עזרה בפיענוח US צווארי+בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

21/10/2012 | 16:16 | מאת: לורי

פרופסור קראוס מיכאל שלום רב, אודה לך מקרב לב על עזרתך בפיענוח ה-US אני בת 41 מטופלת בתת פעילות של בלוטת התריס מגיל 25 ,עקב התקפות שיעולים שפקדו אותי במשך חודשיים בקשתי מהרופא גם שיבדוק את בלוטת התריס שלי ולהלן התוצאות אונה ימנית-1.25 ס"מ אינה מורחבת.מרקם האונה הודגם כבלתי אחיד על חשבון מספר מוקדים,הגדול היפראקוי באורך 0.3 ס"מ,רוחב 0.2 ס"מ.לא הודגמה זרימת דם חריגה בהפעלת דופלר צבע. אונה שמאלית-1.0 ס"מ .אינה מורחבת.מרקם האונה הודגם בלתי אחיד על חשבון מספר מוקדים,הגדול בגודל באורך 0.35 ס"מ,רוחב 0.2 ס"מ,לא הודגמה זרימת דם חריגה בהפעלת דופלר צבע. איסטמוס-0.3 ס"מ פרוטיס ימין-הודגמה בלוטת לימפה הגדולה באורך 0.8 ס"מ,רוחב 0.25 ס"מ,מבנה שמור. פרוטיס שמאל-הודגמו מספר בלוטות לימפה הגדולה באורך 1.2 ס"מ רוחב 0.45 ס"מ ,מבנה שמור.

בבלוטת התריס מספר מוקדים שאינם נראים חשודים לפי התיאור, חשוב ביותר לעקוב אחרי מוקדים אלו על ידי אולטרסאונד אחת לחצי שנה ולהתייעץ עם מומחה לאולטרסאונד האם חל שינוי משמעותי במוקדים אלו. דרוש גם מעקב אחר הבלוטות באזור הפרוטיס פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית