מעילות יתר של בלוטת יותרת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

29/10/2012 | 14:39 | מאת: שירן

שלום, שמי שירן לפני מס חודשים עברתי הפלה בשבוע 26.3 כל הבדיקות במהלך ההריון והסקירות וכן בדיקת מי שפיר היו תקינות. לאחר ההפלה גילו שיש לי סידן גבוה בדם. עשיתי אולטרסאונד צווארי ומיבי וגילו שיש בלוטה מוגדלת. כל הבדיקות שמלוות כגון אבנים בכליות, צפיפות עצם וכד עשיתי ויצא תקין. האם יש קשר בין הפסקת הדופק של העובר ועצירה בהתפתחות שלו לבלוטה?? והאם בהריון קיים טיפול מנע כדי לא להגיע למצב של הפלה?? כמובן שהומלץ לנתח, האם יש אפשרות במהלך הריון לעשות את הניתוח?? תודה מראש, שירן

שירן שלום אם לך סידן גבוה בדם הדבר דורש ברור מפורט. קודם כל חשוב ערך PTH (הורמון יותרת התריס) בדם אם התגלתה אצלך בלוטה מוגלת באולטרסאונד ו-MIBI התייעצי עם מומחה בניתוחי בלוטת יותרת התריס פרופ מ קראוס

14/11/2012 | 16:16 | מאת: דוברת בצלאל

שלום ד"ר קראוס, שוב בהמשך להודעתי הקודמת. עשיתי בדיקת דם אחרי המיפוי ב-11.11 טאלו התוצאות: TSH 0.22 T3-4.0 T4-13.4 אני מאוד חוששת לגבי הTSH. למה הוא לא מתאזן?? אני לא להוטה לקבל טיפול אבל מאוד חוששת להזניח במיוחד שהתור לאנדוקרינולוגית הוא רק לעוד חודשיים. האם טיפול לאור הנתונים האלה הינו הכרחי?

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית