,תופעות לואי בעקבות,שינוי בתרופת euthyrox 50

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

04/12/2012 | 11:39 | מאת: אבי

בתי בת 20 מטופלת מזה כשנה בתרופה. בבדיקה ביולי היתה מאוזנת (TSH 2.9) בבדיקה שנעשתה כעת (נובמבר) אובחנה פעילות יתר 0.11TSH .בנוסף גם עליה בתיפקוד כבד alt=80 ast=56 מבדיקה בבית מרקחת נאמר לי כי בחודשים האחרונים התרופה הגיעה בפורמט חדש עם אותו מינון של חומר פעיל. יש אפשרות כי מרכיבים אחרים בתרופה השתנו וגורמים לספיגת יתר של החומר הפעיל?

אכן הירידה ברמת TSH מורה על פעילות יתר של בלוטת התריס, עלייה זו יכולה לנבוע משנוי בסוג האלטרוקסין בו מטפלים או מעליה בפעילות הבלוטה מכל מקום יש לפנות לאנדוקרינולוג לאיזון חדש פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית