התייעצות.

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

21/11/2021 | 08:00 | מאת: אור

שלום בחור בן 40 שהצגלה אצלו בסיטי דרכי השתן בכליות פירורי אבנים, היה לו דן בשתן פעם אחת עבר בדיקת שתן תרבית תקינה עבר בדיקת דם psa ובדיקת ציטולוגיה תקינים, הבחור לא מעשן אף פעם אין לו כאב בשתן כלל, ולא חזר דם שוב מפחד לעבור בדיקת ציסטקופיה ורוצה לבטל בדיקה זאת בגלל תופעות לוואי האם כדאי להתייעץ עם אורולוג בקשר לבדיקה חלופית לא פולשנית כמו ct או mru דרכי השתן עם חומר ניגודי? תודה

אם היה לו דם גלוי בשתן, לפי הקווים המנחים, הוא צריך לעבור ציסטוסקופיה ו-CT אורוגרפיה. גם ה-CT יכול להחמיץ גידולים קטנים בשלפוחית השתן.

21/11/2021 | 08:55 | מאת: אור

למרות שיש לו אבנים בכליות ואולי הם עברו דרך השתו ועשו שריטה? כי בדיקות הציטולוגיה והpsa יצאו תקינות? והביור צעיר בריא ולא מעשן? אולי כדאי לעבור רק mru או סיטי דרכי השתן ? תודה

ההתמקחות היא לא איתי אלא עם קווים מנחים. אילו היה מדובר בבדיקת שתן סמוי ולא גלוי, אפשר היה לוותר. כיוון שמדובר היה בשתן גלוי, לדעתי כדאי להיצמיד לקווים המנחים.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית