פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
936 הודעות
882 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

02/06/2018 | 12:20 | מאת: אבי

בתאריך 21/3/18 קיבלתי זריקת דקפפטיל 22.5 מ"ג וכדורי זייטיגה בתאריך 3/5/18. חלפו חודשיים וחצי מקבלת הזריקה. קיבלתי תוצאות בדיקות: טסטוסטרון קטן מ 0.9 ו psa 0.06. שאלתי היא האם צריך להמתין שהטסטוסטרון יגיע לרמת סירוס 0.5 ו-psa ל- 0 על מנת להתחיל בטיפול הקרינתי. בכבוד רב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי. לדעתי הרמות הנוכחיות מספיקות בשביל להתחיל טיפול קרינתי.

30/05/2018 | 10:03 | מאת: ענתי

שלום רב בעלי בן 64 התלונן על מתן שתן לעיתים תכופות ועל הזעת יתר גם במנוחה. הופנה לאולטרסאונד. אבקש את עזרתך בפענוח התשובה: U.S דרכי שתן - במרכז כליה ימנית תהליך ציסטי בלתי צלול בקוטר 5ץ3 עם מרכיב סולידי - בוסניאק 3 גדל משמעותית לעומת בדיקה מ-2015. בכליה שמאלית ציסטות. הגדולה עם הסתיידות ואבן כ-6 מ"מ בגביע תחתון. שלפוחית במילוי דל. דפנות מעובים. ערמונית כ-31 סמ"ק שארית 18 סמק"ק. מופנה ל C.T בטן ואגן. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענתי, לפי המתואר, יש ציסטה בכליה ימין שיתכן ויש בה מרכיב סרטני. לכן הוא הופנה ל-CT שבפרוטוקול המתאים יכול להגדיר את התהליך הזה יותר טוב מ-US. במידה וזה אכן המצב, ככל הנראה יומלץ על ניתוח לכריתת התהליך.

29/05/2018 | 15:05 | מאת: מאיר

מחפש רופא לחוות דעת שניה לגביי סוגר מכני לשלפוחית שתן לאחר קריתה רדיקלית של השלפוחית

שלום מאיר, אתה מוזמן לפנות למרפאה שלנו באיכילוב להפרעות השתנה. זימון תורים ב-03-6974000.

23/05/2018 | 13:51 | מאת: סימה

שלום, בת 56 סובלת ממחלת כליות, קריטינין 2.2 עם כליה אחת מתפקדת, מטופלת ביתר לחץ דם. עשיתי לאחרונה אולטרסאונד כליות וגילו את הממצא הבא: בחלק הלטרלי של כליה הודגם ממצא היפואקואי לא הומגני בגודל 3.6X3.2 ס"מ ולא ברור אם מדובר בציסטה לא פשוטה עם תוכן לא צלול בתוכה או בתהליך אחר. האם צריך לדאוג? מה האפשרויות? אילו בדיקות יש לעשות ומה הטיפול? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סימה. כיוון שהממצא לא ברור, צריך להמשיך לברר אותו. כיוון שהכליה שלך לא מתפקדת מצוין, לא כדאי לעשות CT עם חומר ניגוד. לכן, כדאי לשקול לחזור על ה-US או לבצע MRI.

19/05/2018 | 00:02 | מאת: אמיר

בן 63 בריא ללא מחלות רקע. לא מעשן. עושה ספורט הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות. רמת כולסטרול כללית גבולית בסביבות 220 .אין סכרת. לפני 8 שנים התגלה סרטן הערמונית ממוקד גליסון 3+4 לא עבר את הקופסיاת עברתי ניתוח רדיקאלי של הערמונית. ולאחר כשנה בגלל כישלון ביוכמי psa 0.24 קיבלתי 33הקרנות וזריקות לוקרין ומאז psa 0.004 מרגיש טוב מה דעתכם מנסיונכם האדיר לגבי מצבי הכללי מעוניין לעזור לייזר בחזה להסרת שערות האם מותר או אסור. תודה ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמיר. ניסיוני האדיר אינו כולל טיפולי לייזר להסרת שערות בחזה. אני לא מכיר התוויית נגד לטיפול הזה, אבל תתייעץ עם האונקולוג המטפל ועם מי שמציע לך את הטיפול.

17/05/2018 | 17:22 | מאת: רון

בן 72, בריא. ב- 2010 PSA-6 וכריתה רדיקאלית מוצלחת של הערמונית, קופסית שלמה ללא פריצה, גליקסון 6(3+3). תפקודי שתן ומין תקינים. מאז: התפתחות PSA תמוהה: 2011-קטן מ-0.01, 2012-קטן מ-0.03 (מבוצע בשיטה חדשה!!!), 2013-קטן מ-0.03, 0.03-2014, 2015-קטן מ-0.03, 0.04-2016, 0.05-2017, 0.07-2018 ינואר, 0.03-2018 מאי (ירידה!!!). ומצב טסטוסטרון: 2009-20.4, 2011-21.3, 2013-21.7, 2018-17.1 ינואר, 2018-25.0 מאי (עליה!!!). מה מצבי? מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

לפי רמות ה-PSA הנמוכות, נראה שמצבך מצויין. לרמות הטסטוסטרון אין קשר במצב זה.

15/05/2018 | 18:11 | מאת: מיכל

שלום רב, בן 68 גידול סרטני בערמונית ביצע MRI התשובה: גליסון (3+4) ב 4 גלילים משמאל עד 60% וגליסון 6 (3+3) עד 80% בשני גלילים מימין. PSA 30.46 תהליך נרחב באונה השמאלית מערב איזור פריפרי משמאל מאפקס עד לבסיס וחוצה את קו האמצע לימין בגובה האמצע ומערב באופן נרחב גם את האיזור המרכזי באופן דיפוזי מימין ומשמאל. גודל 4 ס״מ. חשד למעורבות בסיס שלפוחית הזרע משני הצדדים בגידול. חשד לפריצות קטנות של הקופסית באזור פוסטרולטרלי אמצע משמאל. תהליך חשוד לגרורה גרמית בפוביס השמאל. ביצע גם פט סי טי התשובה: תהליך בעל רצפטורים psma בערמונית עם מעורבות שלפוחית הזרע מימין. כמו כן תהליך בעל רצפטורים ל-psma בפוביס משמאל החשוד לתהליך משני גרמי. מה האפשרויות טיפול במקרה זה??

לקריאה נוספת והעמקה

במקרה כזה מדובר בסרטן ערמונית עם גרורה אחת לפחות לעצם. הטיפול המקובל הוא טיפול בזריקות שמורידות את הטסטוסטרון בגוף עם או בלי שילוב תרופה נוספת נגד טסטוסטרון. במידה והגרורה בעצם כואבת, ניתן להקרין אותה וזה יוריד את הכאבים.

וזו תשובה של הבדיקה : סיבת ההפנייה : גידול בערמונית ? psa-12.92 לא דווח על ממשצא חשוד במישוש עבר 2 ביופסיות - ללא עדות לגידול טכניקה : הבדיקה בוצעה עם סליל אנדורקטלי הבדיקה כוללת סריקה של האגן וכן סדרות מכוונות לערמונית T2 בשלושה מנחים, דיפוזיה תת אופטימלית, מפת ADC,T1 ללא הזרקה דינאמית (כולל החסרה) לא צורפו עיבודים מכוונים בתחנת העבודה. אין בידי בדיקה קודמת להשוואה ממצאים : הערמונית במימדים הבאים : 5.8* 3.4* 4.7 ס"מ. נפח משוערך כ-48 סמ"ק. צפיפות density PSA - 0.27 ללא עדות לדמם בערמונית. מודגמים איזורים נרחבים של BPH אונה מדיאנית מתבלטת לשלפוחית. תהליך בגודל כ-7*5 מ"מ, לא מוגדר היטב, באיזור פריפר (PZ), אחורי לטרלי באפקס שמאל, בעל אות נמוך ב-T2 (חתך 10, סדרה 802015, סדרה 1201029 חתך 228) אות נמוך במפת ADC ועדות לרסטריקציה בדיפוזיה, והאדרה. ללא עדות לפריצת קופסית מסכם PI-RADS - 4 ממצאים דיפוזים באיזורים פריפרים (PZ), בעל אות נמוך ב-T2, אות אינו נמוך במפת ADC ללא עדות לרסטריקציה משמעותית בדיפוזיה, ללא האדרה משמעותית. ללא עדות לפריצת קופסית. מסכם PI-RADS - 2 תהליך בגודל כ17*22 מ"מ באיזור מרכזי (TZ) בבסיס ומידגלנד משמאל, בעל אות נמוך ב-T-2, (חתך 16 מתוך סדרה 802015 למשל), בעל גבול חד בחלקו ומטושטש בחלקו (למשל קדמית בחתך 15), אות נמוך במפת ADC ועדות לרסטריקציה קלה בדיפוזיה ללא עדות לפריצת קופסית. מסכם PI-RADS -3 ללא עדות למעורבות שלפוחיות הזרע בגידול. ללא עדות ללימפאדנופתיה באיזורים שנסרקו. בלוטה 5 מ"מ קדמית לכלים האליקלים החיצוניים משמאל. ממצא לא ספיציפי. ללא עידות להרחבת אורטרים שארית שתן בינונית. דופן השלפוחית טרבקולרי. מספר סעיפים קטנים. ללא ממצא חשוד לפיזור גרמי באיזור שנסרק. ממצא פסי ברמוס פוביס עליון מימין סמוך לסימפיזיס פוביס, בעל אות נמוך ב-T2- ככל השני שבר ישן שהתאחה. אי סדירות גם באיליום עליון מימין שמתאימה למצב לאחר שבר. התבלטות זיז לטרלי מאיליום ימין. החלפה שומנית של לשד עצם. סיכום : - תהליך קטן פריפרי באפקס שמאל שככל הראה מתאין לגידול משמעותי קלינית - תהליך גדול או צבר תהליכים באיזור מרכזי משמאל שאינו חד משמעי לגידול משמעותי קלינית - שינויים נרחבים של הגדלה שפירה של הערמונית - התשובה במגבלות הטכניות שצויינו - על פי שיקול אורולוגי, מומלץ לכוון בביופסיה לשני התהליכים הראשונים שצויינו.

לקריאה נוספת והעמקה

ה-MRI מצביע על אזורים חשודים לסרטן ערמונית במידת חשד בינונית. לכן מומלץ לבצע ביופסיית ערמונית שתהיה מכוונת לאזורים אלו. ביופסיה שנקראת MRI fusion.

25/05/2018 | 11:52 | מאת: לאון מאיר

אבל אמרו לי שבדיקת פיוז'ן לא מתאימה לי בגלל גילי כי צריך הרדמה, אני בן 80, אז מה עושים ?????????????????..............................................................

12/05/2018 | 11:49 | מאת: מאור

שלום. סבא שלי בן 87 סובל מערמונית מוגדלת ושלפוחית רגיזה. נוטל אלפוזוסין וטוביאז 8. מקפיד לבצע כל שנה בדיקת PSA. כל שנה הערך היה 2, אפילו 1.5. הבדיקה האחרונה הייתה לפני שנתיים והייתה 2. בבדיקה שנעשתה עכשיו התוצאה היא 3.40. האם ערך זה אמור להדאיג? אמנם הוא בנורמה אבל למה יש קפיצה כזו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ההמלצה היא מעל גיל 75 לא לבצע בדיקות PSA. ההנחה היא שגם אם יש סרטן ערמונית ממוקם לערמונית, ברוב המקרים הוא לא ישפיע על איכות חייו או על תוחלת חייו של מטופל בגילאים אלו.

09/05/2018 | 07:31 | מאת: יוסי

אני בן 66, בריא, ונותן שתן ללא בעיות. מזה זמן רב הולך ופוחת נוזל הזרע שמופרש במגע מיני. האם הדבר נובע מהתמעטות הנוזל בערמונית או מהצרה של הצינורית מן הערמונית? או שבכלל מסיבה אחרת? תודה מראש.

ברוב המקרים מדובר בירידה בייצור נוזל הזרע ע"י הערמונית.

קרוב משפחה אובחן עם גידול "מתאים" לRCC בגודל 4.3 ס"מ. אנחנו עדיין מנסים להוציא את כל ההפניות והתורים בדרכים ה"מקובלות". השאלה שלי, אם זה יגיעה למצב כזה, כמה יכול לעלות לי לממן לו את האבחון והניתוח באופן פרטי? אני לא מצליח למצוא שום דבר בנושא.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי. זה תלוי במנתח שבו המנותח בוחר והיכן הוא יעבור את הניתוח. אלה נתונים שאני לא יכול לספק בפורום.

07/05/2018 | 05:33 | מאת: שרי

אחותי ביצעה פעמיים בדיקת שתן ויצא לה תוצאה של 10 rbc cala r היא חולת לימפומה לא פעילה ושאר הבדיקות יצאו מצויינות.האם יש מקום לדאגה ומה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרי. צריך לעשות בדיקת שתן למיקרוסקופיה. כך בודקים באמת אם יש תאי דם אדומים בשתן וכמה. זה קובע האם יש צורך לעשות בירור.

04/05/2018 | 14:06 | מאת: ארז

שלום דר גל כבר מספר פעמיים שפניתי אליך ןעזרת לי מאוד הסבל שלי שלאחר דלקת בדרכי השתן מלפני שנתיים שהתחיל לי כאב עצום בקצה הפין וגירוים אין סופים ונשאר אי נוחות גירוים ולפעממים כאב קל אבל בעיקר אי נוחות תמידית לאחר אין ספור אורלוגים ורופאי עור לכולם אותו תשובה שלא יודעים מה יש לי פעם דלקת בערמונית פעם לא . לאחרונה פניתי לרופא משפחה ואמרתי לו שכבר לא יכול עם הסבל הזה והוא אמר בו ננסה בדיקת הרפס וזה מה שיצא האם אומר משהו לגבי התסמינים שלי Herpes IgG Type 1 POSITIVE והסוג השני יצא שליל עשיתי את כול הבדיקות שנותנים בקופה למחלות מין והכול תקין. האם לדעתך שיכול להיות לי הרפס פנימי שלא רואים אותו מבחוץ וזה גורם לי לתסמינים כי על האבר אין שום דבר תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ארז. התשובה של הבדיקה אומרת שנחשפת להרפס בחייך ולן יש לך נוגנדנים נגדו. הסיכוי שזה מה שגורם לך לתחושות המתמידות שאתה מדווח עליהן הוא נמוך.

06/05/2018 | 14:45 | מאת: ארז

תודה על התשובה . אז מה עוד ניתן לעשות או לבדוק או לעשות כי אורולגים אני לא מעניין אותם רופאי עור,לא רואים כלום אז אות גם לא מעניין ממש מצב ביש ואני מוכן להכול רק בשביל לחזור להיות איש משפחה כמו שהייתי לפני המצב שנקלעתי אליו שתבין מה שמפריע לי זה הגירוי התמידי ולפעמים צריבות בשתן לא ממש כואבת

08/05/2018 | 20:45 | מאת: ארז

האם כדי ללכת גם לזיהמולג כי הרופה משפחה אמר אין צורך . מה דעתך

אני חושב שאין צורך. אתה צריך להיות מטופל כמישהו עם דלקת כרונית של הערמונית או עם סינדרום כאב אגני. מדובר בעיקר בטיפולים של ניסוי וטעיה. מנסים משהו, רואים אם זה עוזר. אם לא, מנסים משהו אחר וחוזר חלילה.

שלום זה בדיוק הבעיה אני הולך לאורלוג לא אחד שניים ולא נותנים לי טיפול אומרים לי לא יודעים תתמודד ותאמין לי אני מתמודד אבל אולי יש איזה טיפול שיעזור לי משהו קצת אפילו לנסות . הייתי אצל זהמולג אמר יכול להיות שזה הרפס עם בעבר היה לך מין אורלי ונדבקתה אבל הוא לא בטוח ממש הרגשה שאני צריך לחיות עם זה ככה כול החיים עם רגישות וגירוי פנימי באבר שהולך איתי כול היום אז עכשיו הרופא משפחה נתן לי לוורין נו אז אני הולך מסטול כול היום יש טיפול שאתה ממליץ ואפילו אין לי בעיה לבוא אליך ליעוץ ולנסות הכול

ועוד דבר דר עברתי קצת בשבת על העבר הרפואי שלי וראיתי שקיבלתי דוקסלין מאורולג אני לא זוכר למה ובגלל מה אולי זה הטיפול שאני צריך לקבל כי חוץ מציפרודקס שקיבלתי לחודש וחצי לפני שנתיים לא קיבלתי אנטיביוטקה.

זה היה ב2001 הדוקסלין

הלכתי לקופת חולים והוצאתי תיק רפואי הייתי חייב לדעת מה קרה ב2001 ואז ראיתי אצל רופאת עור דר קרביץ וגם אז התלוננתי על כאב בפין ככה היא רשמה ונתנה לי דוקסלין ואחרי חודשיים הייתי זה כבר ב2002 אצל דר מנס ואותו תלונה צריבה בשתן וכאב בפין בשופכה וקיבלתי שוב דוקסלין ל10 ימים ומאז לא היה כלום עד למקרה הזה שלפני שנתיים השאלה יכול להיות שדוקסלין עובד יותר טוב על הבעיה שלי ? כי הציפרודקס שקיבלתי חודש וחצי לא עזר פרט לדלקת שהייתה לי ועם כן תוך כמה זמן רואים שיפור בדוקסלין

04/05/2018 | 11:13 | מאת: סמי

לפני מספר שנים גילו אצלי סימני סרטן בשלפוחית השתן ובערמונית אני עושה כל הזמן ביופסיות של הערמונית וציסטוסקופיות. pet ועוד..... לפני שנה חודשים לאחר בדיקת הציסטוסקופיה ה-p s a קפץ מ- 8 ל- 23 הרופא טען שאולי יש דלקת בערמונית . קיבלתי אנטיביוטיקה אך ה p s a נשאר מאוד גבוהה. מה סיבה שה psa נשאר מאוד גבוה . שאלתי את הרופאים אך אין להם תשובה ת ו ד ה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סמי. PSA גבוה יכול להיות בגלל סרטן ערמונית אבל גם בגלל הגדלה שפירה של הערמונית, דלקת בערמונית, ופעולות רפואיות כמו ציסטוסקופיה או ביופסיית ערמונית.

06/05/2018 | 19:40 | מאת: סמי

,תודה על התשובה. אודה לך מאוד באם תייעץ לי מה לעשות ולמי לפנות לאחר כל כך הרבה בדיקות שעשיתי (ראה פירוט הבדיקותי בפניה שלי אליך מ-6.5.2018)

21/04/2018 | 17:41 | מאת: אור

שלום רב חוץ מעישון האם נמצא קשר בין צריכת מוצרי חלב לממאירויות בכליה ,כיס השתן והערמונית? והאם מוטב להפסיק לאלתר לצרוך מוצרי חלב אצל גברים בני 40 ומעלה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אור. התשובה היא שלילית לשתי השאלות. לא ידוע לי על קשר שכזה או המלצות דומות שפורסמו ע"י איגוד רפואי מקובל ובר-סמכא.

קראתי מחקר על שמנים והקשר לערמונית. שאנשים עם בעיות פרוסטטה ובעיקר סרטם התחלתי שלא צרכו שמן מזוכך רגיל. רק זמן מכבישה קרה שמן זית בעיקר חלה הטבה במצבם. כולל אנשים שמטופלים בתרופות לצמצום גודל ומניעת חסימות. כולל הגמלות מקטטר. מה השפחת חומצות שומן על העקמונית. חומצות שומן טובות לעומת רוויות ושמן מחןמם פשוט? וגם שאלה לגבי ליקופן 25מג. ופרחי צבר. יש הוכחות שזה עוזר? להקטנת ערמונית ועצירת סרטן?

שלום נדב. תוכל בבקשה לצרף קישור למאמר?

10/04/2018 | 00:43 | מאת: סמי

אני בן 63 והתגלה אצלי ממצא שחשוד כ-RCC בגודל של 10 מ"מ. המליצו לכרות את הממצא ולא לקחת ביופסיה (עקב פיזור הגידול?). אני משתמש שנים בקנאביס רפואי לכאבי גב עצביים על בסיס יום יומי . האם מיד אחרי הניתוח אני יכול להמשיך או שזה עלול להזיק ולגרום לזיהומים או להחלמה איטית יותר עקב השפעה שלילית על מערכת החיסון. מבחינה נפשית אני בטוח שזה יסייע לי לעבור תקופה ללא כאבים וללא צורך במשככי כאבים שלהם תופעות לוואי רבות ולא רצויות . הניתוח המתוכנן הוא זעיר פולשני (לאפ,) .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סמי, לגבי שאלתך - אתה צריך להפנות אותה לרופא שמספק לך את המרשם עבור הקנאביס, בגלל שהוא מבין יותר טוב ממני בהשפעות שלו. מרפאת כאב או רופא כאב אלה גם אפשרויות טובות למקור לתשובה לשאלותיך. בהצלחה בניתוח!

07/04/2018 | 18:14 | מאת: בן 60

בהדמיית mri כיוון כליות לפני חודש :בכליה שמאל נראה באזור הבין קוטבי באספקט ליטרלי מודגמת ציסטה עם מחיצות עדינות ללא שינוי מהותי מבדיקה קודמת( mri בטן מלפני חצי שנה ) . בצמוד לציסטה מוקד אקזופיטי לטרלי כ- 1.4 ס"מ עובר האדרה , גדל בהשוואה לבדיקה קודמת (לפני חצי שנה היה 0.8 ס"מ )חשוד כ RCC . ציסטה נוספת פשוטה קטנה בקוטב עליון משמאל .רטרופריטונאוס ללא בלוטות לימפה מוגדלות . הומלץ על ניתוח לכריתת הגידול והציסטה למרות שאחד הכירורגים אמר שתאורטית אפשר להסתפק במעקב , אבל בגלל שאני צעיר(61) . אפשרי ניתוח לכריתת הממצא החשוד כממאיר . אני חולה קרוהן יותר מעשרים שנה ובחמש שנים האחרונות אני מטופל בהומירה באופן קבוע (לאור הממצא שגדל משמעותית בחצי שנה האחרונה הפסקתי השבוע את הטיפול בתרופה) . האם לדעתך הגידול נגרם מההומירה . אציין שבMRI לפני שהתחלתי את הטיפול בהומירה -ללא סימן לגידול בכליה . החלטתי שאני מסכים לעבור ניתוח לכריתת הגידול והציסטה בסמוך אליו . מנתח אחד העדיף ניתוח פתוח מאחורה באזור המותן בשל היותי חולה קרוהן עם סבירות גבוהה להידבקויות ( לא עברתי ניתוח בבטן ) והמנתח האחר בחר לנתח ניתוח לפרוסקופי באזור האגן ( סמוך למעי הגס ) ולדבריו הוא לא צריך להתעסק עם המעיים ולכן זה לא מטריד אותו . ברצוני לשאול אותך כמומחה בתחום האונקולוגי אם יש חשש שבמהלך הניתוח הגידול יזלוג למערכת הלימפה ? האם כריתת הגידול תפגע בעתיד בתפקוד הכליה המנותחת או בכליה השניה? מה הסיכון שהממצא שחשוד כממאיר הוא אכן כך ? האם יש יותר סיכונים בהמשך מעקב או בניתוח ? אחרי הניתוח , האם יש סכנה שהגידול יחזור או יופיע במקום אחר ? קראתי רבות על אפשרות לביופסיה והבנתי שהדיעות חלוקות ויש סיכון בפעולה זאת . האם האופציה הניתוחית עדיפה ? האם הממצא שחשוד כממאיר עלול לשלוח גרורות בגודלו העכשווי ? האם אחרי הניתוח לכריתת הממצא אני אמור לעבור טיפול כימו או הקרנות ? איזה מעקב אני אמור לעבור אחרי הניתוח ? בברכת שבוע טוב והרבה בריאות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הניתוח נחשב די בטוח, ואין חשש אמיתי לפיזור בזמן הניתוח. יש סיכון מסויים שבזמן הניתוח תיפגע הכליה המנותחת. אין סיבה שהכליה השניה תיפגע בזמן הניתוח. הסיכוי שהממצא הוא ממאיר בגודל כזה הוא כ-75-80%. לגבי הסיכונים של מעקב מול ניתוח, זו שאלה קשה שאפשא להתווכח עליה ולדון עליה ארוכות. בעיקרון, אם הגידול ממאיר, וקצב הגדילה שלו מחשיד אותו לכזה, ואם תעבור את הניתוח ללא סיבוכים, עדיף לעבור את הניתוח. הבעיה שאי אפשר לדעת מראש שלא יהיו סיבוכים. אנחנו יודעים שסטטיסטית הם מתרחשים באחוזים יחסית נמוכים. אחרי כריתה חלקית של הכליה, יש סיכוי שהגידול יחזור באותה כליה, אבל הסיכון הוא קטן יחסית, וניתן להקטין אותו אם מקפידים לכרות את כל הגידול עם שוליים של רקמה בריאה מסביבו. ביופסיה אפשרית במקרים שבהם לא בטוחים שמדובר בגידול ממאיר. בעיקרון, אם תשובת הביופסיה לא תשנה את התוכנית הטיפולית, הרי שהיא מיותרת. נדיר שממצא בגודל כזה מופיע עם מחלה גרורתית. אחרי הניתוח לא צריך לעבור טיפול כימותרפי או קרינתי. המעקב לאחר מכן נקבע לפי סוג הגידול. בעיקרון מדובר על US או CT כל חצי שנה בשנים הראשונות לאחר הניתוח, בדיקות דם ובדיקת רופא.

08/04/2018 | 17:58 | מאת: בן 60

האם מותר לעבור לייזר להסרת שיער לפני או אחרי הניתוח ? האם ידוע מה הגורם לגידולי כליה ממאירים מסוג RCC ? בתודה ויום טוב

אני לא רואה סיבה לא לעבור טיפולי לייזר, אם כי הייתי דוחה טיפולים כאלה שאמורים להיות באזור הניתוח. הגורמים לסרטן כליה כמו גם לסוגי סרטן אחרים הם שילוב של גורמים גנטיים וחשיפה לקרצינוגנים בסביבה.

האם קיים קשר כלשהו בין רמת טסטוסטרון לרמת איכות זרע? או שההורמון נמוך זה רק עניין של רמת החשק המיני או תופעות הקשורה בו. שאלה שניה, הבנתי שכל עוד רוצים להביא ילדים ולשמור איכות זרע תקינה ובכלל אסור לדחת הורמון תוספת טסוטסטרון בשום צורה. שאלתי האם ניתן במצב כזה לבקש הקפאת זרע לפני טיפול בטסטוסטרון כדי להשתמש בהפריה כמו חולי סרטן לפני כימו זה קיים בקופה?

לקריאה נוספת והעמקה

עקרונית, רמת ההורמון יכולה להיות נמוכה ואיכות הזרע יכולה להיות תקינה. אם לוקחים טסטוסטרון ממקור חיצוני, הוא גורם לדיכוי הפרשה של הורמון בגוף שתפקידו לעורר ייצור תאי זרע, וכך טסטוסטרון חיצוני מדכא ייצור תאי זרע. אני לא יודע אם שימור זרע בהתוויה כזאת מוכסה על ידי הקופה. אני מניח שזה תלוי בין השאר באיזו קופה אתה חבר ומהו סוג הביטוח שלך.

02/04/2018 | 15:19 | מאת: רונה

שלום רב, בעלי עשה פעמיים בדיקת זרע שיצאה עם ערכים נמוכים. ידוע לנו, כי עם הבדיקה עלינו לפנות לאורולוג מומחה, אך לא ברור איזה אורולוג מתמחה בפריון וקבענו לאורולוג דרכי השתן וכליות. האם זה הרופא הנכון לקבוע אליו? שנית, בעלי נולד עם כליה אחת. האם דבר זה עלול להיות קשור לבדיקת הזרע ותוצאותיה? לתשובתך המהירה נודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונה. כדאי לפנות לרופא שמתמחה בפוריות הגבר. יש כזה במכוני הפוריות בכל בית חולים גדול. לגבי השאלה השניה, לפעמים יש תופעות שקשורות אחת לשניה. אלה דברים שנבדקים בבירור שעושים לאבחון מקור הבעיה.

28/03/2018 | 17:43 | מאת: משה גבאי

שלום דר', לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח כריתת כליה שמאלית בעקבות גידול סרטני. מכיוון שהגידול היה ראשוני לא הומלץ להמשיך בטיפולים לאחר ביצוע הניתוח. לפני כחודש וחצי פניתי למלר"ד בעקבות התעקמות חצי פנים, לאחר בירור התגלתה גרורה בקוטר 2 ס"מ ומסביבה בצקת נרחבת. מאותו רגע התחלתי לנטול דקסמטאזון במינונים הולכים ויורדים. במקביל ביצעתי טיפול קרינתי רדיוכירורגי ממוקד במוח (SRS). בהוראת הנוירוכירורג הורדתי את מינון הסטרואידים בהדרגה עד אשר הפסקתי אותם בכלל. לאחר כמה ימים מהפסקת נטילת הסטרואידים חשתי תסמינים של עייפות, דיבור כבד וחולשה בפלג הגוף השמאלי. בהוראת הנוירוכירורג ביצעתי סיטי ראש באותו היום ונסעתי אליו לייעוץ. הוא המליץ לחדש את נטילת הסטרואידים במינון 4 מ"ג ליום ולהפחית בהדרגה עד 2 מ"ג ליום. במוצ"ש האחרון הבחנתי כי יש לי נפיחות ברגליים. פניתי למלר"ד והם ביצעו כמה בדיקות דם ובדיקת שתן. הכל נמצא תקין והם המליצן בכל זאת לבצע בקופ"ח בדיקת איסוף שתן (24 שעות). בדיקת איסוף השתן יצאה תקינה למעט הממצא של החלבון. ערך החלבון בשתן עמד על 360. לפי מה שהבנתי הערך התקין הוא 150 במקסימום. רציתי לשאול מה הסיבה לדעתך לחלבון בשתן? האם יש קשר ישיר לנטילת הסטרואידים? או שבכל זאת צריך לדאוג לגבי הכליה השנייה? יש לציין שתפקודי הכליה יצאו תקינים. תודה רבה וחג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה. חלבון בשתן יכול להעיד על עומס יתר שקיים על הכליה הבודדת. אתה צריך לפנות לנפרולוג.

26/03/2018 | 20:26 | מאת: משה

שלום רב יש לי כליה מפצה תקינה כולל בדיקות דם ותפקודי כליה שמורים. שאלתי לאור זה שאני לא מעשן ולא מתעסק ברעלים קרציוגנים בעבודה ואני לא אוכל מזון מן החי חוץ מיוגורט פרוביוטי. מה הסיכויים ללקות חס וחלילה בממאירות בכליה הטובה? האם בגלל עודף העבודה של כליה מפצה היא לכאורה אמורה לפנות יותר רעלים לאורך השנים ובכך להיחשף לסיכוי גדול יותר מכליה קטנה בעלת תפקוד נמוך. אילו עוד אמצעי זהירות יש לנקוט שהציבור הכללי אינו יודע וציבור האורולוגים והנפרולוגיים עשויי לדעת.???? אשמח לקישור למאמרי pdf מקצועיים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה, עד כמה שידוע לי אין סיכון יתר ללקות בסרטן בכליה בודדת.

23/03/2018 | 18:49 | מאת: איתן

אני בן 50. יש לי זיקפת בוקר וחשק מיני. אמנם לא כמו נער אבל מתגרה בקלות. במשך שנה וחצי עייפות מוזרה. עשיתי בדיקת אסטוסטרון והוא 6 מתחת למינימום. הטיפול בגל יומי או הורמון בכל צורה לא בא בחשבון כרגע ילד בתכנון. מה אפשר לעשות כדי לעלות את רמת ההורמון בתחילה חשבו שזה בלוטת התריס אבל זה לא. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתן. לצערי זה לא נושא הפורום הזה.

09/03/2018 | 17:55 | מאת: איציק

בן 60 חולה בראומטית ארטריטיס ברקע צינתור לב כיום מיוצב בריאותית פעיל קצת בהליכות בשנה האחרונה איבדתי כל חשק למין זאת אומרת אפילו פנטזיה ולראות סרטיי סקס עשיתי בדיקת טוסטרון תקין וגם מבחינת פיזיולוגית המערכת עובד תקינה אם אני מקיים פעם בשנה יש זיקפה מלאה דיברתי עם הרופאה אמרה תיקח ויאגרה מה קשור ויאגרה לזה שבראש איבדתי חשק מיני ולמה ולמי לפנות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איציק, יש עוד סיבות שיכולות לגרום לירידה בחשק המיני חוץ מטסטוסטרון נמוך. לדוגמא: דיכאון, לחץ נפשי, חוסר בשינה, מחלות כרוניות, תופעות לוואי של תרופות... הויאגרה עוזרת להשיג זקפה בגירוי יחסית נמוך. עדיין יש צורך בחשק ובגירוי. אני מאמין שבדברים האלה כדאי לנסות. תראה אם זה עוזר לך.

שלום רב, אני חייל בן 20. גיליתי שיש לי גוש קטן בשק האשכים (לא מחובר לאשך). זה מרגיש כמו גרגר קטן שנמצא בשק האשכים קרוב לפין. לא כואב. האם יש צורך בביצוע בדיקה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט יוסי! בכל הופעת גוש בשק האשכים, לא משנה הגודל, יש צורך בבדיקת אורולוג. רצוי לא להמתין יותר מדי עם הבדיקה.

05/02/2018 | 04:16 | מאת: אבי

בן 71, בריא, ב- PSA 6 כריתה רדיקאלית עם קופסית שלמה ב- 2009. תוצאות ביופסיה (ערמונית בממדים 3X4X5 ס"מ ובמשקל 63 גרם, מכוסה קופסית חלקה עם שלפוחית זרע. אונה ימנית בצבע שחור, אונה שמאלית בצבע ירוק, בחתכים רקמה אפורה קשרית): Prostatic adennocarcinoma, geleason score 6 (3+3) present in right lobe and involving aprox. 10% of tissue submitted (maximal tumor dimention 1.2 cm). There is no perineural or capsular invation. Apex, bladder neck, periurethral area, seminal vesicles are free of tumor.No evidence of extraprostatic extension. In addition, areas of high grade pin and foci of non specific granulomatous prostatitis are identified במעקב PSA בארץ ובחו"ל תוצאות עם מגמות הפוכות: 2014 - בארץ קטן מ- 0.03, בחו"ל קטן מ- 0.02 2015 - בארץ 0.05, בחו"ל קטן מ- 0.02 2016 - בארץ 0.04, בחו"ל קטן מ- 0.01 2018 - בארץ 0.07, בחו"ל קטן מ- 0.008(!!!). מה מצבי? מה לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי. נראה שמצבך טוב. הפתולוגיה בניתוח היתה גליסון 3+3, מה שמצביע על סרטן לא אגרסיבי, וה-PSA הכי גבוה שהיה לך אחרי הניתוח הוא 0.07 שזה עדיין די נמוך. אשריך!

05/02/2018 | 16:54 | מאת: אבי

תודה. שואל: יש לי סרטן או לא? צריך טיפןל / הקרנות או לא?

אני לא נותן חוות דעת דרך האינטרנט. לצורך העניין, אין עדות שיש לך סרטן. קרוב לוודאי שעם גליסון 3+3 בפתולוגיה הראשונית, אין לך עכשיו סרטן.

הרשה לי לשאול ד"ר: אם יתברר שאין סרטן, מהן הסיבות האחרות שיכולות לייצר PSA 0.07 לעומת אפס? תודה.

יכולים להיות תאים רגילים של ערמונית שנשארו ויכולים לייצר PSA.

שלום, מצ"ב תוצאות ביופסיה לעיונך. א. מה משמעות המימצאים ? ב. הרופא המטפל החליט רק על מעקב ציסטו. בעוד 3 חודשים. זה בסדר ? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני לא מצליח לראות קבצים מצורפים...

מצ"ב קובץ תוצאת ביופסיה

כמו שכתבתי למעלה, אני לא מצליח לראות קבצים מצורפים...

העתקתי את מימצא הביופסיה Tiny fragment of urinary bladder mucosa showing focal erosion and few epithelial cells with degenerative , changes. : In addition few separated papillury structures with low grade dysplasia are also seen. ' Several serial sections were performed. נא התייחסותך לשאלות המקור

התשובה לא אומרת שהיה סרטן בשלפוחית. אני חושב שלחזור על ציסטוסקופיה 3 חודשים אחרי הביופסיה זה סביר.

23/01/2018 | 21:42 | מאת: דוד

איך קוראים לבדיקה שלוקחים זרע מהאשכים דרך מחט (אם אפשר במדויק כי אני רוצה לראות אתזה

TESA = TEsticular Sperm Aspiration.

19/01/2018 | 07:17 | מאת: א.

שלום, א. האם זה אפשרי ומה בעצם ההסתברות שבבדיקת שתן לציטולוגיה אין עדות לתאים ממאירים , אבל בביופסיה החשד יהיה מוחשי וממשי יותר ? ב. האם בדר"כ שני הבדיקות מגיעות לאותם מימצאים רפואיים בשלפוחית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בדיקת ציטולוגיה בשתן בודקת למעשה נוכחות תאים סרטניים בשתן. ניתן לקחת את הבדיקה בשתי שיטות: ע"י הטלת שתן רגילה ומסירת הדגימה או ע"י הכנסת קטטר או מצלמה לשלפוחית, שטיפה ולקיחת דגימה. כשיש גידול סרטני לשלפוחית, הסיכוי לגלות בציטולוגיה תאים סרטניים עולה אם לוקחים את הדגימה בשיטה השניה (שטיפה). קיימת אפשרות שיש גידול סרטני בשלפוחית ושבדיקת הציטולוגיה לא תראה תאים סרטניים. ככל שהגידול יותר אגרסיבי, הסיכוי הזה יורד. אבל המשמעות היא שאם קיים חשד סביר לגידול סרטני בשלפוחית, צריך לעשות ציסטוסקופיה ולא להסתפק בציטולוגיה.

16/01/2018 | 05:14 | מאת: מאיר

התעוררתי באמצע הלילה והרגשתי דחף מאוד גדול לאונן בסוף הסתובבתי על הבטן ונוצר חיכוך מאד קטן בין המיטה (לא נגעתי ביד) בערך של 7 שניות ויצא לי נראה לי זרע בצבע חום הוא משהוא אחר וריח שונה מה זה יכול להיות ואם זה מסוכן (אני בן 18 והיה לי כמה פעמים דם בשתן ולא מצאו סיבה למה יש לי דם ודלקות עשיתי כמעט את כול הבדיקות תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאיר. זה נשמע כאילו היה לך מעט דם בנוזל הזרע. זה יכול להיות לאחר תקופה שלא היתה שפיכה, וזה לא צריך להדאיג. הייתי בכל זאת פונה לאורולוג שיעשה בדיקה גופנית ויראה שהכל בסדר.

שלום, בן 80, לאחר טיפולי יוניתרמיה, במעקב ציסטוסקופיה . בתרבית שתן: אין עדות לתאים אדומים, תאים לבנים 25. בציסקופיה המימצאים:: inflammatory cells RBCs; urothelial cells מה המשמעות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. התשובה שהבאת היא של ציטולוגיה. המטרה של הבדיקה היא לזהות תאים סרטניים. מה שציטטת הם לא תאים סרטניים.

אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא לטופס שצירפתי לפנייה

לא קיבלתי את המסמך.

08/01/2018 | 14:51 | מאת: אאארי

גילי 71, בריא. ב- 12.2010 כריתה רדיקאלית של הערמונית בניתוח פתוח שהוגדר כמוצלח, ביופסיה הראתה 6/3+3, קופסית הערמונית הוצאה שלמה. האם תוצאות ה- PSA שמאז הניתוח, צריכות להדאיג אותי: 2011 - קטן מ- 0.01 2012 - קטן מ- 0.01 2013 - קטן מ- 0.03 בשיטה חדשה 2014 - קטן מ- 0.03 כנ"ל 06.2015 - קטן מ- 0.03 כנ"ל 12.2015 - 0.05 כנ"ל 12.2016 - 0.04 כנ"ל 08.2017 - 0.06 כנ"ל 09.2017 - 0.05 כנ"ל 01.2018 - 0.07 כנ"ל תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. מדובר בערכים די יציבים ונמוכים של PSA לאורך שנים. בערכים כאלה אי אפשר להגיד שהם מייצגים מחלה פעילה. לא הייתי דואג לפני שהם עולים באופן מגמתי מעל ל-0.1.

30/12/2017 | 20:36 | מאת: קיי

בבדיקות mri , ובי אופסיה לא נמצאו ממצאים המעידים על גידול . למרות הכל ישנה השתנה מרובה , צריבה בעת השתן , ערמונית מוגדלת ללא חסימה בעת הטלת שתן . מה עושים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. בהגדלה שפירה של הערמונית ששגורמת להפרעות השתנה מטפלים בתרופות, ויש כמה סוגים אפשריים. אם הטיפול התרופתי לא עוזר, מתקדמים לטיפול ניתוחי.

לקריאה נוספת והעמקה
01/01/2018 | 19:19 | מאת: קיי

מה קורה שיש לי שתן כהה , וצריבה בעת הטלת השתן . ? האם יש לקחת אנטיביוטיקה ? לאחר בדיקות של mri וביאופסיה ללא ממצאים , הרופא לא המליץ על כלום מה לעדות ?

לקריאה נוספת והעמקה

צריבה במת שתן יכול להיות סימן לדלקת או זיהום בדרכי השתן. לפני שלוקחים אנטיביוטיקה, צריך לעשות בדיקות שתן כדי לזהות את החיידק, אם יש. שתן כהה הוא בדרך כלל סימן לכך שאתה לא שותה מספיק.

לקריאה נוספת והעמקה
28/12/2017 | 21:37 | מאת: אורן

שלום ד״ר קרן-פז, לאחרונה סבלתי מאבן בכליה השמאלית וביקרתי במיון איכילוב. בסיכום בדיקת סי טי שנשלחה אלי בדואר (זה רגיל?), מעבר להתייחסות לאבן, נכתב: ״מוקד היפודנסי עדין בקוטב עליון של הכליה בקוטר 1 ס״מ (69), אין לשלול אבצס בשלבי התהוות. לשקילת קורלציה סונוגרפית ע״פ מהלך קליני״. אני טיפה מודאג, יש לי סיבה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורן. תלוי בקליניקה. יש לך חום? כאבי מותן חזקים? אם לא, כנראה שלא מדובר באבצס. אני מציע באמת לבצע US כליות לצורך ביקורת של הממצא.

תודה ד״ר. אני ללא כאבים או חום למעט אלו הקשורים לאבן. מהן האפשרויות בהנתן שלא מדובר באבצס?

האפשרויות הן רבות, וברובן שפירות. קשה לי לענות לך בצורה אינטילגנטית מבלי שאני רואה את הסיטי. אני מציע שתעשה בדיקת ביקורת עם US.

אוקיי, תודה!

25/12/2017 | 21:20 | מאת: קיי

לפני כחצי שנה בוצע לי ביופסיה בערמונית ןלא נמצא ממצא סרטני כל שהוא. בכל מקרה עקב עליה משמעותי ב PSA שלי נשלחתי על ידי הרופא גם ל MRI. להלן התוצאות: ערמונית מוגדלת עם שינויים של BPH, מימדי הערמונית 1. 6*6 3.*7. 5 ס"מ תZP אין עדות לממצא מוקדי המדגים רסטריקציה בדיפוזיה . ZP עצמו מעט בלתי הומוגני בצורה יחסית דיפוזית ,ללא עדות לממצא מוגדר. במרכז הערמונית ב ZT שינויים של BPH הנראים מוגדרים, עם קפסולה . ללא עדות למוקד חשוד לשאתי, ממצאים אלו מתאימים ל- SDARIP 2. אין עדות לפריצה חוץ קפסולרית. שלפוחית הזרע ,שלפוחית השתן והרקטום תקינים. מבנה גרמי עם סיגנל שמור. אין עדות לבלוטות מוגדלות. התרשמות: אין עדות לממצא חשוד בערמונית כמתואר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קיי. לא הבנתי בבירור מה השאלה. תשובת ה-MRI אומרת שלא זוהה ממצא חשוד לסרטן ערמונית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בן 59 אחרי ניתוח רדיקלי והקרנות למיטת הערמונית. לאור ההקרנות: 1. מה הסיכון באחוזים לסרטן בחלחולת? 2. מה הסיכון לסרטן בשלפוחית השתן? 3. על מנת לאבחן מוקדם את הסרטן במעי אני עושה קולונוסקופיה כל כמה שנים. מה מומלץ מבחינת מעקב לגילוי מוקדם של סרטן שלפוחית השתן עוד לפני הופעת התסמינים (דם בשתן, הפרעות במתן השתן...)? 4. האם כדאי לעשות ציסטוסקופיה כל כמה שנים (כמו בקולונוסקופיה) או שזה תותח כבד מידי לגילוי מוקדם במצבי? 5. יש דרך אחרת אמינה למעקב לא פולשני? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתן. לגבי שאלות 1 ו-2 אין לי תשובה מדוייקת לתת לך. תיאורטית, יש סיכון מוגבר יחסית לשאר האוכלוסיה לסרטן מעי גס או סרטן שלפוחית במי שמקבל הקרנות. מבחינת עובדות, יש מחקרים לכאן ולכאן, כלומר יש כאלו שלא מראים סיכון מוגבר לעומת מחקרים שמראים סיכון מוגבר במידת מה. צריך לזכור שני דברים: אחד, לסרטן בעקבות קרינה לוקח שנים להתפתח, בד"כ לא סביר שזה יהיה פחות מ-10 שנים מאז ההקרנות ולרוב זה במרחק של 20 שנים ויותר. הדבר השני הוא שהטכנולוגיה של הקרנות היום השתפרה בצורה משמעותית ומאפשרת לתת כמות קרינה גבוהה למיטת הערמונית תוך הפחתה של הקרינה לשלפוחית ולרקטום, מה שסביר שיקטין את הסיכון לממאירויות משניות באיברים אלה. 3. אין בדיקה מומלצת לאבחון מוקדם של סרטן שלפוחית לפני הופעת סמפטומים, מעבר לבדיקת שתן רגילה. אם יש דם בשתן, כמובן שצריך לעבור בירור ע"י ציסטוסקופיה ו-CT. 4. ציסטוסקופיה לצורך אבחון מוקדם ללא סמפטומים או סימנים היא אכן תותח כבד מדי. 5. שתן לכללית פעם בשנה. מה שדרך אגב מומלץ לכולם.

24/12/2017 | 14:33 | מאת: יוסי

שלום רב, ביצעתי בדיקת mri ערמונית להלן הממצאים. אשמח לדעת מה משמעותם: ערמונית מוגדלת, עם שינויים של BPH; ממידי הערמונית 4.7 * 3.6 *5.1 בהיקף הערמונית אין עדות לממצא מוקדי המדגים רסטריקציה בדיפוזיה. במרכז הערמונית ZT ממצא מוקדי היפואינטנסי קטן בקדמת הערמונית קרוב לאפקס, מגיע בקוטרו ל-8 מ"מ ומדגים רסטריקציה קלה ב- CDA אם כי ללא סינגל מוגבר בסדרות דיפוזיה. עקב כך ייתכן שמדובר ב 3 PIRADS . פרט לכך ב- ZT מספר נודולים רגרניטיביים שנראים מוגדרים עם קפסולה. אין עדות לפלישה חוץ קפסולרית. שלפוחית הזרע, שלפוחית השתן, הרקטום והמבנה הגרמי ללא ממצא. בנוסף אין עדות לבלוטו מוגדלות. התרשמות: אין עדות לממצא מוקדי חשוד לשאתי. לציין ממצא מוקדי היפואינטנסי ב- 2 T בקדמת ה-ZT האינפריורי בגובה בין ה- DIM GLAND לאפקס המדגים רסטריקציה קלה בדיפוזיה כמתואר שייתכן 3 PIRADS. השאר כמתואר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי. מה שאומרת התשובה היא שלא רואים נגע שחשוד באופן ברור לסרטן ערמונית. הנגע שמתואר הוא חשוד בדרגה בינונית. אלה נגעים שכן מומלץ לנסות לדגום בביופסיה מכוונת (MRI fusion).

25/12/2017 | 09:46 | מאת: יוסי

פרט כאן את שאלתך למומחה תודה רבה

18/12/2017 | 23:52 | מאת: מעין

שלום רב. ברצוני להבין מהו הנוהל וכיצד כדאי להתנהל במידה ולאחר TURBT חוזרים ליטול מדללי דם (אליקוויס במקרה הנוכחי) ויש דימום בשתן גם שבועיים לאחר הפרוצדורה. ברגע שחולפת יממה ללא המדלל - הכל תקין, עם נטילתו - הדמם חוזר. האינדיקאציה לנטילתו היא פרפור עליות סימפטומטי, ארוע בודד (עד כמה שידוע) מלפני חמש שנים. כמובן שהקרדיולוגים בעד ליטול את המדלל ואין התייחסות מצידם להמטוריה. אשמח לעזרתכם ודעתכם. מעין.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מעין. לאחר ה-TURBT יש אזור בשלפוחית של כריתת הגידול / גידולים שנותר שם פצע שעליו להתרפא. לקיחת מדללי דם מונעת את תהליך הקרישה הנורמלי שאמור לאטום את כלי הדם הקטנים שקיימים באזור זה, ולכן הם עלולים לדמם. כדי שכלי הדם האלה ייאטמו ולא ידממו יותר, צריך להימנע ממדללי דם למספר ימים. את זה כמובן צריך לשקול מול הסיכון שבהפסקת מדללי הדם מבחינה קרדיולוגית, סיכון שהקרדיולוגים מבינים בו יותר ממני.

10/12/2017 | 23:26 | מאת: דנה

בעלי ערך בדיקת MRI בסיכום הבדיקה עלה הממצא הבא: נגע ציסטי מורכב מתאים לבוסניאק 3 בקורטקס השליש האמצעי של הכליה השמאלית. חשוד לממאירות. מה זה אומר? האם המחלה כבר ישנה או יש חשש שהיא תהפוך לממאירה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה. הדירוג של בוסניאק נותן את רמת הסיכון שיש ממאירות בציסטה בכליה. בוסניאק 3 אומר שיש סיכון לממאירות בתוך הציסטה, אם כי זאת לא דרגת הסיכון הגבוהה ביותר (שהיא בוסניאק 4). עדיין הסיכון הקיים מצדיק המלצה לניתוח לכריתת הציסטה. מדובר בסיכון לממאירות שכבר קיימת בתוך הציסטה.

07/12/2017 | 20:58 | מאת: יוסף

בשבוע האחרון עשיתי בדיקות דם כליות והרפאת משפחה אמרה שאם קצת לא כל כך טוב אם הנזק נשאר או שהוא יכול לחזור כמו שהיה ואם אפשר לחזק אותם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסף. לצערי אני לא יכול לענות לך בתשובה פשוטה. התשובה תלויה בסוג ההפרעה של תפקודי הכליות, בסיבה, במשך הזמן שההפרעה הזאת נמשכת. אני מציע שתתייעץ עם רופאת המשפחה ואם יש צורך, בקש ממנה הפניה לנפרולוג.

28/11/2017 | 14:56 | מאת: האגודה למלחמה בסרטן

האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא איכות חיים שיתקיים ביום רביעי, 29.11.17 במטה האגודה למלחמה בסרטן, 'בית מטי', לזכרה של מטילדה רקנאטי ז"ל, רח' רביבים 7 גבעתיים, קומה 3, אולם 'סוזי'. בהנחיית ד"ר רתם תלם, מ"מ מנהלת שירות גריאטרי באשפוז כללי ורפואה פליאטיבית, המערך האונקולוגי, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי. בתוכנית: 09:30 -10:00 10:00 – 12:00 התכנסות ודברי ברכה מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן. הרצאות : • הבריאות גם בידיים שלך - הפחתת הסיכון לחלות בסרטן, תזונה ואורחות חיים לימור בן חיים, תזונאית, האגודה למלחמה בסרטן. • רפואה שלמה, לא רק משלימה – הוכחות ומחקרים ד"ר יאיר מימון PhD, ד"ר לרפואה סינית, מרכז טל לאונקולוגיה אינטגרטיבית, תל השומר. • רפואת הפה - שמירה על בריאות השן בעקבות טיפולים ד"ר יהודה צדיק, מנהל המרפאה לרפואת הפה לחולים המטולוגיים ואונקולוגיים, המחלקה לרפואת הפה, בית הספר לרפואת שיניים של האוניברסיטה העברית והדסה, ירושלים. • היבטים הקשורים לאיכות חיים במהלך הטיפולים, כולל טיפול בכאב ד"ר אורה רוזנגרטן, מנהלת היחידה לאונקולוגיה גינקולוגית, המערך האונקולוגי, המרכז הרפואי שערי צדק. 12.00 – 12:30 הפסקה 12:30 – 13:30 פאנל שאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון. יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם, וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום! בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש באתר האגודה למלחמה בסרטן: www.cancer.org.il/Qualitylife/2017 או במחלקת השיקום באגודה למלחמה בסרטן: מיכל: 03-5721678 / לימור: 03-5721615 / מלי: 03-5721670 / סילויה: 03-5721618. האולם ממוזג – יש להצטייד בלבוש חם! יום העיון באדיבות BMS וטבע

26/11/2017 | 12:29 | מאת: ימית

היי רציתי לשאול אני בת 37 ובמקרה עשיתי בדיקה לפני 3 חודשים ביחד עם בדיקות כלליות ויצא לי פרוטאין 50 בשתן ללא ממצא נוסף, הרופא אמר לי לא לדאוג ולחזור שוב על הבדיקה , הבוקר ביצעתי שוב , ושוב יצא לי פרוטאין 50 אבל כל השאר תקין האם זה מעיד על בעיה בכיליה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ימית. זה לא בהכרח מעיד על בעיה בכליה. צריך להמשיך לברר את זה ע"י מדידה כמותית של החלבון באיסוף שתן ל-24 שעות.

14/11/2017 | 23:52 | מאת: ציסטה מורכב בכליה ימנית

שלום רב אני בן 73 בבדיקה us התגלה ציסטה מורכבת עם מחיצה בגודל 2 ס"מ זה יכול להיות גידול ממאיר או שזאת ציסטה שצריכה מעקב הומלץ על סי טי תלת פאזי אינני יודע מה זה תודה גדי הוכברג

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. ציסטה מורכבת היא ציסטה שבה יש תוכן שהוא מעבר לסתם נוזל. ע"י סי טי בפרוטוקול מיוחד ("תלת-פאזי") אנחנו יכולים להבין עד כמה התוכן שבתוך הציסטה חשוד לסרטן. אם מדובר אך ורק במחיצה דקה ופשוטה, הסיכוי שמדובר בסרטן הוא נמוך מאוד, ובמקרה כזה מומלץ לעקוב עם בדיקת US או CT פעם בחצי שנה-שנה. אם מדובר ברקמה, אז החשד לסרטן הוא גדול ואז מומלץ לבצע ניתוח ולכרות את הציסטה. שעורי ההצלחה של ניתוח כזה הם גבוהים ואחוזי הריפוי גבוהים.

03/11/2017 | 12:16 | מאת: דור

שלום רב אמא שלי בת 59 ביצעה בדיקת ציטולוגיה בשתן בבדיקה אחת נכתב אין תאים ממארים. בבדיקה שנייה ליקוציטים ומאקרופאגים בבדיקה שלישית קבוצות של תאים אפתאליים אטיפיים בנוסף דלקת, בכל הבדיקות נרשם אין עדות לתאים ממאירים. אני מאד מודאג ופוחד שיש שם משהו רציני האם זה טרום סרטן או מצביע על כך מה זה תאים אפתאליים אטיפיים ,האם יש לזרז את התור לאורולוג? הבדיקות בוצעו עקב כמות של 0.03 מג שתן בבדיקה שתן רגילה. האם תאים אטיפיים יכולים להופיע במצב דלקת? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דור. קודם כל, זה שנכתב שאין תאים ממאירים צריך להרגיע ולא להפחיד. תאים אטיפיים הם תאים שלא נראים נורמלים לחלוטין, אבל לא נראים כמו תאי סרטן. זה בהחלט יכול להיות בגלל דלקת.

בן 62 . PSA 4.3 .נפח 68סמק ביופסיה (פיוזן) :אנדוקרציומה גליסון 6(3+3) מערב 25% של 8 גלילים באונה שמאל.אפקס ימין גליסון 6 המערב 5% מהתכשיר. מוגדר HIGH VOLIUM LOW RISK. האם אפשר מעקב בלבד? , זה מסוכן?הוצע לי HIFU ,מה דעתך ?ניתוח רובוטי ? אפשרי ברכיתרפיה בנתונים האלה ? כמובן חשוב לי להיפטר מהסרטן עם מינמום תופעות לוואי שיפגעו באיכות החיים(כולל זקפה כמובן) אשמח אם תרחיב בתשובה ותעזור לי לבחור כיוון(מה אתה היית עושה ?) ובנוסף מה הדחיפות לדעתך עפ הנתונים להחליט ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דורי. הפורום הוא לא המקום המתאים לתת יעוץ אישי מסוג זה. יש הרבה אפשרויות, והנושא דורש דיון מעמיק. בכמה גלילים היה סרטן?

אחרי כל הפירוט שכתבתי מאכזב לקבל תשובה כזאת. לשאלתך 8 גלילים מתוך 8 היו מעורבים (אונה שמאלית)דרגת מעורבות 25%. שאלה טכנית: מה זה אומר 8 מתוך 8 בהתיחס לכך שהביופסיה היתה MRI US FUSION,כלומר לא עיוורת !הרי אם דוגמים עפ הMRI אפשר לקלוע בול בכל הדגימות אולי אם זו היתה ביופסיה רגילה היו למשל פוגעים ב2 מתוך 8 ?(ואז לכאורה היתי בפחות סיכון) התשובה מסקרנת אותי ! אני טועה ?האם כששואלים בכמה גלילים היה סרטן הסטטיסטיקה מתיחסת לביופסיה רגילה ? ואודה לך מאד אם בכל זאת תציין בפני את האופציות המועדפות לדעתך שבהם אתמקד. תודה

בנוסף 4 גלילים בצד ימין נקיים באפקס ימין 5% מעורבות ב2 גלילים גם גליסון 6 סהכ 14 גלילים . חשוב: הMRI הראה מוקד של 8ממ רק בצד שמאל לכן רק בצד שמאל הדגימות נבחרו עפ הMRI

בדרך כלל בביופסיות MRI fusion מקובל לשלוח את הביופסיות המכוונות מהאזור החשוד בנפרד, ואז יש שלוקחים ביופסיות אקראיות מאונה שמאל ומאונה ימין. אתה מציין ביופסיות מאונה שמאל ומאונה ימין, ולא מציין את הביופסיות המכוונות מהאזור החשוד. לכן, אני לא כל כך מצליח להבין את פשר התשובה, ובעיקר עד כמה המחלה באמת מפושטת בערמונית. כמו שאמרת, ביופסיות שהן כולן מכוונות לאזור חשוד מסויים, סביר שיהיו חיוביות, וזה שונה ממידת ההתפשטות לפי ביופסיות חיוביות שנלקחו באופן אקראי. לגבי אפשרויות הטיפול, אם אכן מדובר בגליסון 6 בנפח גבוה, יש חשש מסויים שמסתתר שם גליסון שהוא יותר מ-6, מפני שבשליש מהמקרים זה מה שאנחנו מגלים בערמוניות שהוצאו בניתוח. יש קשר לנרחבות המחלה לפי הביופסיה לסיכון שבערמונית יהיה סרטן אגרסיבי יותר בפתולוגיה הסופית. לכן, חלק מהאנשים, ואני ביניהם, תומכים בטיפול במצב זה. אפשרויות הטיפול לסרטן שהוא ממוקם לערמונית הם: כריתה רדיקלית של הערמונית, או הקרנות חיצוניות או ברכיתרפיה. HIFU כטיפול מקומי הוא טיפול חדש יחסית, יש לו תוצאות טובות לטווח קצר לפי המדווח בספרות, אבל אין לו תוצאות מדווחות לטווח ארוך. כיוון שסרטן ערמונית מתקדם לאט וניתן לראות חזרות גם אחרי 10 ו-15 שנים, יש חשיבות גדולה לתוצאות של טווח ארוך. דרך אגב, יש אנשים שהיו מציעים מעקב פעיל בכל מקרה של גליסון 6, גם כשמספר הגלילים הנגועים הוא גבוה יחסית.

תודה רבה על ההתיחסות המפורטת🍷 ה8 גלילים שצינתי (הארוך 17ממ) היו בצנצנת נפרדת בשם mri ומתיחס רק לאונה השמאלית (בmri נראה מוקד של 8ממהחשוד כסרטני ) כלומר כל ה8 הדגימות בשמאל היו עפ הmri.הגיוני שיצאו נגועות !האם זה לא דורש התיחסות שונה למקרה שבביופסיה עיוורת היו יוצאים כולם נגועות ?

במקרה כזה בוודאי שיש הבדל. לגלילים נגועים שנלקחו מהאזור החשוד מתייחסים כמו לגליל אחד שנלקח מביופסיה אקראית. עם זאת, אתה מתאר ב-MRI אזור חשוד קטן יחסית, 8 מ"מ. זה לא מסתדר עם זה שנלקחו משם 8 גלילים. זו נקודה שאתה צריך לברר עם הרופא שעשה את הביופסיה.

26/10/2017 | 16:36 | מאת: עדי

קבלתי שטיפה במיטוג'ל לכליה.נאמר שהשתן ביום הראשון ואולי גם אחריו אמור להיות סגול. ויש לנקוט אמצעי זהירות בשרותים כמו ניקוי האסלה באקונומיקה וזהירות במגע עם העור.5 שעות אחרי השטיפה היה שתן ראשון אך היה ללא כל צבע וגם אלה שאחריו.האם משמעות הדבר שהחומר לא היה פעיל או סיבה אחרת?

שלום עדי, אני לא חושב שיש לזה משמעות, אבל כדאי לשאול את הרופא המטפל.

לדוקטור שלום. אני מתלונן על מתן תכוף של שתן. בדיקות אולטראסאונד שעשיתי לא גילו שום דבר לא תקני לא בכליות,לא הערמונית ולא בכיס השתן. האורולוג רשם לי פרמיקסון ואם זה לא יעזור אמשיך הלאה לאורודינמיקה. יש לי שאלה למה הרופא קבע לי להשתמש בתרופה שלדעתי לא הוכחה היעילה ועוד שווה ערך לפלאצבו. אשמח לדעת תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יונתן. אני חושב ששאלה כזאת צריכה להיות מופנה לרופא המטפל. בחלק מתרשימי הטיפול בדלקת כרונית של הערמונית, פרמיקסון מופיעה כאפשרות טיפול.

18/10/2017 | 10:49 | מאת: מיכאלה

עניתה לי בשאלה למטה לא הבנתי מזה משרד ומזה בחדר ניתוח (ראיתי סרטון של ציטוטסקופיה ואת ה ביופסיה השאלה שלי אם מה שנחתך חוזר לעצמו במשך הזמן ואם לא אם זה בגלל הצריבה (תודה רבה)

לקריאה נוספת והעמקה

מה שנחתך מתרפא עם הזמן.

לפני מספר חודשים איתאשפזתי בבית החולים בנהריה מאחר ולא יכולתי לתת שתן(נתתי שתן עם הרבה כאבים ולא עד הסוף) כל זאת לאחר וירוס של שילשולים והקאות לאחר טיפול השתחררתי מבית החולים לאחר כשבוע כיום לוקח כדור בבוקר של אומניק ובערב משהו כמו אבוטרד.....הבעיה כרגע שבעת סיפוק מיני הזרע לא יוצא מדוע זה קורה וזאת לאור העובדה שאני נותן שתן מצויין? מנדל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מנדל. הסיבה היא שאומניק יכול לפגוע במנגנון שמונע מהזרע להגיע לשלפוחית במקום לצאת החוצה. מה שקורה נקרא שפיכה אחורית. זה לא מזיק או מסוכן, אבל חלק מהשפיכה או כולה לא יוצאים החוצה כרגיל.

19/10/2017 | 13:09 | מאת: מה הפיתרון?

תודה על התשובה לשאלה....... השאלה ה 2 האם יש לזה פיתרון בעתיד האם מתישהו יחזור המצב לקדמותו?? מנדל

אם תפסיק את התרופה... אבל אם אתה נהנה מההשפעות הטובות של התרופה, כלומר, יש שיפור בהפרעות ההשתנה, לא כדאי להפסיק אותה.

10/10/2017 | 17:12 | מאת: מיכאלה

הרופא הזמין אותי לציטוטסקופיה פלוס ביופסיה ואני מפחדת השאלה שלי האם מתי שעושים את הביופסיה אם הוא יכול לחתוך שריר או משהו אחר ויגרום לנזק(תודה

לקריאה נוספת והעמקה
13/10/2017 | 01:59 | מאת: מיכאלה

אם דם ודלקות בשתן או אבנים יכול להיות גנטי

דלקות חוזרות הדרכי השתן היא בעיה שיכולה להיות לה בהחלט נטיה גנטית. גם מצבים שבהם לגוף יש נטיה לייצר אבנים, יכולים להיות תורשתיים. דם בשתן זה סימן לבעיה שדורש בירור של מקור הבעיה.

שלום מיכאלה. בדרך כלל ביופסיה מהשלפוחית שלוקחים במשרד ולא בחדר ניתוח היא יחסית שטחית. תיאורטית יש סיכוי להתנקבות של השלפוחית, אבל אם הביופסיה היא שטחית, הסיכון הזה קטן יחסית.