פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
963 הודעות
914 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

מאחר ועברתי כריתת ערמונית לפני 11 שנה וקרינה למיטת הערמונית האם יש קשר לממצא הנוכחי ומה הטיפול המקובל במקרה זה תודה

שלום שמעון. תלוי בכמה דברים. איזה PET/CT עשו? עם איזה חומר? אם מדובר על בדיקה שהיא ספציפית לערמונית, אז עולה החשש לחזרה של הסרטן, אבל באמת שצריך להיזהר ולבדוק את כל הנתונים והבדיקות לעומק.

08/10/2018 | 20:14 | מאת: דניאל עקב

ישלי כאבים באשך שמאל אחרי פעילות ספורטיבית, עשיתי את כל הבדיקות וזה לא בקע או בעיה בצינור הזרע, היית אצל מומחה והוא אמר לי שזה נוצר מלחץ על העצב השני שמתחבר לשק אשכיים, השאלה שלי היא מה הפיתרון לזה? אני לפני גיוס ורוצה לעשות קרבי ושהכאבים מתחילים זה כאבי תופת.

שלום דניאל. האם עשית US אשכים? אם לא גילו שום בעיה לאחר שעשית את כל הבדיקות ומדובר כנראה בכאב עצבי או שרירי, אני מציע מנוחה לתקופה ארוכה ואז לראות איך אתה מרגיש אחרי שאתה חוזר בהדרגה לפעילות.

06/10/2018 | 23:07 | מאת: סולי 73

האם פענוח MRI שגוי של רדיולוג הוא בגדר רשלנות רפואית ? באם אר איי שעברתי לאחרונה נרשם שיש תהליך שעובר האדרה . מספר ימים לאחר מכן הסבתי את תשומת לב מחלקת ההדמיה שיבדקו שוב והם אכן עשו זאת ותיקנו את הדו"ח לחלוטין וכתבו הפעם שאין האדרה ! מכיוון שלפני שנה עברתי כבר כריתה של הגידול , זה הכניס אותי לסטרס וחרדות שמה יש הישנות באזור הניתוח או שחלילה הניתוח לא בוצע כהלכה. האם הרופא המפענח / בית החולים צריך לשאת באחריות פרט להתנצלות?

שלום סולי. אתה שואל את האדם הלא נכון, שכן אין לי ידע בתחום ה"רשלנות רפואית". אם מדובר בשאלה שמאוד חשובה לך, כדאי שתפנה למומחה בתחום. אלה בדרך כלל אנשים שמתעסקים במשפט ועריכת דין. רק בריאות!

05/10/2018 | 15:17 | מאת: צבע כחול בצינורית הנפרוסטום

שלום רב! אבא שלי חולה אונקולוגי סרטן כיס שתן עבר ניתוח לכריתת כיס שתן והטייה לסטומה לאחר הניתוח כנראה אחד השופכנים כמעט ונסתם והוחלט על הכנסת נפרוסטום כיום 7 חודשים לאחר הניתוח (היתה החלפה של הנפרוסטום לאחר 3 חודשים)התגלו גרורות באגן ובאיזור הניתוח - מקבל טיפול אימונותרפי( קיטרודה) לאחרונה שמנו לב שהצבע של הנפרוסטום (הצינורית עצמה )הכחיל וההפרשות גם בגוון כחול מה זה אומר האם יש צורך לפנות למיון להחליף את הנפרוסטום? מרגיש יחסית טוב ללא חום

שלום. אני לא יכול לחשוב כלאחר יד על סיבה שהשתן יהיה בצבע כחול כך פתאום. כדאי לפנות לרופאים שמטפלים בו ולברר את הנושא.

05/10/2018 | 00:52 | מאת: יאיר

שלום בן 44 מזה למעלה משנתיים שידוע לי על שטפי דם בשק האשכים (ייתכן וזה היה קודם ולא הייתי מודע לזה). הייתי אצל רופא עור ואמר שמדובר באנגיוקרטומה ולא המליץ על טיפול. לפני כמה ימים הייתי אצלו שוב בעניין אחר, וביקשתי שיסתכל שוב על המקום כי היה נראה לי שזה קצת גדל. הוא אמר שזה נראה אנגיוקרטומה, אך רצה שאעשה ביופסיה בכל זאת, והפנה אותי לכירורג פלסטי לצורך ביצוע הביופסיה. בביקור אצל הכירורג פלסטי (זה יצא בדיוק אחרי יומיים שהיו לי דימומים מהנגעים, מה שהכתים לי את התחתון). הוא נתן לי הזמנה לחדר ניתוח זעיר לצורך הביופסיה, אך רצה שלפני כן אעשה בדיקת US רקמות רכות, שק אשכים ואשכים. זה מה שכתוב בהפנייה: Chronic, Investigation for VASCULAR DISORDER OF SKIN, et the of scrotum, sometimes bleedung, for DD Bx r/a Kaposi Sa vs Hemangioma. 1. מה הסיבה לצורך בביצוע US? 2. מה כתוב באנגלית? האם יש משהו חדש מעבר למה שציין הרופא עור ששלח לוודא האם זה אנגיוקרטומה? 3. למה ה- us צריך להיות לפני הביופסיה? 4. בהפניה לUS כתוב - US רקמות רכות. ולמטה רשום US רקמות רכות שק אשכים ואשכים. למה הכוונה בשק אשכים ואשכים? והאם זה כולל בדיקת אשכים מלאה? 5. האם יש קשר לאורולוגיה? האם יש בעיות אורולוגיות שיכולות להביא לנגעים הללו? (אין לי מושג אם זה קשור, בעבר ביצעתי US אשכים והיה כתוב שיש לי ורקיצולה משמאל). תודה

שלום יאיר. 1. הרופא ששלח אותך לבדיקה יידע טוב ממני מה הסיבה שהוא שלח אותך. אני יכול לנחש, והניחוש שלי הוא שהוא רצה לוודא שהאשכים ותוכן שק האשכים הוא כשורה ושמדובר רק בבעיה עורית. 2. באנגלית רשום מה שכתבת והסברת בעברית פלוס זה שהוא רוצה לעשות ביופסיה כדי לשלול נגע ממאיר ולוודא שמדובר רק בנגע שפיר. 3. ה-US יבדוק את האשכים. 5. אין לזה קשר לבעיה אורולוגית. זו בעיה עורית.

04/10/2018 | 09:54 | מאת: אבי

אני בן 72. לפני שנה כשה PSA היה 8 עברתי בדיקת MRI. מצאו שני נגעים כאשר אחד מהם חשוד כ PIRADS-5. הומלץ לבצע ביופסיה ואני אמור לבצע את הבדיקה בשיטת MRI US FUSION. לפני כחודש בצעתי בדיקת 4K SCORE. התוצאה 16% בסקאלה לא ליניארית ןPSA 7.87. האם באמת אני חייב לבצע ביופסיה? אני חושש מהזרעה של טיפות נגועות בתוך הערמונית בעת לקיחת הדוגמא. המצב עשוי להחמיר. במידה ואכן קובעים שיש לי קרצינומה חמורה, האם באמת חייבים בכריתה רדיקלית או שיש שיטות ממוקדות? אולי אפשרי טיפול פנימי כמו איוד?

שלום אבי. המשמעות של נגע בדרגת חשד PIRAD 5 היא שמדובר בסיכון של כ-90% שאכן מדובר בגידול סרטני משמעותי. החשש להזרעה כפי שהעלת אינו מוצדק. לגבי אפשרויות הטיפול, ניתן לדון עליהן רק לאחר שיש תוצאות של הביופסיה.

01/10/2018 | 20:52 | מאת: סמי

האם בהדמיית מעקב אולטרא סאונד בטן עליונה קיים סיכון לפספס גידול כליתי / צסטי קטן בחלק החיצוני של הכליה( פחות מס"מ ) בעוד שבהדמיית mri בטן ניתן לראות בבירור עם חשד לממאירות ? אם כן , מדוע בכלל בוחרים באפשרות הראשונה ?

US לרוב היא בדיקה טובה בשביל לראות גידולים בכליות. עם זאת CT ו-MRI טובים יותר באיפיון הנגעים.

30/09/2018 | 03:27 | מאת: אדם

שלום, אני בן 28. לפני כ-10 שנים נגרם לי כאב באזור האשך הימני (הקרין גם לצד שמאל של שק האשכים, ולאזור המפשעה מצד ימין שמעל שק האשכים). נגרם במהלך השירות הצבאי- לפי דעתי עקב פעילות גופנית במשך תקופה מסוימת עם מכנסיים לוחצות לא נוחות של מדים שלא אפשרו החלפתם, עובדה שלעתים הייתי נבוך לדבר עליה בבדיקות אורולוגים. לא אותר מעולם זיהום חיידקי בבדיקת שתן או מתרבית זרע, כמו כן לא קיימתי אז יחסי מין. בדיקות אולטרה-סאונד לא איתרו דבר אז, אולם נותר כאב כרוני שלא עבר עם השנים מאז. לפני כ-5 שנים, בחוסר מזל גדול- עקיצת יתוש באזור זה במפשעה גרמה להתגברות חריפה של הכאב. שוב בדיקת אולטרה סאונד תקינה, בדיקת שתן ותרבית זרע לא איתרו כל סימן לזיהום. נותרתי מאז עם קשיי הליכה חמורים, למעשה מתקשה ללכת עם מכנסיים שאינם רחבים מאוד. במשך מספר שנים לאחר מכן היה שיפור ברגשיות, אולם- לפני כשנה וחצי בתום הליכה ארוכה הייתה החרפה גדולה של הכאב אשר איננה עברה. חזר על עצמו שוב קרוב לשנה לאחר מכן לאחר מכן- עם החמרה נוספת. במצב הנוכחי- כבר מתקשה מאוד אף לצאת מהבית. מסקנה של אורולוג אחרון שערך הבדיקות (אולטרה-סאונד, בדיקת שתן, תרבית זרע) היא כי הבדיקות תקינות וכי אין סימן לאפידידימיטיס. (יש לציין כי הבדיקות הללו נעשו לפני ההחמרה האחרונה שאראה בעת הליכה) בבדיקת אולטרה-סאונד אחרונה נמצאו סימנים לוריקוצלה ברמה נמוכה, אם כי הרופא טען כי לא סביר כי זה מקור הכאב, ובטח לא ברמת הכאב והרגישות מהם אני סובל. עקב המצב החריג מאוד, נותרתי עם קשיים חמורים בהליכה ברמה של נכות, שהחמירו מאוד עם השנים. האורולוגים שבדקו עם השנים- התקשו להבין את הבעיה ועוד פחות כיצד לטפל בה. אובד עצות, לדעתי האישית- אני חשוב שיתכן שנגרמה בעבר (באותו אירוע לפני 10 שנים) פציעה שלא נרפאה באופן תקין, אולי בכלי דם, אשר הותירה כאב כרוני. אירועים שקרו לאחר מכן כנראה גרמו שוב ושוב לפתיחה מחדש של הצלקת/הפציעה הישנה שלא נרפאה היטב, מה שגרם שוב ושוב לדרדור הכאב הכרוני. על אף שמדובר בהודעה בפורום- מה ניתן ועליי לעשות במצב כזה? מבחינת בדיקות נוספות לעשות, דרכי טיפול כלשהן? כפי שניתן להבין, מדובר במצב שפגע באופן קשה ביותר באיכות חיי. אודה מאוד למענה.

שלום אדם, לצערי השאלה שלך לא עוסקת שתחום של הפורום הזה. אתה יכול להעלות אותה בפורום אורולוגיה כללי.

29/09/2018 | 08:26 | מאת: ניסים

שלום רב, אני בן 57 , בשנת 2017 ביצעתי בדיקות דם ולאחר בדיקת רמת הטסטוסטרון שהיה נמוך מאד עד רמה של 7.4 פניתי לאורלוג מומחה שהמליץ על טיפול בטסטסטרון. ממרס 2017 התחלתי טיפול בטסטסטרון, בתחילה 3 חודשים של ג'ל ומאז כבר 7 זריקות של נבידו. אני מבצע בדיקות דם למעקב כל חודשיים לאחר הזריקה כדי לראות מה הרמה. לאחר שלושה חודשים עם ג'ל עברתי לזריקות מכיוון שהג'ל זו ממש השתעבדות. שאלתי היא, מהן הסכנות לגוף או הבעיות שעלולות להיות מקבלת הורמון לכל החיים. אני די מוטרד מלקיחת הורמון באופן קבוע. שנית, האם ישנה דרך אחרת להעלות את רמת הטסטסו ללא צורך בתרופות. מה קורה אם מפסיקים לקחת את הזריקה הזו? אני מטופל גם בכדור לכולסטרול , סטטור 20 מ"ג. בנוסף לפני כחודש התחלתי לקחת כדור ללחץ דם, סילריל 2.5 מ"ג, האם זה משפיע על האומות? יש לי ירידה חזקה בלבידו. תודה, ניסים

שלום ניסים, לצערי שאלתך היא לא בתחום שבו עוסק הפורום הזה. אתה יכול להעלות אותה בפורום אנדוקרינולוגיה או מיניות הגבר.

בן 50+ , לפני 5 חודשים עברתי ניתוח בלאפ לשימור כליה לכריתת RCC בכליה שמאלית .עברתי לפני מספר ימים mri בטן (חולה קוליטיס בעקיפין כמעקב אחרי הניתוח )ותוצאות הפענוח לנוגע לכליה העלה בי תמיהות רבות וסימני שאלה כפי שתבין בהמשך מה mri לפני ואחרי הניתוח. כל הmri שעברתי היו עם ובלי ח"נ . נראה כאילו שום דבר לא השתנה אחרי הניתוח והציסטה והמוקד בסמוך לה נשארו באותו מקום . אני לא רופא , אבל לא נראה לי שיכולה להיות הישנות בפרק זמן כה קצר . פענוח 2-2018 mri בטן כיוון כליות : בכליה שמאל , באזור הבין קוטבי , באספקט ליטרי מודגמת ציסטה עם מחיצות עדינות ללא שינוי מהותי בהשוואה לבדיקה קודמת . בצמוד לציסטה מוקד אקזוטיפי לטרלי כ- 1.1 ס"מ , עובר האדרה , גדל במקצת בהשוואה קודמת ( היה 0.7 ס"מ - חשוד כ- rcc. בעקבות הממצאים ב-mri הנ"ל הוחלט על כריתת הציסטה ומקד בסמוך לה . פענוח mri בטן אחרון ,9-2018 פענוח בהשוואה לבדיקה מ-2015 . שתי כליות בגודל ומיקום תקין . בגליה השמאלית בין קוטבי באספקט ליטרי מודגמת ציסטה עם מחיצות ומוקד אקזוטיפי סמוך בגודל 0.9 ס"מ גדל לעומת בדיקה קודמת (מ-2015 כאמור) , שעבר האדרה היקפית. .הערה***: ה mri הזה 9-1018 נעשה בבית חולים אחר שמשום מה השוואה את הממצאים ל mri בטן ישן מ-2015 וזאת למרות שנמסרה לפקידת הקבלה דיסקים להטמעה מהשנתיים האחרונות . אין לי מושג מה הסיבה לכך ...... ונראה שהמפענח לא היה מודע בכלל לניתוח שעברתי (לא נראה לי שזה משנה משהו ). אציין שהmri האחרון אושר כבקשה רופא גסטרו שביקש לבדוק את המעי הגס והדק . .. מצורף דוח ניתוח ופתולוגיה (RCC). אשמח אם תשפוך אור על הממצאים . בתודה מראש

משום מה הקבצים שצרפתי לא ניקלטו ואני מנסה שוב.

שלום ניסים, אני מודה לך על הרצון לשתף אותנו במקרה המעניין שלך. בשאלות שלך אכן טובות, ויש להפנות אותן לרופאים שמטפלים בך.

23/09/2018 | 18:37 | מאת: יצחק

לפני שנה הופיע דם בזרע.משתמש בטמפסולין מעל 4 שנים . אולטרא סאונד לא גילה משהו חריג . PSA היה קבוע בסביבות 3-3.4 . לפני שנה התחלתי לקחת אבודרט . בבדיקה האחרונה ה PSA ירד ל1.7 . גם בלילה קם באחרונה הרבה פחות למתן שתן ממקודם. גילי 62 . סובל מלחצי דם , גם גבוהים וגם נמוכים. נאמר לי שאולי הבעיה מזה. או מבעיות נפשיות . מבולבל לגמרי. ממש מוטרד. הדם לא מופיע באופן קבוע , ולפעמים בשפיכה אין כלום . מחכה לתשובתכם . תודה מראש.

שלום יצחק, דם בזרע מעיד בדרך כלל על דימום שמגיע משלפוחיות הזרע או הערמונית. לרוב מדובר רק בדלקת באזור או אחרי תקופה ארוכה שבה לא היתה שפיכה.

14/09/2018 | 09:56 | מאת: פיני

שלום. ליפני כשנתיים 26/11/16 עברתי ניתוח רובוט להסרת ערמונית. תוצאה פטולוגית גליסון6 (3:3) ללא מעורבות בלוטות לימפה וללא פריצה. שוליים נקיים. הpsa היה 4.6. עד היום ביצעתי מספר בדיקות psa. 14/3/17-קטן מ0.03 9/7/17-0.04 9/11/17-0.04 23/3/10 קטן מ0.03 6/9/18-0.05 מצבי הכללי טוב ללא דליפות. בן 57 מתאמן בחדר כושר. השאלה: 1.האם העליה האחרונה בpsa מסמלת משהוא חריג? 2. האם יש תזונה שעלי לשנות כדי לשפר את הpsa? 3. האם משקאות אלכוהוליים משפיעים על לרעה על הpsa? תודה על התשובות ושנה טובה לכולם.

