פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
1283 הודעות
1233 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

שלום, כל פעם כשאני הולכת לשירותים אני מרגישה שאני לא מצליחה להתרוקן "עד הסוף", כלומר גם בזמן שאני מסיימת בשירותים אני מרגישה שיש לי עוד שתן שאני יכולה להוציא, וגם אחרי שיוצאת מהשירותים מרגישה שצריכה לחזור מיד אחרי, האם זה מעיד על רצפת אגן חלשה והאם תרגילי קיגל יכולים לעזור? או שזה יכול להעיד על בעיה אחרת? תודה.

שלום דנה. כדאי לבדוק האם התחושה היא "אמיתית" (כלומר, אם באמת נשאר שתן בשלפוחית) או שמדובר רק בתחושה. אפשר לעשות בדיקת אולטרה-סאונד של דרכי השתן שבודקת גם כמה שתן נשאר בשלפוחית לאחר התרוקנות. אבל אפילו לפני כן, כדאי להיבדק ע"י אורולוג. להבין כמה זמן את כבר סובלת מזה ואם יש תלונות אחרות שקשורות.

15/07/2020 | 01:49 | מאת: חיית שטרית

הי הילד שלי עושה בממצוע כל 15 דקות או 20 פיפי וכל פעם לא קצת הרבה פיפי מדובר על ילד בן 3 ממה זה יכול להיות ?? הוא שותה אבל כמו ילד רגיל לא בשביל הכמות הזאת , הוא כבר ככה שלושה חודשיים וזה ממש מדאיג אותי

שלום. השאלה לא נוגעת לפורום הזה. את צריכה לפנות עם הילד לרופא הילדים שלו ויש צורך לעשות בדיקות דם ושתן כדי לשלול בעיה רפואית.

09/07/2020 | 13:51 | מאת: אדי בר

עברתי כריתת גידול בשלפוחית השתן ב 2018 ומעז עברתי טיפולים כימיותרפיה וכמה בדיקות ציסטוסקופיה. השאלה שלי האם בדיקת bladder epicheck מתבצעת בכל בתי החולים או רק בבתי חולים בודדים,ומה הם. תודה מראש

הבדיקה של ה-bladder epicheck מתבצעת דרך החברה (רניום) לפי הפניה מהרופא.

05/07/2020 | 18:29 | מאת: ענת

דר שלום, 7 חודשים לאחר הוצאת גידול משלפוחית השתן, בה הודגמו תהליכים פפילריים מרובים והיסטולוגיה LG TA, נמצא בבדיקת ציטוסקופיה כי הגידול חזר באופן מפושט. בבדיקת השתן הציטולוגית נמצא כי נמצאים תאי אפיטל שטוח בשלים. אבחנה c20-3791/1 מה זה אומר?

שלום ענת. לפי הסיפור שאת כותבת נראה שהגידול בשלפוחית חזר. זה אחת הבעיות עם סרטן שלפוחית - גם כשהוא לא אגרסיבי (low grade) יש סכנה לחזרה בשלפוחית. לפי התשובה הציטולוגית נשמע שהם ראו בדגימה תאים רגילים, ולא תאים ממאירים. כמובן שאם בציסטוסקופיה ראו שיש גידול עכשיו, צריל לעשות TURBT ולהוציא אותו.

שלום לך. בן 65 בריא ללא מחלאת רקט. לא מעשן. סכרת גבולית. אין מחלות לב. הליכה 5 פעמים בשבוע כשעה כל פעם. לפני 10 שנים בגלל סרטן הערמונית ממוקד פסא לפני הניתוח 5.6 . גליסון 3+4עברתי ניתוח רדיקאלי של הערמונית . לאחר שנה עקב כישלון כימי עברתי 33 הקרנות ושתי זריקות לוקרן. ומאז רמת פסא 0.004 לפני כשנה התוצאה קטן 0.014 פעמים. היתי במעקב אונקולוגי לפני 4 שנים ומאז אני לא במעקב . שאלתי אליך מה לדעתך המקצועית מצבי הישרדות. והאם צריך להיות במעקב אורלוגי או אונקולגי. תודה וסוף שבוע נעים.

שלום אמיר. נראה שאתה שורד, וגם סטטיסטית הסיכוי שלך לא למות מסרטן ערמונית הוא מצויין. כמובן שאתה צריך להיות במעקב, כל חצי שנה, אצל אונקולוג או אורולוג שמטפלים בסרטן ערמונית.

אני מקבל כבר חמש שנים נבידו בזריקה כל 3חודשים והכל תקין. ביום רביעי האחרון קיבלתי ובאותו יום היה בסדר ואפילו רצתי. יום חמישי עד היום אני בלחץ אטומי. יש לי מעין כדור טניס בעכוז כאילו שהחומר לא משתחרר ותקוע במקום. זה מגביל בתנועה. מקשה לשבת ולשכב על הצד הימני. אני אציין שבטעות שכחתי את הנבידו ,אמנם בשקית ובתוך קופסתו,כחמש שעות ברכב. יכול להיות שזה גרם לבעיה. בכל אופן בבקשה דחוף תנחו אותי במייל מה לעשות. צריך לנקז את זה?אני בלחץ. בבקשה לא להתקשר . רק למייל. מברך אותכם

שלום מתן. זה לא נושא הפורום שמתעסק בשאלות שקשורות למחלות סרטן של מערכת השתן. אני מציע שתיגש להיבדק ע"י אורולוג. אם עולה לך החום, או שהמקום מאוד רגיש או אדום, גש למיון.

שלום אשמח מאוד לקבל התייחסות לשאלה: אבי בן 65 התלונן על דם בשתן, בבדיקות התגלה גידול בשלפוחית, הוא נותח והוצא גידול שתואר כרקמה אפורה כרוביתית בנפח כולל 8 סמ ק. תוצאות הבדיקה הפתולוגית לגידול הן כדלהלן: Low grade papillary urothelial carcinoma, non invasive, pTa. מה אומרת האבחנה? האם מדובר בסרטן קל? מה הטיפול שניתן בדרך כלל לאחר אבחנה כזו? תודה רבה מראש למשיב.

שלום. מדובר בסוג של סרטן שלפוחית שהוא לא אגרסיבי, כלומר הסיכוי שהוא יתקדם בעתיד הוא נמוך. הוא כן יכול לחזור והוא צריך להיות במעקב שכולל בדיקת ציסטוסקופיה כל מספר חודשים. יכול להיות שהרופא ימליץ על שטיפות שלפוחית עם חומר שיעזור להוריד את הסיכון לחזרה של הסרטן.

10/06/2020 | 14:51 | מאת: ארי

בן 62 עם ערמונית מוגדלת.תכיפות בהטלת שתן ובבדיקת FLOWMETRY הוכחה לבעייה בהתרוקנות.לפני 4 שנים הביופסייה היתה תקינה.במשך שנים אלו רמות ה- PSA נעות בין 5.5 לשיא של 11. אתמול ביצעתי שוב בדיקות ואלו התוצאות-6.410-PSA, total- 24.PSA free/total ratio- B-23 אשמח לקבל את תגובך לתוצאות הבדיקות

לא הבנתי מאיך שזה רשום - ה-PSA הוא 6.41? היחס חופשי לכולל הוא 23.24%? או ההיפך?

18/06/2020 | 19:14 | מאת: ארי

ה-PSA הוא 6.41 היחס חופשי לכולל הוא 23.24% אלו התוצאות הנכונות

לגבר בן 62, עם PSA 6.41, יחס חופשי לכולל 23.24%, שעבר ביופסיית ערמונית קודמת שהיתה שפירה, ונניח שאין לו סיפור משפחתי של סרטן ערמונית או שד ושבבדיקה גופנית הערמונית מרגישה תקינה (לא ציינת, אז אני מניח) - הסיכוי שיש סרטן בערמונית הוא כ10-15% והסיכוי שמדובר בסרטן משמעותי קלינית (אגרסיבי) הוא כ-4-5%.

19/06/2020 | 16:11 | מאת: ארי

תודה על תשובתך

04/06/2020 | 08:38 | מאת: רוני

שלום אני מעל 60 וסובל כחודשיים מכאב באשך ימין. ב US אשכים הודגמו זרימות עורקיות וורידיות תקינות,וציסטה בראש האפידידימוס בקוטר 0.5 מ"מ. אין עדות להידרוצלה ולוריקוצלה. בנגיעה בציסטה הכאב מתגבר. כדור ליריקה לא מפחית את הכאב. האם רלוונטי הזרקת סטרואידים במרפאת כאב?

שלום רוני, מדובר בכאבים כרוניים של האשך. לגבי טיפולי כאב כדאי להתייעץ עם מומחה לטיפול בכאב.

01/06/2020 | 10:15 | מאת: טל

תן כללית Colour Yellow Clarity Slightly-Cloudy WBC +++ Nitrite Negative pH 5.5 Glucose, qualitative Normal Ketones Negative Bilirubin -Urine Negative RBC Negative Specific gravity 1.025 שתן מיקרוסקופיה WBC שם תוצאת בדיקה WBC תוצאה תקינה בין 0 לבין 5 התוצאה שלך היא 7 5 /HPF 07 Epithelial Cells +++ Mucous ++ Protein, qualitative Trace Urobilinogen Normal RBC שם תוצאת בדיקה RBC תוצאה תקינה בין 0 לבין 5 התוצאה שלך היא 1 צריכה פענוח בבקשה!

שלום טל. קשה להבין את הבדיקה מהדרך שבה עשית copy paste לגוף השאלה. אני חושב שיש שם תאי דם לבנים בשתן. בדרך כלל זה מעיד על דלקת. הייתי מציע לבצע תרבית שתן ולהתייעץ עם רופא המשפחה אם יש לזה קשר לקליניקה מסויימת.

26/05/2020 | 19:01 | מאת: ערמון

האם קיימות שורה של בדיקות חדשניות למארקרים ביולוגיים לאיבחון ולהערכת ס"ע? והאם הבדיקות מסוג PCA3 ו 4KSCORE נגישות עבור חברי הקופות השונות? אם כן כיצד? אם לאו מדוע לא בעצם? שאלה נוספת מה בדיקת הביופסיה הכי פחות פולשנית ומסוכנת ? האם פיו'אן פירינאום מומלץ והאם הוא נגיש לחברי הקופות? ושאלה אחרונה האם חבר קופה יכול לבקש MRI ואם כן באיזו תדירות ניתן לבצע מעקב כזה. נ.ב האם אפשר לבצע אולטר סאונד רקטלי בלא ביופסיה לצורך איבחון ומעקב?

1. הבדיקה המקובלת היום היא בדיקת 4k score. מדובר בבדיקת דם. היא מדוייקת יותר מבדיקת PSA פשוטה. 2. הביטוחים המשלימים של קופות החולים (למעט מכבי, אם איני טועה) משתתפים בחלק מעלות הבדיקה. 3. ביופסיה פר הגדרה היא פעולה פולשנית. בביופסיה של הערמונית דרך הרקטום יש יותר סכנה לזיהום. בביופסיה דרך הפרינאום יש יותר סכנה לאצירת שתן. 4. ביופסיית MRI פיוז'ן מומלצת במידה שיש ב-MRI נגע חשוד לסרטן ערמונית. הביופסיה הזאת אינה כלולה בסל הבריאות. חלק מקופות החולים מסכימות לספק טפסי 17 עבורה לחלק מבתי החולים הציבוריים שמבצעים את הביופסיה. 5. אם עולה חשד לסיכון מוגבר לסרטן ערמונית, לפי PSA או בדיקת 4K score, אפשר לעשות MRI ערמונית, אבל MRI הוא לא בדיקה רוטינית שעושים ב"תדירות", אלא לפי צורך. 6. אולטרהסאונד טרנסרקטלי הוא לא בדיקה טובה כדי לאבחן או לעקוב אחר סרטן ערמונית.

16/05/2020 | 17:02 | מאת: אהרלה

שלום דוקטור, האם יש תרופות אחרות במקום אומניק להקלה במתן שתן, האם יש לאומניק תופעות לוואי במקרה של מינון גבוה 2 כדורים ליום? האם התרופה גורמת לסחרחורת?

שלום. אומניק יכול לגרום לירידה בלחץ הדם ולכן לסחרחורות. היא יכולה לגרום לשפיכה אחורית. יש תרופות אחרות, אבל אתה צריך לדון על ההשפעות שלהן ועל תופעות הלוואי עם האורולוג המטפל שלך.

15/05/2020 | 10:26 | מאת: יוסי

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה בהמשך לשאלה הקודמת שלי הבנתיש אין סיבה לדאוג, אל מה יכול להיות מקור האזור הקשה של אשך ? צלקת או פשוט מבנה

לאור הסיפור שאתה מספר, אני לא יכול לדעת בלי לבדוק אותך.

14/05/2020 | 01:04 | מאת: יוסי

שלום רב אני בן 20 במשך לפחות 4-5 שנים ויכול להיות שאפילו 10 ובכלל מהלידה יש לי אזור קשה באשך ימין, הוא אינו "לחיץ" והוא אמרגיש כאילו הוא ממשך אל תוך האשך ולא רק במרקם החיצוני הייתי אצל לפחות 3 אורולוגים והם בדקו ואמרו שזה לא גידןל לדעתם נשלחתי ל3 אוטלראסאונדים (מיוזמתי) ויצא תקין (כולל המרקם-מה שלא נראה לי הגיוני) יש לציין שהאזור הקשה באשך לא גדל במשל כל הזמן שאני מודע אליו (4-5 שנים) יש לי כמה שאלות בנושא: האם זה יכול להיות משהו מסוכן או פשוט מבנה שונה מהלידה-האשך נראה תקין ? האם זאת אולי צלקת מאיזו מכה ? האם הדבר יפגע לי בפוריות ? יש לציין שמבחינה מינית אני מתפקד טוב

שלום יוסי. אם נבדקת כל כך הרבה פעמים כולל בדיקות אולטרסאונד שהיו תקינות, אז כנראה שהכל בסדר ואין לך ממה לדאוג. בדיקות אולטרסאונד כמעט ולא מפספסות גידולים סרטניים באשך, מה גם שהעובדה שזה לא גדל, מרגיע במובן הזה. כיוון שלא נראה דבר בבדיקות, אני חושב שאין לך ממה לחשוש גם מהבחינות האחרות.

14/05/2020 | 00:01 | מאת: עמיר

לפני שבוע גיליתי כמה פצעים(?) על עטרת איבר המין. מכיוון שאני מטופל אונקולוגית (סרטן ריאות) ואני חושש שזה גם סרטן. מה כדאי לעשות?

שלום עמיר. אתה צריך להיבדק ע"י אורולוג.

14/05/2020 | 22:03 | מאת: עמיר

תודה רבה, דר'.

14/05/2020 | 22:04 | מאת: עמיר

תודה רבה, דר'.

07/05/2020 | 13:14 | מאת: אביהוא

שלום רב, פונה בכדיי לסייע לחבר במצוקה. התגלתה אבן בכליה, הרופא המליץ להוציאה בניתוח. לאחר הניתוח הראשון הוא אמר שהצינור השופכה צר מדי ולכן שם לי צינורית להרחבה. לאחר הניתוח השני הוא קבע שהאבן נמצאת במקום מסובך להוציאה ולכן הוא ריסק את האבן ושם צינורית כדי שבניתוח הבא הוא יוכל להוציא את שבבי האבן המרוסקת. יש לי חשש שמשהו לא התנהל כשורה אבל כמובן איני יכול לדעת. חברי עשה את התהליך דרך קופת חולים מכבי, חושש מאוד להמשיך עם הרופא,מה הוא יכול לעשות?

שלום. במצב אידיאלי, אפשר להיכנס, לרסק את האבן ולהוציא את הפירורים בפעם אחת. בדרך כלל משמאירים לאחר מכן צינורית לניקוז. מאוד יכול להיות שכשנכנסים השופכן הדוק מדי וצר והאבן נעוצה בו באופן כזה שקשה לעבור אותה כדי שניתן יהיה לרסק אותה ולשמור על בטיחות השופכן, ולכן משאירים צינורית כדי להרחיב את האזור. לא הייתי מתייחס למה שקרה כסיבוך דווקא, למרות ציפיותיך לסיים הכל בפעם אחת. עם זאת, כיוון שאתה עומד לפני עוד פעולה בהרדמה, אתה יכול להתייעץ עם רופא נוסף. מומלץ לבחור ברופא שיש לו התמחות בסוגי הניתוחים האלה - אנדו-אורולוגיה.

29/04/2020 | 21:52 | מאת: דןד

שלום לאחרונה שמתי לב שאשך ימין נמוך ממש ביחס לשמאלי בהבדל הניכר ממש לעיין כאבים עמומים לא חזקים ולא תמיד הופנתי לאולטרסאונד אשכים שלפי התשובות נמצא תקין ואח"כ בדיקת אורולוג שאומר שהכל תקין מה שכן בבדיקת ה אולטרסאונד אשך ימים גדול משמאל ב כמעט 80 מ"מ האם הדבר תקין אם סכוני גם לא מטעה אותי המצב לא היה כך לפני הרבה זמן ושמתי לב לזה פעם ראשונה לפני חודש ומאז זה לי מפסיק להעסיק אותי ולהטריד למרות התוצאות של ה אולטרסאונד... האם יש מצב שהבדיקה ב אולטרסונד לא מדויקת ומטעה והאם זה הגיוני שפתאום יש ככה הבדל בגובה האשכים?

שלום דוד. האשכים לא חייבים להיות באותו גובה וזו לא בעיה בריאותית. אתה בטוח שאשך ימין גדול ב-8 ס"מ (80 מ"מ) מהשמאלי, לפי האולטרסאונד?

05/05/2020 | 20:28 | מאת: דוד

טעות... 8 מ"מ...

אם כך, אין לזה משמעות.

18/04/2020 | 23:28 | מאת: מאיר שמש

שלום רב לפני כ14 שנים עברתי ניתוח וריקוצלה ושמתי לב שזה כנראה חזר לי שוב לפי הנראות והמגע אלא שעכשיו הורידים הנפוחים צמודים לאשך שמאל ומתחתיו (לפני 14 שנים זה היה באיזור שק האשכים למעלה) ועוד דבר ששמתי לב אליו זה שאשך שמאל קטן משמעותית מאשך ימין. ובקשר לזרע הגוון שלו מעט צהבהב. ולפעמים יש לי כאב עמום באשך שמאל (לא משהו שמגביל אותי) שאלותיי הן 1.האם ניתוח לתיקון הבעיה בהול? 2.האם יש לי מה להילחץ מהתכווצות אשך שמאל? 3.איזה סוגי ניתוח אפשריים(אני מעדיף ללא הרדמות צלקות וכו אם זה אפשרי בכלל)? תודה רבה ובריאות איתנה לכולנו!

שלום מאיר. בהול זה לא. ההתוויה היחידה בגילך (בהנחה שעברת את גיל ההתבגרות) לטיפול בווריקוצלה היא בעיית פוריות שנובעת מווריקוצלה עם פגיעה באיכות הזרע. כלומר, מישהו שמנסה להביא ילד, לא מצליח, יש לו וריקוצלה ובשתי ספירות זרע רואים שיש בעיה. אם אתה מנסה להביא ילד ולא מצליח, תיגש לאורולוג או למומחה בפוריות הגבר.

12/04/2020 | 18:24 | מאת: גלייד

ברשותי אשך יחיד, עברתי כריתת אשך לפני בערך 13 שנה עקב אשך טמיר.. כבר במשך תקופה ארוכה אני חושב ואפילו שנים קיים אצלי באשכים כמו גוש לבן כזה.. לא משהו גדול או מורגש מדי.. רק אם לוחצים טיפה את האשך מבחינים בגוש קטן בצבע לבן.. האם זאת סיבה לדאגה? מה עושים כשיש רק אשך יחיד? והאם אפשרי לשתול אשך תותב?

שלום. קודם כל צריך להיבדק אצל אורולוג ואולי אפילו לעשות אולטרהסאונד של האשכים. אחרת אי אפשר באמת לדעת, וכשאנחנו מדברים על חשד לסרטן אשכים, מדובר בסיכון משמעותי. זה שאתה אומר שזה קיים שנים, או שאתה רואה את הצבע של זה, מוריד קצת את החשש. סרטן אשכים זה משהו שמתפתח מהר יחסית, ולא רואים את הצבע של זה, אלא זה משהו שמרגישים בתוך האשך. אפשר להשתיל תותב כמובן במקום שהיה האשך השני. שורה תחתונה, קבע תור לאורולוג בהקדם ולך להיבדק.

09/04/2020 | 18:08 | מאת: טייסון

שלום רב, בן 19, לפני כשנה עברתי ניתוח ע ש נסביט לתיקון עקמת פין מולדת שעברה בהצלחה. (במהלך הניתוח הוכנס קטטר) מרגע ההחלמה מהניתוח, אני מתמודד עם קושי שמעולם לא חוויתי לפני הניתוח- רגישות יתר עד כדי כאב באיזור העטרה של האיבר וקצת מתחתיה. בזמן זקפה ואוננות הרגישות והכאבים גורמים לתחושת אי נעימות מוחלטת, אך לאחר גמירה האיזור נהיה רגיש פי 2 ממה שהיה לפני! לרוב גם במתן שתן שלאחר הגמירה ישנה צריבה בקצה האיבר וסוג של דילאיי של כמה שניות עד שהשתן יוצא, כמו עיכוב מסויים. לעיתים רחוקות גם יש בלי שום קשר צריבה במתן שתן. (לכן הזכרתי את הקטטר בהתחלה) לאחר שפניתי לביקורת אצל המנתח, הוא בישר לי שאינו מכיר את התופעה ואולי זה עניין שעם הזמן יחלוף, אך אני בכלל לא רגוע שכן הרגישות יתר הזאת בקצה האיבר תהיה מאוד בעייתית בעתיד בכל מיני סיטואציות מיניות שאגיע אליהן (האיזור רגיש עד כדי כך שקשה לגעת שם) אני אובד עצות.. האם תוכל לעזור/להכווין אותי מהי הבעיה?

שלום טייסון. השאלה היא לא בנושא הפורום הזה שעוסק במחלות סרטן של מערכת השתן.

02/04/2020 | 22:26 | מאת: דיאנה

אבא שלי שנה לאחר כריתת ערמונית עשה בדיקת דם psa והערכים ממשיכים לעלות נשלח לעשות פט סיטי והתוצאות לא ברורות אשמח לתשובה כי לא מצליחים להשיג את הרופא המטפל

שלום דיאנה. אני לא יכול לראות את התשובה.

03/04/2020 | 22:57 | מאת: דיאנה

קליטת יתר פוקלית קטנה בסימפיזיס פוביס מימין ובספק בגוף החוליה d6 ללא ממצאים מורפולוגיים פתולוגים. בשימוש ב-psma f18 קליטות יצר בשלד אינן ספיציפיות ולא מעידות בהכרח על פיזור משני ג'רמי אך מומלץ המשך מעקב לאור עליה בסמן.

המשמעות היא שיש קליטות בתהליכים קטנים בעצמות, אבל אי אפשר להגיד כעת שמדובר בגרורות, אלא יש לחכות ולחזור על הבדיקה במידה ו-PSA ימשיך לעלות.

17/03/2020 | 23:06 | מאת: נאדר

שלום אני בן 42 לאחרונה הייתי אצל מומחה לפוריות והופנה אותי לבציע בדיקת דופלקס אשכים U .s להלן תוצאות הבדיקה 1.שני האשכים קטנים בנפח עד 6 מ"ל עם הסתיידויות מוקדיות מרובות 2.האפידידימוס מימין ומשמאל הודגם תקין 3.לא הודגם נוזל בכמות חריגה בשק האשכים 4.לא הודגם ווריקוצלה 5.בבדיקת דופלר צבע זרימת הדם באשכים תקינה לסיכום מיקרוליטיאזיס דו"צ מה זה אומר אשמח לקבל מענה

שלום. זה אומר שיש משקעי סידן מאוד קטנים באשכים דו"צ. אין לזה משמעות באוכלוסיה הכללית מבחינת הסיכון לסרטן אשכים. לא ידוע לי על השלכה אחרת של הממצא.

09/03/2020 | 11:20 | מאת: אמיר

בן 65 . ללא מחלות רקע ל.ד 130-80. סוכרת בסביבות 100 מ"ג. שומנים בדם בסביבות 230 הטוב 55 הרע 160.טרגליצירדים 98. לא מעשן. עושה הליכה 5 פעמים בשבוע. כ50 דקות בכל פעם. לפני כעשר שנים בבדיקות רוטינה פסא5.6.התגלה סרטן ערמונית ממוקד גליסון3+4.עברתי ניתוח רדיקאלי של הערמונית כולל קשרי לימפה.לאחר הניתוח בגלל כישלון כימי פסא טפס עד 0.19 לאחר כשנה. עברתי 33 הקרנות.+2 זריקות לוקרין. מאז פסא 0.004. לפני חצי שנה פסא0.01 לפני חודש 0.014. מרגיש טוב .לא במעקב כבר 5 שנים מאחר ונאמר לי ע"י האונקולוגית המצב יציב רק בדיקת פסא כל שנה. השאלה האם זה מדאיג או אולי המחלה חוזרת ? איך היית מעריך את מצבי לאור הניתונים הנ"ל.אם יש צורך במעקב היכן אורולוג או אונקולוג? תודה

שלום. עם PSA 0.014 לאחר ניתוח, הקרנות וטיפול הורמונלי, אני לא חושב שיש לך הרבה סיבות לחשוש. אתה כן צריך במעקב של PSA. המעקב צריך להיות אצל רופא שמבין היטב סרטן ערמונית - אונקולוג שמטפל בסרטן ערמונית או אורולוג עם התמחות באורולוגיה אונקולוגית.

05/03/2020 | 10:26 | מאת: אישתו של ... הדואגת לשלומו

שלום רב רציתי לשאול על בעלי - הוא סובל כבר יותר מ 5 שנים כאבים בפרוסטטה ואין שום מצב למנוע שבכול פעם בחורף זה חוזר לו שוב ... מה ניתן לעשות חוץ מלקבל אנטיביוטיקה ??

שלום, צריך להתחיל בבירור. הפרוסטטה הוא איבר שקשה למקם כאבים בו, לכן זה מוזר כשמישהו אומר יש לי כאבים בפרוסטטה. בדרך כלל יש כאבים בבטן או בפין או באשכים או ברקטום. אנחנו צריכים להבין האם הכאבים האלה מגיעים מהפרוסטטה. אחרי שעושים בדיקות, מנסים לטפל. אם באמת מדובר בדלקת של הפרוסטטה (פרוסטטיטיס), יכול להיות שהיא כבר לא בשלב שנגרם ע"י חיידק, ולכן אנטיביוטיקה יכולה לא לעזור. אז מנסים טיפולים אחרים: לדוגמא, תרופות נגד דלקת או טיפולים נגד כאב.

20/02/2020 | 21:53 | מאת: אלונה

לחולה בעל סטומה עקב קריאטינין גבוה הוכנס נפרוסטום. כ12 שעות לאחר הכנסת נפרוסטום הופסק מתן שתן דרך סטומה לחלוטין. האם זה תקין?

שלום אלונה. אני מנחש שמדובר בסטומה שדרכה יוצא שתן אחרי ניתוח לכריתת שלפוחית. אם אחרי שהוכנס נפרוסטום הפסיק לצאת השתן בסטומה, אני מנחש שוב שהוא יוצא דרך הנפרוסטום. זה הגיוני (אם הניחושים שלי נכונים). השאלה היא מה עם השתן מהכליה השניה. יש כליה שניה?

בבדיקת mari בעקבות במימצע שהיתגלה בסונר היפוקאי נישלחתי לmari והתוצאה היתה שני ציסטות בגודל 8 ו11 ממ עם מחיצות דקיקות מה המשמעות?

שלום. אם אתה מדבר על ציסטות בכבד, זה ממש לא נושא הפורום הזה שעוסק במחלות סרטן של הכליות, שופכנים, שלפוחית, ערמונית ואשכים.

19/02/2020 | 14:53 | מאת: כהן יעקב

היום בבוקר קיבלתי באיכילוב טיפול תשיעי שלישי בנגלה השניה,שטיפה בשלפוחית השתן.בשונה מפעמים קודמות יש יותר דימומים,כולל כרישי דם..מהעלי לעשות? כהן יעקב.079412136 אודה לך.להדריכני.מה אני אמור להתנהג.טל:0523178317.

שלום יעקב. בדרך כלל דימום בשתן אחרי טיפול ב-BCG עובר תוך יום יומיים. אם אתה רואה שזה לא עובר או אם מדובר בדימום משמעותי או שאתה לא יודע, תפנה למיון.

13/02/2020 | 09:26 | מאת: בוריס

שלום, עקב תוצאות MRI ערמונית ( PI RADS 3) הומלץ לי לבצע ביופסייה fusion . רופא שהתייעצתי איתו המליץ לי לעושת fusion transperineal במרפא פרטית בהרדמה כללית. האם ביופסיה בשיטה הנ"ל יותר מתקדמת ? יותר טובה ? אני הבנתי שהיא מאשפרת הבחנה יותר מדויקת עקב יכולת להגיע ליותר מקומות בבדיקה ומונעת זיהומים. אני בהתלבטויות אם בדיקת כזאת די נפוצה בישראל ואם היא לא מה שנקרא over ועושים אותה רק במקרים מיוחדים. או שזאת בדיקת שנכנסה כבר לשימוש רחב בישראל? באיזה בית חולים בישראל עושים אותה? תודה מראש

שלום בוריס. כשרואים אזור חשוד לסרטן ערמונית ב-MRI, גם אם זה דרגת חשד נמוכה יחסית כמו אצלך, כדאי לעשות ביופסיה מכוונת לאזור כדי לדעת אם מדובר בסרטן או לא. זה נעשה בטכנולוגיית fusion. הדיקור דרך הפרינאום מאפשר להגיע לאזורים בערמונית שלא ניתן להגיע אליהם בדיקור דרך הרקטום. הבחירה בין הבדיקות נעשית בדר"כ לפי מיקום האזור החשוד. הבדיקה. הבדיקה נעשית במספר בתי חולים ציבוריים בארץ: אני עושה אותה באיכילוב, היא נעשית גם בתה"ש, בלינסון, מאיר, רמב"ם, אסף הרופא, קפלן ועוד. כל מקום עם הניסיון שלו כמובן.

14/02/2020 | 10:36 | מאת: בוריס

תודה ד"ר על תגובה המהירה. אני אשאל עוד שאלה אותך כמישהו שהוא כן עושה את פרוצדורה. קראתי בכמה אתרים בינלאומים שייתכנו שני תופעות לוואי . אצירת שתן פתעומית ואי זיקפה זמנית ( פחות מ 5 %). האם אלו תופעות שעוברות מעצמם , במיוחד שנייה וכמה זה זמני? ( אני בן 55 וזה קצת מפחיד אותי ). תודה שוב

כן, מדובר בתופעות זמניות, שתיהן נדירות. בעיה בזקפה עוד יותר נדירה. אין לי תשובה מהימנה לגבי כמה זמני זה זמני, אני מניח שלא יותר מחודשים ספורים, אבל לא היה לי מקרה שזה קרה לו, כך שאני לא יכול לספר מנסיוני.

שלום לאחרונה יש לי כאב קל מדי פעם באשך ימין בחלק הימני של האשך, חשוב לציין שאני שומר על בריאות קיצונית כבר למעלה משנתיים, ולא הייתי חולה בכלל גם לא מצונן, אבל אני מרים משקולות ועושה כושר מדי יום, מה יכול להיות הסיבה לזה?

שלום אילן. יש סיבות רבות שיכולות לגרום לכאב באשך: דלקת, תסביב, חבלה, הרחבת וורידים, בקע, מתיחת שריר במפשעה ועוד. אם יש לך כאבים באשך, אתה צריך להיבדק בהקדם עי אורולוג. אם הכאבים הם חזקים, הופיעו בפתאומיות, מלווים בשינוי במראה ובמנח של האשך - אתה צריך לפנות למיון.

04/02/2020 | 13:15 | מאת: ישי

שלום. הייתי אצל רופא שאמר לי שבביקורת הבאה שאני יבוא הוא ידון איתי לגבי ניתוח.הוא לא אמר לי איך קוראים לניתוח אבל לפי מה שהבנתי זה דומה לציטוסקופיה רק שחותכים מבפנים (לא ציטוסקופיה) השאלה שלי.איך קוראים לזה ואם יש כמה סוגים של זה. אני ישמח שתשלח לי את כול השמות(תודה רבה)

שלום ישי. אני לא יכול לדעת למה התכוון הרופא שלך. יש אפשרויות רבות מדי בתחום שאותו אתה מתאר. כשאתה הולך לניתוח כדאי שתבין לקראת מה אתה הולך. הדבר הראשון שצריך לדעת הוא איזה ניתוח הולכים לעשות. אחרי זה צריך להבין למה צריך לעשות את הניתוח, מה עושים בניתוח, האם יש אפשרויות אחרות ומה הסיכונים ותופעות הלוואי הצפויות אחרי הניתוח.

03/02/2020 | 19:58 | מאת: גורי

שלום דר' פז לאחר אורטרוסקופיה רביעית בשנה האחרונה נמצאו לי שוב גידולים רבים לאורך כל השופכן וגם באגן הכליה הרופא אמר שאין ברירה אלה לכרות את הכליה והשופכן וקצת מכיס השתן בניתוח לפרוסקופיה אבל גם יצטרכו לעשות חתך כדי להוציא את הכליה האם אפשר לעשות ניתוח עם רובוט ללא צורך לפתוח את הבטן כמו כן בגלל שהיו לי גידולים גם בכיס השתן האם יכול להיות מצב שבסוף יכרתו לי את כיס השתן ומה הסיכוי שהגידולים יעברו לצד השני תודה על תשובה

שלום גורי. גם בניתוח בעזרת מערכת רובוטית עושים חתכים קטנים בדופן הבטן ובסוף הניתוח צריך להרחיב את אחד החתכים כך שניתן יהיה להוציא את הכליה עם השופכן. גורל שלפוחית השתן תלוי באופי הגידולים שנמצאים שם. יש סיכון מסויים, לא גדול, לחזרה בכל מקום שיש בו אורותל, כלומר גם בכליה ובשופכן בצד השני. לכן, חלק מהמעקב כולל גם הדמיה של הצד השני.

29/01/2020 | 13:08 | מאת: דוד שניידר

שלום,לאחרונה שמתי לב שיש לי גוש ממש קטן ליד האשך הימני,הוא לא כואב ומעולם לא היה לי כאב באשכים בעבר ואין לי שום תסמין אחר לסרטן האשכים מלבד זה אני רוצה לדעת האם יש לי ממה לדאוג כי כרגע איני יכול ללכת ולעשות את הבדיקה הנדרשת

שלום דוד. אם הממצא הוא נפרד לחלוטין מהאשך, רוב הסיכויים שלא מדובר בסרטן אלא בממצא אנטומי רגיל. עם זאת, אני לא מצפה שתדע לפענח את הבדיקה הגופנית של עצמך (גם לו היית רופא, לא הייתי ממליץ על זה), לכן אתה צריך לפנות בהקדם לאורולוג שיבדוק אותך ויראה על מה אתה מדבר.

28/01/2020 | 21:07 | מאת: יגאל

דוקטור שלום רב, לפני ביופסיה עברתי בדיקת MRI. הבנתי מפענוח שאין משהו חריג. למרות זאת אני סובל גם מקשיי להשתין (במיוחד אחרי שכיבה על הגב). ומה יותר מפריע לי - דליפת שתן בטיפות תוך כל היום. גיליתי גם ש-CIPRODEX שנטלתי תוך שבועיים עקב הצטננות/שפעת/וירוס אחרר, מאוד עזר לי ולא היו קשיי להשתין (לא נטלתי בימים אלה TAMSULIN). יש לי שלוש שאלות לדוקטור הנכבד: 1. אבחנה רשמית היא הגדלת ערמונית. עקב כך שעוזרת לי גם TAMSULIN וגם CIPRODEX - אולי מדובר על זיהום ולא בעיות בערמונית? 2. האם עדיין יש צורך לביופסיה? 3. יש סיכוי לסרטן (תוך שנתיים PSA גדל מ-2.3 ל-4.3) תודה רבה

שלום יגאל. לא הבנתי אם עברת ביופסיה או רק MRI? בנוגע לשאלותיך: 1. הדרך לראות אם יש זיהום היא לעשות תרבית שתן. אם יש חיידק, באמת צריך לטפל באנטיביוטיקה מתאימה. 2. הצורך לביופסיה נקבע על פי הערכת הסיכון לסרטן משמעותי קלינית ובהתאם להעדפותיך בהתאם לרחת הסיכון הצפויה. אני לא יודע מספיק כדי להעריך את הסיכון שלך לפי הנתונים שצירפת, ואני מציע שלא תסתפק במידע שמועבר בפורום, אלא תתייעץ עם רופא מומחה לפני החלטה. 3. ראה את תשובתי על 2.

PSA הוא 5.5 הסיכום במסמך המצורף הוא ערמונית מוגדלת עם BPH יתכן פרוסטיטיס. קשרית לא ספציפית קוטר 5 מ"מ. האם על סמך מידע זה, כדאי לעשות 4KSCORE. האם תוצאות הבדיקה לא יעוותו מהפרוסטיטיס?

שלום, אני לא רואה מסמך מצורף. השאלה אם הפרוסטטיטיס היא קלינית או שהיא רק ממצא מקרי בהדמיה. אם מדובר בממצא מקרי אין התוויית נגד לבדיקת 4K score.

21/01/2020 | 22:06 | מאת: פ.כ.

בן 83. מחלות רקע: מסתם אורטאלי בשיטת TAVI. מטופל באלקוויס ובקרדילוק. מזה 3וחצי שנים לאחר ניתוח להסרת גידולים בשלפוחית השתן.+פעמיים פורטוקול של יוניתרמיה עם מיטומיצין. מעקב בציסטוסקופיה. בבדיקות שתן רגיל. ללא דם סמוי ולא גלוי. בשתן ציטולוגיה אחרון: תאים אטיפיים החשודים בהתמיינות גבוהה לגידול . היום בציסטוסקופיה: לא נמצא שום ממצא פתולוגי.(הפעם היתה ארוכה מהרגיל ונעשתה ע"י 2 רופאים). הרופא המליץ על מעקב בלבד מאחר ומסתייג לניתוח בגלל הגיל . מה דעתך?

שלום. זו דוגמא טובה לכך ששיקול רפואי שמבוסס על היכרות אישית עדיף על פני מתן "יעוץ" בפורום שמבוסס על פרטים מוגבלים שהשואל מספק. על הנייר, אם יש ציטולוגיה חשודה לתאים ממאירים והציסטוסקופיה אינה מראה גידול בשלפוחית, יש להמשיך ולחקור כולל ביצוע ביופסיות מהשלפוחית, פעולה שנעשית תחת הרדמה בחדר ניתוח. אבל, כמו שאני מבין ממך, הרופא שמכיר אותך, עושה שיקול של עלות תועלת שבו לאור גילך ומחלות הרקע, הסיכונים שלך בהרדמה גבוהים יותר מהתועלת מהפעולה הכירורגית. כיוון שאני לא מכיר אותך, אני לא יכול לחוות דעה על השיקול הזה. עם זאת, הייתי ממליץ על בדיקת הדמיה של הכליות והשופכנים מפני שתאים סרטניים בשתן יכולים לבוא גם משם.

11/01/2020 | 23:38 | מאת: לוני

שלום רב, אבא שלי בן 68 עם היסטוריה משפחתית של סרטן הערמונית. בשנה האחרונה נבדק באופן סדיר אצל אורולוג בגלל הסיפור המשפחתי שהתגלה רק בתקופה האחרונה כששני אחים שלו חלו במקביל. בבדיקת דם בספטמבר PSA עלה ל4.9. בבדיקה ידנית לא נמצא גוש והרופא המליץ להמשיך לעקוב בבדיקות דם ובדיקות ידניות. לאחר כחצי שנה PSA שוב היה 4.9 ללא ממצא בבדיקה ידנית ובנובמבר 2019 PSA עלה ל6.2 כולל גוש שהרופא הרגיש בבדיקה ידנית. הרופא הפנה את אבא שלי לMRI ולהלן תוצאותיו: ממצאים: ערמונית מוגדלת במידה בינונית. מימדיה 5.1*4.1*4.5 ס״מ. בהיקף הערמונית, בPZ לרוב אורכו, אך במיוחד באזור האפקס קיים אזור נרחב שנראה חשוד לשאתי. האזור היפואינטנסי ב-T2 ומדגים רסטריקציה משמעותית בדיפוזיה ב-ADC. הממצא מגיע בקוטרו המקסימלי לפחות ל-2 ס״מ, מתאים ל- PIRADS5. באזור האפקס קיים חשד לפריצה קלה חוץ-קפסולרית. בנוסף, ב-PZ משמאל בקרן הקדמית קיים ממצא נוסף שמדגים רסטריקציה בדיפוזיה ב-PZ הצמוד ל-TZ, מגיע בקוטרו כ-6 מ״מ, ייתכן PIRADS4. אין עדות לבלוטות מוגדלות. שלפוחית השתן, שלפוחיות הזרע והרקטום ללא ממצא. המבנה הגרמי עם סיגנל שמור. התרשמות: ממצא המערב את רוב ה-PZ מימין, אך במיוחד באזור האפקס, מתאים ל-PIRADS5 עם שד לפריצה קלה חוץ- קפסולרית באזור האפקס הימני. מוקד נוסף בקדמת ה-PZ בקרן משמאל בצמוד ל-TZ באזור האפקס, מתאים לPIRADS4. לאחר MRI נשלח לביופסיה, טרם נשלחו אלינו תשובות וכבר קבענו תור לPET CT ב20.01 מה ההתרשמות שלך ממצאי הMRI הרשומים? לא הייתי בפגישה של הוריי עם הרופא והם לא כל כך ידעו להסביר לי מה הוא אומר. בינתיים אני מוטרדת מאוד וזה מדיר שינה מעיניי. אשמח אם תוכל לבאר, אפילו במקצת, את מצבו של אבי. תודה רבה מראש.

שלום לוני. ה-MRI מתאר שני אזורים בערמונית שחשודים לסרטן ערמונית. כיוון שלא מדובר ברמת וודאות של 100% שמדובר בסרטן, היה צורך בביופסיה שנקראת MRI fusion שכן היא מכוונת לאזורים החשודים לפי ה-MRI.

10/01/2020 | 23:25 | מאת: Avi

שלום אני בן 25 אדם חרדתי מאוד לבריאות ומשהו קורה לי אני ממש פוחד מהרע מכל מהופעת מחלה מסוכנת כבר יומיים יש לי כאב באזור האשכים בעיקר מורגש מהמפשעה בדקתי את האשכים אין גוש ללא נפיחות ללא אודם והאשכים מרגישים רגילים ונורמלים כמו תמיד ממה יכול לנבוע האי נוחות הזאת?

שלום אבי. אתה כותב שהכאב מורגש מהמפשעה. יכול להיות שהוא נובע מבקע מפשעתי או ממתיחת שריר באזור המפשעה. יכול להיות שיש הרחבה של הוורידים שמנקזים את האשך (וריקוצלה). חשוב שתיבדק ע"י אורולוג.

02/01/2020 | 13:03 | מאת: גורי

שלום דר' פז בשנה האחרונה עברתי שלוש אורטרוסקופיות ואני עומד לעבור אורוטורוסקופיה נוספת בקרוב בפעם הראשונה היו לי גידולים בשופכן העליון והאמצעי בפעם השניה היו לי גידולים לאורך כל השופכןן ושני גידולים זעירים בכיס השתן בפעם השלישית מצאו בכיס השתן ממצאים מרובים נראים LG פזורים ברחבי הכיס בעיקר בטריגון וקיר שמאלי ממצא נוסף פרוקסימלית לפיה הימנית בשופכן אמצעי באזור כריתה קודמת היצרות ועליה ממצאים פפילריים מספר ממצאים נוספים בשופכן מקורב נלקחו ביופסיות מרובות בכניסה לגביע עליון ממצא פפילרי נצרב בנוסף רקמה לא סדירה במספר תתי גביעים והאגן הכליה נצרבו כולם בתשובת פתולוגיה הן בשופכןוהן בכיס השתן TALG בציטולוגיה מהשופכן low grade urothelial carcinoma שאלתי היא האם יש טעם להמשיך באורוטרוסקופיה כאשר המצב מראה רק החמרה במחלה ובסוף יכול להופיע גם גידול HG ומחלה חודרת שריר ובמקום זה לעשות ניתוח להורדת הכליה ובשופכן כדי להקטין סיכונים של חזרה ברצוני להדגיש שיש לי גם מחלת כליה iga עם תיפקודי כליה ובשנת 2015 היה לי סרטן כיס השתן LG מעורב עם HG תודה על תשובה

שלום גורי. זו אפשרות בהחלט רלוונטית כשיש גידולים לכל אורך השופכן כמו שאתה מתאר. היכולת לכרות או לצרוב את כולם הולכת וקטנה ככל שהגודל שלהם עולה ואז הסיכון לחזרה עולה בהתאם.

23/12/2019 | 16:48 | מאת: ליאן

דר' שלום ותודה מראש, שבועיים סובלת מכאבי בטן תחתונה וכל הבטן כאבים חזקים מאד גם באמצע הלילה, השבוע רופאה שלחה אותי לבדיקות u.s בטן ושלפוחית השתן (עדיין ממתינה לתור) ובדיקת שתן שעשיתי ויצא ליקוציטים 250 ולקחתי אתמול בלילה מונורול. היום הגיע תשובת תרבית שלילית מתברר שלקחתי לחינם מונורול. בחמישי אני אצטרך מוקסיפן כי אני עוברת שתל בפה. האם המונורול שלקחתי לא לצורך יכול לגרום נזק למערכת השתן בעתיד? לא בריא לקחת סתם. תודה רבה לך אני מאד חוששת.

לא בריא לקחת אנטיביוטיקה סתם מפני שזה עלול ליצור זנים של חיידקים שהם עמידים לאנטיביוטיקה. במקרה שלך, אני לא חשוב שאת צריכה יותר מדי לחשוש מלקיחה חד פעמית של אנטיביוטיקה.

20/12/2019 | 11:58 | מאת: גל

בת 61.לוקחת אגיפם נרתיקי פעמיים בשבוע.אחת לשנה מופיעה לי דלקת קבועה בדרכי השתן:כאבים חזקים מאד מאד בסוף הטלת השתן,אחרי ארבע שעות מגיע דימום קל.רק אנטיביטיקה מיידית עוזרת לי. האם זה אופייני לדלקת בדרכי השתן? תודה

שלום גל. דלקת בדרכי השתן מאופיינת ע"י כאבים או צריבה בצן שתן (יכול להיות גם בסוף ההשתנה), תכיפות בתן שתן וקושי בדחיית השתנה. יכולים להיות גם כאבים בבטן תחתונה ויכול להיות גם דם בשתן.

לפניי כשבועיים התחיל הפיפי שלי להיות בזרם חלש ועקצוץ מוזר ולאחר הפיפי היה יוצא גם טיפות במכנסיים . פניתי לרופא משפחה ושלח אותי לעשות בדיקת שתן . הבדיקת שתן יצאה תקינה . וקבע לי תור לאורולוג . הגעתי היום לאורולוג שבדק אותי והכניס לי אצבע לתחת ושאל אם כואב אמרתי לא ואחרי זה שאל אם כואב צעקתי . אמר לי יש לי דלקת בערמונית . בלי לבדוק יותר מידי בלי בדיקות דם בלי לחץ דם בלי שום דבר . רק על סמך בדיקת השתן של הרופא הקודם והבדיקה הידנית . האם זה הגיוני ? הוא הביא לי ציפרודקס 500 פעמיים ביום . כדורים מאוד חזקים . האבחון שהוא עשה שתיארתי הגיוני שיקבע על פי זה ?

והאם נגיעה בערמונית מהישבן אמורה לעשות כאב עוצמתי ?

שלום אבי. האבחנה של דלקת ערמונית היא אבחנה קלינית ומתבססת על התלונות, הבדיקה הגופנית שבה יש רגישות במישוש הערמונית ועל בדיקת השתן.

אם הבדיקת שתן יצאה תקינה לגמרה אך הרופא עדיין החליט שיש דלקת זה סביר ?

בדיקת שתן רגילה יכולה להיות תקינה כשיש דלקת בערמונית.

שלום לבני בן החודשיים אשך ימין נמוש ואשך שמאל לא יש גוש ממש קטן בצד שמאל מה זה יכול להיות?

שלום יעל. יכול להיות שמדובר באשך או בבקע. תפני לאורולוג ילדים או כירורג ילדים.

לNMIBC HG3 חוזר ?

תלוי על איזו בדיקה אתה שואל. לאיזו בדיקה התכוונת?

12/12/2019 | 14:14 | מאת: HJHT

אבל כמובן אם יש איזשהי בדיקה אחרת שיכולה לסייע אשמח אם תציין ואולי גם תפרט לכדאיות מבחינת והכדאיות התועלת שלה. תודה

שלום רציתי לדעת מה הסיכויים שאני יכול לעלות את הפרופיל שלי לקרבי התוצאות הם: כליה שמאלית בגודל תקין פרכנימה מעט מועטת לא הודגמו אבנים שלפוחית השתן עם קיבולת רגילה, גופיות חלקים. חשוב לציין שברוך ה אני מרגיש בריא

שלום יאיר. לצערי (ולשמחתך) השאלה הזאת היא לא בנושא הפורום, שדן במקרים של מחלות הסרטן בדרכי השתן.

שלום דר, לפני כעשור עברתי ניחוח הסרה של מס גידולים משלפוחית השתן, לפני כשלוש שנים היתה לי בשנות שטופלה ע״י צריבה ושטיפה. כיום לאחר שלוש שנים נמצא לי ממצא פפילארי מינימאלי. נקבעה לי ביקורת לעוד שנה מהיום, האם זה פרק זמן מקובל לחכות? האם יש סכנות בלחכות תקופה כזאת ארוכה ולמה בעצם התור נקבע לשנה מראש ולא לעוד שלושה חודשים? בתודה גיל.

שלום גילי. אם באמת זוהה גידול פפילרי קטן בשלפוחית והוחלט להמתין ולא לטפל מיד, שנה זה יותר מדי זמן. הייתי ממליץ על ציסטוסקופיה לאחר 3 חודשים.

03/12/2019 | 04:46 | מאת: שלום

אני בן 25 בריא בדר''כ לאחרונה התחיל לי בעיה במתן השתן לוקח לי כמה שניות שאני מרגיש שיוצא השתן ורק לאחר מכן הוא יוצא . ובנוסף לאחר השתן יוצא במכנסיים עוד כמה טיפות . ויש תחושה מוזרה קצת לאחר השתן הייתי מעוניין לדעת אם זה תופעה וראלית או שכדיי שיפנה לרופא בהקדם . ואם זה איזה שהיא בעיה שנוצרה מהי לדעתך ? .תודה רבה

שלום. זה נשמע כאילו אין בעיה ספציפית. בסוף ההשתנה יכולות להישאר כמה טיפות בשופכה ואז הן מתרוקנות. כדאי שתעשה בדיקת שתן רגילה רק כדי לראות שאין בעיה אחרת, כמו דלקת.

01/12/2019 | 23:18 | מאת: ליאור

היי עברתי ניתוח תסביב אשך לפניי חודש . והכאבים לא פסקו עד היום לא עובד כבר חודש.ובקושי מתפקד . ובנוסף המראה של האשכים שאני עומד מעוות ממש . האם זה צריך להיות ככה מעוות אחריי חודש ? והגיוני שחודש והכאבים לא פוסקים ? עברתי u.s. אשכים יום אחריי הניתוח והיה תקין וגם שבוע אחריי הניתוח והיה תקין אך אני מרגיש שמשהו לא נורמלי השק מוזר ממש (הצבע נראה תקין ) אך מנסיונכם . לאחר חודש בדרכ זה תקין התסמינים שציינתי ?

02/12/2019 | 01:36 | מאת: ליאור

שהתכוונתי לשק מעוות כלומר אשך אחד למעלה ובולט כלפיי חוץ ( האשך של התסביב )והאשך השני רגיל שני האשכים קובעו

שלום ליאור. קודם כל, אתה צריך להיבדק ע"י הרופאים שניתחו אותך. רק ככה אפשר לדעת אם המצב תקין או לא. בניתוח מקבעים את האשכים לשק האשכים בעזרת תפרים. הקיבוע הזה יכול להראות כאילו האשך במנח לא תקין. אני לא אומר שזה המצב אצלך. אתה צריך להיבדק.

10/12/2019 | 01:02 | מאת: ליאור

הייתי אצל הנתח וטוען שהכול תקין . ואמר אף פעם האשכים לא באותו המקום . אבל אני יודע איך הם היו לפניכן ככה בטוח לא . השאלה שלי אם יכול להיות שמעבר לחודש המראה ישתנה ? עמר תן לזמן לעשות את שלו . רק שניראה לי שזה מחובר כולכך טוב שהזמן לא יוזיז שום דבר. אני מעדיף לטפל בזה עכשיו שעדיין כואב לי ולא ליסבול פעמיים . אך אני חסר אונים התשובה של הנתח ממש לא הרגיע אותי . יש אפשרות להגיע אלייך לבדיקה שתתן חוות דעת ?

27/11/2019 | 19:36 | מאת: צחי 27

שלום ד"ר אני חולה בסרטן האשכים סיימתי את הטיפולים שלי וכרגע מחכה לבדיקת CT. לפני הטיפול האחרון מדד הביתא שלי הראה קטן מ0.6 שהנורמה היא בין 0.6 ל2.6 שזה לפי בית חולים אסף הרופא. היום לאחר חודש בערך לפי קופת חולים כללית יצא שהביתא שלי קטנה מ1.4 ולפי מה שרשום אצלם אצל אנשים בריאים צריך להיות קטן מ1.1. שאלתי היא האם משהו פה לא תקין או שאין מה להתייחס כל כך?

בדרך כלל אם הבדיקה מזהה כמות מסויימת של חלבון הביתא, היא כותבת מה הכמות, ולא "קטן מ...", כך שמשהו לא מסתדר עם השאלה שלך.

26/11/2019 | 20:41 | מאת: אלון

עקב psa4.76בוצע mri פיאנוח pirads 4 חוות דת נוספת pirads 2 בדיקהpsa חוזרת בעוד 4 חודשים4.35free o.25 בוצע גם 4k score 0.8 .בדיקה בוצע חודש לאחר psaאחורון.psa בבדיקה score היה 4.34free 0.21מה המלצות תודנ

במקרה זה ההמלצות הן להיבדק ע"י אורולוג ולשוחח אתו לגבי הסיכון שיש סרטן בערמונית. יש עוד כמה פרטים שנכנסים לחישוב: גיל, סיפור משפחתי של סרטן ערמונית, טיפול תרופתי, גודל הערמונית, איך הערמונית מרגישה בבדיקה, והאם היו ביופסיות ערמונית בעבר.

02/12/2019 | 23:14 | מאת: אלון

בן 59 אסימפטומטי ללא סיפור משפחתיבבדיקה ערמונית לא חשודה .מקבל ליפיטור וגליוקומין כדור אחת ביום לא היו ביופסיות גודל לפי mri57

לפני שבוע רכבתי באופניים במשך כמה שעות ושקמתי הרגשתי כאבים חזקים באשך ימין . הלכתי לנוח הכאב נחלש מעט אחחזר שקמתי היה קשה לתפקד בשבוע הזה אבל לאט לאט הכאב נעלם . התייעצתי עם חבר שלומר רפואה ואמר יכול להיות שהיה לי תסביב אשך . האם הגיוני שיהיה תסביב והכאב יעלם אחריי שבוע ? (יש טיפה תחושה מוזרה במגע) ואם נוצר לי נמק באשך אני יכול לחיות עם זה או חייב לניתוח ? אני ממש מפחד מניתוחים

שלום יוני. יש סיבות אחרות לכאבים באשכים, אבל יכול להיות גם תסביב. הכאב של תסביב הוא בדרך כלל חזק, ומלווה בשינוי במנח האשך בשק האשכים. אם האשך חוזר למנח האנטומי הטבעי שלו, הכאב חולף. אני מציע שתעשה US אשכים כדי לראות שהכל בסדר עם האשך, וכמובן, תיבדק ע"י אורולוג.

אוקי לידע כללי אם תוכל לענות לי אשמח . 1)ומידה וניהיה נמק יכול להיות שהכאב חולף ? 2) האם חובה ניתוח במידה והנמק נוצר ?

במידה שיש נמק הכאב חולף ואז בדרך כלל עושים ניתוח לקיבוע האשך השני, כדי שזה לא יקרה לו.

1 ... < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > ... 26