד עם טרטומה יש לי גוש ברטרו של 3.5 סמ. שאלתי היא מה סיכויי ההחלמה שלי ודבר שני הבנתי כי טרטומה לא מגיבה לכימו לכן לפי הבנתי אצטרך בוודאות ניתוח בסיום הטיפול הכימותרפי נכון?

24/08/2019 | 10:58 | מאת: צחי

היי עוד שאלה קטנה אם הטרטומה אינו מגיב לכימותרפיה אז איך המדדים שלי בדם יחזרו לערכים תקינים כל עוד לא יעשו לי את הניתוח

שלום צחי. כיוון שאני לא מכיר את פרטי המקרה שלך, אני לא יכול לתת לך תשובה מדוייקת, אבל אני יכול להגיד שסיכויי ההחלמה שלך הם טובים. השאלה היא אם הגוש ברטרופריטוניאום הוא טרטומה. אם כן, אז תצטרך ניתוח לאחר הכימותרפיה, אם המרקרים יהיו תקינים.

אם המרקרים לא יחזרו להיו תקינים, יהיה חשש שיש עוד רקמה סרטנית ויהיה צריך לחשוב על קו נוסף של כימותרפיה.

20/08/2019 | 18:53 | מאת: עומר

עשיתי ניתוח של בקע (הרניה) לפני שבוע ויש לי שטפי דם באשכים ועל האיבר ,הצבע של השטפי דם בצבע כחול בהיר. לאחר הניתוח הרופאה אמרה שזה לגטימי וזה ייעבור אחרי כמה ימים , בנוסף יש לי אשך אחד שיותר גדול מהשני בעקבות הניתוח.

דימום מאזור הניתוח במפשעה יכול לרדת לשק האשכים, ולגרום לנפיחות ולסימני דמם מתחת לעור. כמובן שאתה צריך להיבדק ע"י הרופאה שניתחה אותך.

19/08/2019 | 18:27 | מאת: צחי

היי שמי צחי ואני בן 27 לצערי גיליתי לפני כשבועיים שיש לי גידול באשך שמאל עם גרוקה ברטרו בגודל 3.5-4 ס"מ אני אחרי הניתוח ואמור בקרוב להתחיל כימותרפיה לאחר שהרופאים יקבלו את ממצאי הפתולוגיה בדיוק וסוג הגידול שיש לי. שאלתי היא לפני הניתוח מדד הbeta שלי הראה 3100 והיום שבוע לאחריו עשיתי בדיקת דם והמדד הראה 3300. האם זה מצב מסוכן? או שלוקח למדדים זמן לרדת? או שבגלל הגרורה שיש לי המדד לא אמור לרדת? אציין גם שהalpa שלי 1330 וLDH 424

שלום צחי. לוקח למדדים כמה ימים לרדת. אתה מראה שהביטא לא ירד בכלל, כך שיכול להיות שהוא נשאר מוגבר בגלל הגרורה. אתה צריך להתחיל טיפול בכימותרפיה ולאחריו יבדקו גם את המדדים וגם ייעשו הדמיה חדשה. בהצלחה בטיפול!

17/08/2019 | 11:18 | מאת: שלמה

שלום. בן 68. ביופסיית פיוז'ן שעברתי לפני חודשיים קבעה גליסון 6 (3+3). PSA מלפני יומיים- 7.8 אחרי שתקופה ארוכה הסתובב סביב 5, 5 ורבע. העלייה היא כנראה בגלל שאריות השפעה של הביופסיה ושל דלקת בדרכי השתן בה לקיתי כשבועיים אחרי הביופסיה. נאמר לי שמכיוון שהגידול הוא גדול, לא כדאי לי להמשיך במעקב פעיל אלא לעבור או ניתוח, או הקרנות או קריותרפיה עם המלצה על האחרונה. האם במצבי אני יכול להמשיך במעקב פעיל? תודה.

18/08/2019 | 08:42 | מאת: אבי

לך לחוות דעת שנייה אצל אורו אונקולוג מומחה בכדי שתהיה רגוע ושקט לגבי דרכי הפעולה. ממליץ על פרופסור דני ליבוביץ

שלום שלמה. התשובה היא לא פשוטה. אנחנו יודעים שגליסון 3+3 היא מחלה לא אגרסיבית, כלומר הסיכוי שהיא תגרום לתמותה הוא נמוך (גם ללא טיפול). מה שמטריד אותנו הוא הסיכון לפספס מחלה יותר אגרסיבית (גליסון 7 ומעלה) כאשר הביופסיה מדגימה רק גליסון 6. חלק מהפרוטוקולים של מעקב פעיל אומרים שאם למישהו יש יותר מ-3 גלילים מהביופסיה מעורבים בסרטן (או מעל אחוז מסויים מכלל הגלילים), אזי הוא לא מועמד מתאים למעקב פעיל. יש פרוטוקולים אחרים שלא מתחשבים במספר הגלילים או האחוז שלהם, וכל גליסון 6 (בהנחה שה-PSA נמוך מ-10 והבדיקה הרקטלית לא מחשידה לסרטן מתקדם) מתאים למעקב פעיל. הרציונל שעומד מאחורי הקריטריונים היותר מחמירים הוא שכשיש חשד לסרטן ערמונית בנפח גבוה, גם אם מדובר בגליסון 6 בביופסיה, יש סיכוי שמסתתר בערמונית גליסון יותר אגרסיבי. העיניין הוא שהקריטריונים האלה והמחקרים שעליהם הם מבוססים נעשו לפני עידן ה-MRI של הערמונית וביופסיות הפיוז'ן ומבוססים על ביופסיות אקראיות בלבד. שורה תחתונה: אני לא יכול לתת לך המלצה אישית ע"ב הנתונים שסיפקת. יש צורך להסתכל על ה-MRI ולראות את דו"ח הביופסיה שעברת כדי להבין כמה דגימות נלקחו ומאיפה, ומה באמת אומרת התשובה הפתולוגית.

16/08/2019 | 16:50 | מאת: נתן אדיר

אני בן 59. בריא למעט טריטייס 1.25מ"ג. לאחר תוצאת PSA 5.6 בבדיקה שגרתית ללא הכנה, ביצעתי בדיקה נוספת הפעם כולל הימנעות ממין 5 ימים ואי רכיבה על אופניים והתקבל 4.79. באולטרה סאונד נמצא ערמונית 5.6X5X5.7=85סמ"ק מתבלטת לקרקעית השלפוחית. בבדיקה רקטלית האורולוג לא מצא ממצא בעייתי כל שהוא. כללית, אני מרגיש מצוין. מה הפעילות המומלצת, הנדרשת להמשך?

שלום נתן. אנחנו משתמשים ב-PSA כמדד להעריך את רמת הסיכון שיש סרטן ערמונית. בנתונים הללו, הסיכוי שיש לך סרטן ערמונית הוא כ-20-25%, אבל הסיכוי שמדובר בסרטן ערמונית אגרסיבי, משמעותי קלינית, כזה שצריך לטפל בו וחשוב לאבחן אותו בזמן הוא כ-5%. בשלב הזה ההתלבטות צריכה להיות בין האפשרויות הבאות: 1. לא לעשות שום דבר ולהמשיך לעקוב. זה בהנחה שסיכון של 5% לפספס סרטן שניתן היה לטפל בו הוא סיכון נמוך בעיניך. 2. לנסות להעריך את הסיכון באופן יותר מדוייק. אפשר לעשות בדיקת PSA חופשי. אפשר לעשות בדיקת 4K score. אפשר לעשות MRI ערמונית ולראות אם יש נגע חשוד לסרטן (למרות שהיעדר נגע כזה ב-MRI לא שולל בוודאות סרטן ערמונית משמעותי קלינית). 3. אפשר לעשות ביופסיית ערמונית (וגם כאן כדאי לשקול אם לעשות קודם MRI ערמונית).

18/08/2019 | 11:38 | מאת: נתן אדיר

PSA, FREE ng/ml 0.761 PSA, ratio 15.9

הסיכון לסרטן ערמונית הוא 25-30%, והסיכון לסרטן משמעותי קלינית הוא כ-6%. שאר הדברים שכתבתי בתשובה עדיין בתוקף.

26/01/2020 | 21:20 | מאת: נתן אדיר

הסיכום במסמך המצורף הוא ערמונית מוגדלת עם BPH יתכן פרוסטיטיס. קשרית לא ספציפית קוטר 5 מ"מ. האם על סמך מידע זה, כדאי לעשות 4KSCORE. האם תוצאות הבדיקה לא יעוותו מהפרוסטיטיס?

27/07/2019 | 22:43 | מאת: דניאל

שלום, בחודש האחרון יש לי שלפוחית ״רגיזה״ , יש לי פיפי כל שעה-שעתיים, לפעמים כל חצי שעה. אין לי צריבה ואין לי דם בשתן. עשיתי בדיקות שתן מורחבות והכל תקין- אין זיהום ואין דלקת. אני לא שותה הרבה מים (ליטר-2 ליטר ביום), ולא יוצאות כמויות גדולות מדי של שתן. הייתי אצל אורולוג לפני מספר ימים והוא טוען שכל עוד בדיקות השתן שעשיתי תקינות , אין צריבה ואין דם - לא צריך להתרגש . בנוסף, לפני שנה עשיתי אולטרסטונד כיס שתן וכליות - והכל תקין. עשיתי גם לפני שבועיים בדיקות דם מורחבות והכל תקין, כולל כליות (סוכר קצת גבוה-103). השאלה שלי- האם כמו שהאורולוג אמר לא להתרגש מזה יותר מדי , או מומלץ לעשות בדיקות נוספות? יש לציין כמה דברים נוספים: * אני בן 30 * שותה כוס נס קפה אחת ביום * לא מעשן ולא שותה אלכוהול בכלל (גם לא בירה ולא יין) * בחודשיים האחרונים יש לי גם הרבה שלשולים, צואה רכה (לפעמים 5-6 פעמים ביום) והרבה גזים. בינתיים בבדיקות שעשיתי הכל תקין, צריך לעשות בדיקות דם וצואה נוספות.

שלום דניאל. האורולוג צודק. כל עוד הבדיקות תקינות, אין סיבה לדאגה. יש תרופות שיכולות להקל עליך, אם זה מפריע לך במידה כזאת שמצדיקה בעינייך נטילת תרופה.

28/07/2019 | 11:44 | מאת: דניאל

תודה על המענה. אשמח לדעת איזה תרופות למשל יכולות להקל עליי? כי יש לפעמים ימים בלתי נסבלים שאני בעבודה וצריך ללכת כל חצי שעה לשירותים. אשמח לדעת לגבי תרופות שאפשר לקחת ביחד עם התרופות הבאות: מירו אלפרליד בונדורמין סטופיט תודה

יש שני סוגים של תרופות ש"מרגיעות" את השלפוחית, ע"י הרפיה של השריר שנמצא בדופן השלפוחית. סוג אחד הוא תרופות אנטי-מוסקריניות (נוביטרופן, טוביאז, דטרוזיטול, ספסמקס). הבעיה שעלולת להיות תופעות לוואי כמו עצירות, יובש בפה. הסוג השני היא תרופה בשם בטמיגה שיחסית אין לה תופעות לוואי משמעותיות.

לבעלי ,אולטרהסאונד ממצאים : כליה ימנית: גודל ומבנה תקין.ללא אבנים או הידרונפורוזיס. "ציסטה קורטיקלית 12*17 מ"מ עם הסתיידות היקפית. מה המשמעות? כליה שמאלית תקין

שלום ירון. המשמעות היא שמדובר בציסטה "מורכבת". כדי להבין באמת מה המשמעות, צריך להסתכל על התמונות של האולטרהסאונד, ובמידת הצורך אפילו לעשות סיטי כדי לאפיין את הציסטה.

ממליצה לך לקחת את בעלך להמשך בירור. אצל רופא מומחה, אורו אונקולוג אישית מכירה את פרופסור דן ליבוביץ אבל לכי לכל מומחה בתחום שאת חשה נוח ותוכלי לקבוע תור בהקדם.

17/07/2019 | 09:48 | מאת: יצחק

שלום רב לפני שבועיים עברתי אידוי ערמונית בשיטת TURP. הבעיה שלי היא שאני עדיין מדמם בזמן מתן שתן. אני שותה הרבה לפי הנחית המנתח אבל אין שיפור בנושא וזה מאד מטריד. השאלה שלי האם זה זמן סביר לדימום וממה זה נובע? לתשובתך אודה

שלום יצחק. דימום מכלי דם קטנים באזור הניתוח יכול להימשך למשך מספר שבועות לאחר הניתוח. במיוחד אם המטופל נוטל תרופות שמעכבות את מנגנון הקרישה של הגוף. בעניין זה משמעותי לדעת מה מידת הדימום, ולכן אני ממליץ שתעמוד בקשר עם הרופא המנתח, כדי שהוא יידע אם מדובר בדימום קל שיכול להיות לאחר הניתוח או בדימום יותר משמעותי שמצריך התערבות.

13/07/2019 | 10:55 | מאת: אמיר

שלום לך דר אני בן 64 בריא ללא מחלות רקע .סוכר בסביבות100 לא מעשן.עושה הליכה 5פעמים בשבוע 50דקות כל פעם לפני 9 שנים אובחנתי בסרטן הערמונית ממוקד psa6.5 גליקסון3+4.עברתי ניתוח רדיקאלי של הערמונית והבלטות.psa אחרי הניתוח0.09ולאחר כשנה 0.19 עברתי 33 הקרנות וקיבלתי 2זריקות לוקרים מאז psa0.004 לפני יומים עשיתי בדיקה מעקב התוצאה 0.01 מה זה אומר ומה עלי לעשות אני דואג מאוד ולחוץומזכיר לי את יום גלוי הסרטן. תודה על תשובה מהירה

שלום אמיר. PSA 0.01 אחרי ניתוח והקרנות וטיפול הורמונלי הוא עדיין מאוד נמוך. הבדיקה לכשעצמה לא אומרת שום דבר. בשביל לחשוד בחזרה של המחלה, אנחנו צריכים לראות כמה בדיקות במגמת עליה הרבה יותר משמעותית.

11/07/2019 | 12:08 | מאת: D

במעקב אחרי THG ממצא 1.האם גידולים 4 מ"מ יכולים להיות שפירים כאשר הציטולוגיה שלילית 2.קראתי על מערכת בשם EPICHEK BLADDER שיכולה לזהות גידולים ללא בדיקה פןלשנית.ייתכן שהמערכת תכנס לבתי החולים ?

שלום. 1. גידולים בשלפוחית יכולים להיות שפירים במיעוט המקרים. כאשר הציטולוגיה שלילית, גידולים קטנים עדיין יכולים להיות ממאירים, אבל בדרך כלל הם בדרגת אגרסיביות נמוכה (low grade). 2. הבדיקה של אפיצ'ק אכן יכולה לזהות חזרה של גידולים בשלפוחית ללא ציסטוסקופיה, בעיקר כשמדובר בחזרה של גידולים שהם אגרסיביים יותר (high grade). בינתיים המערכת לא קיימת בבתי חולים, אם כי האורולוג בבי"ח יכול להפנות לבדיקה, והמטופל יכול לעשותה על חשבונו.

09/07/2019 | 13:31 | מאת: ערן

שלום, אני בן 44, עברתי לפני יותר מ 20 שנה ניתוח הידרוצלה באשך שמאל שלאחריו אני סובל ברוב הזמן מכאבים. עשיתי עשרות בדיקות אולט אשכים שלא הראו ממצא משמעותי למעט סימנים של דלקת לעיתים. רציתי לדעת אם בדיקת MRI תוכל לתת עוד מידע שיסביר את הכאבים.

שלום ערן. MRI הוא לא בדיקה טובה כשמדובר באשכים. בגלל הנגישות שלהם, US היא הבדיקה הטובה, אבל גם היא טובה מבחינה אנטומית. היא מראה את מבנה האשך ומה שמסביבו, ויכולה להראות זרימת דם בתוכו. אתה מתאר כאבים של 20 שנים עם בדיקות אולטרה-סאונד תקינות. נשמע כאילו מדובר בפתולוגיה עצבית באשך ואת זה אין בדיקה שיכולה להדגים.

01/07/2019 | 12:11 | מאת: פ.כ

בן 81, לפני 3 וחצי שנים ניתוח להוצאת TCC OF BLADDER בבדיקת שתן לציטולוגיה ,במעקב חצי שנתי נמצא: "leukocytes'' urothelial cells' partly with moderatc atypia' ; bacterieal colonies. בבדיקת שתן אין עדות לתאים לבנים או אדומים. בתרבית שתן ,אין צמיחה. מה המשמעות של המימצאים?

יש תאים שלא נראים תקינים לחלוטין, אבל לא נראים חשודים לסרטניים, אחרת הדבר היה מצויין בפירוש. המשמעות היא להמשיך את המעקב.

27/06/2019 | 10:20 | מאת: יגאל

שלום דוקטור! יש לי PSA 4.3, ערמונית 75, גיל 58. האם יש צורך להפסיק נטילת של TAMSULOSIN לפני בדיקת דם ל-PSA? תודה רבה

שלום יגאל, אין צורך להפסיק טמסולין לפני בדיקת PSA. יש צורך לא לקיים פעילות מינית 48 שעות לפני הבדיקה.

25/06/2019 | 15:27 | מאת: אמיר

לפני 5 שנים היה לי תסביב אשך שמאלי והחלט לכרתת אשך . לפני חודש חזרתי לבית חולים באבחנה אבדידימיטיס דלקת אשך שני . ואמרו לי כי בניתוח שעשיתי לא נעשה הקבעה לאשך השני הטוב וזה אומר שאני עדייו בסכנה תסביב אשך שני האם מומלץ לעשות הניתוח הקבעה ?

שלום אמיר. שאלה טובה ולא שגרתית. אפשרות אחת היא להשלים קיבוע של האשך שנשאר. אפשרות אחרת היא להיות יותר מודע למשמעות של כאבים באשך ולסיכון שמדובר בתסביב ולהגיע לבית החולים מוקדם יותר כשזה קורה. היות שכבר איבדת אשך אחד, הייתי נוטה להמליץ על האפשרות הראשונה.

25/06/2019 | 10:35 | מאת: אמיר

לפני כמה שנים עברתי ניתוח להוצאת נוזלים באשכים עקב נפיחות באשכים. שמתי לב ששוב האשכים התנפחו(כתוצאה יש לי קושי בהליכה ישרה ובישיבה מפריע קצת) ובנוסף יש לי לפעמים כאבים בבטן התחתונה.

מה שאתה מתאר נשמע כמו חזרה של נוזלים מסביב לאשכים ("הידרוצלה"). אבל כדי לדעת אם יש סרטן או לא, צריך לעשות בדיקה גופנית של האשכים ע"י אורולוג וכדאי גם לעשות US.

20/06/2019 | 16:27 | מאת: ר

שלום עד כמה מדויקת מדידת גודל ונפח ערמונית ב us בטן תחתונה? האם יתכן שלאורך זמן ערמונית שפירה (על פי mri) תגדל למרות נטילת דואדרט?

שלום. בדיקת US בטן תחתונה היא לא מאוד מדוייקת לגבי מדידת גודל הערמונית. הבדיקות היותר מדוייקות הן US טרנס-רקטלי ו-MRI. זו, אני מניח, גם התשובה לשאלתך השניה. סביר להניח שאם נצפתה עליה בגודל הערמונית על טיפול בדואודרט בבדיקת US בטני, מדובר בטעות של הבדיקה.

22/06/2019 | 17:19 | מאת: ר

נניח שהמדידה לא מדויקת, האם יתכן שהערמונית נשארה באותו גודל למרות טיפול בדואדרט? האם חלילה זה אומר שיש לחזור לחשוד בטפו טפו לא מעוניין לימר את המילה, שנשלל גם ב mri לפני שלוש שנים, גם בירידת psa לפני שנה וחצי וגם בבדיקה רקטלית של האורולוג לפני חצי שנה? האם מנגנון הקטנת הערמונית על ידי הדואדרט תלוי בסיבה שהיא גדלה מלכתחילה? אני מנסה לנסח בעקיפין את השאלה אך ברור לך ממה הפאניקה.. תודה מראש

ברוב המקרים של סרטן ערמונית, זו לא הסיבה להגדלה של הערמונית. ברוב המקרים של הגדלת ערמונית הסיבה היא שפירה. שום דבר ממה שתיארת הוא לא סיבה לחשוד בסרטן.

19/06/2019 | 10:57 | מאת: גורי

שלום דר קרן פז בדוח תוצאות פתולוגית כתוב אבחנה T73020 LEFT URETER M81303 ותיאור מיקרוסקופי PAPILLARY LOW GRADE UROTHELIAL CARCINOMA )pta האם אין סתירה באבחנה ש pta המשמעות שזה לא פולשני ובM81303 לפי מה שקראתי זה סרטן פולשני אשמח לקבל הסבר מלומד כמו כן לפרוסקופיה שעשו לי היו גידולים קטנים בשופכן האמצעי וגם בשופכן העליון האם יש לכך משמעות תודה

שלום גורי. אני חייב להודות שרוב הרופאים, כולל אותי, לא מכירים את הקודים בעל פה. אני מאמין שגם הפתולוגים שכותבים את התשובות הם אנושיים. לכן, אנחנו מתייחסים לטקסט הכתוב שמפרט את התשובה. במקרה של מה שכתבת: Ta, כלומר גידול שטחי, Low grade - בעל התמיינות גבוהה או אגרסיביות נמוכה.

14/06/2019 | 12:24 | מאת: אהרן

האם קיימת משחה או טיפול אחר להקלת הכאב הנוצר ביציאת חוט הסטנט מהפין?

שלום אהרן. אין משהו מוכר לי מעבר למשככי הכאב הרגילים ובעיקר סבלנות עד להוצאת הסטנט.

12/06/2019 | 15:26 | מאת: איולה

שלום, אשמח מאוד לקבל הסבר ופיענוח של התוצאות המצורפות כאן. תודה רבה!

שלום. אני לא רואה את הבדיקה המצורפת.

שלום בעלי בחול" לאחרונה לא הרגיש טוב בבדיקות הדם psa התוצאה היתה 10.87ng/ml בבדיקה נוספת שנערכה 15 יום לאחר מכן התוצאה היתה 13.7 ng/ml האם זה מעיד על משהו הכיוון היה בפרוסטטה אודה לך אם זה יהיה אפשרי להבהיר לי את תוצאות הבדיקה תודה

שלום. PSA גבוה קשור לסיכון שבביופסיה נאבחן סרטן ערמונית. אבל יש עוד סיבות ש-PSA יכול לעלות. לדוגמא, דלקת או זיהם בערמונית או בדרכי השתן התחתונות. את כותבת שבעלך לא הרגיש טוב. לכן, יש צורך לבצע בדיקות שתן כדי לראות אם יש לו דלקת, לטפל בהתאם, ולחזור על ה-PSA אחרי חלוף הדלקת.

28/05/2019 | 15:46 | מאת: גורי

לפני ארבע שנים היה לי סרטן שלפוחית השתן ta דרגה נמוכה עם מוקדים של דרגה גבוהה וכעת יש לי סרטן השופכן האם זה מוגדר כסרטן מולטיפוקלי והאם זה מעלה את הסיכון להתקדמות המחלה תודה

שלום גורי. זה מוגדר מסרטן מולטי פוקאלי, אבל הטיפול כרגע צריך להיות מרוכז בשופכן. הסיכון להתקדמות תלוי בדרגת האגרסיביות של הגידול ובחדירה שלו לדופן השופכן.

1 ... < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > ... 26