סרטן בלוטת התריס, מיפוי גוף לאחר טיפול ביוד

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

05/12/2012 | 21:44 | מאת: יוליה

שלום, אמי עברה ניתוח לכירתת בלוטת התריס, בו הוציאו גם 2 לימפות שהיו נגועות במחלה. לאחר מכן, קיבלה טיפול ב 150מיליקירי יוד 131. 10 ימים אחרי הטיפול ביוד נעשה מיפוי כל גופי. אנו מתקשים להבין משמעות ממצאי הבדיקה: שארית רקמת תירואיד בצואר. חשד לקשר לימפה גרורתי בצואר תחתון. ללא עדות לגרורות יודופיליות מרוחקות. האם מדובר בגרורות שטופלו ביוד ואינן מהוות סכנה, או כאלה שדורשות המשך טיפול.

מדובר בגרורה של סרטן בלוטת התריס שלא קבלה פול מספיקולכן צריך לשקול טיפול ניתוחי של כריתת בלוטות בצוואר פרופ מיכאל קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית