תוצאות CT

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

11/12/2012 | 21:19 | מאת: חיים

הי, קיבלתי את תוצאות בדיקת הct הבאה (מתייחס גם לבדיקת ct מלפני שנתיים, שסיכומה דאז היה שיש ממצא שהינו שומן ולא נשלחתי לבירור נוסף. לבדיקה הגעתי עקב כאבי בטן שסוכמו בסופו של דבר כדלקת בבלוטת התריס)- קוטרו של הגוש בבדיקה קודמת 1.2 סמ, קוטרו בבדיקה הנוכחית 2.5 סמ. התהליך הינו קדמית לחלק השלישי של התריסריון בינו לבין ראש הלבלב. צפיפות הגוש לפני הזרקת החומר הניגודי 37 hu ולאחר הזרקת החומר הניגודי 118 hu וכעבור חצי דקה 86 hu וכעבור דקה וחצי 96 hu. הגוש כנראה צומח בצורה אקזופיטית מהדופן החיצונית של התריסריון, יתכן המדובר ב gist עם אבחנה מבדלת של גידול נוירואנדוקריני. כרגע רופאת המשפחה אמרה לי להיפגש עם כירורג כללי ולא ממש ידעה להסביר לי במה מדובר. אשמח לשמוע את דעתך ( מיותר לומר שהאינטרנט העלה את מפלס הלחץ...). כמו כן אשמח לקבל המלצה למומחה בתחום שאוכל להגיע אליו עם פירוט הבדיקה הנוכחית והקודמת.

הגוש קדמית לחלק השלישי של התרסריוןדורש ברור וטיפול ע"י כירורג כללי. אנו בביה"ח הלל יפה מחלקה כירורגית ב' בחדרה מטפלים בגושים מסוג זה פרופ מ קראוס

12/12/2012 | 14:47 | מאת: חיים

הי, תודה על המענה המהיר. אני אזמין תור אליכם. חיים

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית