ערכים גבוהים בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

16/10/2012 | 10:58 | מאת: אני

אודה להתייחסותך. הגעתי לבדיקה אצל כירורג שד בעקבות המשך ייצור נוזל מהשדיים (מעט, ובסחיטה) כשנה לאחר סיום הנקה. הרופא הפנה אותי: 1. לבדיקת גניקולוג- שיצאה תקינה ואף הראתה שאני מבייצת, 2. לאולטרסאונד שד- שעדיין לא הייתי בו (תור בסוף החודש) ו-3. לבדיקת דם לבחינת רמות פרולקטין וTSH. רמת הTSH יצאה בגבולות הנורמה: 4.49 אולם רמת הפרולקטין מדאיגה אותי מאוד- 310. קראתי שרמה זו גבוהה פי 10 בערך מהתקן. יצוין שהיות ולא תודרכתי, לא הייתי ערה 3 שעות לפני הבדיקה אלא כשעה וחצי, עוד יצוין כי התקשרתי לרופא לקבל הסבר אודות הערך אך קיבלתי תשובה מזכירתו כי "הכל תקין". אני מודאגת. האם הערך אכן תקין? האם עלי לבקש בדיקות נוספות?

ערכי הפרולקטין אכן גבוהים ולכן דרוש יעוץ אצל אנדוקרינולוג. בנוסף יש לשלוח את הפרשות הפטמה לביקה ציטולוגית פרופ מ. קראוס

24/10/2012 | 12:15 | מאת: אני

תודה רבה על התשובה. בדקתי והיחידות אליהן התייחסה הבדיקה הן ul.m האם זה משנה את התשובה. כי מקריאה שלי זה נראה תקין...

אכן נראה תקין פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית