ביופסיה מקשרית בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

10/10/2012 | 12:27 | מאת: קרן

שלום רב, בשנת 2009 הודגמה בבדיקת אולטרסאונד קשרית סולידית היפוקואית במימד של 6X10X9 מ"מ. נערכה ביופסיה שם נכתב שהממצאים מתאימים לקשרית קולואידית. לאחר מכן, לפני שמונה חודשים אותה קשרית נראתה בגודל 8X11X12 מ"מ- שוב נערכה ביופסיה- הממצאים המיקרוסקופים הראו דם, קולואיד ותאי אפיתל רבים וכולם מעוותים על רקע ארטפקט שימור. נאמר שהעיוות לא מאפשר מסקנות אבחוניות, לכן במהלך בדיקה שגרתית נערכה לי אתמול שוב בדיקה. באולטרסאונד נראה 10X11X11 מ"מ, שוב נערכה ביופסיה. הרופא אמר שזה מתאים לקשרית סולידית, ואין עדות לאדנופתיה צווארית. הנוזל שהוצא היה במרקם ג'לי- האם יש לכך משמעות כלשהי? הרופא אמר שהממצא מתאים לקשרית היפוקואית. לכן, ישנן 2 שאלות: האם יש משמעות למרקם של הנוזל שהוצא? וכן האם כל שנה עלי לבצע ניקור? תודה רבה.

המדובר בקשרית חוזרת בבלוטת התריס המכילה קולואיד. דרוש מעקב צמוד אחרי קשרית זו ואם היא חוזרת וגדלה לבצע ניקור (FNA) מידי שנה כדי לשלול הופעת גידול. פרופ מ קראוס

10/10/2012 | 23:59 | מאת: קרן

תודה על תשובתך המהירה. האם יש סיבה לחשוש? הבלוטה גדלה?

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית