פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
963 הודעות
914 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

במרשמי קופת חולים שאני מקבל הרי שכאשר אני הולך עימם לבתי מרקחת של קופת חולים כללית הם מציעים של טבע או חברה אחרת ולא של פייזר.1.האם יעילותם והשפעתם שוות ערך לכדורי פייזר.2.האם ידוע לך על בתי מרקחת במרכז שאני יכול לקנות עם מרשם קופת חולים כללית כדורים אלו של פייזר.בתודה מראש ושנה טובה לך ולמשפחתך

שלום מני. לאחר שנגמר הפטנט של פייזר על הויאגרה, התחילו גם חברות אחרות לייצר ולשווק את התרופה. זו אמורה להיות אותה המולקולה שהיא הרכיב הפעיל. הדרך הכי טובה לדעת היא לנסות.

27/09/2016 | 00:37 | מאת: יונה

שלום, האם הבדיקה הנ"ל מומלצת לכל גבר מגיל מסויים , או שרצוי לבצעה רק כאשר יש סימנים אחרים שמעוררים חשד שיש ממאירות בערמונית? במקרה של בן זוגי, עשה כמה בדיקות כאלו בשנות ה-50 שלו, שהיו תקינות ולאחר מכן בעצת רופא המשפחה הומלץ שלא לעשותה באופן רוטיני. הבנתי שיש מחלוקת בנושא בין רופאים לגבי עצם ביצוע הבדיקה כבדיקת סקר. מה דעתכם בנושא? תודה

שלום יונה. אכן, יש מחלוקת בין הרופאים לגבי הנחיצות בבדיקת PSA כבדיקת סקר. המחלוקת התחילה כשארגון גדול ופדרלי בארה"ב לרפואה מונעת קבע שה-PSA אינו טוב כבדיקת סקר. הוועדה לא כללה אורולוג בין שורותיה. היא הסתמכה על שני מחקרים גדולים שהשוו בין סקר כללי של אוכלוסיה עם PSA ולבין קבוצה שלא עברה סקר. בשני המחקרים יש בעיות מתודיות שמשפיעות על פירוש התוצאות. ארגון האורולוגים האמריקאי יצא חוצץ נגד הקביעה הזאת. הטענה היא שמאז שהתחלנו להשתמש ב-PSA כבדיקת סקר, אנחנו מגלים את המחלה בשלב יותר מוקדם, ומגלים פחות מקרים, שבהם הסרטן כבר שלח גרורות. החשש הוא שאם נפסיק להשתמש ב-PSA, נחזור לימים שבהם המחלה אובחנה כשהיה מאוחר מדי לטיפול שיכול להביא לריפוי מלא. לכן, לכל איגוד יש המלצות שונות לגבי ה-PSA. אני נצמד לקווים המנחים שפירסם MSKCC. לפיהם כדאי לבצע בדיקה ראשונה של PSA בגילאים 45-49, ולהחליט על המשך מעקב לפי הערך של ה-PSA. זאת כמובן לאחר קבלת הסבר על מגבלות הבדיקה.

27/09/2016 | 21:27 | מאת: יונה

26/09/2016 | 13:01 | מאת: איתן

שלום, בבקשה שים לב לשאלת המשך שלי בתאריך 21/9 תודה

שלום איתן. למיטב ידיעתי לא קיימת האפשרות כיום לבדוק גנטית את הרקמה כדי להתאים טיפולים מסויימים ספציפיים לגנום מסויים. בדיקה בשם DECIPHER בודקת 22 גנים ונותנת הערכה לגבי הסיכון לפתח גרורות תוך 5 שנים. חשוב לדעת האם תוצאה מסויימת תשנה את הטיפול, כדי להחליט אם כדאי לבצע בדיקה. אם החלטת לבצע הקרנות בגלל עליית ה-PSA, החלטה שהיא סבירה בעיניי, אזי התוצאה של הבדיקה לא תשנה את אופי הטיפול.

25/09/2016 | 18:17 | מאת: אלי

בן 52 PSA לפני ניתוח15.9 , לאחר ניתוח נמצא גליסון 5+4 PT3B עם PSA לאחר חודש וחצי 0.11 ושוליים לא נקיים. מה הדחיפות להתחיל בהקרנות במצב כזה , כמה זמן רצוי להמתין בין הניתוח להקרנות האם יש תקופת מינימום להמתנה לצורך החלמה , אני מרגיש טוב ושולט בשתן בד"כ. האם קצב עלית PSA יכול להיות מהיר במצב כזה או שהמתנה של חודשים בין הבדיקות הוא סביר ? סטטיסטית מה שיעורי ההחלמה בנתונים כמו שלי ??

שלום אלי. במצב שאתה מתאר, יש יסוד סביר לחשוש שעדיין יש תאי סרטן בגוף. אנחנו יודעים שאם לא מחכים שה-PSA יעלה, אלא מטפלים בהקרנות, זה משפר את הפרוגנוזה. בכל זאת, ממתינים לפחות חודשיים שלושה עד להחלמה של אזור הניתוח ולחזרת השליטה על השתן. לגבי שעורי ההחלמה, אם לא היה סרטן בקשרי הלמפה שהוציאו יחד עם הערמונית, ואם תעבור את ההקרנות, יש סיכוי של כ-70% לא למות מסרטן ערמונית ב-15 שנים הקרובות.

21/09/2016 | 21:26 | מאת: גבי

שלום כתבתי לך בעבר וגם הייתי אצלך במרפאה ובדקת אותי כי לפני 3 חודשים בוצע בי מין אוראלי בצורה מאוד אגרסיבית. בצעתי בדיקות הרפס 5 וחצי שבועות מהמגע ו13 שבועות מהמגע להרפס 1 2 igG igM התוצאות חזרו שליליות. לפני מספר שבועות חשתי עיקצוצים מלווים בכאב במשך יום וחצי באיבר המין דברתי עם רופא מחלות זיהומיות שאמר שלאור התוצאות הללו עליי להתייעץ עם אורולוג .ממה יכול לנבוע עיקצוצים כאלה?אני מאוד מודאג

21/09/2016 | 21:28 | מאת: גבי

בנוסף היו תחושות של צריבות בפין וכאבים בפין בתקופה האחרונה

21/09/2016 | 22:50 | מאת: גבי

הכאבים גרמו לי לתחושה של בחילות...

שלום גבי. אחרי הבדיקות אתה יכול להיות רגוע שאין לך הרפס. אחרי שבדקתי אותך אני יכול להגיד שאני לא מצאתי סיבה מדאיגה לתחושות שאתה מרגיש.

שלום רב , בבדיקת US נמצאה "צוסטה קורטיקלית בקוטר 1 ס"מ עם מחיצה " . מה זה אומר ? האם נדרש המשך ברור ? אם כן איזה ברור ? בברכה יקי

אני מבקש להוסיף : כמובן שמדובר ב US דל הכליות תודה יקי

שלום יקי. צריך לראות את ה-US. אם הציסטה היא עם מחיצה עדינה בלבד, אפשר להסתפק במעקב ע"י CT או US.

19/09/2016 | 22:33 | מאת: רוני.

שלום רב דוקטור. ברצוני לשאול: מהו גודלה התקין (לערך) לערמונית לבחור בסביבות גיל ה-40? כמו כן איך ניתן לשמור, לשמר, ערמונית תקינה ובריאה (עד כמה שאפשר) במשך השנים? תודה מראש!!

שלום רוני. גודל ערמונית לא מוגדלת הוא כ-15-20 מ"ל. הימנעות מהגדלה שפירה או מסרטן היא קשה. אין כרגע שינוי מומלץ באורח חיים שהוכח במחקר משכנע שיכול להקטין את הסיכונים להגדלה או לסרטן בערמונית.

26/09/2016 | 17:25 | מאת: רוני.

18/09/2016 | 09:16 | מאת: מני

ידוע לי שברמות מתחת ל8 יש לקחת וגם בין 8ל12 רצוי.במעדה ואני נוטל זריקות אלו במשך שנתיים כל 3 חודשים מתי אוכל לדעת באמת את רמת הטוסטרון הנכונה.כלומר אם אבדק עכשיו יכול להיות שתהיה למשל 16 בגלל הזריקה.האם כחודשיים אחרי הצורך בזריקה משמע 5 חודשים ממתן זריקה אחרונה ייתן תמונת מצב אמיתית יותר?

שלום מני. אתה שואל שאלה שהיא יוצאת דופן. בדרך כלל אנשים שואלים תוך כמה זריקות הרמה של הטסטוסטרון מגיעה לרמה התרפואיטית, כלומר הרמה הרצויה. אנחנו יודעים שאחרי כמה זריקות של נבידו, הרמה בגוף נשארת בתחום של הרמות הרצויות, זאת אומרת שבסוף שלושת החודשים ממש לפני הזריקה הבאה, הרמה לא אמורה לרדת מתחת ל-12, ואז מוסיפים את הזריקה ומונעים מהטסטוסטרון לרדת יותר. כמו שאני מבין, השאלה שלך היא תוך כמה זמן ממתי שאתה מפסיק את הזריקות, יעלם מהגוף הטסטוסטרון שהגיע מהזריקות, ומה שיהיה זה רק טסטוסטרון שמיוצר בגוף. קודם כל, אני לא כל כך מבין למה זה משנה. לפני שהתחלת את הטיפול בנבידו בטח בדקת את רמת הטסטוסטרון בדם. אני המניח שהרמה היתה נמוכה, בגלל שעובדה שהתחלת נבידו. אין סיבה לחשוב שעכשיו, תוך כדי שאתה מקבל טסטוסטרון "חיצוני", הגוף שלך מייצר יותר טסטוסטרון. ההיפך הוא הנכון. הטסטוסטרון שאתה מקבל בזריקה פועל על מנגנון משוב שלילי בגוף, שמדכא את ייצור הטסוטוסטרון הטבעי שלך. כלומר, אם תפסיק את הזריקות, הרמה של הטסטוטסרון תרד לערכים שהם נמוכים מדי. הם כנראה יהיו נמוכים יותר מהערכים שאתה התחלת איתם. בנוסף, כיוון שהיתה בעיה בייצור הטסטוסטרון בגוף מלכתחילה, אנחנו יוצאים מתוך נקודת הנחה שהמצב הזה לא השתנה.

19/09/2016 | 11:05 | מאת: מני

ראשית כל הכבוד על תשובה כה מפורטת ומקצועית.אתה מחזק למעשה את דעתי.האורולוג שלי שהיה לי טסטורון ברמה 10קבע לי נבידו שמאד עוזר לי מזה שנתיים.בבדיקה האחרונה התוצאה היתה 22 והוא משום מה החליט להפסיק לי בניגוד לרצוני.אני צריך לקבל ב1 ל10 והוא אומר שלא אקבל וב1/12אעשה בדיקת דם.רק אם תהיה נמוכה הוא ישקול זאת!.אני חושש מאד שלא אתפקד בלי זה.מה עושים??

18/09/2016 | 09:12 | מאת: מני

בעקבות פעילות מינית נגרם שטף דם של 1.5 עד 2 סנטימטר.יש כאבים שנוגעים באיזור.יש מה לעשות או שעובר לבד.תוך כמה זמן עובר והאם אפשר לפעול רגיל בתחום המיני

שלום מני. לפי התיאור, קרוב לוודאי שמדובר בקרע של ווריד יחסית שטחי, מתחת לעור. אם זה המקרה, זה אמור לעבור לבד. מה שחשוב זה לשלול קרע יותר עמוק של המעטפת של הגופים הווסקולריים בפין. לכן, אני ממליץ לפנות בהקדם לבדיקת אורולוג.

14/09/2016 | 20:48 | מאת: פיני

שלום ד"ר. להלן ממצאים בדיקת Trus ערמונית. אזור פריפריאלי: סימטרית הומוגנית,באונה ימנית ממצא היפודנסי בגודל 1.2סמ חשוד. קופסית של הערמונית: בילתי סדירה באזור הממצא. שלפוחית הזרע: סימאריות לא מורכבות. נפח ערמונית 27 סמקצת הערות: ערמונית הומוגנית,באונה ימנית ממצא חשוד. מומלץ להשלים בירור עלידי ביופסיאת של הערמונית. PSA אחרון של הערמונית 4.66.ליפני כשלושה חודשים 3.46. במשך 4 שנים psa נא סביב 2.85-3.46. ערמונית אלסטית. גיל: 55. אח חולה בסרטן הערמונית. האם יש מקום לדאגה??????

שלום פיני. יש כמה נתונים בתיאור שלך שמחשידים לסיכון גבוה יחסית לאבחן סרטן ערמונית בביופסיית ערמונית, יחסית לגבר בגילך. אף אחד מהנתונים האלה לא מספיק בפני עצמו לעשות את האבחנה. כדי לאבחן או לשלול סרטן ערמונית צריך לעשות ביופסיה של הערמונית.

14/09/2016 | 08:24 | מאת: איתן

שלום, בן 58, PSA 5.8 לפני הניתוח, שנתיים וחצי לאחר ניתוח רדיקלי, גליסון 3+4, EPE שלילי, שוליים חיוביים, T2C. עם PSA שירד למינימום של 0.04 ולאחר 9 חודשים התחיל לעלות עד ל 0.17 כיום. אני לקראת הקרנות שיהיו לא רק לאפקס ובסיס הערמונית אלא גם לצינור השתן וחיבורו לשלפוחית, ושאלותי: 1. מה הסיכוי ב % לפגיעה בחלחולת ובשלפוחית וצינור השתן? האם כעבור שנתיים שלוש צפוי שיפור או להיפך? כיום הכל תקין. 2. מה הסיכוי ב % לפגיעה בעצבי הזיקפה וצינורות הדם לפין? האם כעבור שנתיים שלוש צפוי שיפור או להיפך? כיום הכל תקין. 3. איך ניתן לקבל החלטה מושכלת האם להתחיל בכלל עם ההקרנות על ניזקיהן מול הצלחה במיגור מוחלט של הסרטן בשלב המקומי? יש מובהקות סטטיסטית ומהי, להצלחת טיפול כזה בתוספת שנות חיים מול פגיעה באיכות החיים? כנ"ל בסרטן מישני צפוי באיברים הנ"ל עקב נזקי קרינה? תודה

שלום איתן. אתה שואל שאלות שהן מאוד טובות ורלוונטיות לעניין. אנסה לענות למיטב הידע הקיים. 1. מטופלים בקרינה לערמונית (או למיטת הערמונית במקרה שלך) עלולים לסבול מתופעות שקשורות למערכת השתן ולמערכת העיכול (בעיקר תכיפות במתן שתן, דחיפות, צריבה במתן שתן, שלשולים). יש עבודות שמראות שעד 40% מהמטופלים סובלים מתופעות אלו. עם זאת, אצל רובם מדובר בתופעות קלות יחסית שלא מאוד פוגעות באיכות חייהם. אצל חלק מהאנשים התופעות חולפות, אבל אצל חלקם לא. 2. לאחר קרינה לאיזור רואים שעורי פגיעה בזקפה של כ-30-40%. בדרך כלל מדובר בפגיעה שהיא לא הפיכה. עדיין ניתן לנסות טיפולים בהפרעות זקפה, במידה ויש פגיעה. 3. כאן הידע הקיים הופך את התשובה למסובכת. קיימות עבודות רבות, אבל לא עבודה אחת שנותנת תשובה חד-משמעית. אנחנו יודעים שחלק מהאנשים שמפתחים עליה ב-PSA אחרי ניתוח, לא יפתחו בהמשך גרורות ולא ימותו מהמחלה. הסיכון תלוי במאפיינים הפתולוגיים של הסרטן, ברמה של ה-PSA לפני הניתוח וברמה שלו לפני תחילת הטיפול בהקרנות. עם זאת, באופן כללי, אנחנו יודעים שבאנשים שיש להם עליית PSA אחרי ניתוח, טיפול בהקרנות מאריך את משך הזמן שהם חיים ללא חזרה של סרטן ערמונית, מוריד את הסיכוי שהם יזדקקו לטיפולים נוספים בהמשך, וגם מוריד את שעורי התמותה מסרטן הערמונית. אנשים שהיו להם שוליים חיוביים בפתולוגיה של הניתוח, נחשבים לכאלה שיכולים "להרוויח" יחסית יותר מטיפול בהקרנות למיטת הכריתה. לגבי סרטן משני כתוצאה מקרינה: הסיכון קיים, אבל הוא מופיע לאחר טווח שהוא יחסית ארוך. הגישה היא כשיש צורך בקרינה לאזור בגלל סרטן, ואין חלופה טיפולית אחרת, כדאי לנסות ולטפל בסרטן שקיים עכשיו. אני מקווה שעזרתי.

21/09/2016 | 19:07 | מאת: איתן

שלום רב, אתה אכן עוזר לא רק במה שאתה כותב אלא גם במה שלא נכתב או מנוסח בזהירות, ואני מבין שלא בכדי. האם יש ידע/ניסיון לגבי בדיקה גנומית של הרקמה הפתולוגית (נשמרת עבורי למשך 7 שנים) בהקשר להתאמת טיפול ספציפי לסרטן ערמונית? לדוגמא האם הוא עתיד לשלוח גרורות ולאן, תרופות ספציפיות מותאמות אישית וכו' תודה

13/09/2016 | 12:02 | מאת: רונן

בשאלה הקודמת מה המשמעות של הממצא הראשון?מה זה אומר ההתעבות הזו?

לפי התשובה הכתובה של האולטרהסאונד, זה לא ברור. כאמור, כדי לדעת, אתה צריך לעבור בדיקה גופנית.

13/09/2016 | 12:00 | מאת: רונן

יש הפרעות בהשתנה כבר הרבה זמן אחרי הטראומה הזו אני מרגיש שזה נהייה חמור יותר...

אתה צריך להיבדק ע"י אורולוג

12/09/2016 | 18:33 | מאת: רונן

עברתי אולטראסאונד בדרכי השתן באשכים ואיבר מין.לאחר טראומה שעברתי שם במהלך יחסי מין.רציתי לשאול על משמעות של כמה מהתוצאות משום שהרוב נראה תקין למדיי 1.איבר מין - אינני מזהה רבדים מוקדים סביב איבר המין הגופים הקוורנזיים סימטריים. יש לציין התעבות בלתי ספיציפית של הרקמה הרכה סביבם. 2.שלפוחית שתן-תקינה אין עדות לאבנים בתוכה .לאחר התרוקנות שארית שתן גדולה .נפח משוער 260 סמק. 3.ערמונית מוגדלת במידה בינונית 36*31*32 ממ בבדיקת דופלר צבע מודגם jet sign דו צידי

שלום רונן. הממצא היחיד שהוא לא תקין הוא שאחרי שהתבקשת להתרוקן נשארה בשלפוחית שארית גדולה יחסית של שתן. יש לך הפרעות השתנה?

31/08/2016 | 14:05 | מאת: פיני

שלום ד"ר נכבד.אני נמצא במעקב psa כ5 שנים עקב סרטן ערמונית במשפחה. להלן תוצאות psa. Psa2.83-8/12 Psa2.55-9/13 Psa3.11-2/15 Psa2.85-3/15 Psa3.38-3/16 Psa3.46-5/16 בבדיקות רקטאליות ערמונית חלקה מעט מוגדלת כ38 גרם(באולטרסאונד) כמו כן יש לי אבן קטנה בכליה. קם 1-2 פעמים בלילה. מטופל באקספורג ליתר לחץ דם.(מאוזן) סיאליס 5 מג בן 55 מצב בריאות תקין. שאלה: האם עליה מתונה כמו אצלי בערכים של psa נחשבת תקינה המאפשרת להישאר המעכב, או אלי לעבור ביופסיה לאור מקרה של סרטן ערמונית מדרגה ראשונה (אח)? תודה על העזרה. בכבוד רב פיני.

שלום פיני, השינוי ב-PSA הוא באמת מאוד מתון. לאור הנתונים שמסרת, אני מעריך שהסיכוי לגלות תאי סרטן אם תעבור ביופסיה יהיה 20-25%. אבל, ברוב המקרים שמגלים תאי סרטן, מדובר בסוג שהוא מאוד לא אגרסיבי, ושלרוב אין צורך לטפל בו. אני מעריך שהסיכוי שיאובחן בביופסיה סרטן שהוא משמעותי קלינית נא סביב 4%. כלומר, מתוך 100 גברים עם הנתונים שלך שיעברו ביופסיה, יתגלה סרטן משמעותי בארבעה.

דר קרן פז שלום רב. עשיתי השבוע ביופסיה fusion לערמונית. עדיין לא קבלתי תשובות. כפי שמקובל בחול ברצוני לדעת האם ניתן בארץ לקבל מבית החולים את השקפים על מנת לקבל חוות דעת שניה? לצורך החלטה על סוג הטיפול. וגם להמשך מעקב ואם כן האם יש מכונים פרטיים בארץ שאליהם ניתן לשלוח את השקפים? (נקווה של אצטרך) בתודה מראש

שלום ויקטור, באמת מקווה שלא תצטרך. זכותך להוציא את החומר מהמכון הפתולוגי לאחר שתחתום על מסמכים שאתה נושא באחריות לחומר. יש מכונים פתולוגיים בארץ שיבצעו חוות דעת שניה.

25/08/2016 | 19:13 | מאת: יניב

מה לדעתך הטיפול המומלץ במחלת פירוני?

שלום יניב. אני חושב שהמקום הנכון יותר לשאלה זו הוא בפורום אורולוגיה כללית.

25/08/2016 | 07:05 | מאת: איתן כהן

שלום דוקטור, אצירת שתן לאחר שנה ללא בעיות. אבי 80 סרטן התחלתי מספר שנים ללא ניתוח. פיאסאיי12. היה בטיפול באומניק. מאז אצירת השתן אבודרט גם. עכשיו אחרי ניסיון גמילה. ראשית שאלה טכנית מה הסיבה לקטטר סליקון שהשתן נוזל דולף הצדדים? זה בעיה בעובי הקטטר? או שזה סימן שאין צורך בקטטר? שאלה שניה האם טיפול באבודרט בלבד כעת עם המשך קטטר הוא אופטימלי לאצירת שתן כאשר יש תאים סרטניים? הציעו קסודק? לפני שנה שהיתה אצירת שתן קיבל אנדראקאור לחודש עם תופעות לוואי לא טובות חולשה קשה. האם אבודרט יכול לבד להוריד אצירת שתן בלי אומניק? כעת עם הקטטר. עד לגמילה הבאה סכה 60 יום יהיו. או שכדאי לשלב תרופה נוספת. הקסודקס זה כמו אנדרוקאור? האם ישנן שיטות גמילה שונות מקטטר? בביתיולים מוציאים קטטר שותים ואחרי שעתיים מודדים שארית. בקופתחולים. מוציאים מחדירים 300ססי מים ושותים 2 כוסות מים. ומחכים שעתים שלוש ומודדים? מה פשר ההבדל? בגמילה אחרונה אחרי חודש קטר יצאו אחרי שעה 5 פעמיים שתן אבל במדידה היה 300. האם העובדה שיצא שתן רגיל יכול להעיד שכן ניתן להוציא את הקטטר? קימות גישות שונות לגמילה או שאני טועה?

שלום איתן. אתה שואל הרבה שאלות ויהיה קשה לענות על כולן בפעם אחת. בנוסף אני יכול לענות לך רק באופן כללי, ולא ספציפית לאביך, מפני שלא בדקתי אותו ויש עוד הרבה דברים שאני צריך לדעת עליו לפני שבאמת אפשר להחליט מה הטיפול הטוב ביותר. אני אנסה באופן כללי לענות. שתן שנוזל מסביב לקטטר יכול להיות סימן שהקטטר חסום. אם הוא לא חסום זה יכול להיות בגלל התכווצויות של השלפוחית מסביב לקטטר, מה שגורם לשתן לצאת דרך הקטטר וגם מסביבו. במקרה כזה שינוי עובי הקטטר לא ממש יעזור. זה גם לא סימן שלא צריך קטטר.

23/08/2016 | 22:55 | מאת: מיקי

שלום אני בן 69, כל השנים הערכים של PSA נעו בין 0.52 ל 0.7 (ב2008) ואחרי זה ירד ל0.58 החודש עשיתי בדיקה אחרי 17 חודשים שלא עשיתי והערך עלה מ 0.58 ל-0.86 . בדיקת רופא לפני כחצי שנה הייתה תקינה . אציין שהערך האחרון (0.86) נעשה אחרי ערב קודם של פעילות מינית - ושאלתי כיצד להתייחס לשינוי בערכים .

שלום מיקי. את הערך של ה-PSA צריך לפרש בהקשר הקליני. האם אתה אחרי ניתוח ערמונית? האם אתה נוטל תרופות שיכולות להשפיע על הערמונית ועל ה-PSA. באופן כללי, אם אתה לא אחרי ניתוח ערמונית ולא נוטל תרופות שמורידות את ה-PSA, אזי כל ערך מתחת ל-1 אומר שיש סיכון קטן מאוד שבביופסיות ערמונית יאובחנו תאי סרטן.

25/08/2016 | 19:42 | מאת: מיקי

תודה על תשובתך, ובהמשך אני לא אחרי ניתוח הסרה ולא לוקח תרופות ושאלתי האם יתכן שפעילות מינית ערב קודם העלתה את הערך? האם יש טעם לחזור על הבדיקה? תודה

שלום רב,פניתי אלייך לפני שבועיים הייתי לאחר כריתה כידול סרטני בכיליה שמאל והשבת לי לגבי כאב והחלמה . השבוע האחרון מאוד ! שורף לי העור באזור כל הבטן ומה שמסביב לניתוח צורב מאוד עד כדי כל שמגע של חוצלה מאוד מציק וכואב . מה הסיבה והאם זה תהליך נורמאלי בריפוי אולי של השרירים שמסביב לניתוח -כי זה מאוד מאוד שורף ומציק . לא עונים לי במחבהית חולים ואני רוצה לדעת בבקשה

שלום איילת. אם אני מבין נכון, התחושה שאת מתארת היא בעור מסביב לפצע הניתוח. צריך לבדוק את פצע הניתוח והעור ולראות אם יש שינוי, פריחה, סימני זיהום כמו אודם, נפיחות חום מקומי ורגישות מקומית.

18/08/2016 | 17:11 | מאת: משה

שלום רב ד"ר קרן-פז, בן 30 פלוס, וישנה אצלי תופעה של נקודות בפין ובאשכים, קטנים חומים שחורים דמוי גרגירים, (תוך כדי מגע ובכלל) מרגיש לא אסתטי, וכאילו חלקם אף עומדים לנשור וליפול. מה זה הדבר הזה / איך ניתן לטפל או למגר, ואם ניתן לרפות ולהעלים, מה טוב ומה נעים. רב תודות!

שלום משה. צריך לבדוק אותך כדי לדעת מה זה.

16/08/2016 | 10:35 | מאת: גבי

הופיע לי מן שרי

לא הבנתי

16/08/2016 | 10:26 | מאת: גבי/שבתאי

שטף הדם שעליו דברתי נעלם לאחר מספר שעות...

אז לא נראה שזו סיבה לדאגה

11/08/2016 | 18:55 | מאת: גבי

אשמח אם תביט בשאלה האחרונה

שלום גבי. אתה יכול כמובן להיבדק שוב. אני מאמין שאין לזה משמעות. הרפס מופיע בדרך כלל עם נגעים שרואים, לא רק עקצוצים. בנוסף, יש לך בדיקה שמראה שאין לך נוגדנים להרפס. לגבי הכתם האדום שאתה רואה, אם זה משהו חדש שלא היה בבדיקה האחרונה, צריך לראות את זה. אם זה משהו שהיה בבדיקה, אז הבדיקה היתה תקינה.

11/08/2016 | 16:10 | מאת: גבי

ממה יכולים לנבוע העיקצוצים האלה?האם יתכן כי בדיקת ההרפס לא נעשתה בזמן ולכן לא היו נוגדנים וצריך לחזור על הבדיקה שנית?העיקצוצים לא היו בקצה הפין בלבד אלא במקומות שונים בפין ונמשכו במשך מספר שעות.אני מאוד מודאג

11/08/2016 | 16:12 | מאת: גבי

היה מדובר בעיקצוצים שהיו מלווים בכאב חד...העיקצוצים הללו נמשכו במשך כמה שעות

13/08/2016 | 00:40 | מאת: גבי

האם כדאי לבצע תרבית זרע?בדיקה כלשהי של הערמונית?

13/08/2016 | 02:31 | מאת: גבי

יש אזור מסויים בפין שאני רואה שם כמו כתם דם אדום מתחת לעור /שטף דם .האם זה תופעה שמצריכה בירור?

10/08/2016 | 21:33 | מאת: איילת

האם זה מזיק לשתות כוס יין ביום לאחר שבועיים מניתוח הסרת גידול מהכיליה ?

שלום איילת. אם את לא נוטלת תרופות אחרות, שתיית כוס יין אחת ביום לא מזיקה מעבר לנזק הבסיסי ששתיית כמות לא גדולה של אלכוהול יכולה לגרום.

10/08/2016 | 00:46 | מאת: גבי

לפני מספר חודשים כתבתי לך (גם הייתי אצלך במרפאה ובדקת אותי) שקבלתי מין אוראלי אגרסיבי בצורה לא מוגנת.ביצעתי בדיקות pcr למחלות המועברות במגע מיני ,בדיקות תרבית בשתן ובדיקות כלליות והכל היה תקין.כמו כן מכיוון שחששתי מהרפס ביצעתי בדיקות נוגדנים להרפס כ5 וחצי שבועות לאחר אותו מגע מיני igM וigG חזרו שליליים עבור הרפס 1 ו2 דהיינו תוצאות תקינות.יום יומיים לאחר שדגימת הדם נלקחה חשתי עיקצוצים באיבר המין . האם זה קשור לבעייה אורולוגית או שמא זה קשור למחלה זיהומית בכל זאת למרות תוצאות הבדיקות התקינות?

שלום גבי, מה שלומך? שמח לקרוא שהבדיקות חזרו בסדר. אם העיקצוצים עברו, אז זה בסדר.

09/08/2016 | 09:23 | מאת: איילת

עברתי לפני 13 יום ניתוח בשיטה פתוחה של כריתת גידול בכיליה השמאלית. המימצאים cctcc isup garde 2 . סהכ החלמה טובה ,אך משלשום כואב לי מאוד -ויש לי רף גבוה של כאב- בחלק האחורי דהיינו מיקום הכיליה שנותח . הבנתי שזה אמור להשתפר ממועד הניתוח 27/7 לכן אני שןאלת אם זה בסדר או שעליי ללכת לבית חולים ? אני הולכת מכופפת על מנתלהקל על הכאב בגב .. אופטלגין נוזלי בדכ עזר בתחיחת ההחלמה אך לכאב הזה זה לא ככ עוזר .. מה עליי לעשות? והאם דרגה 2 זה דיי ודאי שלא יחזןר הסרטן ? תודה מראש

שלום איילת. אם יש לך כאב שאינו מוקל על ידי משככי כאבים, את צריכה לגשת ולהיבדק על ידי רופא. לגבי הסיכון לחזרת הסרטן, ה-grade הוא לא גבוה וזה סימן טוב, אבל חשוב לדעת גם את ה-stage (מידת ההתפשטות בכליה ו/או מחוץ לכליה).

10/08/2016 | 21:31 | מאת: איילת

האם שבועיים אחרי ניתוח הכיליה מותר לשתות כוס יין ביום ?

10/08/2016 | 21:55 | מאת: איילת

תודה

25/07/2016 | 10:39 | מאת: אלי

אני מקבל אומניק עקב הגדלה של ערמונית. יש לי תאים התחלתיים סרטניים כבר מספר שנים רק במעקב. הרופא שטיפל בי עד כה אמר רק אומניק כי אבודרט לא מתאים למי שיש תאים סרטניים! החליפו לי רופא והוא רשם לי אומניק ואבודרט גם. האם זה נהוג לשלב אותם גם במקרה של סרטן התחלתי? אודה על הבנת השילוב. תודה

שלום אלי. אבודארט לא נבדק במטופלים שיש להם תאי סרטן בערמונית. כאשר הוא נבדק לצורך מניעה של סרטן ערמונית, היו תוצאות מעורבות ולא חד-משמעיות. כיום אבודארט משמש להקטנת הערמונית כטיפול בהפרעות השתנה במי שיש לו הגדלה שפירה של הערמונית.

קבלתי לאחר בדיקת PSA תוצאה של 6.66 נקבע לי תור לעוד שבועיים לאורולוג עד כמה אני צריך להיות מודאג מהתוצאה והם צריך להגיע לאורולוג דחוף או לחקות לתור שנקבע לי בברכה משה

שלום משה. אפשר לחכות שבועיים. PSA מוגבר קשור לסיכון לגלות סרטן ערמונית בביופסיה. הסיכון הזה גם מושפע מהגיל, בדיקה גופנית של הערמונית, העבר הרפואי (בדיקות PSA בעבר, ביופסיות בעבר), וסיפור משפחתי של סרטן ערמונית.

21/07/2016 | 08:04 | מאת: דוד

איזו סיבה יכולה לגרום לחסימה פתאומית של יציאת שתן. לאחר שנתיים בלי בעיה. לפני שנתיים היתה חסימה אחרי ניתוח עם הרדמה. מיד בתום הניתוח. 2 שבועןת. בן 76 מטופל באומניק. עם תאים התחלתיים של סרטן. אז קיבלתי טיפול קצר מועד של אנטי הורמון טסטוסטרון. ואז שום בעיה שנתיים. בארוע הזה עכשיו. לא נמצא דבר. לא בכליות לא חיידק. רק בצקת. מה יכולה להיות סיבה לפתאומיות. וכמה זמן נדרש עד שזה יסתדר לא קיבלתי כדור נוסף עכשיו חוץ מאומניק. עם קטטר כעת. רב תודות.

שלום דוד. בחלק מהאנשים שסובלים מהגדלת ערמונית שגורמת לחסימת מוצא השלפוחית נגרמת אצירת שתן למרות טיפול בתרופות כמו אומניק. במקרים כאלה הסיכוי לגמילה מקטטר הוא יחסית נמוך, ואם ניתן מבחינת הרקע הרפואי, אנחנו שוקלים אופציה ניתוחית. סוג הניתוח תלוי במספר גורמים וצריך להתייעץ על כך אישית עם האורולוג.

ד"ר שלום, בעלי מזה כחודש סובל מכאבים באזור השתן ואגן צד ימין. תרבית שתן תקינה. ct תקין (אין אבנים), אולטרסאונד תקין. מרגיש צריבה בשתן. אורולוג המליץ לעשות בדיקת שתן ציטרולוגי. מאז ששמע את זה הוא מאוד חושש מאבחנה של גידולים. יש אופציות נוספות לבעיה ממנה הוא סובל? מרגיש כאבים בכל האזור כולל גב תחתון. תודה רבה

שלום שני. כאבים באגן ובבטן תחתונה יכולים לנבוע מסיבות שונות. יכול להיות דלקת, שיכולה להיות כזאת שקשורה לערמונית. זה יכול להיות מסיבות שלא קשורות למערכת המין והשתן אלא למערכת העיכול, או השרירים והעצמות.

24/07/2016 | 13:43 | מאת: שני

ד"ר תודה רבה על התשובה. לגבי דלקת בערמונית אורולוג שלל מאחר ולא נראה לו שזה מתאים לגיל של בעלי (30). יש טעם לנסות לאבחן את זה? או להתמקד באזורים אחרים?

לקריאה נוספת והעמקה
18/07/2016 | 12:07 | מאת: נתן

משקל ערמונית 90 בהדמיה. עם חסימת שתן פתאומית. מה זה אומר? אדם מבוגר. עם תאים התחלתיים סרטניים. מה נהוג לעשות? כרגע עם קטטר.

שלום נתן. אפשרויות הטיפול תלויות בגיל המטופל, בטיפול שהוא קיבל בעבר, במחלות הרקע, במשמעות של התאים הסרטניים שאתה מתאר, כלומר בתשובה הפתולוגית. צריך לבחון את כל אלה ועוד לפני שאפשר לתת תשובה שהיא מספקת ומכבדת לשאלה ששאלת.

17/07/2016 | 20:18 | מאת: איתן

אבי בן שמונים חסימת שתן מלאה 500. עם קטטר ערמונית מוגדל 90. מקבל אומניק. וקיבל אנדרוקור 50 כבר בכדור הראשון אחרי שעה. קיבל רעידות בגוף חזקות חולשה בעל הגוף. בחבול מסוים בדבור. וקצת חוסר תגובה עם הסביבה. מה עושים הפסקנו מיד לא נותנים לו את הכדור. זה הראשון. אבל ז מצב חרום או תופעות מהכדור שיעברו?

שלום איתן. אתה מתאר תופעות של חולשה, צמרמורות, בלבול בדיבור, וחוסר תגובה עם הסביבה. אלה תופעות משמעותיות יחסית לתגובה לתרופה, או מה שהייתי חושב עליו כתופעת לוואי של התרופה. כדי לברר את המצב, עד שזה לא הוכח כאחרת, יש להתייחס לזה כמצב חירום ולגשת למיון. בלי קשר, אנדרוקור היא לא התרופה הרגילה שנותנים במצב של אצירת שתן עקב הגדלת ערמונית שפירה. יכול להיות שהרופא שנתן את התרופה יודע עוד פרטים שאתה לא מפרט בגוף השאלה.

היוש, במצב של אי ספיקת כליות כתוצאה מלקחית כדור בשם גלוקומין/ גלוקופאג וחמצת לקטית מטבולית למרות שיש התוויה של התפועות לוואי בעלון הרוקחים, אפשרי לתבוע במצב שכזה אחרי שאדם מסויים נכנס אליו והגיע לדיאליזות וכתוצאה מהתרופה יש פגיעה בתפקוד של הלב ובמסתמים של הלב ופגיעה בכליות ובצקות בגלל פגיעה בכליות ?, אשמח לשמוע דעה בתודה ושבת שלום.

שלום יובל. שאלת שאלה שהיא לחלוטין לא בתחום מומחיותי, לא מבחינה רפואית (יותר בתחום מומחיות הנפרולוג/רופא פנימאי), וכמובן לא מבחינה משפטית.

04/07/2016 | 20:36 | מאת: יעקב

שלום, אני בן 27, וכשהייתי בן 19 נמצאה אצלי וריקוצלה דרגה 1,ועשיתי בדיקת זרע שהייתה תקינה. מאז לא ביצעתי אף בדיקה. ולאחר שהייתה לי פעמיים דלקת ביותרת האשך עשיתי שוב בדיקות. הוריקוצלה דרגה 1 קלה באשך שמאל עדיין קיימת, והדלקת טופלה באנטיביוטיקה כבר לפי מספר חודשים. עשיתי בדיקת זרע, נראה שהכל תקין חוץ מהמורפולוגיה (6%) והנפח (1.8ml) - שזו הסיבה שביקשתי לעשות בדיקה. לא היה לי ספק שהכמות ירדה. להלן תוצאות הבדיקות: ימי הימנעות: 4 ערכי ייחוס תוצאות הבדיקות 1. Complete liquification normal 15 minutes 2. Color normal 3. Viscosity normal 4. Sperm agglutination no . 5. Volume 1.8 ml 1.5-6 ml 6. pH 8.4 >7.2 7. Total Motility (%) 1 hr 70% . > 40% 4 hr 65%. > 30% Progressive (%) 1 hr 40% 4 hr 30% Non Progressive (%) 1 hr 30% 4 hr 35% Immotile (%) 1 hr 30% 4 hr 35% 8. Vitality (Eosin test) 1 hr % . will be tested only in case of low motility 60% 4 hr % . > 50% 9. Sperm concentration 50 million/ml >15 million/ml . 10. Total Sperm Number 90 million 11. Total Motile Sperm Number 63 million 12. Morphology % (WHO 2010) 4% מעל תקינה מורפולוגיה Normal forms 6 % Pyriform 3 Tapered heads 1 Tail abnormality Amorphous 90 Cytoplasmic Drop Round head Double Neck Abnormality Round Cells RBC בדיקות נוספות לפי הצורך 13. Fructose(color change test) mcg/ml >1200 mcg/ml 14. Peroxidase-Positive WBC האם אני בסכנת עקרות? האם יש קשר בין הוריקוצלה לנתונים המדאיגים? אשמח להנחיות. תודה

שלום יעקב. מורפולוגיה תקינה של 6% זה בטווח הנורמה. אם כך, הבעיה היחידה היא שהנפח היה קצת נמוך. בדרך כלל זה לא אופייני לווריקוצלה. אני מציע שתחזור על הבדיקה, אחרי יותר ימי התנזרות (תנסה שבוע?).

שלום רב בבדיקת ביופסיה שעשיתי בחודש מאי נמצא 3+3 6 GLEASON גידול נמצא באחד מתוך 6 דגימות מימין . תפיסה 20% . הרופא המטפל הציע לבצע PSA בעוד חצי שנה . האם זה נכון להמתין . תודה על תשובתך

שלום איציק. היום אנחנו יודעים שבחלק מהמקרים של סרטן ערמונית הוא לא ממש מתנהג כמו סרטן. כלומר, הוא לא מתקדם, לא יוצא מהערמונית, לא שולח גרורות, ולמעשה, לא מסכן את תוחלת החיים של האדם. במקרים כאלה אין צורך בטיפול אקטיבי, שכן הטיפול יכול לגרום יותר נזק מתועלת. במקרים שנראים מתאימים, אנחנו מציעים מעקב פעיל, כלומר בדיקת PSA ובדיקה גופנית של הערמונית אחת לחצי שנה, וביופסיה אחת לשנה-שנתיים. המטרה היא לזהות התקדמות אם יש, ואז לטפל בשלב שבו ניתן לרפא מהמחלה.

01/07/2016 | 11:18 | מאת: אור

יש לי כבר חדשיים כאבים כל הזמן בשלפוחית השתן, ובמקביל כאב בגב פרללי, יש לי חיידק מירביליס, כבר שנתיים בשתן, עשו לי סיטי ולא ראו משהו, בדיקה ציטולוגית בסדר, ריח שתן חריף, שתן צהוב, ואני סובלת מאד. לאיזה כוון ללכת ומה לעשות עם זה. תודה

שלום אור. צריך לעשות בירור מלא של דלקות חוזרות בדרכי השתן. את זה אפשר לעשות רק אצל הרופא, שצריך לשאול אותך שאלות ולבדוק אותך. כשבאמת יש חיידק בשתן חשוב לנו לדעת אם הוא צומח כל תרבית, ואם מדובר באותו חיידק, או כל פעם חיידק אחר. סיבות אפשריות להישארות חיידק בשתן למרות טיפול הן שהטיפול לא נכול או לא מספיק, שלא נטלת אותו למשך הזמן שהיה צריך, אבל גם צריך לחשוב על בעיה אנטומית, חסימה, גופים זרים או אבנים. כיוון שעשית סי.טי אני מניח ששללו גופים זרים, אבנים וחסימה, אבל כמובן צריך לראות את הסיטי. בהרבה מקרים דלקות חוזרות בשלפוחית יכולות להיות קשורות ליחסי מין. במקרים אחרים להיגיינה, ולפעמים יש נטיה אישית להידבקות בחיידקים בשתן.

01/07/2016 | 03:31 | מאת: ישראל

שלום אדם מבוגר בשנות ה-90, סובל מסרטן הערמונית מזה כמה שנים. לאחרונה ירידה חדה בהמוגלובין ובטסיות הדם. יש המטומות גדולות בכל מיני מקומות. שוחרר מבית החולים כי אין כל כך מה לעשות. באשפוז לא בוצעה בדיקת מח עצם, אני לא יודע האם בגלל שממילא לא שייך לטפל בגיל כזה. או בגלל שהחשד הוא שהבעיה היא בערמונית. בכל מקרה, קיבל המלצה להתחיל טיפול בפירמגון במסגרת הבית/קופ"ח. מי שביצע את ההזרקה בפועל, היה אח מתנדב. והבנתי ממי שהיה נוכח שההזרקה בוצעה לעכוז. ממה שהיה ידוע לי, מדובר על זריקה שאמורה להיות תת עורית באזור הבטן. כך גם כתוב בעלון התרופה, שמדובר שהתרופה מיועדת להזרקה תת עורית. שאלתי היא: א. האם פירמגון ניתן להזרקה גם לעכוז? יש בכלל אופציה להזרקה תת עורית בעכוז? ב. אם אכן בוצעה הזרקה לא במקום, ובמקום הזרקה תת עורית, קיבל הזרקה לשריר, מה המשמעות של זה מבחינת התועלת/נזק? האם התרופה תהיה תועלתית? ג. האם סרטן הערמונית לכשלעצמו יכול לגרום לירידה החדה בהמוגלובין (באזור 5-6) ולירידה החדה בטסיות הדם (15)? תודה רבה

שלום ישראל. א. כמו שכתבת נכון, פירמגון יש להזריק לתת-עור באזור הבטן. בזריקה לעכוז יש סיכוי שההזרקה היתה לתוך שריר. ב. המשמעות של הזרקה לשריר במקום לתת-עור היא שהספיגה של החומר משתנה, והיא לא צפויה. אפשר לדעת אם התרופה הביאה תועלת לפי רמות הטסטוסטרון בדם וה-PSA. אני ממליץ לקבל את הזריקות הבאות לאזור הבטן תת-עורי כמו שמפורט בעלון התרופה. ג. כשהסרטן מתקדם הוא יכול להשפיע על מח העצם ולגרום לירידה בהמוגלובין ובטסיות. במקרים מסויימים הוא יכול להשפיע גם על מערכת הקרישה. עם זאת, אלה תוצאות חריגות שדורשות המשך בירור, מפני שיכולות להיות סיבות אחרות, וטיפול בהתאם.

שלום האם הכוונה בתשובת הרופא שכל סרטן מתקדם יכול להשפיע על מוח העצם, או ספצפית סרטן הערמונית יכול לגרום לזה? מה המנגנון שגורם לזה? בבית חולים טענו שהסיבה לרמות הנמוכות של המוגלובין וטסיות, זה בגלל סרטן הערמונית. לא עשו בדיקת מח עצם, או בדיקת הדמיה כלשהי. מכך שהירידה היא בהמוגלובין ובטסיות, והלויקציטים תקינים, אפשר ללמוד כמעט בוודאות שלא מדובר בלוקמיה? ושאלה נוספת, אתמול הוא קיבל עוד מנות דם בגלל שבדיקת הדם הראתה המוגלובין 5.1 יש איזו הגבלה על מתן מנות דם? כלומר לאורך איזו תקופה ניתן להחזיק אדם מבוגר עם מתן מנות דם על בסיס שבועי? לגבי הזריקה, כמובן שבפעמים הבאות יקחו מישהו שיודע איך עושים את הזריקה. מעניין אם הטיפול הראשון היה יעיל (בכ"ז מדובר גם ב2 זריקות יקרות) תודה

לום ד"ר פז, בשנה האחרונה עשיתי בדיקת PSA (ללא רקע משפחתי לגידול סרטני) שתוצאתה :5.3. בעקבותיה הופניתי לביופסיה , אך חששתי מהבדיקה ולא עשיתי אותה. בהמשך עשיתי שתי בדיקות דם נוספות שתוצאותיהן:4.7,5.3. בדיקת US כליות ודרכי שתן לא העלתה ממצאים חריגים וצויין בה שגודל הערמונית הינו 40 ושנצפתה שארית שתן של 140. האם בדיקת האולטרא סאוד תורמת לעניין אבחון סרטן הערמונית? האם בתוצאות שהתקבלו יש לתרום לעניין האבחון?

שלום משה. האולטראסאונד עצמו לא תורם הרבה להערכת הסיכון לגלות סרטן ערמונית בביופסיה. מפתיע שיש שארית שתן של 140 סמ"ק, וכדאי לברר גם את הנושא הזה (ברוב המקרים זה לא קשור לסרטן ערמונית, אלא להגדלה שפירה שלה). כדי להעריך נכון את הסיכון לגלות סרטן בביופסיית ערמונית צריך להתחשב, חוץ מה-PSA גם בנתונים נוספים, כמו הגיל, מה שמרגישים בבדיקה גופנית, ובדיקות נוספות.

30/06/2016 | 12:32 | מאת: גבי

אני רוצה לשאול עוד פעם אחת...אני יודע שאני נודניק.יש לי תור לאורולוג רק עוד שבועיים ואני מאוד לחוץ.אחרי המין אוראלי שקבלתי באופן כמעט מיידי הופיע צריבה חזקה בפין שמעולם לא הרגשתי כמוה..מספר ימים הרגשתי את התחושה הזו באופן עמום פחות חזק מהצריבה שהופיעה לראשונה. אחכ התחיל אדמומיות כאבים צריבות ועקצוצים ותכיפות במתן שתן. שוב בדיקות כלליות בשתן תרבית וpcr למחלות מין יצאו תקינות. הלכתי לאורולוג פעמיים שלא הסכים לתת לי אנטיביוטיקה כי לא זיהו שום זיהום חיידקי.התופעה חלפה לבד לאחר שבוע .לאחר מכן לפעמים קמתי באמצע הלילה להשתין דבר שלא מאפיין אותי.בתקופה שחשתי כאב ניסיתי למרוח אלוורה על הפין בגלל הכאבים. ביום שהתחלתי להרגיש טוב יותר אוננתי כמה פעמים רצוף כי רציתי לבדוק שהכל בסדר יש לציין שבמשך אותו היום בדקתי שוב ושוב את העניינים שם .היה שלב שראיתי מן פצע אדום על הכובע של הפין. מן שפשוף...עשיתי מקלחת מייד לאחר שראיתי את הנגע (שוב בדקתי שם את האזור כמעט כל 15 שעה באותן יום) לאחר המקלחת הפצע נעלם והעור חזר לקדמותו באופן כמעט מיידי.כך שנראה לי שזה פצע שפשוף...

30/06/2016 | 12:33 | מאת: גבי

דברתי עם רופא למחלות זיהומיות ולדעתו העניין הוא אורולוגי בלבד.האם צריך להלחץ בעניין או שהבדיקות שכבר עברתי מספיקות לדעתך?

01/07/2016 | 22:20 | מאת: גבי

האם תחושה של עקצוצים אדמומיות קשיים ותכיפות במתן שתן יכולה להגיע מהמין האוראלי האלים שחוויתי? כמו כן האם זה הגיוני שהייתה צריבה חזקה מאוד מייד לאחר מכן ואחכ מספר ימים של צריבה עמומה שהסתיימה בתופעות שתארתי? אם כן מדוע זה לא קרה באופן מיידי לאחר מכן? האם זה הגיוני שהדבר התפתח במשך מספר ימים עד שהגיע למצב שתארתי של אדמומיות עקצוצים וכאבים?

02/07/2016 | 12:33 | מאת: גבי

היה גם נפיחות באשכים...ותחושה של בצקתיות בקצוות של הפין

04/07/2016 | 01:40 | מאת: גבי

לאחרונה התחילה תופעה חדשה ...אני מרגיש צריבה חזקה מאוד בכל הפין כשאני צריך להשתין .לאחר מתן שתן הצריבה חולפת.

שלום גבי. כמו שכתבתי כבר, התופעות יכולות להיות ממה שעברת. אתה לא צריך להיות לחוץ. אתה כן צריך להיבדק גופנית ע"י אורולוג.

28/06/2016 | 23:17 | מאת: שי

שלום רב ! בן 39 ר המרקר יצא מוגבר פעמיים באזור ה 10.5 , שאר המרקרים תקינים. US אשכים פעמיים הכל תקין מלבד מיקרוקלציפיקציות. US בטן - כבד טחול כליות לבלב שלפוחית שתן תקין . קיים כאב עמום מאשך שמאל, כאב שבא והולך ואינו קבוע(יש לציין מספר שנים) כאב שמזכיר גם מה שמכונה בשפה הפשוטה "כאבי ביצים" אבל שאלותי הן : 1 האם במידה ויש גידול כלשהו יופיע כאב מסוג כזה ? 2 האם יש גורמים שמעלים את האלפא פטו כמו ממשפחת מונעי דלקת לא סטרואידים, ואו ניאצין? כך קראתי במאמר מסוים באנגלית. שיש פולס פוזיטיב. 3 האם הטסטוסטרון מיוצר במידה זהה בשני האשכים או בעיקר בשמאלי? האם יכול להיות מצב שיש בעיה באשך זה משפיע על רמות הטסטוסטרון שמשתנות והדבר בא ליידי ביטוי בין היתר בשינוי גוון הקול שנעשה מעובה הרבה יותר למספר ימים ושוב חוזר להיות רגיל ? מוכרת לך התופעה הזו כפי שאני מתאר לך ואם יש קשר ישיר או עקיף? 4 האם אולטרא סאונד בטן יעיל באותה המידה כמו סי טי ?(תועלת מול פצצת קרינה) US בכרמל אגב שהבנתי שיש להם מכשור מהמתקדמים. 5 אורולוג הציע ישר אקספוזיה - פתיחת שק האשכים ובדיקת מישוש וראיה, כתבת לי פה בפורום משהו הרבה יותר סולידי, מה דעתך? 6 האם התחלת פירוני שמלווה בפלאק קטן יכול להשפיע ולהעלות את האלפא פטו ?(פירוק רקמה פיברוטית) 7 האם יהיה נבון מבחינתי כרגע להמשיך לנטר AFP פעם בשבוע כדי לראות אם יש ירידה או נסיקה ולהיות עם האצבע על הדופק? 8 אשמח אם יש לך להוסיף לי פעולות לביצוע מנסיונך ! מתנצל על "מבול" השאלות.. אשמח לתשובות מפורטות ככל האפשר בברכה

שלום שי. 1. בדרך כלל סרטן אשכים מופיע כהגדלה של האשך, ללא כאבים. אבל לפעמים זה כן יכול להיות מלווה בכאב. במקרה שלך צריך לזכור ש-US אשכים למעשה שלל גוש באשך. 2. יש סיבות אחרות לעליית אלפה-פטו-פרוטאין, ברובן קשורות למחלות של הכבד. כיוון שעשית US של הכבד והוא תקין, וכיוון שגם במקרים האלה מדובר בעלייה משמעותית של המרקר, נראה שגם זה לא המצב. יש דיווחים שגם שתיית אלכוהול יכולה להעלות את המרקר. 3. אין לזה שום קשר לשינוי זמני בגוון הקול. השינויים שטסטוסטרון גורם בגיל ההתבגרות משפיעים על מבנה הלוע ולכן על עיבוי הקול. תופעה שהיא בלתי הפיכה. מי שאין לו טסטוסטרון לאחר שקולו כבר השתנה, נשאר עם אותו קול. 4. זו שאלה טובה. US לא יעיל באותה מידה כמו CT. יכול להיות גוש קטן באיזור הבטן ש-US יפספס ו-CT לא (תלוי במיקום באזור הבטן). באנשים רזים, US רואה יותר פרטים מבאנשים בעלי מבנה גוף כבד יותר. סביר להניח שאם היה משהו לא קטן בבטן, ה-US היה רואה. שוב, אני חושב שאם היה גוש של סרטן אשכים בבטן המרקר היה משמעותית גבוה יותר. אבל אם החשד הזה קיים, כדאי לשלול את זה סופית ע"י ביצוע של CT בטן אגן. הקרינה של CT אחד היא לא מאוד גבוהה. 5. אני לא מבין את ההצעה הזאת. יכול להיות שלא הבנת אותו נכון. אם ב-US לא רואים שום גוש באשכים, לא יראו אותו גם בניתוח כזה. 6. עד כמה שידוע לי - לא. 7. אני חושב שאם CT יהיה תקין, אפשר יהיה להפסיק את ניטור ה-AFP.

29/06/2016 | 19:43 | מאת: שי

ראשית תודה רבה על תשובותיך ! (אני מקווה שבאמת אתה ד"ר גל עונה ולא רופא מתמחה שעוזר לך) לגבי 3 מה שכתבת כבסיס הוא נכון אבל נראה שכשיש "פיקים" של טסטוסטרון זה כן קורה..אחרת אי אפשר להסביר את העובדה שיש יומיים שפתאום נהיה לי קול כמו של יוסי שריד ז"ל ואחרי זה חוזר לרגיל..מבלי שהייתי חולה / מעשן.. שום דבר.. כמו שההורמון משפיע באופן אקטיבי על שיער בגוף, מע' שריר ועוד נראה שיש קשר ישיר לעיבוי הקול- עובדה. לגבי 4 אני בחור רזה כך שלפי מה שכתבת(גם הטכנאי אמר את זה) יש נראות טובה כמובן שלגבי הכבד ביצעתי גם תפקודים וכו' ויצא תקין. לגבי 5 הבנתי אותו מצוין- יותר מכך הוא אפילו הסביר שפעם היו נוהגים לבצע אקספוזיה אצל כל מי שנראה אצלו ממצא של מיקרוקלציפיקציה ויתכן ויראה משהו על האשך ואז צריך להוריד, אמנם הוא עשה אחד ועוד אחד עם הכאב והאלפא פטו אבל נשמע לי קצת מהלך מרחיק לכת כפי שלך הוא היה תמוה, יכול להיות שרצונו הוא לתפוס אם יש משהו במצב ראשוני ביותר כיוון שהעסק די אלים ועדיף להקדים בגילוי אם אפשר, מה שכן הוא אמר שפותח וממשש וההיגיון הבריא והשכל הישר שלי אומרים שהעור של שק האשכים כ"כ דק שניתן למשש אפילו בלחץ מסוים ללא צורך בהרדמה ופתיחה, אני צודק ? יש מצב שהוא רוצה להכניס עוד$ לכיסו? שוב תודה !

זו התוצאה הפתולוגית של ביופסיה של הערמונית שעברתי לפני חודש- מהו ההסבר לכתוב כאן כפי הידוע אין ממאירות ומהי הדיאגנוזה? האם אפשר להיות שקטים מתשובה זו? ומהי הדלקת הכרונית שמצוינת כאן האם צריך לקבל טיפול כלשהו לכך? אשמח מאוד לקבל את הסבריך-המון תודה!!! In total 38 cores of prostatic tissue including the suspected area in MRI showing ,atrophic acini and areas with chronic inflammation

שלום אפי. התשובה אומרת שבכל הדגימות שנלקחו נראו רק בלוטות שהן יחסית לא מפותחות וקטנות ותאי דלקת שמופיעים במצבים של דלקת כרונית. אלה ממצאים שפירים לחלוטין ורואים אותם הרבה בביופסיות שלוקחים. הדלקת הזאת בדרך כלל לא מתבטאת בתסמינים ואין צורך לטפל בה.

לקריאה נוספת והעמקה
28/06/2016 | 08:52 | מאת: גבי

אשמח אם תביט בשאלה האחרונה שלי...

ראה תשובה.

27/06/2016 | 12:35 | מאת: גבי

יש לי חרדות מפני הרפס...הבדיקות שעשיתי כללו קלמידיה טריכונומס וזיבה ועוד 3 סוגים של חיידקים המועברים במגע מיני.האם התסמינים שחוויתי צריבה ועקצוץ במתן שתן מצדיקים ביצוע של בדיקת נוגדנים להרפס?

27/06/2016 | 12:36 | מאת: גבי

הבדיקות של החיידקים הללו יצאו תקינות

27/06/2016 | 12:42 | מאת: גבי

גם בדיקות תרבית ובדיקות שתן כלליות כדוריות דם לבנות ואדומות יצא תקין

27/06/2016 | 15:35 | מאת: גבי

צריבה בפין התחילה באופן מיידי לאחר קבלת מין אוראלי ממש שניות ספורות לאחר מכן...

28/06/2016 | 10:56 | מאת: גבי

שהרגשתי תחושה כאילו יש איזשהו הצרה של משהו בתוך הפין וכאילו בצקתיות בקצוות .אבל זו רק תחושה

28/06/2016 | 16:37 | מאת: גבי

האם לדעתך צריך לבצע בדיקת נוגדנים להרפס ?זה המחלה שהכי מדאיגה אותי בהקשר הזה

לפי מה שאתה מספר, נשמע שמה שאתה חווית קשור למין האוראלי שקיבלת, והרפס לא גורם מיד לסימפטומים כמו שאתה מתאר שמה שהרגשת הופיע מיד. הרפס מופיע יחד עם נגעים אופיינים, שאני מבין שלא היו לך. אז נשמע כאילו לא מדובר בהרפס. אם אתה חושש, אפשר לעשות את הבדיקה שהזכרת.

26/06/2016 | 11:53 | מאת: גבי

איזה עוד בדיקות מומלץ לעשות לאחר שקבלתי מין אוראלי אלים ולא מוגן שלאחריו צריבה כאבים ועקצוצים במתן שתן שנמשכו כשבוע ?בדיקות pcr למחלות מין תקינות , תרבית ובדיקות שתן כלליות תקינות

26/06/2016 | 18:36 | מאת: גבי

מה אורולוג יכול לשלוח לי עוד לבדוק...מבטיח שזה שאלה אחרונה

אני לא חושב שיש עוד בדיקות מעבדה שצריך לעשות, אבל חשוב שתהיה בדיקה גופנית ועוד כמה שאלות שכדאי לשאול אותך. אם יש לך עוד שאלות, תרגיש חופשי לשאול.

בדיקה גופנית ע"י אורולוג

24/06/2016 | 12:54 | מאת: גבי

בדיקות למחלות מין pcr std התקבלו והן תקינות אשמח לתשובה לשאלה ששאלתי.האם מין אוראלי אגרסיבי יכול לגרום לתופעה של כאבים וצריבה במתן שתן ? מסיבות לא זיהומיות

הי גבי, תראה מה כתבתי לשאלה הקודמת. תרגיש טוב!

23/06/2016 | 09:42 | מאת: גבי

האם פגיעה מכאנית בפין הנגרמת מקיום מין אוראלי אלים מאוד ומכאיב מאוד יכול לגרום למצב שתארתי בשאלותיי הקודמות דהיינו צריבה בפין ותכיפות במתן שתן אדמומיות וכאבים?האם פגיעות כאלה חולפות מעצמם?

שלום גבי. התשובה היא כן לכל השאלות. זה יכול לקרות, וזה יכול לחלוף. אם זה לא חולף, זה כמובן מדאיג יותר. חוץ מהסיבה הזאת, יכולות להיות לזה עוד סיבות, כמו שתיארתי מקודם, ולכן כדאי שאורולוג יבדוק אותך ויחליט מה הסיבה ההגיונית שזה קרה.

22/06/2016 | 23:39 | מאת: אנונימי

שלום, יש לי שאלה בבקשה: יש לי אדם קרוב מאוד שגילו לו לפני כשנה את סרטן הערמונית. מדובר על גבר בן 58 אשר היה בריא בעבר, ובעקבות המחלה חל שינוי רציני במצבו. הוא מטופל בטיפול הורמונלי (Zytiga , Xgeva ועוד..). יש לציין כי הוא כבר עבר טיפול כימותרפי אחד, ושלושה סבבים של הקרנות. הסרטן הינו סרטן גרוררתי מפושט (ממאיר). כמה עובדות חשובות: 1. השבוע הוא עבר בדיקה לרמת הטסטוסטרון, והתוצאה הייתה 0. (כנראה שה-Zytiga משפיעה לטובה). 2. בנוסף הוא עבר גם בדיקה של PSA - והתוצאה היא 8.8 {ראוי לציין כי לפני כשלושה חודשים ה-PSA היה 4. [מיותר לציין שכשגילו לו את המחלה הערכים עמדו על 31(!)]}. רצינו לשאול בבקשה את השאלה הבאה: אם רמת הטסטוסטרון היא 0, המחלה אמורה לסגת. בפועל - לא כ"כ רואים את זה, וגם ה-PSA ממשיך לעלות. האם תוכל בבקשה להסביר לנו מהי הסיבה לכך? תודה רבה, ובברכת רפואה שלימה לכולם!

שלום. הוא מטופל בוודאי בטיפול נוסף על הזיטיגה והאקסגיבה שהזכרת. סרטן הערמונית אחרי תקופה מסויימת מפתח עמידות לחוסר טסטוסטרון, כלומר חלק מתאי הסרטן מפתחים את היכולת להתחלק ללא הצורך בגירוי של הטסטוסטרון. יש לזה קריטריונים ספציפיים מבחינת העליה של ה-PSA או התקדמות של המחלה בבדיקות הדמיה, ואני לא יודע אם הוא מתאים לקריטריונים האלה.

22/06/2016 | 13:27 | מאת: גבי

האם פגיעה מכאנית בפין הנגרמת מקיום מין אוראלי אלים מאוד ומכאיב מאוד יכול לגרום למצב שתארתי בשאלותיי הקודמות דהיינו צריבה בפין ותכיפות במתן שתן אדמומיות וכאבים?האם פגיעות כאלה חולפות מעצמם?

22/06/2016 | 14:46 | מאת: T

אני יכול לתת לך המלצה כללית שבעתיד אל תסכים לכל פעולה אלימה על הפין כיוון שאחת הסכנות המשמעותיות הן שאתה יכול ללקות בפירוני. (עיין ערך פירוני ותבין לבד) רק בריאות