שלופ פיני. התשובה היא שלילית לכל שלושת השאלות. למעשה אין עליה אמיתית ב-PSA. לא ידוע על תזונה מסויימת שמונעת חזרה של סרטן ערמונית לאחר ניתוח. כנ"ל, לא ידוע על השפעה של אלכוהול (אם כי מבחינות בריאותיות אחרות הוא מזיק).

21/09/2018 | 11:31 | מאת: פיני

תודה ד״ר וגמר חתימה טובה.

09/09/2018 | 11:51 | מאת: אלילי

במצב הנ"ל האם בעת קיום יחסי מין ופליטת זרע, קיים חשש למעבר תאים סרטניים מהערמונית לגוף הבת זוג? האם קיים חשש להדבקות הבת זוג בסרטן במצב זה?

שלום. בת הזוג לא יכולה להידבק בסרטן ערמונית.

29/08/2018 | 18:52 | מאת: אמיר

שלום, מבקש להתייעץ: שנת 2000 סרטן אשך נון סמינומה כולל bep, שנת 2014 סרטן אשך MIXED GERM רק ניתוח. במעקבים. ההתייעצות הינה לגבי ממצא בטחול: מרץ 2010 - א.ס. בטן, בטחול מוקד איזואקוגני עם מעט האלו מסביב בקוטר 0.7 ס"מ. מומלץ CT. מרץ 2010 CT, מוקד מקבל האדרה בקוטר של 10 ממ קרוב לוודאי המנגיומה (הרדיולוג ציין - ללא שינוי בהשוואה ל CT ב 2007ׂ). 2013 CT ממצא בטחול ללא שינוי. 2014 CT (לפני כריתת אשך שני)ממצא היפודנסי בטחול 17 ממ,. זרימה מועטה פריפרית קרוב לוודאי המנגיומה. 2015 CT ממצא בטחול11 ממ ללא שינוי מ 2007. 2016 CT ממצא בטחול11 ממ ללא שינוי מ 2007. 2018 א.סאונד, ממצא בטחול היפואקוגני 18 ממ וסקולריזציה הקפית. האם יש מקום לבירור נוסף דחוף, או מעקב סונוגרפי מספיק? למעשה השאלה שלי: ע"פ הנתונים ישנם שינויים במידות הממצא. הבדיקה האחרונה מראה 18 ממ, בהשוואה ל ct מ 2016 הראה 11 ממ. ונראה שגדל ב 7ממ. בהשוואה לct 2014 נראה שגדל ב 1 ממ. יש דחיפות לבירור נוסף? האם ייתכנו סטיות במדידה ?תודה לייעוצכם

שלום אמיר. קטונתי מלספק יעוץ בפורום לאדם עם עבר אונקולוגי עשיר כשלך, רק על סמך המידע שאתה מספק ומבלי לעיין בבדיקות בעצמי. אני יכול להגיד לך ברמה של ידע כללי שהטחול הוא לא מקום שכיח מאוד לגרורות מסרטן האשכים כשלא רואים גרורות נוספות במקומות אחרים. בנוסף הפיענוחים שאתה כותב לאורך השנים שמעידים על ממצא שפוענח כשפיר ושלא השתנה הרבה, כנראה צודקים. עם זאת, שוב, קח את דעתי בערבון מוגבל שכן לא ראיתי את הבדיקות ואת שאר הנתונים. אם הדבר מדאיג אותך, כדאי שתתייעץ שוב עם האונקולוג שמטפל בך.

25/08/2018 | 07:19 | מאת: יעקב

לפני 8 חודשים ניתוח TURP לאחר אצירת שתן ,בפתולוגיה סרטן בערמונית דרגה 7 גליסון 39 הקרנות שסיימתי ב1 ליוני ,3 זריקות זולדקס מתוך 6 לפני כמה ימים סימנים של דם בשתן אני לוקח אליקוייס לדילול דם האם ישנה אפשרות שהדימום בגלל ההקרנות שהתסיימו לפני חודשיים וחצי והאם אני צריך לפנות לאורולוג לבדיקה תודה מראש

שלום יעקב. בכל מקרה של דם בשתן חייבים לפנות לאורולוג. זה יכול להיות בגלל ההקרנות, אבל יכולות להיות גם סבות אחרות ולכן יש לתת לאורולוג לבצע את הבירור הנדרש.

בן 66 . שנה בדיוק לאחר כריתה רדיקלית עקב psa שעלה במשך 4 שנים לרמה של 12.7 ונתוני הביובסיה היו גליסון 4+3 באונה אחת ו 4+4 בשניה ובפתלוגיה אדנוקרצינומה של הערמונית גם מימין וגם משמאל בנפח מירבי 80% מרבית הגידול היה ממקור דוקטאלי .שולי הכריתה משמאל היו חיוביים בקוטר 0.4 דירוג גילסון 4+5 . בדיקת pet-psma לפני הכריתה מצאה תהליך בערמונית דוצ המציג רצפטורים ל psma ואילו בדיקה חצי שנה לאחר הכריתה מצאה שאין לראות תהליכים פתולוגיים המציגיםנרצפטורים ל psma .הומלץ על 28 טיפולי קרינה לערמונית ולאחר היסוס גם לאגן למרות שאינה הכרחית בשל כריתת בלוטות לימפה שהיו שליליות וגם ממצאי ה pet וכן לקחתי 28 כדורי casodex וזריקה אחת eligard . ההקרנות הסתיימו לפני חודש ואין תופעות לוואי למעט אימפוטנציה ודליפה מזערית בשיעול שהחלו לאחר הניתוח. ושאלתי הנה - בחלוף כמה זמן מומלץ לבדוק psa שכן רופא אחד המליץ על 3 חודשים ואחר על 6 חודשים ובעיקר מה מטרת הבדיקה והאם לא מיציתי את המאבק במחלה ועלי להשלים עם כל החמרה עתידית, אם חס וחלילה תהא כזו

שלום צבי, כיוון שאין כעת עדות למחלה, אפשר בדיקת PSA כל 6 חודשים. זה למעשה המעקב. שיהיה בהצלחה ורק בריאות.

22/08/2018 | 20:39 | מאת: ליאורה

לבעלי הממצאים הבאים באןלטרט סאונד.כליה שמאלית בגודל וצורה תקינים,בעלת פרנכימה בעובי תקין.הודגמו שתי ציסטות קורטיקליות:האחד בגודל 2.7 סמ בעלת דופן מסוייד חלקי המכילה מחיצות עדינות בתוכה והשנייה 9.2 סמ בעלת צורה לובולרית.כליה ימנית תקינה. מה משמעות הממצאים הללו ומה המלצתך? .האם יש מקום לדאגה?תודה מראש.

24/08/2018 | 16:19 | מאת: ליאורה

https://www.doctors.co.il/forum-4375/message-1147531/

25/08/2018 | 14:28 | מאת: ליאורה

שתי ציסטות קורטיקליות.האחת בגודל 2.7סמ בעלת דופן מסוייד חלקי ומחיצות עדינות בתוכה. השנייה 9.2 סמ בעלת צורה לובולרית.כליה ומנית תקינה. מה צשמעות הממצאים והאם יש מקום לדאגה? תודה מראש.

שלום ליאורה. התיאור מעלה את החשד שמדובר בציסטה מורכבת. ציסטה כזאת דורשת אפיון מדוייק יותר עם CT כדי לראות האם היא למעקב או שיש צורך בניתוח להוצאתה.

ראי תגובה על השאלה הראשונה

ראי תגובה על השאלה הראשונה

22/08/2018 | 00:27 | מאת: משה

psa אחרונים בין 5.8-7.9קיבלתי המלצה לבצע בדיקת K4 מהי בדיקה זאת ומה משמעות תוצאותיה?

שלום משה. זו בדיקה שבודקת את הרמה של 4 חלבונים בדם ונותנת מדד לסיכון שלמישהו יש סרטן ערמונית. מהבחינה הזאת היא יותר מדוייקת מבדיקת PSA בלבד.

21/08/2018 | 14:53 | מאת: רחל

שלום דר גילו לאחי סרטן האשכים. זה התחיל מנפיחות באשך. לא יודעת כמה זמן עבר מרגע שזיהה את הנפיחות עד לכריתת האשל שעבר אך מה שמדאיג אותי הם הטיםולים הכימוטרפיים שיצטרך לעבור. עבר כמעט חודש מהכריתה. האם אין חשש שבזמן זה הגרורות יגדלו. תוך כמה זמן אפשר להתחיל בכימוטרפיה מרגע הניתוח? והאם ידוע לך השפעת שמן קנאביס על תהליך ההחלמה?

שלום רחל. האם יש לו גרורות? לאחר ניתוח, צריך לתת לאזור הניתוח זמן מינימלי להחלים לפני שמתחילים טיפולים כמותרפיים. לגבי שמן קנאביס - לא ידוע לי על מחקר אונקולוגי רשמי שבדק את ההשפעה על מטופלי סרטן אשכים

08/09/2018 | 14:23 | מאת: רחל

תודה על תשובתך. אחי עבר את הניתוח וסיווגו את המחלה כשלב 2. יש גרורות לבטן, 2 נקודות לימפה בגודל של 1.5 סמ. המליצו לו לנתח ולהסיר אותם כי ההרכב שלהן הוא כזה שלא ממש מושפע מכימוטרפיה ( 40% טרטומה, 40% יוק ו 20% קרצי׳) הממדים בדם של הגידול ירדו לרמה תקינה. האם ניתוח כזה מסוכן? (מעבר לסיבוכים שכיחים של ניתוחים) האם ייתכן ולאחר ההסרה הוא לא יצטרך כימו? האם ייתכנו גרורות סמויים ואיך ניתן לגלותם? אודה לתשובותיך!

האם היחס בין שתי הפרוצדורות האלה לא זהה ליחס שבין קולונוסקופיה ופוליפקטומי שנעשות בבת אחת במידת הצורך באמצעות אותו ציוד? האם הציסטו-אורו-רטרוסקופ אינו מאפשר לבצע TURBT מיד עם זיהוי גידול חשוד? האם הסיבה שזה לא נעשה ביחד היא סיבה בירוקרטית, בגלל שפוליפקטומי מבוצעת ע"י גסטרואנטרולוגים ולכן לא מוגדרת כניתוח ואילו TURBT מבוצעת ע"י אורולוגים ולכן היא מוגדרת כניתוח, למרות שבעצם מדובר בפרוצדורות זהות?

שלום דוד. לרוב מדובר בציוד שונה ובצורך בהרדמה. אלה פרוצדורות שונות.

16/08/2018 | 08:07 | מאת: אורנה

בעלי עבר במאי ניתוח להוצאת גידול מכיס השתן ובביופסיה גילו גידול בערמונית וקבעו ניתוח באוקטובר האם יש סיכון שהגידול יגדל ההגידול זה cis

שלום אורנה. את כותבת CIS. האם יכול להיות שהכוונה ל-CIS בשלפוחית?

שלום ד"ר לפני שבוע אבי עבר ניתוח להסרת גוש מכלייה ימין קןטב עליון אחורי נמצא בבית מיום חמישי סובל מבחילות, דימום מחור הנקז ושטפי דם בגוון שחור לאורך כל צד הבטן הימנית נוטל אליקוויס קבוע שהופסק לפני הנתיוח האם מה שאני מתאר הינו מצב נורמאלי בשלב ההחלמה והאם ניתן לחזור לאליקוויס?

שלום רונן. את השאלה לגבי האליקוויס צריך להפנות לרופא המנתח. לגבי מה שתיארת, יכול להיות שיהיו שטפי דם מתחת לעור לאחר הניתוח, אבל אם מדובר בשטף דם שהולך ומתפשט והוא מלווה בדימום מחור הנקז, עולה החשד לדימום פעיל, ויש צורך לפנות במהירות לרופא המנתח או למיון.

12/08/2018 | 20:14 | מאת: מירי

ריצתי לדעת מה ההבדל בין ציסטוסקופיה רגילה לציטוסקופיה אמבולטורית. עברתי ציטוסקופיה רגילה ואני אמורה לעבור את הציסטסקופיה השניה ניסתי לחפש בגוגל ולא מצאתי כלום על הבדיקה אני ישמח אם תסביר לי תודה👍

שלום מירי. כפי שאת יודעת, ציסטוסקופיה היא בדיקה שבה האורולוג מכניס מצלמה לשלפוחית השתן דרך השופכה ובודק את השלפוחית. הבדיקה בדרך כלל מתבצעת אמבולטורית (כלומר, לא במהלך אשפוז).

16/08/2018 | 06:46 | מאת: מירי

בקרוב אני אמורה לעבור ציטוסקופיה אמבולטורית השאלה אם אני לא יהיה מאושפז האם אם יכולים לקחת לי פיובסיה

אמבולטורי זה אומר ללא אשפוז. ברוב המקומות עושים את הבדיקה רק בהרדמה מקומית, ולכן לא לוקחים ביופסיה.

02/08/2018 | 20:41 | מאת: מרק

שלום. לפני חודש בוצעה כריתת ערמונית בשיטה רובוטית. גליסון 7. מחלה מקומית בלבד. אני סובל מדליפת שתן . הבעיה שבשכיבה אני מצליח לשלוט ואין דליפה, בלילה לדוגמה אך בעמידה כל השתן יוצא החוצה ללא הרגשה של שליטה . השתן לא מצטבר בשלפוחית אלא מטפטף פשוט החוצה בלי להרגיש ככה שביום אני לא הולך לשירותים להטיל שתן בכלל ורק מחליף טיטולים. אני מבצע 3 פעמים ביום תרגילי קיגל. בנתיים ללא השפעה. מה אפשר לעשות עוד בנדון ?

שלום מרק. מה שאתה חווה הוא נורמלי לחלוטין חודש לאחר הניתוח. אתה צריך להמשיך לעשות תרגילי קגל ולהמתין עוד חודש-חודשיים לפני שצפוי להיות שיפור. הייתי מעלה את מינון התרגילים ומוודא עם הרופא שלך שאתה עושה אותם כמו שצריך.

שלום ד"ר קרן פז. בן 60 PSA באוגוסט 14 3.84 ביולי 2016 5.07 ובאפריל 2018 5.43 PSA חופשי 0.2. באוקטובר 2016 עברתי ביופסיה והתוצאה- דלקת כרונית בשתי האונות. שבוע שעבר עברתי MRI ולהלן הממצאים. מודגמת ערמונית בגודל כ-4.6*3.9*4.7 ס"מ. נפח משוער 43 CC, מוגדלת ומתבלטת לתוך שלפוחית השתן. בהסתכלות על איזור פריפרלי בגובה האפקס משמאל באיזור פוסטרולטרי מודגם מוקד בעל סינגל נמוך יחסית בערכי T2W בגודל של כ-0.7 ס"מ.הממצא כן מגלה DWI רסטרקטיבית קלה וכן מתאדר אך לא בצורה מוקדמת לאחר הזרקת חומר ניגודי לתוך הווריד. חשוד ל-4 PIRADS. פסים של סינגל נמוך בערכי T2' באיזור פריפלי מימין ומשמאל מהאפקס עד לגובה הבסיס, עדינים מאוד, מציגים שינויים בלתי ספציפיים. PIRADS-2. איזור TZ בעל מרקם הטרוגני על רקע שינויים היפרטרופיים ללא ממצא בעל מאפיינים אגרסביים. הקפסולה נראית שמורה. שלפוחיות זרע במילוי חלקי. שלפוחית שתן בקיבולת חלקית, דפנותיה טרביקולריים. ללא לימפאדנופתיה חריגה לאורך כלי דם האילאקליים. מבנה גרמי- ללא מצא חריג. סיכום: הרמונית מעט מוגדלת מתבלטת לתוך שלפוחית השתן עם ממצא חשוד באיזור פריפרלי בגובה אפקס לטרלי משמאל. אשמח ואודה מראש להתייחסות. תודה.

שלום ישראל. ב-MRI נראה ממצא שהוא חשוד לסרטן ערמונית. הדרך הכי טובה להתקדם בשלב זה היא לעשות ביופסיות מכוונות לממצא הזה בטכנולוגיה שנקראת MRI-US fusion. בשיטה זו אנחנו דוגמים את הממצא החשוד. אני בנוסף נוהג לקחת ביופסיות נוספות משאר הערמונית.

אבי חולה לב חלה במחלה התחיל לקבל טיפול הורמונלי שגרם כנראה לאירוע לבבי רק עכשיו נשלח לct pet מקווה שלא אבל אם כן נשלחו גרורות האם יש דרך לטפל בו תודה

שלום אור. אני מצטער לקרוא. במידה ויש גרורות, יש טיפולים נוספים. הם לא יכולים לרפא לחלוטין את המחלה, אבל הם יכולים לעכב אותה בצורה משמעותית.

09/07/2018 | 22:16 | מאת: ויוו

חשד לממאירות בערמונית אבא שלי בן 78 הופנה לבדיקות בגלל ערמונית מוגדלת. אחרי rmi שמראה נגע של 1.1 ס"מ באונה השמאלית בגובה האמצע י בערמונית ובדיקות psa = 13 ונפח 92.7. _ 5 SPIRAD והיה רשום בסיכום שיש חשד גבוה לממאירות. אבא שלי הופנה לביופסה היום. (FUSION) ובסיכום היבנתי שהתוצאות דומות ל rmi. אני מאד דואגת. מה הסיכויים של תוצאות הביופסה.תודה מראשעל תגובתכם.

שלום. הסיכוי שנגע שמוגדר בדרגת חשד PIRADS 5 הוא אכן סרטני הוא כ-90%. עם זאת, הסיכוי שסרטן ערמונית שמאובחן בגיל 78 יגרום למוות הוא יחסית נמוך.

05/07/2018 | 20:17 | מאת: חני

אודה להתייחסותך לתוצאות בדיקת Miri ערמונית תודה ערמונית לא מוגדלת מקטע מרכזי ללא ממצא מקטע פריפרלי אזור בעל סיגמא לנמוך בגודל 0.3*1 דיפוזיה רסטריקטיבית אזור פריפריאליים משמאל מוקד זעיר בגודל 6 ממ קפסולה שמורה לא הודגמו בלוטות מוגדלות באגן מבנה גרמי שמור

שלום חני. אני מצטער, אבל הנתונים שסיפקת אינם מספיקים כדי לחוות דיעה. אני מניח שבתשובת ה-MRI שקיבלתם יש נתונים נוספים.

שלום דוקטור. בת 49 בריאה בדרך כלל. ידוע מזה שלוש שנים על כליה שמאל מתפקדת 19 אחוז וימין 81 אחוז. הגעתי לבדיקת סי טי היות ובאולטראסאונד דופלר כליות שביצעתי התגלה ממצא לוואי בטחול בגדול 2.3 על 2.5 היפודנסי, אווסקולרי. להלן התוצאות של הסי טי: בסיסי הריאות תקינים. בקע היאטלי קטן. הכבד בגודל תקין, מרקמו שומני. תהליכים היפודנסיים זעירים באונה השמאלית של הכבד בקוטר 0.1 ס"מ, טיבם אינו ברור, קרוב לוודאי שפירים. דרכי המרה התוך כבדיות והכולדוכוס אינם מורחבים. כיס המרה אינו תפוח. הטחול בגודל תקין, תהליך היפודנסי בקוטב העליון של הטחול בקוטר 1.2 ס"מ, טיבו אינו ברור. הטחול והאדרנלים תקינים בגודל ובמרקם. הכליה הימנית בגודל ומנח תקינים, ללא סימני הידרוניפרוזיס או אבנים. הכליה השמאלית קטנה מהנורמה, פרנכימה מאוד דקה וסימני הידרוניפרוזיס קשה. מערכת נוספת בצורה "בלונית". האורטר השמאלי אינו מורחב. לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום, באגן ובמפשעות. מילוי פיתולי המעי הדקים תקין. תוכן פקאלי רב לאורך הקולון אינו מאפשר דיון על דופנותיו. דיברטיקולוזיס בקולון ללא סימני דלקת. דיברטיקול בשליש היורד של התריסריון. בקע טבורי קטן, מכיל שומן פריטוניאלי בלבד. השלפוחית בעלת דופן סדיר. הרחם אינו מוגדל, מכופף אחורה. תהליכים היפודנסיים בשתי השחלות, אחד מהם בשחלה הימנית בעל גבול העובר האדרה בקוטר 1.8 ס"מ, זקיק קרוב לוודאי. מבנה גרמי תקין. סיכום: תהליכים היפודנסיים בכבד, שפירים קרוב לוודאי. .US תהליך היפודנסי בטחול, טיבו אינו ברור, קרוב לוודאי שפיר, יכול להתאים להמאנגיומה, לקורלציה עם בדיקת אולטראסאונד . הכליה השמאלית קטנה מהנורמה, בעלת פרנכימה מאוד דקה, מערכת מאספת מורחבת בצורה "בלונית". היצרות בUPJ ממצאים בשחלות, לבירור נוסף גניקולוגי. אשמח לחוות דעתך על התוצאות. תודה ושבוע טוב ומבורך, זואי

שלום זואי, מה שנכתב בפורום לא באמת יכול לשמש כחוות דעת רפואית. לפי מה שכתוב, לגבי מה שהוא בתחום המערכת האורולוגית, בכליה השמאלית קיימת היצרות ממש במפגש בין אגן הכליה לתחילת השופכן, על רקע זה יש הרחבה של הכליה וכנראה מזה נובעת הירידה בתפקוד הכליה.

01/07/2018 | 15:14 | מאת: זואי

תודה על תשובתך המהירה! האם ההיצרות הזו היא מבנית או חלילה וחס גידול? האם ניתן להבין מהתוצאות? תודות רבות

אם הממצא הזה לא ידוע לך ועבר בירור, את צריכה לגשת לאורולוג. לפי ניסוח התשובה סביר להניח שלא מדובר בגידול, אלא בהיצרות מולדת, אבל אני לא יכול לערוב לכך בלי לראות את הבדיקה.

יישר כוח!

21/06/2018 | 14:24 | מאת: מאיר

אני מאוד אוהב לראות ניתוחים ודברים על רפואה ולומד בספרים ים אחד ראיתי סרטון שרופא מכניס למישהו מחט עם חומר מעל האיבר המין והרגל זזה וקופצת לבד בלי סוף ואחר כך הוא עשה לו ציטוטסקופיה. רציתי לדעת מה זה החומר הזה אם זה הרדמה ומה ההקשר בין המחט לציטוטסקופיה ואם יש שם לבדיקה הזאות תודה רבה

אני לא מצליח להבין מהתיאור במה מדובר. יש לך קישור לסירטון?

24/06/2018 | 16:20 | מאת: מאיר

Transurethral resection of the bladder tumour TURBT for non muscle invasive bl

19/06/2018 | 10:18 | מאת: ענתי

שלום רב בהמשך לפנייתי ולתשובתך מה-3.6 מצ"ב סיכום בדיקת ה-C.T של בעלי: תהליך ציסטי עם ספוטציה ונדולוציה, אשר עוברים האדרה בטוב התחתון של הכליה הימנית. הממצא מתאים במקום הראשון ל- CYSTIC RCC/ ציסטות כלייתיות פשוטות בילטרליות. אודה לך על הבהרת התשובה. ענתי

שלום ענתי. הממצא שמתואר מעלה את החשד שבתוך הציסטות קיימים מרכיבים של סרטן כליה. בדרך כלל במקרים כאלה ההנחיה היא לבצע כריתה של הציסטה/גוש.

02/06/2018 | 12:20 | מאת: אבי

בתאריך 21/3/18 קיבלתי זריקת דקפפטיל 22.5 מ"ג וכדורי זייטיגה בתאריך 3/5/18. חלפו חודשיים וחצי מקבלת הזריקה. קיבלתי תוצאות בדיקות: טסטוסטרון קטן מ 0.9 ו psa 0.06. שאלתי היא האם צריך להמתין שהטסטוסטרון יגיע לרמת סירוס 0.5 ו-psa ל- 0 על מנת להתחיל בטיפול הקרינתי. בכבוד רב

שלום אבי. לדעתי הרמות הנוכחיות מספיקות בשביל להתחיל טיפול קרינתי.

30/05/2018 | 10:03 | מאת: ענתי

שלום רב בעלי בן 64 התלונן על מתן שתן לעיתים תכופות ועל הזעת יתר גם במנוחה. הופנה לאולטרסאונד. אבקש את עזרתך בפענוח התשובה: U.S דרכי שתן - במרכז כליה ימנית תהליך ציסטי בלתי צלול בקוטר 5ץ3 עם מרכיב סולידי - בוסניאק 3 גדל משמעותית לעומת בדיקה מ-2015. בכליה שמאלית ציסטות. הגדולה עם הסתיידות ואבן כ-6 מ"מ בגביע תחתון. שלפוחית במילוי דל. דפנות מעובים. ערמונית כ-31 סמ"ק שארית 18 סמק"ק. מופנה ל C.T בטן ואגן. תודה

שלום ענתי, לפי המתואר, יש ציסטה בכליה ימין שיתכן ויש בה מרכיב סרטני. לכן הוא הופנה ל-CT שבפרוטוקול המתאים יכול להגדיר את התהליך הזה יותר טוב מ-US. במידה וזה אכן המצב, ככל הנראה יומלץ על ניתוח לכריתת התהליך.

29/05/2018 | 15:05 | מאת: מאיר

מחפש רופא לחוות דעת שניה לגביי סוגר מכני לשלפוחית שתן לאחר קריתה רדיקלית של השלפוחית

שלום מאיר, אתה מוזמן לפנות למרפאה שלנו באיכילוב להפרעות השתנה. זימון תורים ב-03-6974000.

23/05/2018 | 13:51 | מאת: סימה

שלום, בת 56 סובלת ממחלת כליות, קריטינין 2.2 עם כליה אחת מתפקדת, מטופלת ביתר לחץ דם. עשיתי לאחרונה אולטרסאונד כליות וגילו את הממצא הבא: בחלק הלטרלי של כליה הודגם ממצא היפואקואי לא הומגני בגודל 3.6X3.2 ס"מ ולא ברור אם מדובר בציסטה לא פשוטה עם תוכן לא צלול בתוכה או בתהליך אחר. האם צריך לדאוג? מה האפשרויות? אילו בדיקות יש לעשות ומה הטיפול? תודה רבה.

שלום סימה. כיוון שהממצא לא ברור, צריך להמשיך לברר אותו. כיוון שהכליה שלך לא מתפקדת מצוין, לא כדאי לעשות CT עם חומר ניגוד. לכן, כדאי לשקול לחזור על ה-US או לבצע MRI.

19/05/2018 | 00:02 | מאת: אמיר

בן 63 בריא ללא מחלות רקע. לא מעשן. עושה ספורט הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות. רמת כולסטרול כללית גבולית בסביבות 220 .אין סכרת. לפני 8 שנים התגלה סרטן הערמונית ממוקד גליסון 3+4 לא עבר את הקופסיاת עברתי ניתוח רדיקאלי של הערמונית. ולאחר כשנה בגלל כישלון ביוכמי psa 0.24 קיבלתי 33הקרנות וזריקות לוקרין ומאז psa 0.004 מרגיש טוב מה דעתכם מנסיונכם האדיר לגבי מצבי הכללי מעוניין לעזור לייזר בחזה להסרת שערות האם מותר או אסור. תודה ושבת שלום

שלום אמיר. ניסיוני האדיר אינו כולל טיפולי לייזר להסרת שערות בחזה. אני לא מכיר התוויית נגד לטיפול הזה, אבל תתייעץ עם האונקולוג המטפל ועם מי שמציע לך את הטיפול.

17/05/2018 | 17:22 | מאת: רון

בן 72, בריא. ב- 2010 PSA-6 וכריתה רדיקאלית מוצלחת של הערמונית, קופסית שלמה ללא פריצה, גליקסון 6(3+3). תפקודי שתן ומין תקינים. מאז: התפתחות PSA תמוהה: 2011-קטן מ-0.01, 2012-קטן מ-0.03 (מבוצע בשיטה חדשה!!!), 2013-קטן מ-0.03, 0.03-2014, 2015-קטן מ-0.03, 0.04-2016, 0.05-2017, 0.07-2018 ינואר, 0.03-2018 מאי (ירידה!!!). ומצב טסטוסטרון: 2009-20.4, 2011-21.3, 2013-21.7, 2018-17.1 ינואר, 2018-25.0 מאי (עליה!!!). מה מצבי? מה לעשות?

לפי רמות ה-PSA הנמוכות, נראה שמצבך מצויין. לרמות הטסטוסטרון אין קשר במצב זה.

15/05/2018 | 18:11 | מאת: מיכל

שלום רב, בן 68 גידול סרטני בערמונית ביצע MRI התשובה: גליסון (3+4) ב 4 גלילים משמאל עד 60% וגליסון 6 (3+3) עד 80% בשני גלילים מימין. PSA 30.46 תהליך נרחב באונה השמאלית מערב איזור פריפרי משמאל מאפקס עד לבסיס וחוצה את קו האמצע לימין בגובה האמצע ומערב באופן נרחב גם את האיזור המרכזי באופן דיפוזי מימין ומשמאל. גודל 4 ס״מ. חשד למעורבות בסיס שלפוחית הזרע משני הצדדים בגידול. חשד לפריצות קטנות של הקופסית באזור פוסטרולטרלי אמצע משמאל. תהליך חשוד לגרורה גרמית בפוביס השמאל. ביצע גם פט סי טי התשובה: תהליך בעל רצפטורים psma בערמונית עם מעורבות שלפוחית הזרע מימין. כמו כן תהליך בעל רצפטורים ל-psma בפוביס משמאל החשוד לתהליך משני גרמי. מה האפשרויות טיפול במקרה זה??

במקרה כזה מדובר בסרטן ערמונית עם גרורה אחת לפחות לעצם. הטיפול המקובל הוא טיפול בזריקות שמורידות את הטסטוסטרון בגוף עם או בלי שילוב תרופה נוספת נגד טסטוסטרון. במידה והגרורה בעצם כואבת, ניתן להקרין אותה וזה יוריד את הכאבים.

וזו תשובה של הבדיקה : סיבת ההפנייה : גידול בערמונית ? psa-12.92 לא דווח על ממשצא חשוד במישוש עבר 2 ביופסיות - ללא עדות לגידול טכניקה : הבדיקה בוצעה עם סליל אנדורקטלי הבדיקה כוללת סריקה של האגן וכן סדרות מכוונות לערמונית T2 בשלושה מנחים, דיפוזיה תת אופטימלית, מפת ADC,T1 ללא הזרקה דינאמית (כולל החסרה) לא צורפו עיבודים מכוונים בתחנת העבודה. אין בידי בדיקה קודמת להשוואה ממצאים : הערמונית במימדים הבאים : 5.8* 3.4* 4.7 ס"מ. נפח משוערך כ-48 סמ"ק. צפיפות density PSA - 0.27 ללא עדות לדמם בערמונית. מודגמים איזורים נרחבים של BPH אונה מדיאנית מתבלטת לשלפוחית. תהליך בגודל כ-7*5 מ"מ, לא מוגדר היטב, באיזור פריפר (PZ), אחורי לטרלי באפקס שמאל, בעל אות נמוך ב-T2 (חתך 10, סדרה 802015, סדרה 1201029 חתך 228) אות נמוך במפת ADC ועדות לרסטריקציה בדיפוזיה, והאדרה. ללא עדות לפריצת קופסית מסכם PI-RADS - 4 ממצאים דיפוזים באיזורים פריפרים (PZ), בעל אות נמוך ב-T2, אות אינו נמוך במפת ADC ללא עדות לרסטריקציה משמעותית בדיפוזיה, ללא האדרה משמעותית. ללא עדות לפריצת קופסית. מסכם PI-RADS - 2 תהליך בגודל כ17*22 מ"מ באיזור מרכזי (TZ) בבסיס ומידגלנד משמאל, בעל אות נמוך ב-T-2, (חתך 16 מתוך סדרה 802015 למשל), בעל גבול חד בחלקו ומטושטש בחלקו (למשל קדמית בחתך 15), אות נמוך במפת ADC ועדות לרסטריקציה קלה בדיפוזיה ללא עדות לפריצת קופסית. מסכם PI-RADS -3 ללא עדות למעורבות שלפוחיות הזרע בגידול. ללא עדות ללימפאדנופתיה באיזורים שנסרקו. בלוטה 5 מ"מ קדמית לכלים האליקלים החיצוניים משמאל. ממצא לא ספיציפי. ללא עידות להרחבת אורטרים שארית שתן בינונית. דופן השלפוחית טרבקולרי. מספר סעיפים קטנים. ללא ממצא חשוד לפיזור גרמי באיזור שנסרק. ממצא פסי ברמוס פוביס עליון מימין סמוך לסימפיזיס פוביס, בעל אות נמוך ב-T2- ככל השני שבר ישן שהתאחה. אי סדירות גם באיליום עליון מימין שמתאימה למצב לאחר שבר. התבלטות זיז לטרלי מאיליום ימין. החלפה שומנית של לשד עצם. סיכום : - תהליך קטן פריפרי באפקס שמאל שככל הראה מתאין לגידול משמעותי קלינית - תהליך גדול או צבר תהליכים באיזור מרכזי משמאל שאינו חד משמעי לגידול משמעותי קלינית - שינויים נרחבים של הגדלה שפירה של הערמונית - התשובה במגבלות הטכניות שצויינו - על פי שיקול אורולוגי, מומלץ לכוון בביופסיה לשני התהליכים הראשונים שצויינו.

ה-MRI מצביע על אזורים חשודים לסרטן ערמונית במידת חשד בינונית. לכן מומלץ לבצע ביופסיית ערמונית שתהיה מכוונת לאזורים אלו. ביופסיה שנקראת MRI fusion.

25/05/2018 | 11:52 | מאת: לאון מאיר

אבל אמרו לי שבדיקת פיוז'ן לא מתאימה לי בגלל גילי כי צריך הרדמה, אני בן 80, אז מה עושים ?????????????????..............................................................

12/05/2018 | 11:49 | מאת: מאור

שלום. סבא שלי בן 87 סובל מערמונית מוגדלת ושלפוחית רגיזה. נוטל אלפוזוסין וטוביאז 8. מקפיד לבצע כל שנה בדיקת PSA. כל שנה הערך היה 2, אפילו 1.5. הבדיקה האחרונה הייתה לפני שנתיים והייתה 2. בבדיקה שנעשתה עכשיו התוצאה היא 3.40. האם ערך זה אמור להדאיג? אמנם הוא בנורמה אבל למה יש קפיצה כזו? תודה

ההמלצה היא מעל גיל 75 לא לבצע בדיקות PSA. ההנחה היא שגם אם יש סרטן ערמונית ממוקם לערמונית, ברוב המקרים הוא לא ישפיע על איכות חייו או על תוחלת חייו של מטופל בגילאים אלו.

09/05/2018 | 07:31 | מאת: יוסי

אני בן 66, בריא, ונותן שתן ללא בעיות. מזה זמן רב הולך ופוחת נוזל הזרע שמופרש במגע מיני. האם הדבר נובע מהתמעטות הנוזל בערמונית או מהצרה של הצינורית מן הערמונית? או שבכלל מסיבה אחרת? תודה מראש.

ברוב המקרים מדובר בירידה בייצור נוזל הזרע ע"י הערמונית.

קרוב משפחה אובחן עם גידול "מתאים" לRCC בגודל 4.3 ס"מ. אנחנו עדיין מנסים להוציא את כל ההפניות והתורים בדרכים ה"מקובלות". השאלה שלי, אם זה יגיעה למצב כזה, כמה יכול לעלות לי לממן לו את האבחון והניתוח באופן פרטי? אני לא מצליח למצוא שום דבר בנושא.

שלום אבי. זה תלוי במנתח שבו המנותח בוחר והיכן הוא יעבור את הניתוח. אלה נתונים שאני לא יכול לספק בפורום.

07/05/2018 | 05:33 | מאת: שרי

אחותי ביצעה פעמיים בדיקת שתן ויצא לה תוצאה של 10 rbc cala r היא חולת לימפומה לא פעילה ושאר הבדיקות יצאו מצויינות.האם יש מקום לדאגה ומה עושים?

שלום שרי. צריך לעשות בדיקת שתן למיקרוסקופיה. כך בודקים באמת אם יש תאי דם אדומים בשתן וכמה. זה קובע האם יש צורך לעשות בירור.

04/05/2018 | 14:06 | מאת: ארז

שלום דר גל כבר מספר פעמיים שפניתי אליך ןעזרת לי מאוד הסבל שלי שלאחר דלקת בדרכי השתן מלפני שנתיים שהתחיל לי כאב עצום בקצה הפין וגירוים אין סופים ונשאר אי נוחות גירוים ולפעממים כאב קל אבל בעיקר אי נוחות תמידית לאחר אין ספור אורלוגים ורופאי עור לכולם אותו תשובה שלא יודעים מה יש לי פעם דלקת בערמונית פעם לא . לאחרונה פניתי לרופא משפחה ואמרתי לו שכבר לא יכול עם הסבל הזה והוא אמר בו ננסה בדיקת הרפס וזה מה שיצא האם אומר משהו לגבי התסמינים שלי Herpes IgG Type 1 POSITIVE והסוג השני יצא שליל עשיתי את כול הבדיקות שנותנים בקופה למחלות מין והכול תקין. האם לדעתך שיכול להיות לי הרפס פנימי שלא רואים אותו מבחוץ וזה גורם לי לתסמינים כי על האבר אין שום דבר תודה רבה

שלום ארז. התשובה של הבדיקה אומרת שנחשפת להרפס בחייך ולן יש לך נוגנדנים נגדו. הסיכוי שזה מה שגורם לך לתחושות המתמידות שאתה מדווח עליהן הוא נמוך.

06/05/2018 | 14:45 | מאת: ארז

תודה על התשובה . אז מה עוד ניתן לעשות או לבדוק או לעשות כי אורולגים אני לא מעניין אותם רופאי עור,לא רואים כלום אז אות גם לא מעניין ממש מצב ביש ואני מוכן להכול רק בשביל לחזור להיות איש משפחה כמו שהייתי לפני המצב שנקלעתי אליו שתבין מה שמפריע לי זה הגירוי התמידי ולפעמים צריבות בשתן לא ממש כואבת

08/05/2018 | 20:45 | מאת: ארז

האם כדי ללכת גם לזיהמולג כי הרופה משפחה אמר אין צורך . מה דעתך

אני חושב שאין צורך. אתה צריך להיות מטופל כמישהו עם דלקת כרונית של הערמונית או עם סינדרום כאב אגני. מדובר בעיקר בטיפולים של ניסוי וטעיה. מנסים משהו, רואים אם זה עוזר. אם לא, מנסים משהו אחר וחוזר חלילה.

שלום זה בדיוק הבעיה אני הולך לאורלוג לא אחד שניים ולא נותנים לי טיפול אומרים לי לא יודעים תתמודד ותאמין לי אני מתמודד אבל אולי יש איזה טיפול שיעזור לי משהו קצת אפילו לנסות . הייתי אצל זהמולג אמר יכול להיות שזה הרפס עם בעבר היה לך מין אורלי ונדבקתה אבל הוא לא בטוח ממש הרגשה שאני צריך לחיות עם זה ככה כול החיים עם רגישות וגירוי פנימי באבר שהולך איתי כול היום אז עכשיו הרופא משפחה נתן לי לוורין נו אז אני הולך מסטול כול היום יש טיפול שאתה ממליץ ואפילו אין לי בעיה לבוא אליך ליעוץ ולנסות הכול

ועוד דבר דר עברתי קצת בשבת על העבר הרפואי שלי וראיתי שקיבלתי דוקסלין מאורולג אני לא זוכר למה ובגלל מה אולי זה הטיפול שאני צריך לקבל כי חוץ מציפרודקס שקיבלתי לחודש וחצי לפני שנתיים לא קיבלתי אנטיביוטקה.

זה היה ב2001 הדוקסלין

הלכתי לקופת חולים והוצאתי תיק רפואי הייתי חייב לדעת מה קרה ב2001 ואז ראיתי אצל רופאת עור דר קרביץ וגם אז התלוננתי על כאב בפין ככה היא רשמה ונתנה לי דוקסלין ואחרי חודשיים הייתי זה כבר ב2002 אצל דר מנס ואותו תלונה צריבה בשתן וכאב בפין בשופכה וקיבלתי שוב דוקסלין ל10 ימים ומאז לא היה כלום עד למקרה הזה שלפני שנתיים השאלה יכול להיות שדוקסלין עובד יותר טוב על הבעיה שלי ? כי הציפרודקס שקיבלתי חודש וחצי לא עזר פרט לדלקת שהייתה לי ועם כן תוך כמה זמן רואים שיפור בדוקסלין

04/05/2018 | 11:13 | מאת: סמי

לפני מספר שנים גילו אצלי סימני סרטן בשלפוחית השתן ובערמונית אני עושה כל הזמן ביופסיות של הערמונית וציסטוסקופיות. pet ועוד..... לפני שנה חודשים לאחר בדיקת הציסטוסקופיה ה-p s a קפץ מ- 8 ל- 23 הרופא טען שאולי יש דלקת בערמונית . קיבלתי אנטיביוטיקה אך ה p s a נשאר מאוד גבוהה. מה סיבה שה psa נשאר מאוד גבוה . שאלתי את הרופאים אך אין להם תשובה ת ו ד ה

שלום סמי. PSA גבוה יכול להיות בגלל סרטן ערמונית אבל גם בגלל הגדלה שפירה של הערמונית, דלקת בערמונית, ופעולות רפואיות כמו ציסטוסקופיה או ביופסיית ערמונית.

06/05/2018 | 19:40 | מאת: סמי

,תודה על התשובה. אודה לך מאוד באם תייעץ לי מה לעשות ולמי לפנות לאחר כל כך הרבה בדיקות שעשיתי (ראה פירוט הבדיקותי בפניה שלי אליך מ-6.5.2018)

21/04/2018 | 17:41 | מאת: אור

שלום רב חוץ מעישון האם נמצא קשר בין צריכת מוצרי חלב לממאירויות בכליה ,כיס השתן והערמונית? והאם מוטב להפסיק לאלתר לצרוך מוצרי חלב אצל גברים בני 40 ומעלה? תודה רבה

שלום אור. התשובה היא שלילית לשתי השאלות. לא ידוע לי על קשר שכזה או המלצות דומות שפורסמו ע"י איגוד רפואי מקובל ובר-סמכא.

קראתי מחקר על שמנים והקשר לערמונית. שאנשים עם בעיות פרוסטטה ובעיקר סרטם התחלתי שלא צרכו שמן מזוכך רגיל. רק זמן מכבישה קרה שמן זית בעיקר חלה הטבה במצבם. כולל אנשים שמטופלים בתרופות לצמצום גודל ומניעת חסימות. כולל הגמלות מקטטר. מה השפחת חומצות שומן על העקמונית. חומצות שומן טובות לעומת רוויות ושמן מחןמם פשוט? וגם שאלה לגבי ליקופן 25מג. ופרחי צבר. יש הוכחות שזה עוזר? להקטנת ערמונית ועצירת סרטן?

שלום נדב. תוכל בבקשה לצרף קישור למאמר?

10/04/2018 | 00:43 | מאת: סמי

אני בן 63 והתגלה אצלי ממצא שחשוד כ-RCC בגודל של 10 מ"מ. המליצו לכרות את הממצא ולא לקחת ביופסיה (עקב פיזור הגידול?). אני משתמש שנים בקנאביס רפואי לכאבי גב עצביים על בסיס יום יומי . האם מיד אחרי הניתוח אני יכול להמשיך או שזה עלול להזיק ולגרום לזיהומים או להחלמה איטית יותר עקב השפעה שלילית על מערכת החיסון. מבחינה נפשית אני בטוח שזה יסייע לי לעבור תקופה ללא כאבים וללא צורך במשככי כאבים שלהם תופעות לוואי רבות ולא רצויות . הניתוח המתוכנן הוא זעיר פולשני (לאפ,) .

שלום סמי, לגבי שאלתך - אתה צריך להפנות אותה לרופא שמספק לך את המרשם עבור הקנאביס, בגלל שהוא מבין יותר טוב ממני בהשפעות שלו. מרפאת כאב או רופא כאב אלה גם אפשרויות טובות למקור לתשובה לשאלותיך. בהצלחה בניתוח!

07/04/2018 | 18:14 | מאת: בן 60

בהדמיית mri כיוון כליות לפני חודש :בכליה שמאל נראה באזור הבין קוטבי באספקט ליטרלי מודגמת ציסטה עם מחיצות עדינות ללא שינוי מהותי מבדיקה קודמת( mri בטן מלפני חצי שנה ) . בצמוד לציסטה מוקד אקזופיטי לטרלי כ- 1.4 ס"מ עובר האדרה , גדל בהשוואה לבדיקה קודמת (לפני חצי שנה היה 0.8 ס"מ )חשוד כ RCC . ציסטה נוספת פשוטה קטנה בקוטב עליון משמאל .רטרופריטונאוס ללא בלוטות לימפה מוגדלות . הומלץ על ניתוח לכריתת הגידול והציסטה למרות שאחד הכירורגים אמר שתאורטית אפשר להסתפק במעקב , אבל בגלל שאני צעיר(61) . אפשרי ניתוח לכריתת הממצא החשוד כממאיר . אני חולה קרוהן יותר מעשרים שנה ובחמש שנים האחרונות אני מטופל בהומירה באופן קבוע (לאור הממצא שגדל משמעותית בחצי שנה האחרונה הפסקתי השבוע את הטיפול בתרופה) . האם לדעתך הגידול נגרם מההומירה . אציין שבMRI לפני שהתחלתי את הטיפול בהומירה -ללא סימן לגידול בכליה . החלטתי שאני מסכים לעבור ניתוח לכריתת הגידול והציסטה בסמוך אליו . מנתח אחד העדיף ניתוח פתוח מאחורה באזור המותן בשל היותי חולה קרוהן עם סבירות גבוהה להידבקויות ( לא עברתי ניתוח בבטן ) והמנתח האחר בחר לנתח ניתוח לפרוסקופי באזור האגן ( סמוך למעי הגס ) ולדבריו הוא לא צריך להתעסק עם המעיים ולכן זה לא מטריד אותו . ברצוני לשאול אותך כמומחה בתחום האונקולוגי אם יש חשש שבמהלך הניתוח הגידול יזלוג למערכת הלימפה ? האם כריתת הגידול תפגע בעתיד בתפקוד הכליה המנותחת או בכליה השניה? מה הסיכון שהממצא שחשוד כממאיר הוא אכן כך ? האם יש יותר סיכונים בהמשך מעקב או בניתוח ? אחרי הניתוח , האם יש סכנה שהגידול יחזור או יופיע במקום אחר ? קראתי רבות על אפשרות לביופסיה והבנתי שהדיעות חלוקות ויש סיכון בפעולה זאת . האם האופציה הניתוחית עדיפה ? האם הממצא שחשוד כממאיר עלול לשלוח גרורות בגודלו העכשווי ? האם אחרי הניתוח לכריתת הממצא אני אמור לעבור טיפול כימו או הקרנות ? איזה מעקב אני אמור לעבור אחרי הניתוח ? בברכת שבוע טוב והרבה בריאות

שלום רב. הניתוח נחשב די בטוח, ואין חשש אמיתי לפיזור בזמן הניתוח. יש סיכון מסויים שבזמן הניתוח תיפגע הכליה המנותחת. אין סיבה שהכליה השניה תיפגע בזמן הניתוח. הסיכוי שהממצא הוא ממאיר בגודל כזה הוא כ-75-80%. לגבי הסיכונים של מעקב מול ניתוח, זו שאלה קשה שאפשא להתווכח עליה ולדון עליה ארוכות. בעיקרון, אם הגידול ממאיר, וקצב הגדילה שלו מחשיד אותו לכזה, ואם תעבור את הניתוח ללא סיבוכים, עדיף לעבור את הניתוח. הבעיה שאי אפשר לדעת מראש שלא יהיו סיבוכים. אנחנו יודעים שסטטיסטית הם מתרחשים באחוזים יחסית נמוכים. אחרי כריתה חלקית של הכליה, יש סיכוי שהגידול יחזור באותה כליה, אבל הסיכון הוא קטן יחסית, וניתן להקטין אותו אם מקפידים לכרות את כל הגידול עם שוליים של רקמה בריאה מסביבו. ביופסיה אפשרית במקרים שבהם לא בטוחים שמדובר בגידול ממאיר. בעיקרון, אם תשובת הביופסיה לא תשנה את התוכנית הטיפולית, הרי שהיא מיותרת. נדיר שממצא בגודל כזה מופיע עם מחלה גרורתית. אחרי הניתוח לא צריך לעבור טיפול כימותרפי או קרינתי. המעקב לאחר מכן נקבע לפי סוג הגידול. בעיקרון מדובר על US או CT כל חצי שנה בשנים הראשונות לאחר הניתוח, בדיקות דם ובדיקת רופא.

08/04/2018 | 17:58 | מאת: בן 60

האם מותר לעבור לייזר להסרת שיער לפני או אחרי הניתוח ? האם ידוע מה הגורם לגידולי כליה ממאירים מסוג RCC ? בתודה ויום טוב

אני לא רואה סיבה לא לעבור טיפולי לייזר, אם כי הייתי דוחה טיפולים כאלה שאמורים להיות באזור הניתוח. הגורמים לסרטן כליה כמו גם לסוגי סרטן אחרים הם שילוב של גורמים גנטיים וחשיפה לקרצינוגנים בסביבה.

האם קיים קשר כלשהו בין רמת טסטוסטרון לרמת איכות זרע? או שההורמון נמוך זה רק עניין של רמת החשק המיני או תופעות הקשורה בו. שאלה שניה, הבנתי שכל עוד רוצים להביא ילדים ולשמור איכות זרע תקינה ובכלל אסור לדחת הורמון תוספת טסוטסטרון בשום צורה. שאלתי האם ניתן במצב כזה לבקש הקפאת זרע לפני טיפול בטסטוסטרון כדי להשתמש בהפריה כמו חולי סרטן לפני כימו זה קיים בקופה?

עקרונית, רמת ההורמון יכולה להיות נמוכה ואיכות הזרע יכולה להיות תקינה. אם לוקחים טסטוסטרון ממקור חיצוני, הוא גורם לדיכוי הפרשה של הורמון בגוף שתפקידו לעורר ייצור תאי זרע, וכך טסטוסטרון חיצוני מדכא ייצור תאי זרע. אני לא יודע אם שימור זרע בהתוויה כזאת מוכסה על ידי הקופה. אני מניח שזה תלוי בין השאר באיזו קופה אתה חבר ומהו סוג הביטוח שלך.

02/04/2018 | 15:19 | מאת: רונה

שלום רב, בעלי עשה פעמיים בדיקת זרע שיצאה עם ערכים נמוכים. ידוע לנו, כי עם הבדיקה עלינו לפנות לאורולוג מומחה, אך לא ברור איזה אורולוג מתמחה בפריון וקבענו לאורולוג דרכי השתן וכליות. האם זה הרופא הנכון לקבוע אליו? שנית, בעלי נולד עם כליה אחת. האם דבר זה עלול להיות קשור לבדיקת הזרע ותוצאותיה? לתשובתך המהירה נודה.

שלום רונה. כדאי לפנות לרופא שמתמחה בפוריות הגבר. יש כזה במכוני הפוריות בכל בית חולים גדול. לגבי השאלה השניה, לפעמים יש תופעות שקשורות אחת לשניה. אלה דברים שנבדקים בבירור שעושים לאבחון מקור הבעיה.