בדיקה מחלת קרוהן שאלה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

30/01/2022 | 20:26 | מאת: לילך

ילד בן 7 אובחן בקרוהן עשינו בדיקת קלפרוטקטין יצא 7740 ומזה כשבועיים התחלנו טיפול תזונתי האם מדובר בממצא מדאיג ומהי מידת חומרת הדלקת עליה הוא מעיד? תודה מראש

שלום רב קלפרוטקטין הוא חלבון אשר מופרש מתאי דלקת, ולפיכך ניתן לראות עליה בערכים בעת תהליך דלקתי פעיל לאורך מערכת העיכול. ערכים גבוהים כפי שציינת מעידים על דלקת פעילה. הערך עצמו גבוה אך יותר חשוב להבין מה ערכים קודמים להשוואה ואיך הערכים משתנים בתגובה לטיפול. חומרת המחלה נקבעת לא על ידי תוצאת בדיקת מעבדה כזו או אחרת אלא על ידי שילוב של מדדים קליניים, מעבדתיים, עם ממצאי קולונוסקופיה והדמיה. הרבה בריאות! ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס