גידולים נוירואנדוקרינים

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

16/12/2012 | 20:02 | מאת: הילה

שלום אני בת 32. לאחר בדיקת סי טי הממצאים הבאים: מעל גוף הלבלב קדמית לאנדרל השמאלי בליגמנט גסטרו הפטי מודגם מוקד איזודנסי לרקמת הלבלב שקוטרו לפחות 2 ס"מ. אבחנה מבדלת כוללת גידולים נוירואנדוקרינים שמקורם בלבלב. בדיקות דם של הורמונים תקינות. בדיקת שתן 5-HIAA- URINE SAMPLE = 1.9mg/L 5-HIAA- URINE 24h = 5.2 mg/24h כל בדיקות הדם שעשיתי להורמונים תקינות. האם יש קשר ישיר בין הממצא בלבלב לגידולים הנוירואנדוקרינים? ואם כל הבדיקות דם והשתן תקינות למה זה קשור ללבלב או לאנדוקרינים? הסי טי נעשה לפני 3 שבועות ואנדוסקופיה תעשה עוד שבועיים בתקווה שהשביתה תסתיים האם הזמן אינו קריטי? האם תוצאות הבדיקות התקינות מגבירות את הסיכוי לשפיר או אין קשר?

לפי התיאור שאת מביאה קים מוקד בליגמנט הגסטרוהפטי שאיננו בהכרח קשור לרקמת הלבלב. הבדיקה המתאימה ביותר לקביעת טיב הגוש היא ניקור FNA ממנו (אם הדבר אפשרי לדעת הרדיולוג). זמן של מספר ימים לאבחנה איננו קריטי. התשובות שקבלת עד עתה לא מגבירות את הסיכוי לשפיר פרופ מ קראוס

17/12/2012 | 10:40 | מאת: הילה

מה המשמעות של מוקד בליגמנט הגסטרוהפטי? שלחו אותי לאנדוסקופיה לא דיברו איתי על FNA זה משהו שצריך לבקש? מדובר לא בימים הסיטי היה בסוף חודש שעבר והביופסיה שבוע הבא במקרה שלא תהיה דחייה. אתה מכיר אולי דרך לעשות את זה בפרטי?

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית