פענוח תשובת FNA

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

12/02/2013 | 12:17 | מאת: יהודית

שלום פרופסור קראוס בתשובה לבדיקה, הבינותי כי יש נגעים שפירים, אך ישנו מידע נוסף בסימני שאלה. התור לרופא בעוד כשבועיים, וברצוני לדעת אם יש צורך להקדים. להלן התשובות:(מעבירה רק את הסיכום) right lobe - Negative for malignant cells& consistent with a benign colloid nodule with background lymphocytic thyroiditis?(סימן השאלה במקור). left lobe - Clearly identified follicle cells and macropages are absent ( קו תחתון מתחת ל absent) The smears are negative for mallignant crells and ?originate from a lymph node? (2 סימני השאלה במקור כאשר השני לאחר ה node ) אשמח לקבל הסבר על המשמעות של התשובה הנ"ל. בברכה יהודית

התשובה מדברת על כך שהממצא בבלוטת התריס הוא בברור שפיר , ויש חשד לסמני דלקת אין דחיפות דרוש מעקב אחר הממצאים בבלוטת התריס פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית